A ja się trochę wyłamie z grupy przedmówców, posiadaczy 6 plusa

Otóż szczęśliwym posiadaczem plusa byłem jeszcze kilka dni temu

Opyliłem i kupiłem noweczke 6

Plus był super tylko ta jego wielkość. Po ponad 4 miesiącach użytkowania gabaryty plusa dały mi na tyle popalić, ze postanowiłem raz na zawsze się z tym rozprawić. Mój plus znalazł innego szczęśliwego nabywcę

Tak jak to już podkreślałem w jakimś innym wątku, nie wszystkim musi odpowiadać rozmiar nowego sprzętu Apple i dążenie do ciagłego powiększania smartfonów to droga do nikad. Właśnie po tych kilku miesiącach zapragnąłem znów czegoś gabarytu iPhone'a 5. Oczywiście z najnowszymi bebechami. Wybór był wiec prosty. iPhone 6. Odpakowalem, włączyłem, włożyłem w kieszeń i poczułem ulgę. Nareszcie moje jaja mogą swobodnie dyndać pomiędzy kieszeniami

A teraz serio.
Piękny i wygodny do konsumpcji treści duży ekran w iPhonie 6 plus musi powodować pewne niedogodności. Przenoszenie iphona'a pomimo jego niewielkiej grubości nie było zbyt wygodne ani w kieszeni spodni ani w kieszeni marynarki. Obsługa tak dużego ekranu za pomocą jednej ręki także nie należała do najprostszych. Kilka razy upuscilbym go na glebę i byłaby mielonka

i tu się w zasadzie kończą moje problemy.
Po przejściu na iPhone 6 poczułem niesamowita ulgę i teraz naprawdę odczuwam przyjemność z użytkowania iPhona. Jak za starych, dobrych czasów, tylko w nowej odsłonie.
A teraz uwag kilka po przesiadce. Jestem ciekawy czy to efekt placebo, czy ktoś z userow może to potwierdzić o ile oczywiście przesiadł się z modelu większego na mńiejszy,
Otóż odnoszę nieodparte wrażenie, ze mój iPhone 6 działa szybciej niż mój były już 6 plus. Szkoda, ze nie mam jak porównać ale nie wiem czemu wszystko teraz tak zapierd.... Mam te same ustawienia, ten sam zestaw apsow, te same zdjęcia, mp3 i tuzin innych danych. Wszystko chodzi płynniej i zdecydowanie szybciej. Z pudełka iPhone wyszedł z iOS 8.1.2. Zaktualizowałem do 8.2. Wszystko zapieprza cholernie szybko. Bateria przy podobnym użytkowaniu jak plusa trzyma mi póki co podobnie - 1 dzień w gotowości i 5 godzin użycia i pozostało 56% baterii. Całkiem niezłe. Ustrzeglem się tez wad ekranu, skrzypiącej obudowy, strzelajacego home i mam nadzieje nieprzesuwajacej się przedniej kamerki

P.s oczywiście kwestia wyginania się to jakaś chora bujda. Ile razy mój plus noszony był w ciasnej kieszeni jeansów. Kiedy wsiadałem do samochodu czułem jak mi się wbija

potem był napiety i czasem opierał się o zapięcie pasa bezpieczeństwa. Nie było mowy o jakimś wygięciu itp. Muszę przyznać, ze pomimo wytrzymałości na zginanie mój plus był podatny na tzw skręcanie. Otóż po próbie poddania lekkiemu skręceniu (trzymanie iphona w dłoniach za gore i dół i wykonanie delikatnego ruchu jedna ręka zgodnie z ruchem wskazówek zegara a druga w przeciwnym) i położeniu iphona ekranem na płaskiej powierzchni, czuć wyraźne kiwanie się. Zadzalajac odwrotna siła można wyprostować iphona aby się nie kiwał

spróbujcie, nie uszkodzicie a będziecie zaskoczeni z jak niewielka siła można skręcić iphona 6 plus
Edited by radzion, 16 March 2015 - 21:19.