Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Oszukiwanie Apple

• Zamknięty Temat jest zamknięty
290 odpowiedzi w tym temacie

#276 kwieto

kwieto
  • 640 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 11:09

Przepraszam, kiedy mozemy spodziewac sie ekspertyzy o ktorej byla mowa? Minelo juz troche czasu a jej ni widu ni slychu :)

G.

Pewnie nigdy - zmieniono regulamin tak, że admin arbitralnie decyduje o jakich krakach wolno pisać a o jakich nie, więc ekspertyza, jak mniemam, stała się niepotrzebna.

#277 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 28 listopada 2007 - 11:14

Pewnie nigdy

Chcesz powiedzieć, że Code kłamał? Przynajmniej ja ufam, że ta ekspertyza się na Forum pojawi.

zmieniono regulamin tak, że admin arbitralnie decyduje o jakich krakach wolno pisać a o jakich nie

Wcześniejszy Regulamin zakazywał dyskusji na temat krakowania czegokolwiek - także o tym zadecydował Admin (i to arbitralnie).

Nastąpiła więc względna liberalizacja zasad - zakazane będą już tylko niektóre dyskusje, a nie wszystkie związane z tym tematem.

#278 Grooby

Grooby
  • 913 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2007 - 11:15

Kwieto, zobaczymy co napisza admini/modzi, ja poczekam :> w miedzy czasie zamierzam trzymac sie nowego regulaminu :> *Evil Grin* G.

#279 kwieto

kwieto
  • 640 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 11:29

Chcesz powiedzieć, że Code kłamał? Przynajmniej ja ufam, że ta ekspertyza się na Forum pojawi.

Chcę powiedzieć, że deklaracje to jedno, a ich realizacja to drugie.

Wcześniejszy Regulamin zakazywał dyskusji na temat krakowania czegokolwiek - także o tym zadecydował Admin (i to arbitralnie).

Nie, admin miał za zadanie jedynie egzekwować przestrzeganie tego zapisu.

Nastąpiła więc względna liberalizacja zasad - zakazane będą już tylko niektóre dyskusje, a nie wszystkie związane z tym tematem.

Tyle że decyzja o tym które dyskusje będą dozwolone a które nie odbywa się na zasadzie "bo tak", a nie na jakichkolwiek przesłankach merytorycznych.
Obawiam się, że pomyliła się wam wolność z samowolą.

#280 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 28 listopada 2007 - 11:36

Nie, admin miał za zadanie jedynie egzekwować przestrzeganie tego zapisu.

A KTO niby ustanowił ten Regulamin jak nie Admin? Code ustanowił Regulamin zakazujący dyskusji na tematy, w których opisane są przykłady łamania prawa czy licencji. Code dbał o to, by go przestrzegano. W pewnym momencie jednak zmienił zdanie i postanowił zmienić Regulamin tak, by można było dyskutować o sposobach crackowania iPhone'a. I tak zrobił. Arbitralnie. Regulamin JEST ustalany przez Admina, a do egzekwowania jego przestrzegania są głównie Moderatorzy (choć Admin też może w tym uczestniczyć).

Tyle że decyzja o tym które dyskusje będą dozwolone a które nie odbywa się na zasadzie "bo tak", a nie na jakichkolwiek przesłankach merytorycznych.

Czy wyższe przychody forum to "jakakolwiek przesłanka merytoryczna"?

#281 Grooby

Grooby
  • 913 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2007 - 11:42

W pewnym momencie jednak zmienił zdanie i postanowił zmienić Regulamin tak, by można było dyskutować o sposobach crackowania iPhone'a.

To jest dobre :)

G.

#282 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 28 listopada 2007 - 11:42

Obawiam się, że pomyliła się wam wolność z samowolą.

http://sjp.pwn.pl/li...php?co=samowola
Tzn komu się pomyliła? Przypominam, że forum jest tworem prywatnym udostępnionym w tym przypadku do publicznej dyskusji. Nie łamie on prawa RP, więc o żadnej "samowoli" być mowy nie może w przypadku Admina. Co najwyżej jeśli idzie o Moderatora czy innego Użytkownika Forum w stosunku do ustalonych przez tutejszego suwerena zasad.

#283 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 11:49

Przypominam, że forum jest tworem prywatnym udostępnionym w tym przypadku do publicznej dyskusji. Nie łamie on prawa RP, więc o żadnej "samowoli" być mowy nie może w przypadku Admina. Co najwyżej jeśli idzie o Moderatora czy innego Użytkownika Forum w stosunku do ustalonych przez tutejszego suwerena zasad.

