Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

10.4.11 już jest :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
164 odpowiedzi w tym temacie

#26 Vee

Vee
  • 43 postów
  • SkądKielce

Napisano 15 listopada 2007 - 07:47

6,

ożeszty!!!!.... zaczął mi działać Line6 Toneport UX2 z CoreAudio i Logic 8 .... meeeeeeeeeeeen,,,,,uauauauauauauaa

Oczywiście zrobiłem Combo Update z 10.4.10 do 10.4.11

Ooooo! Widze swiatelko w tunelu.... zeby to tylko nie byl pedzacy pociag ;))))
To sciagam combo do 10.4.11 i instaluje.... :)))

#27 mir

mir
  • 58 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 08:30

U mnie niestety nie jest tak różowo po aktualizacji - Safari 3 nie wyświetla mi żadnej strony, tylko puste okno (w ogóle niczego nie ładuje). Wywaliłem wszystkie wtyczki od Safari 2, niestety nic to nie dało... :/
A to niedobrze bardzo, bo Safari jest moją główną przeglądarką...

Ja mam tak samo, czyli rozumię, że trzeba ręcznie wywalić pluginy oraz simbl, później reset cache i przywileje, nastepnie log out i jeszcze na wszelki wypadek combo 10.4.11 i moze bedzie śmigać? Czy jeszcze dla pewności wywalić go przez okno. Co sie dzieje z tą firmą? Z dnia na dzień są bardziej bylejacy :(

#28 edi15ta@gazeta.pl

edi15ta@gazeta.pl
  • 312 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 09:30

a u mnie widgety Weather i Stocks nie dzialaja :/. Ich okienka sa w dashboardzie ale dane sie nie sciagaja :(. Nie wiadomo dlaczego...

#29 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 15 listopada 2007 - 09:44

u mnie Weather tez nie dziala... nie moge tez wejsc na czat na Onecie- pokazuje mi ze nie mam Javy... a Wy mozecie ?- niech ktos sprawdzi prosze.

#30 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 listopada 2007 - 09:47

Problem z widgetami potwierdzam - Weather nie działa... I nie działa PithHelmet (wersja 2.7 na siłę zmuszona do działania z owym safari) - tzn. działa, ale średnio co dwie odwiedzone strony wywala całą przeglądarkę... A oficjalnej wersji pod 3.0.4 i Tigera nie ma, tylko pod Leo...

#31 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 15 listopada 2007 - 09:52

Safari się sypie po update jak jak IE 6. Ech. Windows ze znakiem jabłka. :lol: Problem występuje w spolonizowanej wersji. Rozwiązanie: Otworzyć okienko informacji, następnie wyłączyć język polski. Ja wyłączyłem dla pewności wszystkie oprócz angielskiego. Nowe Safari nie obsługuje języka polskiego. Juz wielokrotnie próbowałem się przekonać do Safari i prawie się udało ale to jednak paździerz :P No nic. Trochę jej jeszcze poużywam i zobaczymy, czy zmienię zdanie.

#32 Bagieta

Bagieta
  • 67 postów
  • SkądWwa

Napisano 15 listopada 2007 - 10:12

Ooooo! Widze swiatelko w tunelu.... zeby to tylko nie byl pedzacy pociag ;))))
To sciagam combo do 10.4.11 i instaluje.... :)))

No, to moze na 10.4.11 z powrotem ruszy PT, co sie pod 10.4.10 wysypal

#33 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 15 listopada 2007 - 10:17

mi Weather wlasnie zaczal dzialac ;-) ale na czat na Onecie dalej nie moge wejsc- moze ktos wejsc ??? mi pokazuje ze nie mam Javy...

#34 michau

michau
  • 436 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 10:31

A u mnie kupa. Czerwony wykrzyknik i "Some of the checked updates couldn't be installed. Sorry, an unexpected error ocurred." Macie jakieś pomysły o co może chodzić? Instalacja z SU, nie mam Polonizatora. uhuhu, poważniejsza sprawa - teraz nie mogę nic uruchomić. ikonki podskakują sobie 1x i tyle. spróbuję restartu i naprawy przywilejów ;(

#35 edi15ta@gazeta.pl

edi15ta@gazeta.pl
  • 312 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 10:41

mi Weather wlasnie zaczal dzialac ;-)
ale na czat na Onecie dalej nie moge wejsc- moze ktos wejsc ???
mi pokazuje ze nie mam Javy...

Mi rowniez Weather zaczal dzialac :D. Stocks tez juz ruszylo ;]

#36 Adams

Adams
  • 488 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 10:55

U mnie poszlo bez zadnych problemow - jak zawsze (nawet z 10.4.10 mimo, ze mam dyski usb) Oby tak dalej - dobra passa trwa :-)

#37 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 15 listopada 2007 - 11:00

mi Weather wlasnie zaczal dzialac ;-)
ale na czat na Onecie dalej nie moge wejsc- moze ktos wejsc ???
mi pokazuje ze nie mam Javy...

Java działa - sprawdziłem na aplecie Tetris. Safari twierdzi, że nie ma Javy.

Zainstalowanie Javy stąd: http://www.apple.com...04release5.html

nic nie dało, aczkolwiek się Java uaktualniła, czyli jest to nowa wersja.

Zostaje ci inna przeglądarka. Safari jest mało kompatybilne z niektórymi stronami Made in Poland.
  • Bad_Boy lubi to

#38 Bad_Boy

Bad_Boy
  • 549 postów
  • SkądGermany

Napisano 15 listopada 2007 - 11:04

dzieki. szkoda bo caly czas smigal tylko teraz przestal ;-(

#39 MacGyver

MacGyver
  • 1 263 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 11:10

...uhuhu, poważniejsza sprawa - teraz nie mogę nic uruchomić. ikonki podskakują sobie 1x i tyle. spróbuję restartu i naprawy przywilejów ;(

Jeszcze sprawdź, ewentualnie napraw dysk. Ja musiałem naprawiać po update'cie.

#40 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 15 listopada 2007 - 11:13

Mam dokładnie ten sam efekt co ty. Na razie męczę Safari, ponieważ chce się do niej przekonać ale czuję, że wrócę do Bonecho (Firefox 2.0 skompilowany na Intela). Z tą przeglądarką było najmniej problemów. W każdym razie Safari działało o wiele lepiej przed updatem. Spróbuję jeszcze usunąć Safari i zainstalować ponownie ale z płytki instalacyjnej Tigera.

#41 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 15 listopada 2007 - 11:45

Ło jezusie!! Juz sciagam, ale nauczony doswiadczeniem biore wersje combo- 320 mb, jeszcze 5 godzin sciagania pokazuje... trudno. Jesli ktos jeszcze tego nie zainstalowal, to ja radze brac combo, zawsze to pewniejszy update.

#42 ArthurGreen

ArthurGreen
  • 452 postów
  • SkądMszana Dolna, Poland

Napisano 15 listopada 2007 - 12:04

Pytanie.. Po update trzeba czekać na kolejny polonizator, tak?? Po prostu polonizowałem system całkiem niedawno i nigdy po tym nie robiłem update..

#43 przemekf

przemekf
  • 1 308 postów
  • SkądŁódź

Napisano 15 listopada 2007 - 12:06

Ja też już po aktualizacji. . Nauczony doświadczeniem najpierw wykonałem kopię bezpieczeństwa :) Jak na razie śmiga aż miło :)

#44 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1 574 postów
  • SkądMars

Napisano 15 listopada 2007 - 12:23

I dupa ... Nadal jest problem z drukarkami Brothera który pojawił się w 10.4.10. Trzeba wrócić do 10.4.9 tylko iWork 08 na nim nie chodzi :( Kto chce się zamienić poszukuję nośników dla IBooka G4 1.2 12'' - przedostatni z iBooków z 2005 roku konkretnie albo z Pantherą albo z Tigerem wiem że do tego modelu była przypisana licencja na jeden z systemów nie wiem od czego to zależy który. W zamian mogę dać iWork 08. Kupiłem iBooka z zainstalowanym Leopardem. Fakt nawet fajnie chodzi ale na Pantherze czy Tigerze będzie chodził trochę szybciej. Wiem że mogę legalnie przegrać od kogoś też te nośniki ale nie wiem kto by się zlitował nad MarcinemWitkiem ;) Chodzi mi o nośniki przeznaczone tylko dla mojego modelu bo pudełkowa wersja Panthery nie chodzi na moim iBooku podczas bootowania na szarym tle jabłko nagle się przesuwa w prawo pokazują dwie kolorowe kreski takie artefakty i koniec. Sprawdziłem płytka od mini bootuje się bez problemu ale po odpaleniu instalatora wiadomo co ;) Więc iBook nie jest uszkodzony. Leopard chodzi. Proszę niech ktoś mi pomoże bo MarcinWitek jest nie legalny :D :D :D Nawet nie mam czym skasować Leoparda :D Mogę też odkupić nośniki od iBooka G4.

#45 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 12:25

10.4.11 śmiga aż miło... i do tego safari... ^^

#46 rami

rami
  • 184 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 12:31

mi 10.4.11 rozwiazal (przynajmniej na to wyglada) problem z dyskiem na firewire, opisany http://www.myapple.p...ead.php?t=43848 - i na oko nic nie zepsul - robiony przez SU

#47 Gregory

Gregory

• 2 733 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 15 listopada 2007 - 12:38

Pytanie.. Po update trzeba czekać na kolejny polonizator, tak?? Po prostu polonizowałem system całkiem niedawno i nigdy po tym nie robiłem update..

Instalowałeś wcześniej betę Safari? Jeśli tak, to raczej nie powinno być problemów (instalator
Safari 3 beta usuwa starszą wersję Safari z polskimi zasobami, które na pewno będą się kłócić
z Safari 3.0.4). Jeśli nie instalowałeś bety, to po instalacji uaktualnienia do 10.4.11 wyłącz język
polski w Safari (zaznacz ikonę programu, Command-I i wyłącz ,,pl'').

Gdyby jednak wystąpiły jakieś problemy z innymi programami, to zawsze możesz przełączyć język
systemu na angielski (na liście w preferencjach narodowych).

Ale oczywiście najbezpiecznej jest zaczekać na polonizator. ;)

#48 ArthurGreen

ArthurGreen
  • 452 postów
  • SkądMszana Dolna, Poland

Napisano 15 listopada 2007 - 12:43

Tak, instalowałem betę Safari.. Czyli nie czekać na polonizator (przyzwyczaiłem się do poniechaj) tylko spokojnie instalować update?

#49 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 12:58

Na mojej Gie-piątce znowy nuda, wszystko GIT po zwykłym SU, jak za każdym razem zresztą. Safari przyspieszyło w stosunku do bety, problemów nie ma, z betą też nie miałem. System też jakoś płynniej działa. Nic tylko się cieszyć. Przed updatem zrobiłem jednak czyszczenie systemu z keszy i naprawiłem przywileje, dla ostrożności jak zawsze.

#50 michau

michau
  • 436 postów

Napisano 15 listopada 2007 - 13:08

Jeszcze sprawdź, ewentualnie napraw dysk. Ja musiałem naprawiać po update'cie.

No i po nieudanym update stałem się posiadaczem eleganckiego, białego przycisku do papieru. Nie wstaje, zatrzymuje się na szarym ekranie z japkiem i wiatraczkiem. Żadne czary-mary, pramy, szifty nie pomogły. Płytę z systemem wypluwa z obrzydzeniem ;(
Infolinia Apple bardzo sprawnie przećwiczyła ze mną jeszcze raz wszystkie kombosy i wysłała mnie do serwisu.
Jak to dobrze, że Mangalia jest tak blisko :mad:
Jak myślicie, jak długo poczekam?
  • hitman75 lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych