iOS 8 - Dyskusja
Napisano 18 września 2014 - 02:34
Napisano 18 września 2014 - 03:04
Napisano 18 września 2014 - 04:22
A masz kartę obsługująca LTE? Bo w Plusie musiałem wymieniać, bo najpierw mi dali nano, które go nie obsługiwało.mi odswiezanie danych po wifi dziala tak samo jak w IOS7... Gorzej mam z LTE, bo tego wogole mi nie wykrywa, jestem w plusie, w ustawieniach aktywowalem opcje LTE, zasieg jest max na 3G i dalej nic...
W ustawieniach APN LTE dalem: APN: plus; Uzytkownik: plusgsm; haslo: plusgsm
Ma ktos pomysl co jeszcze mozna zmienic zeby to zadzialalo? Pozdrawiam
Napisano 18 września 2014 - 05:11
Napisano 18 września 2014 - 06:01
Napisano 18 września 2014 - 06:26
Co z ustawieniami operatora by mieć opcję 3G zamiast 4G? Czy ktoś z Orange próbował już?
Próbowałem na którejś becie przywrócić przełącznik 2G/3G, niestety nie działa.
Napisano 18 września 2014 - 06:37
Napisano 18 września 2014 - 07:00
Napisano 18 września 2014 - 07:08
mi odswiezanie danych po wifi dziala tak samo jak w IOS7... Gorzej mam z LTE, bo tego wogole mi nie wykrywa, jestem w plusie, w ustawieniach aktywowalem opcje LTE, zasieg jest max na 3G i dalej nic...
W ustawieniach APN LTE dalem: APN: plus; Uzytkownik: plusgsm; haslo: plusgsm
Ma ktos pomysl co jeszcze mozna zmienic zeby to zadzialalo? Pozdrawiam
w ustawieniach ustaw APN i LTE tylko na plus i powinno działać, możliwe, że musisz uaktywnić LTE w BOK,
ja wcześniej miałem w ustawieniach internet, to LTE nie działało, zmieniłem ma plus, ale nazwa użytkownika i hasło pozostawiłem puste i działa

[ATTACH=CONFIG]23219[/ATTACH]
Napisano 18 września 2014 - 07:24
iPhone 4S na iOS 8 - wyraźnie spowolnił - najbardziej widoczne jest to na przejściach między aplikacjami i przy wejściu w ustawienia. Czasem przycina się również klawiatura podczas pisania (wpisujesz a tekst widoczny jest z opóźnieniem). Pod tym względem iOS 7 był dopracowany na 4s
iPad 2 na iOS 8 - cóż wyraźnie spowolnił i dobrze, że czekam na zmianę na iPad Air 2, ponieważ nie ma już na tym płynnej pracy (chyba że kolejne aktualizacje wyeliminują ten problem). Pojawiają się crashe Safari oraz aplikacji mail.
iPhone 5/5s - płynnie bez zastrzeżeń, żadnych opóźnień, lagów - problemów przynajmniej na chwilę obecną.
Jedną cechę wspólną zauważyłem - coś się dzieje z WiFi- strasznie zwolniło. Ściąganie aktualizacji apek z appstore szybciej leci po 3G niż wifi - mimo iż mam bardzo szybki internet w domu.
Wniosek końcowy: 4s oraz iPad 2 - w niedługim czasie będzie trzeba się pożegnać już z tym sprzętem. Podobny los będzie czekał za jakiś czas iP5 oraz ipad 3/4
- - - Połączono posty - - -
Jeszcze jedno - co z aplikacją iCloud Drive ? Czy da się jakoś przeglądać pliki ??
Napisano 18 września 2014 - 07:39
Napisano 18 września 2014 - 07:51
Napisano 18 września 2014 - 07:54
Napisano 18 września 2014 - 08:00
Napisano 18 września 2014 - 08:02
a wiadomo co z icloud drive, bo nie bardzo rozumiem czemu jeszcze go nie ma jako nowego programu ?
Podbijam

Na icloud.com jest dostęp do plików. Można załadować i ściągnąć różne typy. Ale jak do jasnej ciasnej ... przeglądać je na ipadzie czy iphonie ?
Jakaś aplikacja ?
I co z jakimś programem dla Windows 7 ?
Z tego co wiem miało być dostępne.
Napisano 18 września 2014 - 08:14
A u mnie odwrotnie. Zarówno iPad Air jak i iPhone 5S przyspieszył. Do tego wszystkie appki które mam zainstalowane pracują bez problemu. Ja jestem jak narazie zadowolony z iOS 8Zarówno na iP5 jak i na iPad Air chodzi wolniej - dodatkowe "bajerki" przy przejściach i zamykaniu. Sporo aplikacji się wywala a niektóre stały się bezużyteczne (Bank Pekao). Przy zamykaniu aplikacji mamy dodatkowe ikonki kontaktów, które nawet po usunięciu ostatnich połączeń nie znikają i nie idzie ich wywalić - to jakiś bzdet.
Napisano 18 września 2014 - 08:19

Napisano 18 września 2014 - 08:29
Podbijam
![]()
Na icloud.com jest dostęp do plików. Można załadować i ściągnąć różne typy. Ale jak do jasnej ciasnej ... przeglądać je na ipadzie czy iphonie ?
Jakaś aplikacja ?
I co z jakimś programem dla Windows 7 ?
Z tego co wiem miało być dostępne.
Z tego co widzę to pisać umiesz, więc pewnie czytać też, na iCloud.com na którym byłeś wszystko jest napisane...
Napisano 18 września 2014 - 08:45
Ustawienia -> Poczta, kontakty, inne -> Przy przełączaniu programów (znajdziesz w sekcji KONTAKTY) możesz ustawić widoczność ulubionych, ostatnio wybieranych lub wyłączyć całkowiciePrzy zamykaniu aplikacji mamy dodatkowe ikonki kontaktów, które nawet po usunięciu ostatnich połączeń nie znikają i nie idzie ich wywalić - to jakiś bzdet.
Napisano 18 września 2014 - 08:50
Z tego co widzę to pisać umiesz, więc pewnie czytać też, na iCloud.com na którym byłeś wszystko jest napisane...
Szkoda że Ty nie umiesz odpowiadać na zadane pytania ... zresztą na inne tematy też masz z tym problem bo na innych forach Twoja pomoc jest podobnej wartości.
a co do pytania:
"...Uzyskiwanie dostępu do usługi iCloud Drive z przeglądarki internetowej
Przejdź do strony icloud.com/#iclouddrive i zaloguj się za pomocą swojego Apple ID (używanego w usłudze iCloud)..." ja znalazłem takie coś
Można również "przesyłać" pliki przez programik FileApp.
Nie mogę nigdzie znaleźć jak przesłać pdf, doca czy cokolwiek innego niż jpg na icloud drive - ani przez przeglądarkę ani FileApp wysypuje się na końcu transferu, może ktoś podpowiedzieć?
----EDIT---
O.K. wrzuciłem PDF'a ale "luzem" a nie do katalogu FileApp - gdyby to się udało przeglądanie dysku było by bardzo wygodne a luzem to już kiepsko to wygląda.
Napisano 18 września 2014 - 08:52
Napisano 18 września 2014 - 08:54
Napisano 18 września 2014 - 08:55
Napisano 18 września 2014 - 08:56
Napisano 18 września 2014 - 08:59
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych