Tak czytam od kilku tygodni rozne watki o IP6/6Plus na roznych forach i nie moge sie oprzec wrazeniu ze swiat sie mocno zmienil na przestrzeni kilkunastu lat.
Kiedys jak chcialem kupic jakis produkt to wrzucalem w wyszukiwarke jego nazwe z dopiskiem forum i moglem liczyc na rzeczywiste opinie uzytkownikow.
Teraz to juz nic nie wiadomo - firmy zatrudniaja studentow do czarnego PR-u i do reklamy swoich produtkow takze.
Nawet w tym watku widzialem kilka watpliwych wpisow np. na temat Note 4 (czyta sie to jak marnie sklecony tekst wedlug skryptu - ma byc o baterii, szybkosci dzialania, ze dobrze bo plastik z tylu itd itp) - nasuwa sie wulgarne: "b***tch please….". Kto faktycznie uzywal Samsunga i Iphone'a to moze usiasc na kiblu (miejsce gdzie kazdy jest ze soba szczery

) i szczerze sobie odpowiedziec co jest lepsze. Ja nikogo nie bede do niczego zachecal ale mialem wiekszosc flagowych Samsungow i powiem tyle: zawsze jest jakis smrod za rogiem - albo telefon lezy i niby jest ok a sie okazuje ze nie ma zasiegu i ludzie sie nie moga dodzwonic, albo nagle nie wiadomo czemu zaczyna sie restartowac, albo bateria nagle zaczyna leciec na leb na szyje, albo wejdziesz do metra, wyjdziesz i nie ma pakietu, albo ktos dzwoni i po prostu nie jestes w stanie odebrac bo ekran przestaje odpowiadac, albo w ogole nie mozesz odblokowac telefonu. Mozna tego mnozyc i mnozyc.
A jak to sie ma do tematu (o ile ktos doczytal jeszcze dotad) - ano mialem IP 4S i 3 IPady do tej pory - zawsze bylem MEGA zadowolony. Pamietam jak przesiadlem sie z androida na IOS - ale to byla ulga! W koncu nie musze sciagac aplikacji co mi restartuje w nocy telefon (Zeby w dzien w miare dzialal), nie musze szukac ROMow ktore beda dzialaly sensownie i odpadnie mi ciagle backupowanie i flashowanie telefonu.
Przyszla pora na zmiane 4S i zaciekawil mnie 6 Plus - matko jedyna! Jak zaczalem czytac te watki - wygina sie, ekran sie rysuje, muli sie itd itp.
Naprawde zaczalem miec "second thoughts".
W koncu gore wzielo zaufanie do marki i zamowilem. Telefon jest naprawde super - oczywiscie daje sie zauwazyc ze jakosc nieco poszla w dol bo np zdarzaja sie restarty (co dawniej po prostu mnie omijalo na 4S) no ale mam nadzieje ze beda to poprawiac.
Jak wroce czasem do okresu gdy uzywalem Note 3 to pamietam ze musialem sie zmuszac zeby cos na nim zrobic - jakos wykorzystac ten duzy ekran i uzasadnic sens noszenia narzedzia do ubijania karpi w kieszeni. Mialem podobne obawy co do 6 Plus, no ale okazalo sie ze bylo jak z Ipadem - siegam po telefon non stop… bo... po prostu … fajnie sie go uzywa i chce sie cos na nim zrobic (brzmi glupio ale tak wlasnie jest

)
Pozdro dla wszystkich (nawet tych co na zlecenie klepia glupie komentarze na forach

)