Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 6 głosy

iPhone 6/6 Plus - pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1860 odpowiedzi w tym temacie

#1026 Lexio

Lexio
  • 240 postów

Napisano 19 października 2014 - 19:06

W sumie co mi zalezy na tlumaczeniu ciemnej masie zapatrzonej w swoje nowe telefony w sosob "stac mnie, jest najlepsze, nie klam". Za 2/3 lata, jak "dorosniecie", zaczniecie traktowac produkty Apple nie jako symbo statusu ale zwykly przedmiot jak np w Niemczech, to proponuje wrocic do tej rozmowy:)

#1027 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 19 października 2014 - 19:43

Po 2 tygodniach używania iPhone'a 6 jestem naprawdę bardzo zadowolony, teraz gdy biorę ip5 do ręki to wydaje mi się jakiś dziwny :P

#1028 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 października 2014 - 20:30

Nie uważam, że iPhone jest idealny. Uważam jednak, ze jest najlepszy dla mnie. Nie ma na rynku dla mnie alternatywy, no może coś z WP8.1, ale puki co nie. iPhone 6 też nie jest idealny/perfekcyjny. Wg mnie mogli wygospodarować lepiej te grube ramki dookoła wyświetlacza. Dostalibyśmy większy wyświetlacz w tej samej bryle. Jednak to szczegół.

#1029 Pluto27887

Pluto27887
  • 263 postów

Napisano 19 października 2014 - 20:46

Witam Z tymi wyginajacymi Iphonami to jest tak. 80% ludzi używających iPhona nie ma potrzeby i chęci odwiedzać fora tego typu, po prostu mają i używają. Na forach siedzi te 20 % i z tych 20 jakiś odsetek ma problem. Hejterzy tylko czekają i nakręcają rożne fora podając wszędzie te same linki tych kilku osób co faktycznie miały problem. I tak tworzy się afera na miarę WATERGATE.

#1030 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 19 października 2014 - 21:16

Kolo wzajemnej adoracji effe i Paw widze dalej trwa. A co jak Ci powiem, ze mojemu znajomemu sie wygial pomimo, ze normalnie uzywal? Dostalismy iphony od razu 19 wrzesnia, w dniu premiery, i jemu sie wygial a mi nie. Piszac temat na innych forach, wiele innych ludzi sie zglosilo z ta przypadloscia. Moze ilosc GB tutaj gra role (xd), on ma 16 ja 64, nie wiem. Ale na pewno cos jest na rzeczy i sztuczne negowanie tego faktu nie jest dobrym rozwiazaniem.

Pokaż zdjęcie iPhone znajomego. Chciałbym zobaczyć to wyginiecie.

Swoją droga na tym forum już jest całkiem spora grupa ludzi posiadających IP 6 / 6plus wiec teoretycznie jest to forum bardzo dobrym wyznacznikiem. Nie szukajmy na siłę problemu. Z każda premierą iPhone, iPad wielu doszukuje się wad Apple. Ale rzeczywistość weryfikuje te domniemane pomówienia:-)

#1031 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 20 października 2014 - 05:43

Paf powiedz mi jakie masz racjonalne argumenty ktore by mogly obalic moje stwierdzenie? Nie mozesz zrozumiec, ze za moja "wiedza" stoja 3 fora niemieckie i jedno angielskie, gdzie mozna doskonale przeczytac co i jak ? Nie potraficie racjonalnie spojrzec na fakty tylko sobie wmawiacie ze kupiliscie niezawodny sprzet i jedynym Waszym argumentem jest napisanie ze nie umiem czytac miedzy wierszami?

[Sammelthread] - iPhone 6 / 6+: Hardwareprobleme, Kratzer, etc. | Seite 41 | Apfeltalk

iPhone 6 und iPhone + - iPhone

Prosze przegladnijcie przynajmniej te 2 fora i potem sie wypowiadajcie.

I Twoj argument effe, ze tutaj jeszcze nikt o tym nie napisal, jest po prostu najzalosniejszym argumentem ktorego od dawna widzialem. Jak mozesz w ogole brac to forum pod uwage skoro liczba posiadaczy 6/6+ jest jeszcze tak znikoma?

Widze przejmujecie sie wyginaniem iP a nie przejmujecie tym jak ekran fajnie szybko peka. Nie macie pojecia ile ludzi dzwoni na serwis i pyta o ekran do 6Plus i 6. Apple chcialo sie popisac szklem szafirowym a prawda jest taka, ze kto mial kiedys sikora (zegarek) albo ma to faktycznie trudno jest go zarysowac ale ma jedna niemila przypadlosc jest strasznie wrazliwe na urazy typu uderzenia itp po prostu peka i taka sama sytuacja jest z iP i nie wnioskuje tego po tym forum bo przestalem je praktycznie czytac tylko sporadycznie wchodze sie posmiac z dewagacjii jaka prowadza niektore jednostki :)

Zajmijcie sie rodzina albo zarabianiem wiekszej ilosci $$$ to uwierzcie nie bedziecie mili takiej ilosci czasu o mysleniu o takich pierdolach tylko skupicie sie na czym co Was od tego odciagnie, bo prowadzenie tej batali od kilku stron jest juz nudne...

Grow Up Gents...

#1032 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 20 października 2014 - 07:01

Dwa tygodnie z 6 Plus i muszę przyznać, że jest to najlepszy iPhone jakiego miałem do tej pory. Nie chodzi nawet o większy ekran, ale projekt, jakość wykonania, bateria, wyświetlacz, kamera, każdy aspekt jest dla mnie perfekcyjny. Jedynym czynnikiem, który wpływa negatywnie na użytkowanie jest słabe tempo aktualizacji programów dla 6 i 6 Plus, no ale to już jest kwestia czasu tylko.

#1033 poli_x

poli_x
  • 347 postów

Napisano 20 października 2014 - 10:47

Ja posiadam 6ke i uważam ze jest to najlepszy iPhone jaki wyszedł od 3gsa. Ekran jest świetny, ma się wrażenie ze wszystko jest na szkle a nie pod szkłem.

#1034 dmxzor

dmxzor
  • 234 postów

Napisano 20 października 2014 - 14:56

Ciekawy jestem, ile sztuk doleci do Polski ;)

#1035 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 20 października 2014 - 16:35

Polecam Makowe ABC i link do wygiętego iPhone'a. Na forum poziom hejtu osiąga ostatnimi czasy jakieś kuriozalne wartości. Problem ewidentnie występuje bo i samo Apple się przyznaje i wymienia słuchawki. Nikt natomiast nie ma dowodów co do skali, chyba, że samo Apple poda, w co wątpię. Dlatego trzeba przyjąć, że jak wszystko i iPhone ulega zniszczeniom.

Jeśli nie masz problemu ze swoim telefonem a inny forumowicz ma - uszanuj to a nie wmawiasz, że nie ma problemu i vice versa :)

#1036 sebagerau

sebagerau
  • 23 postów
  • SkądGroß - Gerau

Napisano 20 października 2014 - 19:11

IOS 8.1 Witam.Posiadam mojego iPhona 6 3 tydzień,trzymałem go w kieszeni ale staram się nie wsadzać ze znanych przyczyn (trzeba dmuchać na zimne)kilka razy wsiadając do auta w ciasnych spodniach lub innych extremalnych przypadkach nie doszło na szczęście do wygięcia. Ale po przeczytaniu Niemieckiego forum doszło do jednorazowych wygięć,ale dotyczyło to iPhona 6 Plus .Właśnie zaktualizowałem mojego iPhona do wersji 8.1- sprawa słabego zasięgu się nie zmieniła a z reszta zobaczymy.Dam jutro znać jak śmiga . Zycze wszystkim dobrej nocy.

#1037 maciekwawa34

maciekwawa34
  • 4 postów
Napisano 21 października 2014 - 13:50

A mi tam się zaokrąglone krawędzie podobają :)

#1038 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 21 października 2014 - 21:27

Kilka godzin z iP6, Gold, 16GB i jest bardzo zadowolony, mam nadzieje, że tak zostanie. Dziwi mnie tylko to, że nie mam kluczyka do tacki sim, nie ma nawet żadnego śladu w miejscu którym powinien się znajdować. Trafiło się tak też komuś? Wersja USA, A1549.

#1039 Krzysiu96

Krzysiu96
  • 15 postów

Napisano 21 października 2014 - 21:31

iPhone 6 super, jednak trafił się zasikany ekran na górze wyświetlacza. Mało, ale jednak zauważalnie. Czy mogę liczyć na nowy model np. z salonu iSpot? iPhone zakupiony został w polskim sklepie internetowym, jest z europejskiej dystrybucji.

#1040 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 października 2014 - 21:33

Kilka godzin z iP6, Gold, 16GB i jest bardzo zadowolony, mam nadzieje, że tak zostanie.
Dziwi mnie tylko to, że nie mam kluczyka do tacki sim, nie ma nawet żadnego śladu w miejscu którym powinien się znajdować. Trafiło się tak też komuś?

Wersja USA, A1549.

Dziwna sprawa, tacka powinna być. Jakieś niedopatrzenie Chińczyków? :)

Kilka godzin z iPhone 6 "mini" i również jestem zadowolony. Wielkość ekranu zadowalająca, zobaczymy jak będzie po kilku dniach, np oglądania filmików, serfowaniu po internecie. Coś czuje jednak, że iPhone 6plus pójdzie dla żony, a sobie zostawię malucha:)

#1041 gtatarkin

gtatarkin
  • 401 postów

Napisano 22 października 2014 - 11:01

Dziwi mnie tylko to, że nie mam kluczyka do tacki sim, nie ma nawet żadnego śladu w miejscu którym powinien się znajdować. Trafiło się tak też komuś?
Wersja USA, A1549.

A to przypadkiem nie jest wersja dla AT&T "bez" karty sim? Tak tylko pytam bo kiedyś widziałem już takie rozwiązanie w telefonie zza wielkiej wody. Odpowiedni kontrakt i numer telefonu są po prostu "wgrywane".

#1042 Oziman198

Oziman198
  • 27 postów

Napisano 22 października 2014 - 11:03

Witam od 2 tyg jestem "szczęśliwym "posiadaczem ip 6 plusa mam pytanie do osób które przesiadły sie z 5s czy tez nie widzicie aż takiej poprawy co do systemu ? Mam teraz iOS 8.1 fakt lepiej chodzi ale dalej mam odczucia ze nie ma dużej różnicy miedzy 6plus a 5s czy tylko ja tak mam ?

#1043 randall86

randall86
  • 135 postów

Napisano 22 października 2014 - 12:19

Bateria jest rewelacyjna, jestem w głębokim szoku. IP6.

Dołączona grafika

#1044 cHaBeOn

cHaBeOn
  • 167 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 października 2014 - 12:56

A to przypadkiem nie jest wersja dla AT&T "bez" karty sim? Tak tylko pytam bo kiedyś widziałem już takie rozwiązanie w telefonie zza wielkiej wody. Odpowiedni kontrakt i numer telefonu są po prostu "wgrywane".

Jak bez karty sim? w środku w tacce miałem sim z AT&T, maja tak chyba wszystkie z AppleStore.

#1045 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 22 października 2014 - 13:45

Wybrałem się dzisiaj do sklepu porównać iPhone'a 6 z iPhonem 5S oraz moim HTC One. Nie będę opisywał samego porównania, ale... 6tka była wygięta...

#1046 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 22 października 2014 - 13:56

Skoro banda idiotów w sklepach robi wszystko, żeby je wygiąć, to nie ma się czemu dziwić.
  • Sebosz lubi to

#1047 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 22 października 2014 - 13:59

Z jednej strony masz rację, ale z drugiej... po kilku miesiącach noszenia w kieszeni też telefon się może wygiąć. I jest to IMO całkiem prawdopodobne.

#1048 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 października 2014 - 14:04

Z jednej strony masz rację, ale z drugiej... po kilku miesiącach noszenia w kieszeni też telefon się może wygiąć. I jest to IMO całkiem prawdopodobne.

A w duszki też wierzysz? To nie długo Twoje święto :)

hehe, nigdy mnie to forum nie przestanie zadziwiać. :)

Na bank w kieszeni sam Ci się wygnie ;)

#1049 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 22 października 2014 - 14:11

A w duszki też wierzysz? To nie długo Twoje święto :)

hehe, nigdy mnie to forum nie przestanie zadziwiać. :)

Na bank w kieszeni sam Ci się wygnie ;)

Od samego sluchania lewego sie wyginaja ;)

#1050 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 22 października 2014 - 14:29

Hehe, ale śmieszne ;). Tak, od samego noszenia w kieszeni się nic nie wygnie. Ale w spodniach robimy różne rzeczy. Siadamy, biegamy, a to nie jest jak widać niezniszczalna konstrukcja. Trochę obiektywizmu, Panowie. effe, naprawdę żenada - kucyk, również.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych