Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#151 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 września 2014 - 10:36

Z moich 700 zdjęć mam tam....3 zdjęcia(z różnych miesięcy). Gdzie jest reszta? Może muszę jakioś zrestartować iCloud drive bo nie "pobrał" wszystkiego??

Moje zdjęcia ze strumienia wcięło, mam tylko kilka ostatnich, reszta przepadła.

Panowie, przecież strumień zdjęć przechowywał na serwerach zdjęcia z ostatnich 30 dni bodajże a wszystkie starsze kasował. Zasada ta polegała na tym, żeby się synchronizowały między urządzeniami i komputerem, Strumień zdjęć to NIE BYŁ BACKUP! Dlatego Wam nie pobiera. Czy mam dobre wrażenie, że przez tyle czasu nie mieliście pojęcia do czego służy Strumień zdjęć? :?

- - - Połączono posty - - -

Też racja, teraz tylko dodali aplikacje, która pokazuję to wszystko po prostu :D

Na starszych urządzeniach jak 4S nie ma danych, czyli standardowo nie nalicza, trzeba się posiłkować jakimiś dodatkowymi urządzeniami?

Albo innymi urządzeniami, albo będzie liczyć przebytą drogę na podstawie GPS, nie wiem jak to rozwiązali.

#152 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 18 września 2014 - 10:38

dobrze ze mam dropboxa hahhaa

aplikacje firm 3 beda przenosic dane np od jawbone up czy Ihealth jedynie nikefuel bedzie bezposrednio aktywnosc zapisywal

#153 ayaan

ayaan
  • 10 postów
  • SkądCzłuchów

Napisano 18 września 2014 - 10:38

"Zapełnij bibliotekę, nie urządzenie.

Biblioteka zdjęć iCloud pomoże Ci najlepiej wykorzystać pojemność urządzenia iOS — teraz będziesz mieć więcej czasu na fotografowanie, bo mniej spędzisz go na przenoszeniu i porządkowaniu zdjęć. Oryginalne zdjęcia w wysokiej rozdzielczości mogą być automatycznie zapisywane w iCloud, podczas gdy w urządzeniach pozostaną ich lżejsze wersje o optymalnym rozmiarze. 5 GB miejsca w iCloud dostajesz za darmo, a większą pojemność będzie można wykupić w ramach abonamentu."

Czyli wychodzi na to że nie mogę mieć zdjęcia zapisanego tylko na icloud, bez zapisywania go na telefonie ? Poza tym mam wrażenie że zdjęcia które miałem w strumieniu zdjęć nie znikały po 30 dniach, chyba ze czegoś nie zauważyłem

#154 086c78d1f5

086c78d1f5
  • 30 postów

Napisano 18 września 2014 - 10:39

ponowie pytanie: czy i jak można włączyć udostępnianie po wifi. Przeleciałem wszystkie opcje i się zastanawiam nad czyszczeniem do zera.

#155 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 18 września 2014 - 10:40

Wpisałem w google zapytanie o wolne wifi na iOS8 i już pełno wątków. Czekamy na update...

#156 atuzi

atuzi
  • 70 postów

Napisano 18 września 2014 - 10:41

On Ci liczy od zawsze, nawet tego nie wiesz po prostu. Nie da się go wyłączyć, jeżeli wcześniej nie zdawałeś sobie sprawy z tego, że on działa to teraz tym bardziej nie powinno być problemu :)

Tylko czemu nie nalicza pięter, kiedy codziennie po nich chodzę?

#157 pk.waw

pk.waw
  • 1 postów

Czy komuś poza mną przestał działać push w aplikacji gmail? Ciekawe o tyle, że nie działa ani na iPhone, ani na iPad.

#158 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

zdjecia beda tez na telefonie ale w mniejszej rozdzialce

#159 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 18 września 2014 - 10:43

Tylko czemu nie nalicza pięter, kiedy codziennie po nich chodzę?

Z tego co patrzyłem w źródłach danych, to koprocesor M7 nalicza tylko kroki i dystans(marsz+bieg) resztę trzeba pewnie przez dodatkowe urządzenia uzupełniać.

#160 EjPii

EjPii
  • 5 postów

Napisano 18 września 2014 - 10:44

Panowie, przecież strumień zdjęć przechowywał na serwerach zdjęcia z ostatnich 30 dni bodajże a wszystkie starsze kasował. Zasada ta polegała na tym, żeby się synchronizowały między urządzeniami i komputerem, Strumień zdjęć to NIE BYŁ BACKUP! Dlatego Wam nie pobiera. Czy mam dobre wrażenie, że przez tyle czasu nie mieliście pojęcia do czego służy Strumień zdjęć? :?

No właśnie u mnie nie znikały zdjęcia ze strumienia. Miałem wszystko od początku kupienia iphona 5S xD No i teraz mam trzy zdjęcia a w pamięci i na icloud zajęte 2GB zdjęć! O co chodzi?!

#161 stefanek

stefanek
  • 73 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2014 - 10:45

Czy appka Health automatycznie pobiera dane z zakończonej właśnie sesji Endomondo czy Strava? Jak dobrze rozumiem, Health tylko gromadzi informacje, czyli tak czy owak musi być zainstalowany FitBit/Move by były zliczane kroki? Zapytam ponownie. Czy próbowaliście przywracać ustawienia operatora by powrócić do suwaka z 3G zamiast 4G. Praca na 2G doskonale się sprawdzała do imsg, messenger, whatsapp, tapatalk czy poczty.

#162 freequ

freequ
  • 20 postów

Napisano 18 września 2014 - 10:46

Da się jakoś zmniejszyć tą obleśnie grubą i dużą czcionkę nazwy rozmówcy podczas wykonywania połączenia?

#163 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 18 września 2014 - 10:48

nic nie pobiera uatomatycznie - trzeba czekac na update apki dane beda z fixbita gromadzone w aplikacji a pozniej bedziesz mogł je exportowac do ihealth reset nic nie pomaga na powrot do 2/3g

#164 atuzi

atuzi
  • 70 postów

Napisano 18 września 2014 - 10:51

@ madhunt3r Dzięki.

#165 matios94

matios94
  • 54 postów

Napisano 18 września 2014 - 10:51

Halo! Co z tym handoff'em który miał być. Mam 4s i ipada 2 i nic takiego nie mam.

#166 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 września 2014 - 10:56

No właśnie u mnie nie znikały zdjęcia ze strumienia. Miałem wszystko od początku kupienia iphona 5S xD No i teraz mam trzy zdjęcia a w pamięci i na icloud zajęte 2GB zdjęć! O co chodzi?!

Znikały z serwerów, nie z urządzeń. Kopiowało na urządzenia do folderu strumień zdjęć, po czym usuwało z serwerów i zdjęcia zostawały JEDYNIE na urządzeniach.

Zapytam ponownie. Czy próbowaliście przywracać ustawienia operatora by powrócić do suwaka z 3G zamiast 4G. Praca na 2G doskonale się sprawdzała do imsg, messenger, whatsapp, tapatalk czy poczty.

Zapewne ustawienia z iOS7 nie będą już kompatybilne z iOS8 a na iOS8 nie ma skąd wziąć ustawień bez LTE, więc decelowo już się nie da.

#167 maff

maff
  • 89 postów

Napisano 18 września 2014 - 11:01

czesc, czy jest gdzies (poza apple.com) miejsce, gdzie zebrane sa wszystkie (albo przynajmniej wiekszosc) nowych funkcjonalnosci IOS8, zeby mozna bylo je przejrzec i sie nimi pobawic?

#168 tzk

tzk
  • 172 postów

Napisano 18 września 2014 - 11:01

Halo!
Co z tym handoff'em który miał być. Mam 4s i ipada 2 i nic takiego nie mam.

Włącz wifi, Bluetooth na obu urządzeniach i bedzie działać. Przynajmniej u mnie ip4s i ipad4 działa.

#169 EjPii

EjPii
  • 5 postów

Napisano 18 września 2014 - 11:03

Znikały z serwerów, nie z urządzeń. Kopiowało na urządzenia do folderu strumień zdjęć, po czym usuwało z serwerów i zdjęcia zostawały JEDYNIE na urządzeniach.

To teraz po instalacji iOS8 gdy mam w pamięci telefonu zajęte 1GB jako "strumień zdjęć" jak mam to wywalić skoro już nie mogę obejrzeć tych zdjęć a miejsce zajmuje?

#170 maff

maff
  • 89 postów

Napisano 18 września 2014 - 11:04

i drugie pytanie: nie moge zadzwonic z maca, gdy telefon jest uspiony - musze go wlaczyc i dopiero wtedy nawiazuje polaczenie. tak ma byc? ok, wycofuje. dziala.

#171 Xaroso

Xaroso
  • 60 postów

Napisano 18 września 2014 - 11:09

Czy komuś poza mną przestał działać push w aplikacji gmail?

Ciekawe o tyle, że nie działa ani na iPhone, ani na iPad.

Mi działa normalnie, rano dostałem maila i wszystko funkcjonuje jak powinno.

#172 Łukasz Żbik

Łukasz Żbik
  • 3 postów
  • SkądSwidnica, Poland

Napisano 18 września 2014 - 11:13

Witajcie, macie tez problem albo taka przypadłość że na zablokowanym telefonie kiedy przychodzi sms/iMassage po przesunieciu naniej palcem w lewo macie sam "X" bez możliwości "odpowiedz" a przesuwając w prawo pojawia się kod blokady i po wpisaniu przenosi normalnie do skrzynki. Na odblokowanym telefonie normalnie działa przeciągnięcie palcem w dół i jest szybka odpowiedz z centrum. JUŻ NIE AKTUALNE SAMO SIĘ UAKTYWNIŁO... TAK JAK W PRZYPADKU "NIE PRZESZKADZAĆ"

#173 matios94

matios94
  • 54 postów

Napisano 18 września 2014 - 11:14

Włącz wifi, Bluetooth na obu urządzeniach i bedzie działać. Przynajmniej u mnie ip4s i ipad4 działa.

Nadal nic, jest ikonka telefonu w kontaktach na ipadzie, próbuje połączyć, ale wywala błąd połączenia z iPhone'a.

#174 simon77

simon77
  • 100 postów

Napisano 18 września 2014 - 11:16

włączony BT, wi-fi i niestety handoff nie dziala. iphone 5s i iPad mini retina w tej samej sieci wi-fi i zalogowane do tych samych kont icloud. może czegoś jeszcze nie uaktywniłem ?

#175 matios94

matios94
  • 54 postów

Napisano 18 września 2014 - 11:25

Rozwiązałem problem z połączniami iPad - iPhone. Najpierw musiałem sparować urządzenia bluetooth używając do tego włączonego Hotspota. Później wyłączenie wszystkiego nawet bluetooth i działa. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych