Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

OS X Yosemite - dyskusje przedpremierowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
1100 odpowiedzi w tym temacie

#326 Budziol

Budziol
  • 104 postów

Napisano 28 lipca 2014 - 18:11

1password komuś działa?
W sumie nie próbowałem nawet instalować na nowo więc winą mogło być copy-paste z X.9.

1Password beta działa sprawnie. Początkowo po instalacji miałem problemy z uruchomieniem 1Password mini, jednak po pierwszym restarcie systemu wszystko zaczęło działać prawidłowo.
Betę można pobrać bezpośrednio ze strony producenta:
https://agilebits.com/downloads

Jeśli 1Password kupowałeś w Mac App Store wtedy zainstaluj i uruchom go raz, wtedy ta wersja beta pobrana ze strony się aktywuje tak jakbyś normalnie kupił w ich sklepie.

#327 vernit

vernit
  • 17 postów

Napisano 28 lipca 2014 - 18:12

1password komuś działa?

Działa bez problemu.

#328 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 28 lipca 2014 - 20:10

@Budziol - a widzisz nie pomyślałem o becie - dzięki, może się wreszcie przesiądę na Yosemite ;) Mac App Store omijam raczej łukiem szerokim, a jeśli już coś tam kupuję to trzymam po kilka kopii zapasowych (nie podoba mi się zbytnio polityka znikania niektórych aplikacji). @vernit - dzięki także. To jak opadnie mi dym projektów wracam do Yosemite i łapię te bugi ;)

#329 mikimoto

mikimoto
  • 140 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 28 lipca 2014 - 20:23

z powodów moich problemów z temperaturami oraz niedziałającymi kilkoma grami wróciłem do 10.8 powiem jedno. Niby starszy system a chodzi gorzej. Yosemite wydaje sie bardzo lekki. Działa naprawdę szybko. liczę na to że jak wyjdzie jesienią oficjalnie to problemy z temperaturami będą rozwiązane.

#330 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 28 lipca 2014 - 20:42

Ja zauważyłem, że mam problem z usypianiem komputera. Na baterii, pomimo, że ustawione ma 2 minuty czasu po którym powinien zasnąć, nir robi tego. Tak samo na zasilaczu. Jak zamykam klapę to logo owszem gaśnie, ale po otwarciu po jakimś czasie jest gorący, a w logach routera widnieje jako ciągle połączony...

#331 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 28 lipca 2014 - 20:44

Ja zauważyłem, że mam problem z usypianiem komputera. Na baterii, pomimo, że ustawione ma 2 minuty czasu po którym powinien zasnąć, nir robi tego. Tak samo na zasilaczu. Jak zamykam klapę to logo owszem gaśnie, ale po otwarciu po jakimś czasie jest gorący, a w logach routera widnieje jako ciągle połączony...

Ja mam problem ale to jak jest podłączony do zasilania. Bez zasilania zasypia.

#332 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 28 lipca 2014 - 22:21

Bierzcie i cieszcie się.

ForkLift 2.6.2RC: http://t.co/UhGgxGJ0nb
This build should work on Yosemite DP4.

#333 Pokalian

Pokalian
  • 99 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2014 - 00:42

Bierzcie i cieszcie się.

ForkLift 2.6.2RC: http://t.co/UhGgxGJ0nb
This build should work on Yosemite DP4.

Dzięki Ci wielkie! :)

#334 l.gajewski

l.gajewski
  • 801 postów

Napisano 29 lipca 2014 - 06:38

eee a skąd można wziąć serial number skoro forklift stary nie chce się włączyć? Tamtego kupowałem z Appstore i nie musiałem się rejestrować, aby go używać. Głupie to, tym bardziej, że program jest zaintstalowany na macu.

#335 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 29 lipca 2014 - 08:23

Podzielę się moim przypadkiem. Przedwczoraj zainstalowałem jako update Yosemite na 15" MBP (późne 2013, i7, 16GB, SSD). Do wczorajszego popołudnia była malina - zero problemów. Mail działał jak należy, Safari trochę wolne, Office 2011, cały pakiet Adobe CC włączając synchronizacje z chmurą, fontami, behance itp. działały bez zająknięcia poza małym problemem z wyświetlaniem okna w aplikacji Creative Cloud. Kilka aplikacji z AppStore także śmigało bez problemu. Wieczorem jednak sprawa poważnie się zmieniła. Nie wiem czy to z mojej winy, jednak Yosemite zaczął się kompletnie sypać. Problem z kopiowaniem plików, wieczne "przygotowywanie plików do kopiowania", safari pomimo kilku restartów systemu nie chciało wstać i zawieszało system po kliknięciu na pasek adresu. Od czasu do czasu gest cofania dwoma palcami dostawał "freeza" w połowie animacji i tylko ubijanie aplikacji pomagało. Z temperaturami i WiFi nie miałem żadnych problemów. Wszystko było w normie. Innymi słowy, przez chwilę poczułem się jak na Windows Vista, jeżeli ktoś wie o co chodzi :) Problemy zgłoszone i już maszyna po formacie i powrocie do Mavericks. Możliwe, że to tylko u mnie, jednak piszę to, ponieważ choć jednym chodzi bez problemu, mi się posypało. Projektuję na sprzęcie codziennie po kilka godzin i od czasu Mountain Lion nic takiego mi się nigdy nie działo. Co do wyglądu i ogólnego wrażenia - jestem zdecydowanie na tak. Pozdrawiam!

#336 AppleMobile.pl

AppleMobile.pl

• 477 postów
  • SkądSzczecin, Wojska Polskiego 50, tel:889277288

Napisano 29 lipca 2014 - 08:50

Działa Wam udostępnianie plików z dropboxa z poziomu Findera?

#337 CServ

CServ
  • 24 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 lipca 2014 - 09:38

Działa Wam udostępnianie plików z dropboxa z poziomu Findera?

Tak bez problemu

#338 AppleMobile.pl

AppleMobile.pl

• 477 postów
  • SkądSzczecin, Wojska Polskiego 50, tel:889277288

Napisano 29 lipca 2014 - 09:53

Hmm.. u mnie w menu kontekstowym nie ma :( Jakoś to uruchamiałeś?

#339 lfemzwan

lfemzwan
  • 2 166 postów
  • SkądPL

Napisano 29 lipca 2014 - 10:01

@m-graficzny - ok ale nie musisz tego pisać w każdym wątku poświęconym Yosemite ;)

#340 m-graficzny

m-graficzny
  • 477 postów

Napisano 29 lipca 2014 - 10:10

Hehe, później się skapnąłem, że napisałem nie w tym co chciałem ;) Tego z newsów można wyrzucić

#341 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 29 lipca 2014 - 10:15

Hehe, później się skapnąłem, że napisałem nie w tym co chciałem ;) Tego z newsów można wyrzucić

To zaraportuj tamten wpis.

#342 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 317 postów

Napisano 29 lipca 2014 - 11:43

Już usunąłem.

#343 mliszcz

mliszcz
  • 4 postów

Napisano 29 lipca 2014 - 12:55

Witam wszystkich! Właśnie zainstalowałem 10.10 betę publiczną na Air 2013. System chodzi sprawnie, wszystkie appki których używałem - działają bez zarzutu. Problem mam tylko z AirPlay. Dokładnie po połączeniu z Apple Tv ( co trwa na prawdę długo) - dźwięk dostaje czkawki, przerywa. To samo dzieję się z klonowaniem obrazu. Uruchamiałem ponownie parę razy Maca, Apple Tv, router. Moglibyście sprawdzić czy u Was działa airplay? Michał. PS. Sprawa musi dotyczyć Macbooka, bo z innymi iUrzadzeniami jest wszystko ok.

#344 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 29 lipca 2014 - 13:06

Miejmy nadzieję, że poprawią AirPlay, ja mam ten sam objaw jeśli chodzi o ATV, sprzęt Pioneera działa dobrze, nie jąka się, a cokolwiek przepuszczę przez ATV dostaje czkawki, czasem nawet się nie chce połączyć, nie wzbudza, sam wyłącza itp. zabawa, więc ze spokojem zgłosiłem i czekamy, powinni poprawić bez problemu.

#345 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 29 lipca 2014 - 14:06

Działa Wam bazproblemowo usypianie komputera? Ja mam wrażenie, że komputer pomimo tego że gaśnie logo nie zasypia. Poza tym cały czas w logach routera widnieje jakby był podłączony do Internetu non-stop...

#346 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 lipca 2014 - 15:44

Pytanie: czy ma ktoś z testujących drukarkę EPSON (urządzenie wielofunkcyjne (np. z serii xp-xxx - ja mam akurat xp-202) i korzysta z Epson scan? Pamiętam że jak wszedł Maverics i była lipa, dopiero po czasie wyszedł jakiś patch naprawiający problem.

#347 Shrek

Shrek
  • 1 329 postów

Napisano 29 lipca 2014 - 15:56

Nie mam Epsona, ale mam Brothera i w B1 i B3 nie działał skaner, w B2 i teraz w B4 działa, w każdym przypadku drukarka działała normalnie, poza skanerem, więc nie stresuj się, na pewno poprawią i końcowo będzie nam działać sprzęt jak należy.

#348 mliszcz

mliszcz
  • 4 postów

Napisano 29 lipca 2014 - 17:35

Shrek, dziękuję za info! Mam dokładnie tak samo. Pozdrawiam.

#349 piotresce

piotresce
  • 1 568 postów
Napisano 29 lipca 2014 - 18:06

Pytanie: czy ma ktoś z testujących drukarkę EPSON (urządzenie wielofunkcyjne (np. z serii xp-xxx - ja mam akurat xp-202) i korzysta z Epson scan? Pamiętam że jak wszedł Maverics i była lipa, dopiero po czasie wyszedł jakiś patch naprawiający problem.

Ja mam Canon i działa skaner.POczekaj na łatkę,przed 10.11 sie pojawi...

#350 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów

Napisano 29 lipca 2014 - 18:54

Z rzeczy niedziałających doszedł jeszcze viber. Nie chce się odpalić na 10.10.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych