Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#1001 ETE

ETE
  • 42 postów

Napisano 18 października 2014 - 14:03

Po pierwsze jest oficjalnie 9 na 10 milionów wygiętych. A po drugie to trochę tak to ironicznie napisałem :)

#1002 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 18 października 2014 - 14:05

Miedzy oficjalnymi doniesieniami a nieoficjalnymi jest zawsze duza roznica:). Wystarczy przegladnac fora zagraniczne, nawet nie przeczytac, tylko przegladnac, sa wstawione zdjecia:). I posiadacze takich wadliwych iphonow ida do Apple Store i sa im wymieniane bez problemu:). Wiec cos w tym jest.

#1003 Arturo90

Arturo90
  • 252 postów
  • SkądSpain

Napisano 18 października 2014 - 19:02

zauważyłem ze na usb z macbooka pro ładuje szybciej jak na standardowej ładowarce. chyba ze tylko się mi tak zdaje

#1004 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 października 2014 - 19:12

Skoro tak wymieniają, to ja sobie wygnę swojego iPhone'a za kilka miesięcy i dostanę nowego zafoliowanego i sprzedam z zyskiem :) Fajna opcja :) Teraz się nie dziwię, dlaczego Apple ma tak wysoki NPS, czytaj zadowolenie klientów :)

#1005 sebagerau

sebagerau
  • 23 postów
  • SkądGroß - Gerau

Napisano 18 października 2014 - 19:42

dziekuje za informacje.odbieralem zawsze iphonem,ale sprobuje sluchawka.ostatniego iphona jakiego mialem to 3GS i dzialal dobrze z bez przewodowa sluchawka.Ale dlaczego tak jest ? Inne telefony nie maja tego problemu

#1006 adasko69

adasko69
  • 55 postów

Napisano 18 października 2014 - 21:04

nie wiem dlaczego tak jest ale jest to często przydatne np jak siedzę w samochodzie na parkingu i ktoś do mnie zadzwoni a nie chcę by pasażerowie słyszeli rozmowę to odbieram telefonem a jeśli jestem sam to odbieram guzikiem na kierownicy i korzystam wtedy z głośnomówiącego

#1007 satmar

satmar
  • 788 postów
  • SkądInowrocław

Napisano 18 października 2014 - 22:13

lekko poza tematem, małe info , komputronik.pl wprowadził przedsprzedaż iP 6 , odnośnie cen to się nie wypowiadam :)

#1008 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 18 października 2014 - 22:20

dziekuje za informacje.odbieralem zawsze iphonem,ale sprobuje sluchawka.ostatniego iphona jakiego mialem to 3GS i dzialal dobrze z bez przewodowa sluchawka.Ale dlaczego tak jest ? Inne telefony nie maja tego problemu

To nie problem to logika, codziennie jadac autem zadza mi sie bedac w kims aby nie slyszal z kim i o czym dokladnie rozmawiam, odbieram telefonem, gdy jestem sam odbieram "autem", proste i logiczne...

#1009 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 18 października 2014 - 22:46

To nie problem to logika, codziennie jadac autem zadza mi sie bedac w kims aby nie slyszal z kim i o czym dokladnie rozmawiam, odbieram telefonem, gdy jestem sam odbieram "autem", proste i logiczne...

o ja pierdziuuuu nic nie zrozumiałam :shock: :confused:

#1010 nemesis

nemesis
  • 364 postów
  • SkądPoznań/Berlin

Napisano 18 października 2014 - 22:50

lekko poza tematem, małe info , komputronik.pl wprowadził przedsprzedaż iP 6 , odnośnie cen to się nie wypowiadam :)

Ceny sa takie jakie beda na Apple.pl wiec...

#1011 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 19 października 2014 - 00:31

Effe wylacz tryb Fanboya i zonacz na to racjonalnie a nie udawaj wszechwieduacego:). Nawet tak firma jak Apple popelnia bledy. Z celowym wyginaniem uwazaj, oni wiedza jak odroznic( odsylam na fora obcojezyczne:) )

#1012 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 19 października 2014 - 07:28

o ja pierdziuuuu nic nie zrozumiałam :shock: :confused:

xD lekko podpity byłem ;)

#1013 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 października 2014 - 09:29

Effe wylacz tryb Fanboya i zonacz na to racjonalnie a nie udawaj wszechwieduacego:). Nawet tak firma jak Apple popelnia bledy. Z celowym wyginaniem uwazaj, oni wiedza jak odroznic( odsylam na fora obcojezyczne:) )

OK, czytaj sobie dalej bajeczki :)
Jak napiszą, że widzieli latające krowy, też uwierzysz? Bidaczek.

#1014 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 19 października 2014 - 13:41

Japrzynajlniej mam jakis inne zrodla informacji i nie jestem zapatrzony w te firme tak jak Ty:). Powtarzam po raz kolejny, idz przeczytaj fora obcojezyczne to zobaczysz jak jest:). No ale jak ktos uwaza, ze jak kupil iphona 6+ to jest on bezbledny i bez jakichkolwiek wad to juz niczego nie poradzimy.

#1015 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 października 2014 - 13:57

OK, ok Jeśli ktoś wierzy w bajki również nic nie poradzimy. Tak tak, iPhone sam się wygina w kieszeni. Powiem nawet więcej iPhone wygina się od samego patrzenia na niego. Radzę wyjść z tego matrixa :)

#1016 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 października 2014 - 14:00

OK, ok
Jeśli ktoś wierzy w bajki również nic nie poradzimy.

Tak tak, iPhone sam się wygina w kieszeni. Powiem nawet więcej iPhone wygina się od samego patrzenia na niego.

Radzę wyjść z tego matrixa :)

Effe daj sobie spokój ten "znawca Lexio" nie umie czytać między wierszami ;)
A tłumaczeniu mu czegokolwiek to strata czasu.

#1017 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 19 października 2014 - 14:53

Paf powiedz mi jakie masz racjonalne argumenty ktore by mogly obalic moje stwierdzenie? Nie mozesz zrozumiec, ze za moja "wiedza" stoja 3 fora niemieckie i jedno angielskie, gdzie mozna doskonale przeczytac co i jak ? Nie potraficie racjonalnie spojrzec na fakty tylko sobie wmawiacie ze kupiliscie niezawodny sprzet i jedynym Waszym argumentem jest napisanie ze nie umiem czytac miedzy wierszami?

[Sammelthread] - iPhone 6 / 6+: Hardwareprobleme, Kratzer, etc. | Seite 41 | Apfeltalk

iPhone 6 und iPhone + - iPhone

Prosze przegladnijcie przynajmniej te 2 fora i potem sie wypowiadajcie.

I Twoj argument effe, ze tutaj jeszcze nikt o tym nie napisal, jest po prostu najzalosniejszym argumentem ktorego od dawna widzialem. Jak mozesz w ogole brac to forum pod uwage skoro liczba posiadaczy 6/6+ jest jeszcze tak znikoma?

#1018 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 19 października 2014 - 15:05

Z tego co widać sam masz, wygiął ci się, że tak napędzasz?

#1019 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 października 2014 - 15:15

Paf powiedz mi jakie masz racjonalne argumenty ktore by mogly obalic moje stwierdzenie? Nie mozesz zrozumiec, ze za moja "wiedza" stoja 3 fora niemieckie i jedno angielskie, gdzie mozna doskonale przeczytac co i jak ? Nie potraficie racjonalnie spojrzec na fakty tylko sobie wmawiacie ze kupiliscie niezawodny sprzet i jedynym Waszym argumentem jest napisanie ze nie umiem czytac miedzy wierszami?

[Sammelthread] - iPhone 6 / 6+: Hardwareprobleme, Kratzer, etc. | Seite 41 | Apfeltalk

iPhone 6 und iPhone + - iPhone

Prosze przegladnijcie przynajmniej te 2 fora i potem sie wypowiadajcie.

I Twoj argument effe, ze tutaj jeszcze nikt o tym nie napisal, jest po prostu najzalosniejszym argumentem ktorego od dawna widzialem. Jak mozesz w ogole brac to forum pod uwage skoro liczba posiadaczy 6/6+ jest jeszcze tak znikoma?

W przeciwieństwie do ciebie nie opieram się na tym co przeczytam w "internetach" ale na doświadczeniach osobistych i znajomych.
Już raz udowodniłem że nie potrafisz czytać miedzy wierszami i w sumie to czytać ze zrozumieniem drugi raz mi się już nie chce.
Effe zrobił to w tym temacie.

Z tego co widać sam masz, wygiął ci się, że tak napędzasz?

Tak jasne ma, uPhone 6LS ;)

#1020 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 października 2014 - 15:43

Lexio ogarnij się, nie mam zamiaru przekopywać i czytać opinii internautów. Dla mnie liczą się fakty, to co widzę na żywo. Korzystam już 3 tydzień z iP6+ w różnych warunkach, nawet lekko ekstremalnych i jakoś mi się jeszcze nie wygiął. Powiem więcej, nie dostał żadnej ryski, choć nie korzystam z żadnych etui itp. Wg mnie wykonanie, na początku bynajmniej się tak wydaje jest o wiele lepsze niż w jego poprzednikach. A to, że pod naciskiem się wygnie, nie jest tajemnica. iPhone 5/5s też się wyginał. HTC One M8 również. Tylko trzeba to po prostu zrobić świadomie. Dziękuję i dobranoc :)

#1021 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 19 października 2014 - 16:02

Widze, ze sensu nie ma. Zapatrzenie w to, co sie kupilo. Nie przyjmowanie do wiadomosci zadnej krytyki odnosnie nowego sprzetu. Bycie gluchym na opinie innych. Takie zjawisko mozna bylo obserwowac na zachodzie 2/3lata temu ale juz ludzie sie ogarneli. Tutaj niestety, dopoki iphone bedzie "symbolem statusu" tak jak byl pare lat temu m.in. w Niemczech, to nic sie nie zmieni. Dziekuje i dobranoc

#1022 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 października 2014 - 16:09

Widze, ze sensu nie ma. Zapatrzenie w to, co sie kupilo. Nie przyjmowanie do wiadomosci zadnej krytyki odnosnie nowego sprzetu.

Krytykę można przyjąć, ale sensowną.

Bycie gluchym na opinie innych. Takie zjawisko mozna bylo obserwowac na zachodzie 2/3lata temu ale juz ludzie sie ogarneli. Tutaj niestety, dopoki iphone bedzie "symbolem statusu" tak jak byl pare lat temu m.in. w Niemczech, to nic sie nie zmieni.

Być może mój stosunek do Apple, iPhone'a się zmieni, jak wreszcie się coś popsuje :)
Od 2008r, większej usterki jeszcze nie zaznałem, tak samo zresztą jak w innych sprzętach w moim domu innych producentów, m.in. Samsung.

Rozumiem ludzi, którzy krytykują, ale pod warunkiem, że coś się im wydarzyło, a nie ich opinie opierają się na przeczytanych komentarzach w sieci. To takie płytkie.

#1023 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 19 października 2014 - 17:44

Kolo wzajemnej adoracji effe i Paw widze dalej trwa. A co jak Ci powiem, ze mojemu znajomemu sie wygial pomimo, ze normalnie uzywal? Dostalismy iphony od razu 19 wrzesnia, w dniu premiery, i jemu sie wygial a mi nie. Piszac temat na innych forach, wiele innych ludzi sie zglosilo z ta przypadloscia. Moze ilosc GB tutaj gra role (xd), on ma 16 ja 64, nie wiem. Ale na pewno cos jest na rzeczy i sztuczne negowanie tego faktu nie jest dobrym rozwiazaniem.

#1024 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 19 października 2014 - 18:23

Moze ilosc GB tutaj gra role (xd), on ma 16 ja 64, nie wiem.

Z tego co wiem to 128gb jest najzwytrzymalszy, na wystawach są 16 które się najłatwiej wyginają :-D

#1025 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 października 2014 - 18:54

Kolo wzajemnej adoracji effe i Paw widze dalej trwa. A co jak Ci powiem, ze mojemu znajomemu sie wygial pomimo, ze normalnie uzywal? Dostalismy iphony od razu 19 wrzesnia, w dniu premiery, i jemu sie wygial a mi nie. Piszac temat na innych forach, wiele innych ludzi sie zglosilo z ta przypadloscia. Moze ilosc GB tutaj gra role (xd), on ma 16 ja 64, nie wiem. Ale na pewno cos jest na rzeczy i sztuczne negowanie tego faktu nie jest dobrym rozwiazaniem.

Tak tak, a mojemu znajomemu się wygiął jak wyciągał z pudełka :) Po prostu nie tymi co trzeba palcami złapał.

hehe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych