Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 8 - Dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1300 odpowiedzi w tym temacie

#26 sopel1998

sopel1998
  • 171 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 września 2014 - 20:24

Aktualizował już ktoś iPada Mini? Jak to z nim jest?

- - - Połączono posty - - -

Aktualizował już ktoś iPada Mini? Jak to z nim jest?

#27 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2014 - 20:29

Musisz włączyć Siri i się pojawi.

I to jest kolejny z wielu (w ostatnim czasie) kretyńskich pomysłów Apple. Po jaką cholerę mam włączać Siri tylko do tego jednego celu, automatycznie pozbawiając się możliwości wybierania głosowo kontaktów (po polsku) która działa rewelacyjnie? Kolejny update systemu i kolejny ogrom niedoróbek... A dyktowanie, no wybaczcie, to już nawet w Samsungach za ~500 zł jest to w standardzie i nie wymaga pozbawiania się innej funkcjonalności...

#28 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 17 września 2014 - 20:35

I to jest kolejny z wielu (w ostatnim czasie) kretyńskich pomysłów Apple. Po jaką cholerę mam włączać Siri tylko do tego jednego celu, automatycznie pozbawiając się możliwości wybierania głosowo kontaktów (po polsku) która działa rewelacyjnie? Kolejny update systemu i kolejny ogrom niedoróbek... A dyktowanie, no wybaczcie, to już nawet w Samsungach za ~500 zł jest to w standardzie i nie wymaga pozbawiania się innej funkcjonalności...

Tu masz rację, dupy tu dali po całości. Nie biorą pewnie pod uwagę takich krajów jak Polska. Tam gdzie Siri działa normalnie nie mają takiego problemu.

#29 madhunt3r

madhunt3r
  • 2 530 postów

Napisano 17 września 2014 - 20:45

Serwer leży, nici z aktualizacji :( [ATTACH=CONFIG]23217[/ATTACH]

#30 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 17 września 2014 - 20:47

Dlatego zgłupiałem, że tej funkcji nie potrafię znaleźć ... a tu schowana w SIRI

A jak to jest z tym pisaniem wiadomości w QuickType , jak to uruchomić?

#31 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 17 września 2014 - 20:49

Dlatego zgłupiałem, że tej funkcji nie potrafię znaleźć ... a tu schowana w SIRI

A jak to jest z tym pisaniem wiadomości w QuickType , jak to uruchomić?

Działa tylko po angielsku(m.in.). Trzeba klawiaturę zmienić na angielska. Znowu nas olali jak z Siri.

#32 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 17 września 2014 - 20:50

5s jest wolniejszy na 8 w porównaniu do 7 a 5 nie... Dobry żart.

Jakos tego nie czuje... A przesiadłem sie z iOS 7 gdzie miałem jb i przyspieszone animacje. Nie licząc dłuższych animacji nie widzę zmian w szybkości a reszta na + łącznie z bateria

#33 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 17 września 2014 - 20:51

Wg mnie 8 na 5S przyspieszyła nieznacznie, ale różnicę widzę.

#34 netmajor

netmajor
  • 57 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 września 2014 - 20:53

To podpowiadania w QuickType działa tylko dla języka angielskiego z tego co widzę :/ Na 4s działa nawet płynnie, czasem 1s przestoje jak 1 raz otwieram aplikacje ;) Pogoda pokazuje w polu na dzisiaj również kolejny dzień ;)

#35 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 września 2014 - 20:56

Tu masz rację, dupy tu dali po całości. Nie biorą pewnie pod uwagę takich krajów jak Polska. Tam gdzie Siri działa normalnie nie mają takiego problemu.

I tu jedyna nadzieja mogłaby być teraz w Dragon Dictation w postaci klawiatury. Aczkolwiek marne szanse na to, że Apple dopuściłoby taką klawiaturę do App Store...

#36 SMalik

SMalik
  • 23 postów

Napisano 17 września 2014 - 21:02

Czytam i czytam i widzę ,że nawet na 5S nie jest kolorowo... Nie chcę aktualizować 4S do 8-mki. Czy będę do tego zmuszony? A może "prośbę" o aktualizację mogę zignorować? Z działania na 7.1.2 jestem bardzo zadowolony i nie chce tego "popsuć"...

#37 netmajor

netmajor
  • 57 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 września 2014 - 21:04

Czytam i czytam i widzę ,że nawet na 5S nie jest kolorowo... Nie chcę aktualizować 4S do 8-mki. Czy będę do tego zmuszony?
A może "prośbę" o aktualizację mogę zignorować?
Z działania na 7.1.2 jestem bardzo zadowolony i nie chce tego "popsuć"...

Oczywiście ze nikt Cie nie zmusi, chyba że niektóre apki będą miały wymaganie ze potrzebują min ios 8 ... Ja narazie czekam na klawiatury w stylu SWYPE na iphona, bo to była jedyna rzecz jakiej brakowało mi po przesiadce z androida...

#38 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Apple chce uśmiercić wszystkie starsze telefony, aby każdy przeszedł na nowy iP6 :) hehe żartuje. U mnie na na 5s iOS8 chodzi bardzo dobrze.

#39 hyper_2002

hyper_2002
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Kolego nic nie musisz na siłę aktualizować. Sam mam od dawien dawna ip4 którego nie aktualizowałem do ios7 . Jak nie zatwierdzisz aktualizacji to samo się nie zainstaluje.

#40 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 17 września 2014 - 21:06

Czytam i czytam i widzę ,że nawet na 5S nie jest kolorowo... Nie chcę aktualizować 4S do 8-mki. Czy będę do tego zmuszony?
A może "prośbę" o aktualizację mogę zignorować?
Z działania na 7.1.2 jestem bardzo zadowolony i nie chce tego "popsuć"...

Nie będziesz zmuszony, będziesz chciał to zainstalujesz.

#41 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 17 września 2014 - 21:08

A jak z klawiaturami w AppStore? Pobrał już ktoś jakąś fajną co ma polski? Bo z tego co czytałem, jest podobno już Fleksy ale nie ma języka polskiego, może w następnym update będzie i niestety bądź stety (ja liczyłem, że będzie za free w dniu premiery przynajmniej) Fleksy to wydatek 1€

#42 ayaan

ayaan
  • 10 postów
  • SkądCzłuchów

a wiadomo co z icloud drive, bo nie bardzo rozumiem czemu jeszcze go nie ma jako nowego programu ?

#43 netmajor

netmajor
  • 57 postów
  • SkądŁódź

Ktoś instalował może na IPadzie ? Ja jutro pewnie się wezmę za to, ale pewnie lepiej poradzi sobie niż 4s...

#44 m18

m18
  • 64 postów

Napisano 17 września 2014 - 21:12

Czy instalował ktoś iOS8 na iPadzie 4 Wifi? Nie widzę części programów, które np. zainstalowały mi się na iPhonie 5c, na przykład aplikacji Zdrowie.

#45 czarekpl

czarekpl

• 245 postów
  • SkądCiechanów, Poland

Napisano 17 września 2014 - 21:13

a jak wyszukiwanie spotlight oraz podpowiedzi u mnie sie wyswietla tyko szukaj(ten iphone)

#46 klopersss

klopersss
  • 733 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 17 września 2014 - 21:23

SwiftKey też już jest w AppStore, jednak nie ma języka Polskiego i narazie tylko IPhone/iPod Touch +bo klawiatura jest za free ;)

#47 Angelus1788

Angelus1788
  • 117 postów

Napisano 17 września 2014 - 21:37

możesz jakoś podesłać linka bo nigdzie nie widzę swiftkey`a

#48 skarekrow

skarekrow
  • 33 postów

Napisano 17 września 2014 - 21:38

Hmmm... po aktualizacji do iOS 8 wyskakuje komuniat że "to akcesorium może nie być obsługiwanie" i przestaje się ładować. Kabel jest oczywiście oryginalny i wczesniej zadnych błedów na 7.1.2 nie było. Jakiś pomysł jak to naprawić? edit: po zmianie na inne wejście USB błąd póki co sie nie pokazuje, wiec chyba ok

#49 Tofik90

Tofik90
  • 68 postów

Napisano 17 września 2014 - 21:42

po aktualizacji : iphone 5 działa identycznie jak przedtem. Ipad mini retina wydaje mi się, że delikatnie zwolnił przy przechodzeniu z aplikacji na aplikację. Aplikacja pogoda otwiera się minimalnie dłużej jak przed aktualizacja.

#50 HappyBlack

HappyBlack
  • 187 postów

Napisano 17 września 2014 - 21:46

iPhone 4s Users May Want to Avoid the iOS 8 Update, Reportedly Very Glitchy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych