Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * - 6 votes

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
1860 replies to this topic

#1551 Krzychu82

Krzychu82
  • 44 posts

Posted 21 January 2015 - 11:33

Ja na iP 6 przesiadłem się z piątki. W iP5 nigdy nie narzekałem na szybkość działania, nawet na najnowszym już iOS8. W momencie gdy zacząłem używać nowego telefonu byłem w szoku, że iPhone może pracować aż tak szybko. Co prawda piekielna szybkość działania nie jest dla mnie obecnie największym priorytetem, ale to bardzo miłe i daje dużą frajdę z używania tego telefonu. Co do rozmiarów to przyznam szczerze, że do momentu samego kupna miałem dylemat czy zainwestować w iP 6 czy jednak 6 Plus. Wybór ostatecznie padł na 6 ze względu komfortu obsługi jedną ręką no i oczywiście bardziej kompaktowych wymiarów. Bardzo szybko przyzwyczaiłem się do większego ekranu. Jestem z tego urządzenia bardzo zadowolony. Jednak gdybym teraz miał jeszcze raz się zdecydować na wybór pomiędzy iP6 a iP6 Plus to mój wybór padłby na 6 Plus. Dlaczego ? Ponieważ swoją szóstke na codzień nosze w Apple Silicon Case i ostatecznie i tak w kieszeni kurtki lub marynarki. Więc nieco większe rozmiary i tak nie sprawiłyby mi żadnego kłopotu. I teraz raczej zdecydowałbym się na wersje Gold, a nie Space Grey. Po prostu widziałem u kogoś iP6 Plus właśnie w wersji złotej i bardzo mi się spodobał. Ale to już kwestia gustu. Z drugiej strony wersja Space Grey wydaje mi się być najbardziej elegancka i jednocześnie najbardziej uniwersalna.
  • Sebosz, VortaL and SzakaLx9 like this

#1552 Arturo90

Arturo90
  • 252 posts
  • SkądSpain

Posted 24 January 2015 - 21:38

Bylem dzisiaj w apple store zareklamować swojego  6 plus space grey 16giga.   ponieważ przycisk home od początku wydawał dziwne dźwięki   a przednia kamerka była przesunięta tzw półksiężyc.  Wiec zaoferowali ze wymienia mi w 20 min cały ekran z przyciskiem i kamera… 

Po 40 min przychodzi technik i mówi ze wywala im błąd maszyna do kalibracji ekranów  wiec zaoferowali mi nowy tzw refub ale ponoć nowy.  wiec odpakował pierwszy zaczynam oglądać i wszystko ok  poza mała ryska z tylu na jabłku ale co mi tam, przyniósł następny…. drugi znów miał problem z przesuniętą przednia kamera.  przyniósł  trzeci  i okazało się ze miał przycisk od vol -   za bardzo wciśnięty i nie odbijał, więcej nie miał  wiec musiałem się zadowolić tym pierwszym z mała ryska. :b

Aż sam sie trochę zdziwiłem przebiegiem wydążeń.

+ wielki za obsługę klienta 

- za wykonanie swoich produktów 

 iPhone X 64GB Space Gray    MacBook Pro 15 Retina 2013 late  iPad Air 2 16GB   

#1553 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 24 January 2015 - 22:00

Niestety placimy za telefon a nie mila obsluge. Powinno byc odwrotnie:)
  • VortaL likes this
Telefon: iPhone 6 Plus 64GB Spacegray , iPhone 6 64GB Gold, Tablet: iPad Pro 9,7" 128GB
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM

#1554 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 24 January 2015 - 22:04

To już nie te czasy. Jakość już dawno przeminęła w tych produktach. Teraz liczy się masówka i dobry marketing. 

iPhone 6 skutecznie wyleczył mnie z Apple, na pewno na jakiś czas. Zobaczymy co wykombinują we wrześniu. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1555 Arturo90

Arturo90
  • 252 posts
  • SkądSpain

Posted 24 January 2015 - 22:35

i pytam sie technika apple  co z ten foxconn wyrabia ?  uśmiechnął się…    

Ryska jest niewidoczna na logo apple  a telefon widzę jak na razie nie ma braków.  w razie czego będę reklamowa

domyślam się ze zwykły kowalski by nie zauważył nic ale ja jestem już przeczulony i sprawdzam dokładnie, na pewno wiele osób posiada takie o to  iPhone 6 z defektami a nawet o tym nie wie.  

 iPhone X 64GB Space Gray    MacBook Pro 15 Retina 2013 late  iPad Air 2 16GB   

#1556 BlackGhost23

BlackGhost23
  • 71 posts

Posted 24 January 2015 - 22:59

A mnie iphone 6 skutecznie wyleczyl z androida ale to jak mowie kazdy widzi inaczej, mi sie udalo i dostalem model prawie idealny i w sumie jezeli teraz bym wybieral tez bym kupil iphone 6 :) wszyscy znajomi mowia że telefon naprawde robi wrazenie o dziwo nawet ci co maja samsungi :D

#1557 Arturo90

Arturo90
  • 252 posts
  • SkądSpain

Posted 25 January 2015 - 12:22

nillkin pe+   

air jacket z apple store.

DSC0001JP_wxpwshh.jpg

DSC0004JP_wxpwshn.jpg

DSC0003JP_wxpwsxw.jpg

#1558 polson

polson
  • 63 posts

Posted 28 January 2015 - 22:49

Tak wiec po 2 latach przesiadlem sie z iP5 na 6 plusa. Tego mi brakowalo w piatce, czyli duzego ekranu. Plus jest moze ciut za duzy, ale 4,7 cala w zwyklej wersji to za maly ekran. Jakos szczegolnie poprawy w sybkosci systemu nie zauwazylem, ale do tej pory moja piatka chodzila jak rakieta. Swietny aparat i nie wiem jak oni to zrobili ze ciagle mam ramu na minimum, a system calkiem sprawnie chodzi, przeladowywanie kart mnie nie boli, szybki net jest prawie wszedzie, wiec trwa to sekunde. Bateria jest przegenialna, w momencie gdy moja piatka bylaby juz dawno ladowana, na plusie mam jeszcze ponad 60% baterii.

Niestety trafil mi sie bardzo lekko zasikany ekran w gornym lewym rogu, jest to ledwo zauwazalne i jedynie ja to jestem w stanie zauwazyc. W sklepie nie mozliwe do pokazania... Mialem juz mnostwo ipadow, iphonow itd wymienianych po kilka razy i jeszcze ani razu nie dostalem idealnego wyswietlacza. A ten ekran miesci w dosc dobrej normie, wiec nie chce mi sie walczyc o wymiane, boje sie ze dostane widoczniejszy zasik lub przejscie tonacjii barw czy inny bleed.

#1559 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 28 January 2015 - 23:43

a ja nadal nie wiem jaki kolor wybrac. Zastanawiam sie na d sliver albo grey. doradzicie cos z wlasnego doswiadczenia

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#1560 SeNuke

SeNuke
  • 769 posts

Posted 29 January 2015 - 00:24

a ja nadal nie wiem jaki kolor wybrac. Zastanawiam sie na d sliver albo grey. doradzicie cos z wlasnego doswiadczenia

Ja po 5S Silver, 6tke wziąłem SpaceGray - dla mnie bezkonkurencyjny ;)

• tomasz likes this

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#1561 dyzio1

dyzio1
  • 95 posts

Posted 29 January 2015 - 08:22

U mnie 3GS i 4 były czarne, potem tylko białe. W końcu  biały, to znak firmowy Apple.

#1562 qb4hkm

qb4hkm
  • 529 posts

Posted 29 January 2015 - 08:28

No, przypadek apple to chyba jedyny taki na świecie gdzie zmiana z tęczowego na jednokolorowe sprawiła że logo jest bardziej "waginosceptyczne".

Ja mam wielką zagwozdkę 6/6+ bo z jednej strony 6 nie trzyma się zbyt dobrze więc równie dobrze mogę poświęcić jeszcze trochę komfortu na rzecz lepszego ekranu i pracy na baterii, z drugiej strony słyszę z różnych źródeł że 6+ miewa problemy z wydajnością i dostosowaniem aplikacji do nietypowej dla apple rozdzielczości... no i obawiam się że większy ekran będzie bardziej podatny na uszkodzenia. Jakiego bym nie kupił - zamierzam używać z oryginalnym leather casem.

#1563 Lexio

Lexio
  • 240 posts

Posted 29 January 2015 - 10:26

To juz kazdy musi dla siebie zdecydowac jaki wybrac. Ja polecam 6+, bateria i wyswietlacz to hit:)
Telefon: iPhone 6 Plus 64GB Spacegray , iPhone 6 64GB Gold, Tablet: iPad Pro 9,7" 128GB
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM

#1564 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 29 January 2015 - 11:23

w play na przedłuzenie za 6+ chca 1299 netto wiec calkiem oki ale dla mnie to jednak juz za duza patelnia wiec zostaje przy zwyklej 6 w porownaniu z 5s ktorego sprzedalem to i tak wiekszy wyswietlacz

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

#1565 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 29 January 2015 - 11:33

Przypominam, że jest to wątek "Pierwsze wrażenia" a nie co wybrać! Od tego są działy zakupowe.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#1566 jasiecki

jasiecki
  • 4271 posts

Posted 29 January 2015 - 12:06

Ok. Przepraszam

• makemymind likes this

#1567 janwer

janwer
  • 68 posts

Posted 29 January 2015 - 21:39

Kupiłem już trzy różne etui na iP6. Wszystkie są do bani. Pierwsze - silikonik - brzydal i niedopasowane krawędzie, drugie - otwierane - strasznie powiększa aparat i jest niepraktyczne w użytku, trzecie - Spigen - z 6 też robi prawie 6+ a i dostęp do guzika głośności to masakra...

Nowe kształty iPhonów takie etui wymuszają ale może zna ktoś jakieś praktyczne, ładne etui? 

Z moim 6+ space grey zamówiłem w Apple od razu czarne skórzane. Pasuje świetnie. Nieco wystające krawędzie pozwalają bezpiecznie kłaść na stole wyświetlaczem do dołu bez ryzyka porysowania ekranu. Chroni również aparat.

• nazghul likes this
Jan Werbiński iPod shuffle 2, nano 3 i 6, iPhone 4 i 6+128, iPad Air 32 LTE
MacBook Air i5/13"/4/128, Windows 7 Ultimate :-)

#1568 Lukas_pk

Lukas_pk
  • 127 posts

Posted 31 January 2015 - 11:51

Ostatnio w 6 Plus skasowałem ręcznie wszystkie zdjęcia i filmy a pokazywało, że mam ponad 300mb zajęte jeszcze miał tak ktoś jeszcze? Nawet strumień zdjęć wyłączony i nic nie pomogło:( Liczyłem, że ponskorzystaniu z aplikacji na komputer PhoneCleaner Pro w wersji 3.5 coś się zmieni ale dalej wisi.

Przymierzam się do wyzerowania i stąd moje pytanie:

Ile macie wolnej przestrzeni po wyzerowaniu iPhone 6 Plus iOS 8.1.3 jak wybierzecie nowe urządzenie bez wgrania kopii zapasowej? Jak wejdzie się do Ogólne - Użycie - Dysk w sekcji użyte i zajęte.

Pozdro i dzięki za informacje.

#1569 SeNuke

SeNuke
  • 769 posts

Posted 31 January 2015 - 14:10

Ostatnio w 6 Plus skasowałem ręcznie wszystkie zdjęcia i filmy a pokazywało, że mam ponad 300mb zajęte jeszcze miał tak ktoś jeszcze? Nawet strumień zdjęć wyłączony i nic nie pomogło:( Liczyłem, że ponskorzystaniu z aplikacji na komputer PhoneCleaner Pro w wersji 3.5 coś się zmieni ale dalej wisi.

Przymierzam się do wyzerowania i stąd moje pytanie:

Ile macie wolnej przestrzeni po wyzerowaniu iPhone 6 Plus iOS 8.1.3 jak wybierzecie nowe urządzenie bez wgrania kopii zapasowej? Jak wejdzie się do Ogólne - Użycie - Dysk w sekcji użyte i zajęte.

Pozdro i dzięki za informacje.

Zaloguj się w iCloud.com i dodatkowo tam też usuń te fotki bo czasami tam zostają niektóre i zobacz dodatkowo folder ostatnio usunięte w aplikacji Zdjęcia.

A co do wolnej przestrzeni to zależy od wersji pamięciowej jaką posiadasz. Ja przy iPhone 6 (bez Plusa) mam coś koło 56GB po wyzerowaniu przy wersji 64GB ;)

Edited by SeNuke, 31 January 2015 - 14:12.

 iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black iOS 16 /  Apple Watch Series 6 44mm Blue watchOS 9
Game Center: .::.Mike.::.

#1570 demonee

demonee
  • 28 posts

Posted 02 February 2015 - 16:05

Cześć mam pytanie. Kupiłem swoją szóstkę w iDreamie. Powiedzcie czy macie tez cos takiego, ze poluzowal Wam sie guzik głośności, mianowicie chodzi mi o opcję wyciszania. Oraz jak delikatnie docisnę obudowę w pobliżu guzika home przy rogu to czuć ze dopiero wtedy jakos "dochodzi" ona do konca jak reszta. I wtedy jest taki dzwiek jakby ono odstawało. Jak sądzicie warto cos takiego reklamować. Oraz czy muszę do nich jechać itd, pierwszy iphone i zielony jestem.

#1571 4motion

4motion
  • 337 posts
  • SkądIrlandia

Posted 02 February 2015 - 19:42

Ja mam od tygodnia swoją 6  przeszedłem z 5 i jakość super szybkości też nie zauważyłem. Ekran jest super mniej wygodny do obsługi w marszu ale na krześle czy kanapie to się zmienia na plus. Denerwuje mnie przycisk power z boku zenby zablokować ekran sciszam czasem telefon.

#1572 Kozlov

Kozlov
  • 31 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 03 February 2015 - 09:27

Cześć mam pytanie. Kupiłem swoją szóstkę w iDreamie. Powiedzcie czy macie tez cos takiego, ze poluzowal Wam sie guzik głośności, mianowicie chodzi mi o opcję wyciszania. Oraz jak delikatnie docisnę obudowę w pobliżu guzika home przy rogu to czuć ze dopiero wtedy jakos "dochodzi" ona do konca jak reszta. I wtedy jest taki dzwiek jakby ono odstawało. Jak sądzicie warto cos takiego reklamować. Oraz czy muszę do nich jechać itd, pierwszy iphone i zielony jestem.

Przełącznik od wyciszania jest luźny w moim egzemplarzu od samego zakupu. Trzeszcząca obudowa w moim nie występuję ale jest odnośnie tego oddzielny temat ""Pykający" iPhone 6 "

iPhone 6 Silver iOS 8.1.2 JB

#1573 BlackGhost23

BlackGhost23
  • 71 posts

Posted 03 February 2015 - 11:06

U mnie przelacznik 3ma sie super i luzny nie jest z obudowa tez nie mam problemu, reklamuj i sie nie przejmuj :)

#1574 demonee

demonee
  • 28 posts

Posted 03 February 2015 - 14:57

sorry, że jeszcze zapytam. A powiedzcie jak wiozę wadliwy telefon do salonu, bo akurat mam blisko, to co trzeba zrobić? Wymazać zawartość czy jak. Pierwszy iphone i stąd moje pytanie.

#1575 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 February 2015 - 16:12

Po co, lepiej oddać obcym ludziom wgląd w swoje maile, zdjęcia hasła, kontakty SMSy... tym bardziej, że ten telefon nie wróci do Ciebie...
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users