No ale teraz mamy kilku administratorów. Czy to oznacza że każdy z nich będzie mógł decydować o jakich crackach piszemy, bo może będzie z tego kasa?

#284 tuptipl

tuptipl
  • 15 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 11:51

Prawde powiedziawszy jak kupuje Leoparda to na pudelku poza informacja o wymaganiach systemowych ktore NIE WYKLUCZAJA PC poniewaz mowa jest o: "...Mac Komputer z 867 MHz lub szybszym, PowerPC G4, Power PC G5 lub Intel Procesor, 512MB RAM i DVD"" Wybaczcie ale nigdzie nie ma zakazu instalacji na PC-cie! Intel Prozessor i to wszystko, jakos nikt nie robi awantury gdy "Mirkosoft" instalowany jest na iBook-u. Legalnie zakupione software uprawnia mnie do jego uzywania, czyz nie?!

#285 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 11:54

No ale teraz mamy kilku administratorów. Czy to oznacza że każdy z nich będzie mógł decydować o jakich crackach piszemy, bo może będzie z tego kasa?

Nie mieszaj funkcji admina z właścicielem forum.
Adminstrator to moderator a w zasadzie super moderator który poza zwykłymi dla tej funkcji zadaniami ma opiekować się forum od strony technicznej.

#286 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 28 listopada 2007 - 11:57

tuptipl, pamiętaj jednak, że podczas instalacji OSX-a zobowiązałeś się do przestrzegania licencji, która wyraźnie twierdzi, że system ten może być zainstalowany jedynie na komputerach firmowanych przez Apple (Apple-labeled zdaje się jest to sformułowane).

Na żadych innych. Instalując OSX-a na piecyku łamiesz warunki licencji.

#287 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 11:58

Ktoś zadaje jedno proste pytanie

Przepraszam, kiedy mozemy spodziewac sie ekspertyzy o ktorej byla mowa? Minelo juz troche czasu a jej ni widu ni slychu :)

G.

i zaraz znajdują się widzowie którzy przyklaskują jaka administracja jest zła :(

Odpowiedź brzmi: ekspertyza będzie udostępniona jak tylko ją otrzymamy.

#288 Grooby

Grooby
  • 913 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2007 - 12:01

tuptipl, pamiętaj jednak, że podczas instalacji OSX-a zobowiązałeś się do przestrzegania licencji, która wyraźnie twierdzi, że system ten może być zainstalowany jedynie na komputerach firmowanych przez Apple (Apple-labeled zdaje się jest to sformułowane).

Na żadych innych. Instalując OSX-a na piecyku łamiesz warunki licencji.

To samo w przypadku modyfikacji softu iphone (simlock) , no i co z tego jak mozna o tym pisac na forum? (i krecimy sie w kolko...)

G.

#289 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 28 listopada 2007 - 12:05

1.) kiedy zgdzałem się, że nie będę zdejmował simlocka z iPhone'a (tzn nie ja, a posiadac tego urządzenia)? 2.) zgodnie z Nowym Regulaminem - możesz, jeśli nie zadecyduje inaczej Rada Forum. Odnośnie punktu drugiego: jestem pewny, że Rada nie ma nic przeciwko dyskusjom na temat zdejmowania simlocków z iPhone'a. Nie jestem w stanie teraz podać oficjalnej decyzji odnośnie OSx86.

#290 tuptipl

tuptipl
  • 15 postów

Napisano 28 listopada 2007 - 12:05

Sorrki, nie wiedzialem bo jeszcze nie odpakowalem, problem jest jeszcze jeden w zwiazku z tym, kazde Software moge zwrocic jezeli nie zgadzam sie z wrunkami licencji a, sam nosnik pozostal nie odpakowany, troche to trudne jesli o tym fakcie moge sie dowiedziec dopiero przy instalacji?

#291 Grooby

Grooby
  • 913 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2007 - 12:11

Odnośnie punktu drugiego: jestem pewny, że Rada nie ma nic przeciwko dyskusjom na temat zdejmowania simlocków z iPhone'a. Nie jestem w stanie teraz podać oficjalnej decyzji odnośnie OSx86.

Juz otrzymalem odpowiedz :
http://myapple.pl/sh...4&postcount=128

G.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych