Źle się dzieje w państwie MyApple
Napisano 27 listopada 2007 - 15:00
Temat pierwszy: zbanowanie Wallenroda. O ile w moim przypadku administrator znalazł pretekst do bana to teraz nie było nawet tego. Zbanowaliście, panowie, gościa tylko dla tego że prowadził z wami dyskusję mocno się angażując, był ostry, fakt, ale nie złamał żadnych reguł , po prostu wyraziście i dobitnie bronił swojego zdania. Wygląda to tak że jak administracji zabrakło argumentów to uciszyli krzykacza banem. Za to: http://www.myapple.p...1&postcount=238
Tyle było pięknych słów o równości, wyrozumiałości, sprawiedliwości a okazało się że panowie tylko wycierali sobie frazesami buzie a i tak zrobili jak mieli ochotę.
Do tego jeszcze jedna sprawa, nawet ważniejsza. Jeden z administratorów w uzasadnieniu bana po prostu, zwyczajnie i po chamsku Wallenrodowi naubliżał. Nie wiem jak wam, panowie administratorzy, ale mi wydaje się że takie zachowanie dyskwalifikuje taką osobę i nie stawia w korzystnym świetle całej administracji. Może czas na refleksję? Nie każdy nadaje się do sprawowania władzy, a nie jest to pierwszy przypadek takiego zachowania.
Sprawa druga, nowy regulamin. Czy tylko ja mam wrażenie że to co tam jest napisane, oprócz instrukcji jak poprawnie napisać posta nie niesie za sobą nic? To kilka frazesów, napisanych tak, żeby łatwo było przyczepić się do wszystkiego do czego przyczepić się będzie akurat wygodnie administracji, będą mogli zrobić co mają ochotę bo nie ma jasnych reguł tylko zarys koncepcji który może być naginany w zależności od potrzeb. A już to: "Jakkolwiek przyczyny podjęcia takich działań powinny być wyjaśnione, złożenie wyjaśnień jest dobrowolne i nie musi nastąpić, nawet na żądanie." przeczy wszystkim deklaracjom jakie miały miejsce przy okazji różnych dyskusji na temat funkcjonowania forum. Dzięki temu zapisowi administracja może zrobić praktycznie wszystko, z niczego się nie tłumacząc. Smutne to wszystko i bardzo niepokojące.
- MAX, elle i OloMac lubią to
Napisano 27 listopada 2007 - 15:10
Napisano 27 listopada 2007 - 15:16
Napisano 27 listopada 2007 - 15:18
Napisano 27 listopada 2007 - 15:20
Napisano 27 listopada 2007 - 15:21

Napisano 27 listopada 2007 - 15:26
--
K.
http://keek.ovh.org
- goto206-13305c6036 lubi to
Napisano 27 listopada 2007 - 15:30
A ja sie zastanawiam jak dlugo macie zamiar ciagnac te Wasze swiete wojny? To wszystko zaczyna byc juz nudne i bardziej upierdliwe od ajfona.
Tak długo jak będzie trzeba, na szczęście takich wątków nie przybywa w tempie ajfonowych, na drugie szczęście code dal Ci możliwość ignorowania działów, a na trzecie szczęście staralem się tak nazwać wątek żeby nikt kogo to nudzi nie musiał tego czytać.
Napisano 27 listopada 2007 - 15:33

Napisano 27 listopada 2007 - 15:35
To moze sie zbierzemy i zrobimy inne forum o apple i macach
Zamiast mnożyć byty lepiej by było IMHO starać się żeby to co jest było jak najlepsze.
Napisano 27 listopada 2007 - 15:36

Napisano 27 listopada 2007 - 15:51
Ale cóż, ma swoich gospodarzy i tak się gospodarzy jak im się marzy...
---- Dodano 27-11-2007 o godzinie 17:54 ----
Jest jeszcze macplug.org :-D
Napisano 27 listopada 2007 - 15:55
Widze ze juz mamy nowych moderatorow (z tego sie ciesze), mamy wielkie zmiany i pozbylismy sie nieudzielajacych sie moderatorow (to akurat jest sarkazm) i widze ze mamy dlugo oczekiwany, naglosniony i rozreklamowany nowy regulamin forum.
Czy na tym koncza sie zmiany? Czy to jest dopiero jakies wprowadzenie? Moze to jest regulamin beta? Czy tak ma wygladac forum?
Bardzo prosilbym o odpowiedz gdyz jezeli ma tak zostac - nie jestem w stanie tego zaakceptowac a idac dalej, czytajac wstep do forum:
bede musial opuscic to grono."Poniższe reguły są integralną częścią zasad korzystania z Forum Myapple.
Jeśli nie akceptujesz tych zasad , musisz zaprzestać użytkowania jakiekolwiek działu lub projektu Myapple."
Napisano 27 listopada 2007 - 15:59
A ubieranie innego zdania w złośliwości to juź nie? Co to kurde jest forum frustratów, którzy nie potrafią znieść, źe akurat w tym miejscu nie mogą sobie na wszystko pozwolić? Cz kazdy problem MUSI byc zalatwoniony w 100% sprawiedliwie i tak, by nikt ale to nikt nie mial najmniejszych watpliwosci? Nie mozna sobie dac (raz wiecej) siana?Tak. Dla mnie tez banowanie z takiego durnego powodu jak posiadanie innego zdania, ubranego w nieszkodliwa zlosliwosc jest strasznie dziecinne i pachnie dyktatura rodem ze szkoly podstawowej.
Napisano 27 listopada 2007 - 15:59
Odpowiem jedynie odnośnie Nowego Regulaminu.
Nie wiem o co bicie piany. Przecież to oczywiste, że Administrator Forum może robić co chce - usuwać, edytować, itd wedle swojego widzimisie (a właściwie wedle swojej wizji forum). Oczywiste jest też, że nie musi odpowiadać na żądania Użytkowników.
Nie ma żadnego bicia piany, są jasno sformułowane wątpliwości. Proszę, spróbujmy zachować odrobinę kultury i powstrzymajmy się od inwektyw. Chodzi o to że dobrze by było wiedzieć co to za wizja. Bo raz wizją może być promowanie zachowań zgodnych z prawem a innym razem wręcz odwrotnie, fajnie byłoby po prostu wiedzieć jakie miejsce odwiedzamy i angażujemy swoją wiedzę i czas.
Chodzi o to, by część osób nie zarzucała Administracji, że "łamie Regulamin", itd. kiedy podejmuje decyzje odnośnie Forum - w końcu ma do tego pełne prawo.
No, jasne, nie można łamać regulaminu, bo czegoś takiego już nie ma, można zrobić na co się ma ochotę, np. zbanować kogoś bo się go nie lubi i nie musieć się z tego tłumaczyć. Jeżeli takie są intencje napiszcie to wprost, będziemy wiedzieli na czym stoimy, ale wydawało mi się że prawa i obowiązki administracji powinny wykraczać trochę dalej poza "robimy co chcemy i nic wam do tego" zwłaszcza że część użytkowników pomaga finansowo w utrzymaniu forum.
Napisano 27 listopada 2007 - 16:00

Napisano 27 listopada 2007 - 16:01
Napisano 27 listopada 2007 - 16:08
Niby dobry pomysl (moze problemem myapple.pl jest wiek niektorych moderatorow? ), chetnie, tez wolalbym nowe forum. Ale... tam tez beda moderatorzy, z czasem zacznie sie to samo. Za chwile bedzie taki sam gnoj z moderacja jak na myapple.
Trzeba wyjasniac sprawy poki sie da a nie od razu zakladacnowa piaskownice. To zostawmy na pozniej

Napisano 27 listopada 2007 - 16:49
Pytanie brzmi: czy zwykły regulamin byłby w stanie objąć wszystkie zasady panujące na forum? Chyba byłoby ciężko. Dlatego wierzymy że starzy userzy będą pamiętać o wszystkich zasadach, a nowych będziemy nękać początkowo przez PW.
Co do banów i tego, że ktoś na tym forum robi co mu się żywnie podoba, bo np. kogoś nie lubi. Wydaje mi się że przeciw czemuś takiemu zbuntowaliby się także moderatorzy, nie macie więc racji twierdząc że na forum ktokolwiek może robić sobie samowolkę. Decyzja o banie nigdy nie jest decyzją jednej osoby.
Napisano 27 listopada 2007 - 16:53
Ptanie brzmi: czy zwykły regulamin byłby w stanie objąć wszystkie zasady panujące na forum? Chyba byłoby ciężko. Dlatego wierzymy że starzy userzy będą pamiętać o wszystkich zasadach, a nowych będziemy nękać początkowo przez PW.
To teraz obowiązują 2 regulaminy?
Napisano 27 listopada 2007 - 16:54
Napisano 27 listopada 2007 - 16:57
Napisano 27 listopada 2007 - 17:00

Napisano 27 listopada 2007 - 17:03
Napisano 27 listopada 2007 - 18:27
A jak ja bym chciał ostatecznego upadku demokracji w Europie i powrotu do monarchii...Jak ja bym chciał by Heidi wrócił, wrócił jako wszechadministrator...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych