Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

10.4.11 już jest :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

#76 hitman75

hitman75
  • 372 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 20:23

Ja rowniez mam juz 10.4.11 i moje odczucia po podwojnym restarcie sa takie: - troszke dluzej sie system uruchamia(ale tylko troszke!) - wydaje mi sie, ze animacje dzialaja plynniej i w ogole jakos tak lżej chodzi system.

#77 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 20:25

U mnie niestety laptop zaczal "gubic" bezprzewodowe polaczenie sieciowe (internet przez router). Mam cicha nadzieje, ze "samo mu przejdzie".

#78 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 20:28

Problem z widgetami potwierdzam - Weather nie działa...

Wystarczy zamknąć widget i włączyć ponownie. U mnie zatrybiło.

#79 zasina

zasina
  • 159 postów
  • SkądKrobia / Gostyń

Napisano 15 listopada 2007 - 20:37

A jak u innych użytkowników MacBooków?

#80 GoTTie

GoTTie
  • 147 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2007 - 20:38

ten update to jedna wielka porazka. Po zainstalowaniu wersji 10.4.11 komputer zamulil jak nigdy. Odpalal sie ok min, nastepnie safari od razu wywalilo blad ze pithhelmet nie dziala, sprawdzanie pisowni nie dziala, potem okazalo sie ze na uuchomienie safari lub skype trzeba czekac 3 razy dluzej niz normalnie, widgety zamulone, czekac trzeba na odswierzenie, i ogolnie przy przegladaniu stron byle scroll kaze sobie czekac 3 sek na reakcje i kreci sie kolorowe koleczko. Ktos moze wie czgo ro jest powod?

#81 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 15 listopada 2007 - 20:44

Zawsze pierwszy start po updacie jest dlugi, tak ma byc. Jesli Ci muli komp, wyczysc cache za pomoca Applejacka lub Onyxa, bez roznicy, oba dzialaja tak samo. Moze pomoze, a nie zaszkodzi.

#82 pgolik

pgolik
  • 125 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2007 - 20:47

U mnie weather działa, PithHelmet nie, ale mam nadzieję, że wyjdzie szybko nowa wersja dla 10.4.11. Po update miałem już jeden poważny zwis (na 10.4.10 bardzo sporadycznie) i jeden atak buga pt. "airport zżera 100% cpu" - może niezwiązane z nową wersją, ale 10.4.10 zachowywał się u mnie bardzo stabilnie.

#83 esteper@mac.com

esteper@mac.com
  • 366 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 listopada 2007 - 20:49

Mi przez chwilę też 10.4.11 zaczęło się mulić, spróbowałem naprawy przywilejów i już śmiga tak jak należy :)

#84 dzaku

dzaku
  • 665 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 20:52

Nie wiem, czy oprocz mnie kogos jeszcze to obchodzi, ale po zmianie z 4.10 na 4.11 zaczal znowu dzialac Netbank w Nordea.dk. Poza tym nie widze zadnej roznicy.

#85 GoTTie

GoTTie
  • 147 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2007 - 21:04

dzaku, masz cos wspolnego z Dania?

#86 hitman75

hitman75
  • 372 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 21:13

ten update to jedna wielka porazka. Po zainstalowaniu wersji 10.4.11 komputer zamulil jak nigdy. Odpalal sie ok min, nastepnie safari od razu wywalilo blad ze pithhelmet nie dziala, sprawdzanie pisowni nie dziala, potem okazalo sie ze na uuchomienie safari lub skype trzeba czekac 3 razy dluzej niz normalnie, widgety zamulone, czekac trzeba na odswierzenie, i ogolnie przy przegladaniu stron byle scroll kaze sobie czekac 3 sek na reakcje i kreci sie kolorowe koleczko. Ktos moze wie czgo ro jest powod?

Po pierwszym uruchomieniu tez tak mialem, ale to chyba dlatego, ze wszystko jeszcze nie zatrybilo.
Tak profilaktycznie zrobilem przywileje, uruchomilem ponownie i podczas uruchomienia nacisnalem alt+jablko+p+r czyli zresetowanie ramu czy jakos tak i wszystko smiga :)
  • GoTTie lubi to

#87 dzaku

dzaku
  • 665 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 21:14

dzaku, masz cos wspolnego z Dania?

Aktualnie juz nie, ale pol roku studiowalem w Odense i mi troche funduszy na dunskim koncie z tamtego czasu zostalo.

#88 GoTTie

GoTTie
  • 147 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2007 - 21:15

hitman, dzieki za rade, podzialalo

---- Dodano 15-11-2007 o godzinie 21:17 ----

Aktualnie juz nie, ale pol roku studiowalem w Odense i mi troche funduszy na dunskim koncie z tamtego czasu zostalo.

ja studiowalem tam 4 lata :)

#89 PGC

PGC
  • 1 023 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 21:24

po zmianie z 4.10 na 4.11 zaczal znowu dzialac Netbank w Nordea.dk.

Zaciekawiony tą wiadomością sprawdziłem www.bph.pl i ku zdziwieniu działa teraz logowanie i podpisywanie kluczem.

#90 DonCarlos

DonCarlos
  • 10 postów
  • SkądLubaczów

Napisano 15 listopada 2007 - 21:39

Na mini G4 po SU do 10.4.11 wszystko śmiga super jak do tej pory. Mini bardzo długo wstawało po tej aktualizacji.

#91 michau

michau
  • 436 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 22:12

Jest już rozwiązanie problemu uwalonego komputera po nieudanej instalacji:
http://discussions.a...5863404#5863404
Też tak kombinowałem, ale nie dałem rady wystartować z płyty z systemem (wypluwało - nieczytelna?)

#92 Barti666

Barti666
  • 67 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 15 listopada 2007 - 23:23

U mnie niestety laptop zaczal "gubic" bezprzewodowe polaczenie sieciowe (internet przez router). Mam cicha nadzieje, ze "samo mu przejdzie".

Przeszlo?? U mnie mam podobny problem, gubi mi co jakis czas siec. Router na bank sprawny - zona pracuje na Toshibie i sieci nie gubi. Zauwazylem, ze jak mam wlaczonego do sieci to chodzi dobrze, problem pojawia sie jak pracuje na baterii.

#93 linuxp

linuxp
  • 88 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2007 - 23:42

Rano zrobilem Update...i jak narazie zadnych problemow. Mam wrazenie, ze chodzi tak samo jak przed update'em... z Safari 3.0.3 (beta) nie mialem nigdy problemow...troche mnie denerwuje ze pozmieniali skroty (np. jablko+K zmienili na jablko+shift+K) ale to chyba da sie przezyc. Co do Airporta to mam wrazenie, ze sie poprawilo bo teraz pokazuje mi przez caly czas wszystkie kreski...a wczesniej to bywalo roznie. W kazdym badz razie nic nie zmienialem z ustawieniem AP. Po calym dniu dzialania na 10.4.11 stwierdzam, ze wszystko jest ok.

#94 tomtom_su

tomtom_su
  • 381 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 16 listopada 2007 - 00:07

hmm mam wrazenie ze u mnie po zainstalowaniu 10.4.11 wszystko dziala jakby szybciej ale to moze tylko pobozne zyczenia ;)

#95 Nymite

Nymite
  • 228 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 00:23

Przeszlo?? U mnie mam podobny problem, gubi mi co jakis czas siec. Router na bank sprawny - zona pracuje na Toshibie i sieci nie gubi. Zauwazylem, ze jak mam wlaczonego do sieci to chodzi dobrze, problem pojawia sie jak pracuje na baterii.

Niestety nadal nie przeszlo, u mnie identyczna sytuacja, zona nie ma zadnych problemow, a u mnie mniej wiecej co pol godziny sygnal zanika. Problem wystepuje zarowno przy podlaczeniu kabla, jak i przy pracy na baterii.

Moze ktos jeszcze ma taki problem? I zna rozwiazanie...? :)

#96 headz

headz
  • 143 postów
  • Skąd022

Napisano 16 listopada 2007 - 00:31

no wiec tak: 1. nareszcie zniknal burdel z czcionkami, przez ktory praktycznie nie moglem pisac mejli, ani w thunderbird ani w firefoxie (safari wywalalo sie na gmailu). juz sie przyzwyczailem do pisania mejli wierszem (bo tylko tak sie dalo). viva mac os x. 2. dashboard laduje sie plynniej, ogolnie, animacje chyba rzeczywiscie przyspieszyly 3. safari w koncu DZIALA 4. z usb problemow nie mialem a ogolnie to ... apple za opoznienie. (zainstalowalem wersje nie-combo)

#97 hitman75

hitman75
  • 372 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 00:44

animacje jednak na serio przyspieszyly. Na baterii i "better battery life" zazwyczaj mi przycinaly troszke animacje, a teraz wszystko chodzi pieknie :)

Niestety nadal nie przeszlo, u mnie identyczna sytuacja, zona nie ma zadnych problemow, a u mnie mniej wiecej co pol godziny sygnal zanika. Problem wystepuje zarowno przy podlaczeniu kabla, jak i przy pracy na baterii.

Jak to wyglada dokladnie z tym sygnalem? Co pol godziny zanika i sam sie potem laczy spowrotem? Za dwa dni konczy mi sie gwarancja i chcialbym to w tym czasie sprawdzic.

#98 m.a.j.

m.a.j.
  • 54 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 listopada 2007 - 01:20

Ja mam taki problem.

Laptop IBM ojca, laptop Fujitsu-Siemens(z zewnętrzną kartą WI-FI) oraz dwa stacjonarne komputery działają na WI-FI bez problemu a mój MacBook gubi sygnał.

Muszę kilka razy kliknąć na linka aby się załadowała strona, Adium co jakiś czas pokazuje, że jestem offline, są problemy ze ściąganiem torrentów itd.

Podłączyłem MacBooka do routera (d-link 614+) poprzez kabel i wszystko działa, nic się nie zawiesza a transfery powyżej 300 kilobitów/sek. Więc nie jest to wada dostawcy ani routera.

Też czkam na jakieś wskazówki jak ten problem rozwiązać.

Pzdr.
Maciek

#99 JEDI_V-03965dee98

JEDI_V-03965dee98
  • 2 630 postów

Napisano 16 listopada 2007 - 12:15

U mnie wszystko ok,poza oczywiscie Safari,ale tej przegladarki nie uzywam wiec kij jej w oko :-)

#100 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 listopada 2007 - 12:38

a ja mam jakiś problem z gmailem dziwny jak napiszę coś z shiftem to mnie przenosi do pola 'Do:', albo zaczyna szukać tej literki na stronie w Fx jakoś dziwnie z czcionkami - część wyrazów jest zasłonięta ale nie wiem czy to nie występowało już wcześniej

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych