Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#1526 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 31 grudnia 2014 - 23:43

To jest to co ja pisalem, system jest rozbudowany i juz "nie ogarniaja" tego wszystkiego:D
Telefon: iPhone 6 Plus 64GB Spacegray , iPhone 6 64GB Gold, Tablet: iPad Pro 9,7" 128GB
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM

#1527 mikoko

mikoko
  • 496 postów

Napisano 01 stycznia 2015 - 03:14

Czy zdarzyło wam się kiedyś w iPhonie, że podgląd aparatu jest cały na czarno ( nic nie widać ) i dopiero ponowne włączenie aplikacji to zmienia oraz niedziałające paski powiadomień, gdzie dopiero po kilku próbach zadziałały? To zapewne wina systemu. iOS 8 to najgorszy system iOS jaki kiedykolwiek powstał. Za taką sytuację powinny polecieć zwolnienia w Apple. Głupio, że system coraz bardziej przypomina androida.

Mnie sie zdarza cos takiego na iphonie 5s Kilka razy ekran aparatu czarny przy probie zrobienia fotki to twetbota lub messangera. Dopiero ubicie aplikacji i wejście ponowne rozwiązuje czasowo problem. Sama aplikacja aparat działa ok. Tak jakby uprawnienia do aparatu dla innych aplikacji się sypały

#1528 DEVZO

DEVZO
  • 69 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 00:50

Ma ktoś też taki problem na iPhone 6? 

#1529 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 01:09

To z tym jak sie kreci ze zjezdza to tez mam tak
Telefon: iPhone 6 Plus 64GB Spacegray , iPhone 6 64GB Gold, Tablet: iPad Pro 9,7" 128GB
Komputer: MacBook Pro 15" z wyswietlaczem Retina, 2,3GHz, Intel Core i7, 16GB RAM

#1530 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 09:46

to raczej występuje we wszystkich iPhone'ach  reachability oparte jest na dotknięciu touch ID  bez wciskania przy takim ruchu palca skaner linii papilarnych "głupieje" i odbiera to jako jako kilkukrotne dotknięcie w efekcie wywołując reachability ale to tylko moja teoria na pocieszene dodam że też czasami mnie to denerwuje i czkam na możliwość wyłączenia tej genialnej funkcji w kolejnych aktualizacjach :P 

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#1531 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 11:19

Problem? A ktoś może mi wyjaśnić cel robienia kółeczek na TiD?

• markdk-fe5228f169 lubi to
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#1532 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 12:12

ja nie napisałem że to problem :D 

#1533 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 stycznia 2015 - 13:37

Co niektórzy ludzie mają w głowach...
Nie ma żadnego buga. Kręcisz palcem tak, że schodzi z przycisku home i zaraz znowu go dotykasz, czyli wychodzi na to jakbyś dotknął 2x, dlatego ekran się opuszcza. Trochę domysłu.

Użytkownik cHaBeOn edytował ten post 03 stycznia 2015 - 13:40

#1534 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 stycznia 2015 - 13:51

Kręcisz kółeczka, potem film O PROBLEMIE.

#1535 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 14:49

Co niektórzy ludzie mają w głowach...
Nie ma żadnego buga. Kręcisz palcem tak, że schodzi z przycisku home i zaraz znowu go dotykasz, czyli wychodzi na to jakbyś dotknął 2x, dlatego ekran się opuszcza. Trochę domysłu.

To samo napisałem kolego :D

#1536 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 16:29

"circlegate"...

#1537 reverpl

reverpl
  • 174 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 stycznia 2015 - 01:26

Pokaz ten krzywy napis, musze to zobaczyc

Mam to samo. :D sprzedałem swoją 6 i przesiadłem sie na 6+ z powodu wydajności baterii. Z tego jestem bardzo zadowolony. Z krzywego napisu już mniej, ale jakoś to przeboleję. Bo ekran jest bielutki i wszystkie przyciski maja idealny skok. W 6 miałem wrażenie, ze tak nie jest. W 6+ bateria to dla mnie ogromny plus. Do tego słuchawki w 6+ grają głośniej niż w zwykłej 6. Nie wiem dlaczego tak jest, ale bardzo sie z tego cieszę.:)
Jedyne czego sie obawiałem to wydajność, fhd i taka sama ilośc ram i procek czasem dają o sobie znać i są lekkie ścinki w niektórych miejscach. Brakuje często pamięci ram, strony w przeglądarce często sie restartuja, nie mowię tu o otwieraniu kilku kart na raz. Bo o tym można zapomnieć. Trochę to irytujące. W 6 tego nie odczuwałem. Czekam na 8.2, mam nadzieje, ze jakoś to poprawia. :/ Zastanawiam sie nad wymiana na S6 jeśli Samsung pokaże coś naprawdę dobrego. A na razie bawię sie dalej moim 6+. :)

Zdjęcia niestety nie mam jak dodać, bo nie mam drugiego aparatu. Chyba, ze zrobię jakoś po wtorku na uczelni, jak ktoś mi użyczy swojego tel.;)
A co do "circlegate" to nie skomentuje :D komuś mu sie naprawdę nudzic.

Użytkownik reverpl edytował ten post 05 stycznia 2015 - 01:41

#1538 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 05 stycznia 2015 - 13:13

Wat8.jpg?1315930535

iMac 5K | iPhone | iPad | Apple TV | Airport Extreme

#1539 Gontar3d

Gontar3d
  • 283 postów

Napisano 05 stycznia 2015 - 13:29

U was też tak syf wchodzi w łączenia na obudowie ? masakra.

iPhone  X

MacBook Pro Retina 13"  2016 I7 16GB RAM

#1540 krisdiverse

krisdiverse
  • 363 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 stycznia 2015 - 13:37

jak sie ma czyste kieszenie to nie wchodzi ;)
MacBook Pro Retina 15 | iPhone X | Apple Watch 2

#1541 Sami_1

Sami_1
  • 80 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 15:46

Kupiłem już trzy różne etui na iP6. Wszystkie są do bani. Pierwsze - silikonik - brzydal i niedopasowane krawędzie, drugie - otwierane - strasznie powiększa aparat i jest niepraktyczne w użytku, trzecie - Spigen - z 6 też robi prawie 6+ a i dostęp do guzika głośności to masakra...

Nowe kształty iPhonów takie etui wymuszają ale może zna ktoś jakieś praktyczne, ładne etui? 

#1542 Tomassino

Tomassino
  • 46 postów

Napisano 06 stycznia 2015 - 17:30

Polecam etui Puro - osobiście używam po kilku innych i jest idealne - b.dobrze dopasowane i nie powiększa praktycznie wcale telefonu.
http://www.puro.com....ocz,3,3840,3892

#1543 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 07 stycznia 2015 - 07:27

@Sami_1 mam ten sam problem i od blisko 2 miesiecy uzywam bez po prostu:)

#1544 Sami_1

Sami_1
  • 80 postów

Napisano 12 stycznia 2015 - 15:08

Polecam etui Puro - osobiście używam po kilku innych i jest idealne - b.dobrze dopasowane i nie powiększa praktycznie wcale telefonu.
http://www.puro.com....ocz,3,3840,3892

Dzięki! Jest super. Tak jak Lexio używałem już przez jakiś czas bez (zanim przysłali PURO) i stwierdziłem, że jak będzie do bani to nie będzie żadnego. PURO Crystal jest super. Nawet nie widać, że jest (choć pewnie mechanicznie nie chroni za bardzo). Coś kosztem czegoś.

#1545 Krzychu82

Krzychu82
  • 44 postów

Napisano 18 stycznia 2015 - 12:32

Chyba już wszystkim znany jest szeroko omawiany zarówno na forum jak i w innych serwisach i nie tylko problem wyginającej się konstrukcji iPhona 6/6plus. Jedni twierdzą, że to wada konstrukcyjna tego modelu, inni, że wynika to z nieuwagi, bądź nieprawidłowego użytkowania iPhona. Jednym słowem ilu użytkowników, tyle opini :) Ja jednak chciałbym poznać Wasze zdanie nie na temat gibkości nowego iPhona, ale na temat trwałości i wykonania tylnej obudowy. Czy po pewnym czasie zauważyliście może jakieś rysy, przebarwienia na obudowie czy też na paskach od anten ? Jakie jest Wasze zdanie ? I czy traktujecie swój telefon niczym unikatowy obiekt muzealny czy też nie sprawia Wam różnicy noszenie go np. z drobnymi monetami i kluczami w kieszeni spodni ?

#1546 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 18 stycznia 2015 - 19:12

Mojemu koledze sie w pierwszych dniach uzytkowania wygial a moj jest caly czas prosty:)

#1547 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 18 stycznia 2015 - 19:27

Chyba już wszystkim znany jest szeroko omawiany zarówno na forum jak i w innych serwisach i nie tylko problem wyginającej się konstrukcji iPhona 6/6plus. Jedni twierdzą, że to wada konstrukcyjna tego modelu, inni, że wynika to z nieuwagi, bądź nieprawidłowego użytkowania iPhona. Jednym słowem ilu użytkowników, tyle opini :) Ja jednak chciałbym poznać Wasze zdanie nie na temat gibkości nowego iPhona, ale na temat trwałości i wykonania tylnej obudowy. Czy po pewnym czasie zauważyliście może jakieś rysy, przebarwienia na obudowie czy też na paskach od anten ? Jakie jest Wasze zdanie ? I czy traktujecie swój telefon niczym unikatowy obiekt muzealny czy też nie sprawia Wam różnicy noszenie go np. z drobnymi monetami i kluczami w kieszeni spodni ?

Moja 6 używana przeze mnie przez ok 2,5 miesiąca nie miała żadnej ryski, ani przebarwienia na tyle obudowy. Pod tym względem bardzo mocno poprawili trwałość nowych iPhonów. W 5s już dawno miałbym ryskę na logo jabłka. Niestety po przeczytaniu na tym forum tematu jednego z użytkowników, w którym demstrował kładząc na wyświetlaczu bujanie się telefonu co za tym idzie wygięcie telefonu - sprawdziłem to u siebie i niestety miałem to samo, więc się pozbyłem. Doszło do tego jeszcze uszkodzenie (podwójny klik) homebutton. 

W drugim moim iPhone 6, który jest u mnie do dzisiaj nie ma ani jednej ryski, telefon również jest prosty jak strzała. Udany egzemplarz. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#1548 Krzychu82

Krzychu82
  • 44 postów

Napisano 18 stycznia 2015 - 23:20

Ja w mojej szóstce po okołu miesiącu użytkowania pewnego pięknego dnia zauważyłem na tylnej obudowie malutką ryske. Nie wiem nawet czy można to nazwać rysą, bardziej wygląda to na jakieś delikatne, jaśniejsze przebarwienie na aluminium o szerokości 1mm i długości może 2mm. Występuje to z prawej strony dolnego napisu iPhone. Wcześniej tego niezauważyłem. Widoczne jest to w zasadzie tylko gdy dobrze się przyjrzymy pod światło (najlepiej dzienne) i dokładnie w to miejsce. Szczerze przyznam, że oswoiłem się z tym i nie przeszkadza mi to w żaden sposób, bo przecież po to kupujemy telefon, żeby z niego normalnie na codzień korzystać, a nie oglądać go z każdej strony pod światło. Po prostu byłem wtedy nieco zmieszany, że telefon który noszony jest w pustej, czystej kieszeni spodni, który niezaliczył żadnego upadku, który słynie wręcz z jakości wykorzystanych materiałów i wykonania po około miesiącu bardzo ostrożnego obchodzenia się z nim zaczyna łapać jakieś mikro ryski. Pomyślałem wtedy, że powstawanie kolejnych rys z tyłu obudowy będzie już tylko kwestią czasu. Jednak jak dotąd nic więcej w temacie rys się nie dzieje (i myśle, że fajnie by było gdyby już tak to zostało). Od niespełna miesiąca towarzyszy mi długo wyczekiwany Apple Silicon Case, który oprócz ochrony wizualnej strony iPhona znacznie w moim odczuciu poprawia jakość chwytu. Przy czym niestety minimalnie pogrubia wymiary samego urządzenia. Abstrachując jednak nieco od tematu smutniejsza przygoda spotkała mnie z tyłem mojego iPhona 5. Mianowicie po około roku użytkowania na tylnej obudowie pojawiły się takie delikatne zacieki, przebarwienia. Także najbardziej widoczne przy świetle dziennym. W sumie to ciężko to opisać. Było to dość irytujące i tym razem już bardziej widoczne. Co ciekawe, jestem pewien, że nie powstały one od żadngo pokrowca, który posiadałby podobne wzory w swojej budowie, ani też od żadnego kontaktu iPhona z cieczą. Ponieważ nic takiego nie miało nigdy miejsca. Jestem osobą, która w miarę zdrowego rozsądku dba o swoje rzeczy, także telefon. Nigdy żaden z iPhonów nie upadł mi na ziemie, nigdy żadnego niczym nie zalałem. Nie kładłem też telefonu na stole czy biurku i nie szurałem nim by go sobie przysunąć. Stąd za każdym razem gdy na obudowie któregokolwiek iPhona powstawały jakieś rysy czy przebarwienia zadawałem sobie pytanie czy jest on aż tak delikatny czy ja mam po prostu pecha. Za to przy iPhone 5 w wersji czarnej omineły mnie problemy ze schodzącym lakierem- szczególnie na rantach obudowy. Chociaż coś dobrego :)

#1549 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 stycznia 2015 - 16:35

effe Podwójny klik Home występował też u mnie w 5S, po kilku mc nagle wszystko wróciło do normy i już nigdy problemu nie było więc nie wiem czy to wada sprzętu. 

#1550 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 21 stycznia 2015 - 09:03

Przez te 62 strony, pewnie powiedzieliście wszystko.

Niedawno przesiadłem się z 4s na 6 właśnie. I jestem zaskoczony jak szybko przyzwyczaiłem się do nowego, większego rozmiaru. Szybkość działania mnie powala. To dopiero tydzień, ale jestem zachwycony tym telefonem. Świetny ekran, jeszcze lepszy aparat. Wow.

Założyłem tylko futerał, cobym mógł telefon kłaść na stole bez „gibania” przez wystający obiektyw aparatu. :)

Użytkownik neverneve edytował ten post 21 stycznia 2015 - 09:04

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych