Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#76 Szaman35

Szaman35
  • 194 postów

Napisano 18 września 2014 - 02:34

Pierwsze wrażenia tylko na iphonie: - Paskudne grube wskazówki zegara - Czasami ale bardzo rzadko laguje przy wejściu w folder - Pogoda nie pokazuje mi temperatury maksymalnej Poza tym co na górze to jak na razie jest w miarę ok. Działa co ma działać a co miało nie działać nie działa, np. Filmweb, Breeze też zaskakuje, kilka programów zachowuje się dziwnie..

#77 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 18 września 2014 - 03:04

a mi nie synchronizuje plików FileApp z iCloud Drive, nawet nie mogę dodać poprzez www żadnego pliku, ktoś ma pomysł?

#78 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 18 września 2014 - 04:22

mi odswiezanie danych po wifi dziala tak samo jak w IOS7... Gorzej mam z LTE, bo tego wogole mi nie wykrywa, jestem w plusie, w ustawieniach aktywowalem opcje LTE, zasieg jest max na 3G i dalej nic... :( W ustawieniach APN LTE dalem: APN: plus; Uzytkownik: plusgsm; haslo: plusgsm

Ma ktos pomysl co jeszcze mozna zmienic zeby to zadzialalo? Pozdrawiam

A masz kartę obsługująca LTE? Bo w Plusie musiałem wymieniać, bo najpierw mi dali nano, które go nie obsługiwało.

#79 Xaroso

Xaroso
  • 60 postów

Napisano 18 września 2014 - 05:11

Jak ustawić by wyświetlało sie duże zdjecie kontaktu gdy ktoś do mnie dzwoni? Da sie tak w ogole? Cos czytałem ze ma byc To dostępne na ios8.

#80 Misiekk

Misiekk
  • 284 postów

Napisano 18 września 2014 - 06:01

A co z funkcją 2g/3g. Czyżby już nie można było korzystać z telefonu w 2g i wifi…? Bateria padnie dużo szybciej...

#81 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 18 września 2014 - 06:26

Co z ustawieniami operatora by mieć opcję 3G zamiast 4G? Czy ktoś z Orange próbował już?

Próbowałem na którejś becie przywrócić przełącznik 2G/3G, niestety nie działa.

#82 uczaj27

uczaj27
  • 107 postów

Napisano 18 września 2014 - 06:37

Mam pytanko jak wchodzę w zdjęcia a następnie udostępniaj to są opcje facebook ,twitter, mail,wiadomości ,icloud itp oraz opcja więcej .Kiedy klikam opcję więcej dostępne są tylko te same opcje co na początku, myślałem że w opcji więcej jest np dropbox.Moje pytanie brzmi czy można jakoś dodać dropbox do tej listy ?. Bo jak na razie muszę wejść w aplikacje Dropbox potem dodaj plik i dopiero mogę wybrać zdjęcie.

#83 zorak

zorak
  • 299 postów
  • SkądToruń

Napisano 18 września 2014 - 07:00

Zarówno na iPad air jak i na iPhone 5S nie zauważyłem spowolnień, ba system jakby płynniejszy. Zauważyłem, ze jak przegląda sie strony w safari to pasek adresu się chowa. Ciekawy jestem jak będzie z baterią. Narazie jest ok.

#84 marcus02

marcus02
  • 171 postów

Napisano 18 września 2014 - 07:08

mi odswiezanie danych po wifi dziala tak samo jak w IOS7... Gorzej mam z LTE, bo tego wogole mi nie wykrywa, jestem w plusie, w ustawieniach aktywowalem opcje LTE, zasieg jest max na 3G i dalej nic... :( W ustawieniach APN LTE dalem: APN: plus; Uzytkownik: plusgsm; haslo: plusgsm

Ma ktos pomysl co jeszcze mozna zmienic zeby to zadzialalo? Pozdrawiam

w ustawieniach ustaw APN i LTE tylko na plus i powinno działać, możliwe, że musisz uaktywnić LTE w BOK,
ja wcześniej miałem w ustawieniach internet, to LTE nie działało, zmieniłem ma plus, ale nazwa użytkownika i hasło pozostawiłem puste i działa :)

[ATTACH=CONFIG]23219[/ATTACH]

#85 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 18 września 2014 - 07:24

LTE w Plusie działa. Musiałem poczekać dobre pięć minut zanim z 3G przełączył się na LTE i wykrył ją. Prędkości na trzech kreskach: download 44 / upload 12
iPhone 4S na iOS 8 - wyraźnie spowolnił - najbardziej widoczne jest to na przejściach między aplikacjami i przy wejściu w ustawienia. Czasem przycina się również klawiatura podczas pisania (wpisujesz a tekst widoczny jest z opóźnieniem). Pod tym względem iOS 7 był dopracowany na 4s
iPad 2 na iOS 8 - cóż wyraźnie spowolnił i dobrze, że czekam na zmianę na iPad Air 2, ponieważ nie ma już na tym płynnej pracy (chyba że kolejne aktualizacje wyeliminują ten problem). Pojawiają się crashe Safari oraz aplikacji mail.
iPhone 5/5s - płynnie bez zastrzeżeń, żadnych opóźnień, lagów - problemów przynajmniej na chwilę obecną.
Jedną cechę wspólną zauważyłem - coś się dzieje z WiFi- strasznie zwolniło. Ściąganie aktualizacji apek z appstore szybciej leci po 3G niż wifi - mimo iż mam bardzo szybki internet w domu.
Wniosek końcowy: 4s oraz iPad 2 - w niedługim czasie będzie trzeba się pożegnać już z tym sprzętem. Podobny los będzie czekał za jakiś czas iP5 oraz ipad 3/4

- - - Połączono posty - - -

Jeszcze jedno - co z aplikacją iCloud Drive ? Czy da się jakoś przeglądać pliki ??

#86 karol.mufc

karol.mufc
  • 77 postów

Napisano 18 września 2014 - 07:39

Cześć, czy jeżeli wyzeruję iphone'a z iOS7 i podłącze do itunes'a to zainstaluje mi iOS8 od razu?

#87 piotrek999

piotrek999
  • 7 postów
  • SkądGłogow, Legnica, Poland, Poland

Napisano 18 września 2014 - 07:51

Witam mam takie pytanka miała być ta klawiatura z tymi domyślnymi słowami gdzie to ? a i jak zrobic zeby przywrocic galerie tak jak była w czesniej ze wszystkie zdjecia razem a nie pogrupowane tymi latami dniami itd... bo to denerwuje moze ktos napisze co jeszcze ciekawego dodali ?

#88 Sami_1

Sami_1
  • 80 postów

Napisano 18 września 2014 - 07:54

Zarówno na iP5 jak i na iPad Air chodzi wolniej - dodatkowe "bajerki" przy przejściach i zamykaniu. Sporo aplikacji się wywala a niektóre stały się bezużyteczne (Bank Pekao). Przy zamykaniu aplikacji mamy dodatkowe ikonki kontaktów, które nawet po usunięciu ostatnich połączeń nie znikają i nie idzie ich wywalić - to jakiś bzdet.

#89 matios94

matios94
  • 54 postów

Napisano 18 września 2014 - 08:00

A ja mam problem z dzwonieniem z iPada. Pokazuje komunikat błąd połączenia z iPhone'a. iPad 2, iPhone 4s

#90 prezioso

prezioso
  • 132 postów

Napisano 18 września 2014 - 08:02

a wiadomo co z icloud drive, bo nie bardzo rozumiem czemu jeszcze go nie ma jako nowego programu ?

Podbijam :)
Na icloud.com jest dostęp do plików. Można załadować i ściągnąć różne typy. Ale jak do jasnej ciasnej ... przeglądać je na ipadzie czy iphonie ?
Jakaś aplikacja ?
I co z jakimś programem dla Windows 7 ?
Z tego co wiem miało być dostępne.

#91 zorak

zorak
  • 299 postów
  • SkądToruń

Napisano 18 września 2014 - 08:14

Zarówno na iP5 jak i na iPad Air chodzi wolniej - dodatkowe "bajerki" przy przejściach i zamykaniu. Sporo aplikacji się wywala a niektóre stały się bezużyteczne (Bank Pekao). Przy zamykaniu aplikacji mamy dodatkowe ikonki kontaktów, które nawet po usunięciu ostatnich połączeń nie znikają i nie idzie ich wywalić - to jakiś bzdet.

A u mnie odwrotnie. Zarówno iPad Air jak i iPhone 5S przyspieszył. Do tego wszystkie appki które mam zainstalowane pracują bez problemu. Ja jestem jak narazie zadowolony z iOS 8

#92 sevecc

sevecc
  • 773 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 18 września 2014 - 08:19

Ja aktualizowałem na razie tylko iPada 2. Byłem pełen obaw bo sprzęt już leciwy, ale na razie jestem pozytywnie zaskoczony. Większych lagów nie uświadczyłem, a spotlight wręcz chodzi płynniej przy wysuwaniu klawiatury. Zobaczymy jak będzie podczas dalszych testów. iPhone'a na razie nie aktualizuję, czekam na JB :)

#93 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 września 2014 - 08:29

Podbijam :)
Na icloud.com jest dostęp do plików. Można załadować i ściągnąć różne typy. Ale jak do jasnej ciasnej ... przeglądać je na ipadzie czy iphonie ?
Jakaś aplikacja ?
I co z jakimś programem dla Windows 7 ?
Z tego co wiem miało być dostępne.

Z tego co widzę to pisać umiesz, więc pewnie czytać też, na iCloud.com na którym byłeś wszystko jest napisane...

#94 NooN

NooN
  • 3 postów
  • SkądN.Sącz

Napisano 18 września 2014 - 08:45

Przy zamykaniu aplikacji mamy dodatkowe ikonki kontaktów, które nawet po usunięciu ostatnich połączeń nie znikają i nie idzie ich wywalić - to jakiś bzdet.

Ustawienia -> Poczta, kontakty, inne -> Przy przełączaniu programów (znajdziesz w sekcji KONTAKTY) możesz ustawić widoczność ulubionych, ostatnio wybieranych lub wyłączyć całkowicie

#95 Eldorado99

Eldorado99
  • 86 postów

Napisano 18 września 2014 - 08:50

Z tego co widzę to pisać umiesz, więc pewnie czytać też, na iCloud.com na którym byłeś wszystko jest napisane...

Szkoda że Ty nie umiesz odpowiadać na zadane pytania ... zresztą na inne tematy też masz z tym problem bo na innych forach Twoja pomoc jest podobnej wartości.

a co do pytania:

"...Uzyskiwanie dostępu do usługi iCloud Drive z przeglądarki internetowej
Przejdź do strony icloud.com/#iclouddrive i zaloguj się za pomocą swojego Apple ID (używanego w usłudze iCloud)..." ja znalazłem takie coś
Można również "przesyłać" pliki przez programik FileApp.

Nie mogę nigdzie znaleźć jak przesłać pdf, doca czy cokolwiek innego niż jpg na icloud drive - ani przez przeglądarkę ani FileApp wysypuje się na końcu transferu, może ktoś podpowiedzieć?

----EDIT---

O.K. wrzuciłem PDF'a ale "luzem" a nie do katalogu FileApp - gdyby to się udało przeglądanie dysku było by bardzo wygodne a luzem to już kiepsko to wygląda.

#96 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 18 września 2014 - 08:52

Czy na prawdę przeczytanie instrukcji obsługi na icloud.com jest ponad Wasze siły? Forum nie służy do przeklejania instrukcji. Musisz zaktualizować iCloud najpierw do wersji iCloud Drive.

#97 revanmj

revanmj
  • 687 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 18 września 2014 - 08:54

Krótkie podsumowanie z iOS 8 na iPadzie Air. Wkurzające błędy: - kolejność ikon w menu udostępniania się resetuje się za każdym razem gdy aplikacja z jakiegoś powodu wyleci z pamięci (mało RAMu, zamknięcie z ekranu multitaskingu czy aktualizacja) - gest powrotu do pulpitu co jakiś czas przestaje działać - w ustawieniach Spotlight można włączyć sugestie i podpowiedzi z Binga, ale się nie zapisują (po wyjściu i powrocie do ekranu ustawień znowu są odznaczone) Niedoróbki: - iWork po aktualizacji rzekomo dodającej zgodność z iCloud Drive nie obsługuje Document Pickera (wyboru dowolnych dokumentów z iCloud Drive i innych usług) - iMovie obsługuje Document Pickera tylko dla iCloud Drive (nie da się przeglądać innych usług, które to obsługują) Nie licząc wymienionych sytuacji system chodzi sprawnie i w miarę stabilnie.

#98 Riccardo

Riccardo
  • 122 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2014 - 08:55

iP4s - działa sprawnie, w Safari strony ładują się dużo szybciej. Natomiast bateria wręcz znika w oczach. To tak na szybko.

#99 Seb11

Seb11
  • 127 postów

Napisano 18 września 2014 - 08:56

Witam jestem po aktualizacji ios 8 na iphonie i ipadzie mogę wykonywać połączenia telefonicznie z ipada ale nie mogę wysyłać sms do innych odbiorców poza imessage czy wymaga to dodatkowych ustawień ? ktoś już to wypróbował

#100 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 18 września 2014 - 08:59

Czy naprawdę nikt nie zauważył jak na wifi przykładkowo AppStore bardzo wolno się ładuje? Loading ciągle, wyłącze wifi i na LTE patrze i od razu przyśpiesza, załącze wifi z powrotem, na początku ładnie działa, po czasie zwalnia. Tylko na iOS 8 tak zamula wifi, wcześniej porównywałem specjalnie działania iOS7 - iOS 8 i to wifi tylko na 8 tak spieprzone jest. Nie tylko to się tyczy ładowania AppStore, ale też innych app, Reeder przykładowo też bardzo dłuugo się synchronizuje i inne aplikacje. Coś jest na rzeczy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych