Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#101 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 18 września 2014 - 09:00

Seb11 - było pierdyliard razy mówione - wsparcia dla sms na razie nie ma

#102 dzejkob89

dzejkob89
  • 1 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:01

Dokladnie mam to samo. Nie wiem czy ta funkcja jest wyłaczona w PL, czy to po prostu bug systemowy. Rozmowy u mnie działają bez problemu.

#103 rain86

rain86
  • 619 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 września 2014 - 09:01

iP4s - działa sprawnie, w Safari strony ładują się dużo szybciej. Natomiast bateria wręcz znika w oczach. To tak na szybko.

Da się w 4s wyłączyć 3G czy też ten model jest skazany tylko na taki tryb pracy?

#104 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:04

Czy na prawdę przeczytanie instrukcji obsługi na icloud.com jest ponad Wasze siły? Forum nie służy do przeklejania instrukcji. Musisz zaktualizować iCloud najpierw do wersji iCloud Drive.

brrr ale jak? Mam włączoną opcję iCloud Drive w ustawieniach w iCloud na iPhonie.

#105 Riccardo

Riccardo
  • 122 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2014 - 09:04

Da się w 4s wyłączyć 3G czy też ten model jest skazany tylko na taki tryb pracy?

Jest w Ustawieniach suwaczek „włącz 3g” :)

#106 szii

szii
  • 4 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:10

Nie należąc do szczęśliwców posiadających dużą pojemność na iphone korzystam z ubogiej wersji 8gb. Do aktualizacji iOS8 woła o 4,6 gb wolnego miejsca, przy założeniu, że 1,4gb mam dostępne, jest to awykonalne... Teoretycznie: Czy pozbywając się jakichś pierdół, aplikacji i robiąc sobie miejsce na 4,6 gb po dokonaniu aktualizacji owe miejsce jest zajmowane w pełni i pozostaje mi to co pozostaje, a więc jakieś 2gb? Niby oczywiste, ale ktoś tu wspominał niedawno, że ilość miejsca która jest niezbędna do aktualizacji iOSów ma się nijak do faktycznego stanu jaki jest przez ową aktualizację 'zajmowany' tuż po jej dokonaniu. Więc jak to jest? :shock:

#107 prezioso

prezioso
  • 132 postów

No właśnie - jak przeglądać pliki PDF czy też inne rozszerzenia (poza aplikacjami jak keynote, number etc) ? A jak będę chciał poorganizować inaczej to jak mam to zrobić Olejku ?

#108 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

brrr ale jak? Mam włączoną opcję iCloud Drive w ustawieniach w iCloud na iPhonie.

Zainstaluj iCloud 4.0 na Windowsie lub odpal ustawienia iCloud na Yosemite, zaptaszkuj iCloud drive i zakrzyczy Ci, czy zaktualizowac iCloud do iCloud Drive, że nie odwracalne, że nie będzie można używać z innymi urządzeniami niż iOS8 i inne pierdoły. Robisz tak i cieszysz się iCloud Drive.

#109 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:12

Zainstaluj iCloud 4.0 na Windowsie lub odpal ustawienia iCloud na Yosemite, zaptaszkuj iCloud drive i zakrzyczy Ci, czy zaktualizowac iCloud do iCloud Drive, że nie odwracalne, że nie będzie można używać z innymi urządzeniami niż iOS8 i inne pierdoły. Robisz tak i cieszysz się iCloud Drive.

ale to jest do obsługi icloud drive z poziomu pc/mac a my pytamy o obsługę z poziomu iphona! Jak na fonie przeglądać zawartość dysku icloud
właśnie wrzuciłem sobie poprzez przeglądarkę plik na icloud drive - jak mogę go pobrać na iphona?

#110 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:18

Czemu na Ipadzie Air w icloud widzę save gry a logując się przez stronę https://www.icloud.com/ nie widać ich ?

#111 Seb11

Seb11
  • 127 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:18

Sevecc doczytałem na stronie appla że opcja sms - na ipadzie będzie działać na ipadzie 2 takiego mam tylko na : iPad (4th generation), iPad Air, iPad mini, iPad mini with Retina display, and iPod touch (5th generation).

#112 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:19

Czy naprawdę nikt nie zauważył jak na wifi przykładkowo AppStore bardzo wolno się ładuje? Loading ciągle, wyłącze wifi i na LTE patrze i od razu przyśpiesza, załącze wifi z powrotem, na początku ładnie działa, po czasie zwalnia. Tylko na iOS 8 tak zamula wifi, wcześniej porównywałem specjalnie działania iOS7 - iOS 8 i to wifi tylko na 8 tak spieprzone jest. Nie tylko to się tyczy ładowania AppStore, ale też innych app, Reeder przykładowo też bardzo dłuugo się synchronizuje i inne aplikacje. Coś jest na rzeczy.

Może ktoś dokładnie sprawdzić u siebie?

#113 Seb11

Seb11
  • 127 postów

miało być nie będzie działać na ipadzie 2

#114 tzk

tzk
  • 172 postów

Przy leciwych sprzętach aby ios8 działał płynniej np. na iPhone 4s pomaga wyłączenie: Ustawienia -> Poczta, kontakty, inne -> Przy przełączaniu programów.

#115 Homerras

Homerras
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2014 - 09:21

Ten temat to "Iphone, Ipod". Czemu są tu pytania skierowane o Ipada?? Moderator?

#116 baden

baden
  • 2 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:22

Mam pytanie u mnie niestety aktualizacja się nie zakończyła pomyślnie i tak jakby telefon się zawiesił. Pobrałem iOS8 tu poszło gładko tel. się wyłączył i włączył ponownie przeszedł ten jasny pasek pod jabłkiem i efekt jest taki że mam białe jabłko na czarny tle i nie mogę wyłączyć telefonu. nie pomaga tez żaden restart telefonu. podłączyłem do kompa ele nic się nie dzieje. Może ktoś ma jakąś koncepcję. (iPhone5s 32GB). Pozdrawiam baden

#117 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:24

Ten temat to "Iphone, Ipod". Czemu są tu pytania skierowane o Ipada?? Moderator?

Bo iOS 8 jest taki sam na wszystkie urządzenia, więc osobny wątek dla iPada o tym samym jest zbędny. Wystarczy bałagan w jednym wątku :)

#118 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:28

Jedną cechę wspólną zauważyłem - coś się dzieje z WiFi- strasznie zwolniło. Ściąganie aktualizacji apek z appstore szybciej leci po 3G niż wifi - mimo iż mam bardzo szybki internet w domu.

Czy naprawdę nikt nie zauważył jak na wifi przykładkowo AppStore bardzo wolno się ładuje? Loading ciągle, wyłącze wifi i na LTE patrze i od razu przyśpiesza, załącze wifi z powrotem, na początku ładnie działa, po czasie zwalnia.

Mam dokładnie tak samo od wczoraj na iPhone 5S z softem 7.1.2.

#119 panpatro

panpatro
  • 153 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:28

Warto instalować iOS 8 na 4S czy nie ma sensu bo jest gorzej w porównaniu do iOS 7 ? ;)

#120 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:30

Ja zauważyłem że aplikacja Facebooka mi dłużej ładuje treści.Na parę sekund jest białe tło.Sieć mam przez Wifi na IOS 7.1.2 nie miałem takiego problemu

#121 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:31

Bo Wifi jest zwalone na 8 i bardzo wolno wczytuje wszystko.

#122 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 września 2014 - 09:38

Łącze 50/3: https://www.dropbox.....36.48.png?dl=0

AppStore ładuje się faktycznie wolniej ale ogólnie sieć przez WiFi zapier***. :)

#123 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:39

Mam dokładnie tak samo od wczoraj na iPhone 5S z softem 7.1.2.

Na 7.1.2 wszystko przez wifi szybko się ładowało, Appstore, pogoda, reeder i wiele wiele innych, a na 8 tak sie muli że szok.

- - - Połączono posty - - -

Łącze 50/3: https://www.dropbox.....36.48.png?dl=0

AppStore ładuje się faktycznie wolniej ale ogólnie sieć przez WiFi zapier***. :)

TU nie chodzi o prędkość wifi, bo mi też pokazuję max ile mam czyli 120Mb/s, ale ładowanie w aplikacjach jest tak zamulone przez wifi, po LTE/3G odżywa to.

#124 baton1125

baton1125
  • 22 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:45

wczoraj zainstalowałem 8. Nie zauważyłem zmian prędkości, co więcej Geekbench pokazuje nieznaczne przyspieszenie jezeli chodzi o iOS 7.1.2 - być może z tego względu że instalowałem ósemkę czystą, nie aktualizowałem telefonu. Spotlight nie laguje jak to miało miejsce w iOS 7.1.2, jeżeli chodzi o samo działanie systemu, nie jest źle, natomiast jeżeli chodzi o to amejzing, i wogóle najlepszy ios w historii ios, to dla mnie zaczyna to sie robić śmieszne... Siri nie pozwala na dyktowanie tekstu... androidowych podpowiedzi brak... (!!! androidowych !!!) ta aplikacja zdrowie to w ogóle śmiech na sali, jest tak brzydka że aż mi sie nie chce tam wchodzić. Z tego co pamietam safari mial dostac jakies fajne dodatki - moze nie umiem, ale jak narazie nie ma nic. Wylania mi sie obraz iosa ktory jest taki amejzing, ale jego wszystkie amejzing funkcje nie sa jeszcze gotowe wiec po prostu ich nie ma. ten system schodzi na psy, i mowie to ja wierny fan appla. Irytuja mnie aktualizacje ktore nic nie wnasza, irytuje mnie nowy system ktory dziala gorzej niz stary. Was nie?

#125 EjPii

EjPii
  • 5 postów

Napisano 18 września 2014 - 09:47

Strumień zdjęć zniknął i zniknęły też moje zdjęcia. Niby iCloud jest przez nie zajęty ale nie mogę ich znaleźć. Gdzie mam je ściągnąć z tej Chmury :/?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych