mnie sie akurat podoba stylizacja iOS7+ oraz mac os x yosemite
bardzo estetyczne
Estetyczne? Raczej wypalające gały jak cały iOS 7. Boże, widzisz i nie grzmisz..
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Posted 27 July 2014 - 20:04
mnie sie akurat podoba stylizacja iOS7+ oraz mac os x yosemite
bardzo estetyczne
Posted 27 July 2014 - 20:09
Estetyczne? Raczej wypalające gały jak cały iOS 7. Boże, widzisz i nie grzmisz..
Posted 27 July 2014 - 20:13
Z ust mi to wyjąłeś, nie należy obrażać czy krytykować innych, z powodu odmiennego zdania czy gustu, wiele zależy od postrzegania barw, z czym jak wiadomo większość męskiej płci ma problem, więc może tutaj leżeć odpowiedź, skąd taka rozbieżność zdań.O ile mi wiadomo, a mogę się mylić
to o gustach się nie rozmawia
Posted 27 July 2014 - 20:16
Posted 27 July 2014 - 20:20
Posted 27 July 2014 - 21:08
Posted 27 July 2014 - 21:21
o gustach się nie rozmawia
Posted 27 July 2014 - 21:37
Posted 28 July 2014 - 01:30
ślepa demokracja ? To się nie sprawdzi, poza tym nie chciałbyś żyć w tak paskudnym świecie jaki byłby tego skutkiem.Z ust mi to wyjąłeś, nie należy obrażać czy krytykować innych, z powodu odmiennego zdania czy gustu, wiele zależy od postrzegania barw, z czym jak wiadomo większość męskiej płci ma problem, więc może tutaj leżeć odpowiedź, skąd taka rozbieżność zdań.
Posted 28 July 2014 - 09:04
Posted 28 July 2014 - 09:40
ślepa demokracja ? To się nie sprawdzi, poza tym nie chciałbyś żyć w tak paskudnym świecie jaki byłby tego skutkiem.
Są pewne standardy których wszyscy powinni się trzymać zależnie od zastosowania projektowanej rzeczy, aplikacji itd.
Yosemite wygląda miejscami niechlujnie i to jest problem. Kolory wydają się bardziej jaskrawe bo mniej czerni użyto np. w projektach ikon.
Posted 28 July 2014 - 11:15
Posted 28 July 2014 - 11:24
Fakt, paskudne, ale myślę, że to nie jest problem i nie wersja finalna, choć kto wie niestety.Taaa - a ikony w docku kolega widział? Tę piękną od preferencji systemu też?
To jest po prostu brzydkie - brzydkie i tyle.
Posted 28 July 2014 - 11:57
Posted 28 July 2014 - 12:26
Brzydkie, nie brzydkie, ale spójne stylistycznie, wykończone wedle jakiejś wizji i dość proste w wykonaniu. A pamiętam jaka się rewolucja wywiązała przy Lionie, gdy na początku wszyscy rzucili się na ikonki w kułeczku a la iTunes, z opłakanym skutkiem. Wtedy z czasem autorzy aplikacji się opamiętali, mam nadzieję, że tak też tu będzie, bo jeden grafik nie zrobi ikon dla wszystkich aplikacji.
Posted 28 July 2014 - 12:37
Do spójności jest daleko...jednakże mi wygląd Yosemite przypadł do gustu i według mnie idzie w dobrym kierunku choć nie jestem typem człowieka ,który lubi takie zmiany. Jednak musimy też postawić się po stronie Appla ,że próbują takimi ruchami przyciągnąć młodsze pokolenia a one jak dobrze wiemy mają zupełnie inny obraz estetyki....daj boże ,że os x nie zrobił się EMOJak one są spójne stylistycznie to ja jestem księdzem.
Posted 28 July 2014 - 12:44
Posted 28 July 2014 - 13:18
No trzeba systemowi oddać, że zarówno ze sobą jak i iOS jest spójny - nie to co Windows z Windows Phonem. I w sumie jest bardziej przemyślaną wariacją projektową tego drugiego systemu niż chociażby Android L, którego faktura jest żywcem ściągnięta z iOS7. Dla mnie najważniejsze, że nie ma powrotu do stylu "Plastic Fantasic" z wersji osx 10.1-10.4 - to było okropne.
Inna sprawa, że dążenie do upraszczania / spłaszczania interfejsów to faktycznie być może efekt kryzysu naszej epoki, gdzie ciężko przebić się do świadomości z jakimikolwiek kanonami estetycznymi. Nowe pokolenie nie jest tym zainteresowane, a ono głównie generuje zyski. Teraz jakby policzyć wkład pracy, jaki potrzebny byłby chociażby do wykonania starej ikony Safari, a jaki do nowej, okaże się, że projektowanie według starego kanonu jest nieekonomiczne. A developerzy chcą maksymalizować zyski w myśl: no zrobiłem aplikację robiącą fajne rzeczy, po jaką cholerę mam jeszcze zatrudniać grafika, który zrobi mi wypaśną ikonę? No to Apple odpowiedziało na ten problem: teraz wystarczy Ci kółko, krzyżyk, gradient, jeden cień i już masz ikonę. Obawiam się tylko, że ile samo Apple jeszcze do tego się jakoś przyłożyło, tak w przypadku innych developerów to może być dramat. Operować prostymi środkami też trzeba umieć.
Posted 28 July 2014 - 13:37
Jednak musimy też postawić się po stronie Appla ,że próbują takimi ruchami przyciągnąć młodsze pokolenia a one jak dobrze wiemy mają zupełnie inny obraz estetyki....daj boże ,że os x nie zrobił się EMO
Posted 28 July 2014 - 13:56
Posted 28 July 2014 - 14:09
Posted 28 July 2014 - 15:33
Nie wiem jak, ale kolejny przykład, że u każdego coś innego, u mnie CMM 2.10 działa bez aktualizacji, jeszcze nie robiłem do 2.26 i wszystko śmiga. FL rzeczywiście nie działa, ale Transmit działa idealnie, od czasu jak się przesiadłem z tego pierwszego na Transmit, nie żałuję.Jedynie CleanMyMac 2 wymagał upgradu do wersji beta
Posted 28 July 2014 - 16:43
Posted 28 July 2014 - 16:47
Posted 28 July 2014 - 17:03
0 members, 2 guests, 0 anonymous users