Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

OS X Yosemite - dyskusje przedpremierowe

• This topic is locked This topic is locked
1100 replies to this topic

#951 stealth1947

stealth1947
  • 591 posts

Posted 08 October 2014 - 10:54

Wygladzie bez zmian, jedynie cos chyba zmienili w tapecie przy logowaniu, wtedy byla w tle zamazana domyslna tapeta a teraz jest w tle ostatnio uzywana.

#952 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2014 - 10:56

w 4 też jest używana.

#953 pablokoguto

pablokoguto
  • 200 posts
  • SkądNowy Sacz, Poland

Posted 08 October 2014 - 11:42

Co do rozmów telefonicznych przez system Yosemite. Wcale nie trzeba mieć włączonego wi-fi w komputerze mój iMac jest podpięty po kablu do Airporta. wazne by wszystko było w tej samej sieci i rozmowy działają. Mi nowy system na iMacu 2010 przy 4gB Ram-u działa sprawniej i szybciej Co do wizualnej strony graficznej to pierwszy raz mi sie nie podoba, Porównuje to do plakatówek to moim zdaniem zły kierunek

#954 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 08 October 2014 - 12:19

A mi już ikona Findera i Maila wydaje się na starszych OS X nienaturalnie szeroka i rozciągnięta.

#955 Murgal

Murgal
  • 911 posts

Posted 08 October 2014 - 12:49

Jak u Was wygląda bootowanie systemy? Pojawił mi się pasek ładowania przy każdym rozruchu maca, wcześniej na Mavericsie samo logo.

#956 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 08 October 2014 - 12:54

Chciałem zapytać o to samo. To chyba nowość w 10.10. Po mojej przymusowej instalacji jak się ten pasek pojawił to myślałem że coś poszło nie tak z instalacją, ale przy kolejnym odpalaniu systemu pojawia się regularnie. Chyba tak ma być..

#957 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2014 - 12:58

mi się ten pasek nie podoba... ale mi się w ogóle graficznie Y nie podoba :)

#958 Bishop65

Bishop65
  • 18 posts
  • SkądDublin,Ireland

Posted 08 October 2014 - 13:04

Mam problem z dzwonieniem na komputerze. Wcześniej kupiłem sobie iphona 6 plus 16 gb i wszystko było ok ale wczoraj zmieniłem go na iphona 6 plus 64 gb i normalnie zalogowałem go w icloud ,usunąłem stare archiwa no i dzisiaj nigdzie nie mogę zadzwonić z komputera ponieważ pokazuje się komunikat o konieczności używania tego samego icloud i facetime. Przecież wszystko mam to samo a dzwonić nie mogę.Może macie jakiś pomysł jak z tego wybrnąć?

#959 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 08 October 2014 - 13:09

mi się ten pasek nie podoba... ale mi się w ogóle graficznie Y nie podoba :)

Masz rację i zgadzam się w 100%. Nowy system jest dziwny graficznie. Posiedzę na 10.10 jeszcze trochę ale chyba wrócę do 10.9 bo tam jest jakoś fajniej.

#960 oley_20

oley_20
  • 616 posts
  • SkądSzczecin

Posted 08 October 2014 - 13:25

miałem ten sam problem w becie 4, nie wiem czy to update do 5 pomógł czy wylogowanie się i zalogowanie ponowne do icloud w system preferences ale u mnie dzisiaj śmiga wszytsko ok.
Sprawdź

- - - Połączono posty - - -

Mam problem z dzwonieniem na komputerze. Wcześniej kupiłem sobie iphona 6 plus 16 gb i wszystko było ok ale wczoraj zmieniłem go na iphona 6 plus 64 gb i normalnie zalogowałem go w icloud ,usunąłem stare archiwa no i dzisiaj nigdzie nie mogę zadzwonić z komputera ponieważ pokazuje się komunikat o konieczności używania tego samego icloud i facetime. Przecież wszystko mam to samo a dzwonić nie mogę.Może macie jakiś pomysł jak z tego wybrnąć?

miałem ten sam problem w becie 4, nie wiem czy to update do 5 pomógł czy wylogowanie się i zalogowanie ponowne do icloud w system preferences ale u mnie dzisiaj śmiga wszytsko ok.
Sprawdź

#961 Bishop65

Bishop65
  • 18 posts
  • SkądDublin,Ireland

Posted 08 October 2014 - 13:43

Mam już bete 5 i wylogowałem się z icloud z tego maca następnie zrestartowałem komputer i ponownie się zalogowałem i dalej nie mogę dzwonić pokazuje cały czas ten sam komunika o konieczności używania tego samego iclouda i facetime w iphonie. Nie rozumiem kompletnie. W chodzę przez przeglądarkę do iclouda i tam w ustawieniach dalej widnieje jeszcze poprzedni iphone ,którego wyrejestrowałem a usunąć z urządzeń w icloudzie nie mogę nie ma tam takiej opcji. Archiwa stare usunięte a urządzenie dalej widoczne jako używane . Kompletna nie moc i nie zrozumienie .

#962 oley_20

oley_20
  • 616 posts
  • SkądSzczecin

Posted 08 October 2014 - 14:16

Usunąłeś zawartość chmury z maca (nie wiem co prawda po co ale... ja tak zrobiłem;) wczoraj miałem ten sam problem, ustawienia tak jak powinno a jednak wyskakiwał znany Ci, irytujący komunikat... może mu się odwidzi hehe A obecność starego fona w liście iC nie powinna mieć znaczenia, wszak sim z przypisanym nr jest w aktualnym iP a to na "nr" dzwonisz nie na Apple ID

#963 Bishop65

Bishop65
  • 18 posts
  • SkądDublin,Ireland

Posted 08 October 2014 - 14:29

Usunąłeś zawartość chmury z maca (nie wiem co prawda po co ale... ja tak zrobiłem;)
wczoraj miałem ten sam problem, ustawienia tak jak powinno a jednak wyskakiwał znany Ci, irytujący komunikat... może mu się odwidzi hehe
A obecność starego fona w liście iC nie powinna mieć znaczenia, wszak sim z przypisanym nr jest w aktualnym iP a to na "nr" dzwonisz nie na Apple ID

Tak ja wiem ,że nie dzwonię na Appla ,ale mnie to irytuję że nie mam już sprzętu bo go odsprzedałem a on dalej wisi mi na liście urządzeń korzystanych. Dziwi mnie też fakt braku możliwości usunięcia go z tej listy. A co do głównego pytania to dziwne jest to ,iż dzwonić nie mogę a odbierać normalnie połączenia mogę i pokazują mi się rozmowy przychodzące normalnie bez żadnych problemów. Jak nie odbiorę rozmowy i próbuję się z nia połączyć to pojawia się denerwujący komunikat i nie możności połączenia. Muszę chyba spokojnie poczekać na pełną wersję może błędy znikną . Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi

#964 tomekb1978

tomekb1978
  • 33 posts
Posted 08 October 2014 - 17:50

Witam, uprzejmie proszę o wyjaśnienie dwóch kwestii - handoff a sprawa baterii w Macbook Air 2013 oraz widgety oparte na lokalizacji (Pogoda) a sprawa baterii ;-) Czy należy liczyć się z znacznym zwiększeniem poboru mocy w trakcie rozmowy przez maka? Nie znam się na takich niuansach, a nie chciałbym dołączyć do ekipy "rozczarowanych", "zdruzgotanych" kierunkiem zmian w Apple;-)

#965 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 October 2014 - 18:44

pogoda u mnie nie wpływa na zużycie, jak sobie stukałem w tym Wordzie i Excelu 10 godzin dziennie tak sobie stukam :) Reszty nowości nie używam :)

#966 granat

granat
  • 222 posts
  • SkądPoznań

Posted 08 October 2014 - 19:51

Ja mam problem z iTunes 12, a dokładnie ze strumieniami AAC. Dźwięk jest zniekształcony. Też ktoś to zauważył?
Tutaj przykłądowy strumień AAC:
[url]http://somafm.com/groovesalad130.pls[/url]

#967 sq3ntx

sq3ntx
  • 185 posts
  • SkądGorzów Wlkp. PL

Posted 08 October 2014 - 20:19

U mnie wszystko jest ok

#968 edge1991

edge1991
  • 17 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 October 2014 - 07:18

Ja mam problem z iTunes 12, a dokładnie ze strumieniami AAC. Dźwięk jest zniekształcony. Też ktoś to zauważył?
Tutaj przykłądowy strumień AAC:
[url]http://somafm.com/groovesalad130.pls[/url]

U mnie też w porządku.

#969 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 09 October 2014 - 07:24

U mnie też ;-)

#970 slotwik

slotwik
  • 39 posts
  • SkądKołobrzeg

Posted 09 October 2014 - 08:10

Krótkie pytania: jak wygląda sprawa update z jednej wersji bety na następną - jest paczka czy trzeba pobrać następną instalkę? I czy ewentualnie z ostatniego wydania na oficjalną wersje też trzeba będzie pobierać pełną instalkę? Chodzi mi o to że prawdopodobnie 16/10 będę z bardzo wolnym internetem lub bez.

#971 MaciejNowak

MaciejNowak
  • 2148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 October 2014 - 08:32

mi z 4 do 5 pobrało 106 MB

#972 Opoya

Opoya
  • 63 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 October 2014 - 14:42

Większość opisywanych tu problemów u mnie nie występuje, a niektóre są niemożliwe do zaobserowania (np. te z czasem pracy na akumulatorze, bo Yosemite mam zainstalowane na MacPro, lap nadal "chodzi" na Mav.). Za to w obecnej wersji beta nadal mam błędy - zgłaszane już do Apple. I tak: - Safari nie zapamiętuje zainstalowanych Extensions. Po zamknięciu i ponownym uruchomienu programu, Extensions trzeba instalować ponownie. - Uśpiony komputer budzi się co niecałe dwie godziny. Na chwilę i znów zasypia. Wszystkie potencjalne powody wyłączone lub sprawdone. - Dowolne okienko tekstowe (np. w TextEdit, Safari lub innym programie) automatycznie ma zaznaczone sprawdzanie pisowni. Wyłączenie opcji nie jest zapamiętywane i następne okienko, nawet w tym samym programie, znów ma zaznaczoną opcję sprawdzania. Oczywiście tak jak już pisałam, błędy zostały zgłoszone do Apple, bo występowały już w pierwszej wersji, niestety bez poprawki w kolejnych betach. Co do wyglądu - dołączę do tych, którzy narzekają. Mi się nie podoba. Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale uważam, że Apple stać na trochę więcej...

#973 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 09 October 2014 - 15:50

Krótkie pytania: jak wygląda sprawa update z jednej wersji bety na następną - jest paczka czy trzeba pobrać następną instalkę? I czy ewentualnie z ostatniego wydania na oficjalną wersje też trzeba będzie pobierać pełną instalkę?
Chodzi mi o to że prawdopodobnie 16/10 będę z bardzo wolnym internetem lub bez.

A jak wygląda teraz ? Nie wierzę że ktoś zdaje takie pytania ;/
Logiczne że jak wyjdzie GM to raczej lepiej zrobić Clean instal.
Po za tym coś ci się stanie jak pobierzesz później ?-,-

#974 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 October 2014 - 15:56

Update coś u Apple szwankuje, ja nadal na GM 1. Store nic nie znajduje. :D
Jak wyjdzie ostateczny GM najlepiej jak Paf napisał, czysta instalacja.

#975 stealth1947

stealth1947
  • 591 posts

Posted 09 October 2014 - 16:17

Instalacja na czysto to jakies nawyki z windowsa:) Ja cale czas instaluje normalnie OSX (ios tez) i zadnych problemow.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users