Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Xbox czy PS3?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
334 odpowiedzi w tym temacie

#201 mienta

mienta
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 grudnia 2007 - 16:41

ja sie jeszcze nie spotkałam w Polsce z taką wersją, ale faktem jest też że po prostu nie szukałam.

#202 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 23 grudnia 2007 - 20:07

W Polsce nie ma i nie będzie wersji 80Gb

#203 born2fight

born2fight
  • 443 postów
  • SkądILL WIND US

Napisano 24 grudnia 2007 - 09:00

skad wiesz ze nie bedzie?

#204 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 24 grudnia 2007 - 09:55

z najnowszego numeru PSX Extreme.

#205 mienta

mienta
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2007 - 10:12

No chyba, że ktoś pomysłowy sobie sprowadzi :) Zdaje się, też że wymiana dysku nie jest za skomplikowana, ale traci się gwarancję.

#206 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 24 grudnia 2007 - 12:51

Niestety, traci się gwarancję, na szczęście PS3 nie są tak awaryjne jak X360 ;). Co do wymiany dysku to jest ona banalnie prosta. Pasuje każdy dysk od laptopa.

#207 mienta

mienta
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2007 - 13:06

Mnie ciągle zastanawia na ile sprawne są tak na prawdę te procesory wepchane do PS3. Pamiętam różne artykuły, które wprost podawały że praktycznie nie ma konsol ze wszystkimi działającymi rdzeniami, że może się zdarzyć że nawet ich 50% będzie spsuta itp. To trochę psułoby możliwości optymalizacji gier. W końcu co innego robić grę na PS3 z 5 rdzeniami, a co innego z 2 ... Ciekawe kiedy będą oficjalne informacje o tego typu rzeczach, jakieś testy konsoli które możnaby samemu przeprowadzić itp.

#208 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 24 grudnia 2007 - 13:11

PS3 ma 7 działających rdzeni + jeden zapasowy. Do sprzedaży nie trafiają konsole z 5 działającymi rdzeniami, to nie miało by sensu ;)

#209 born2fight

born2fight
  • 443 postów
  • SkądILL WIND US

Napisano 24 grudnia 2007 - 22:17

czyli tak pojemnosc dysku potrzebna jest tylko jesli ktos chce trzymac muzyke, filmy, zdiecia i moze kupowac gry przez neta ,ale ja chce miec konsole tylko do grania czy jesli kupie np 20 GB dostane sprzet o takich samych mozliwosciach pod wzgledem grania czy konsola traci cos jeszcze, wiem ze niema czytnika kart (po co on jest do zczytywania zdiec na ps3?) czy do czegos jeszcze i chyba nie ma 4 portow usb tylko 2 moglby mi ktos podac przykladowe zastosowanie 4 portow usb naraz z gory dziekuje za pomoc i sorry jesli komus pytania wydaja sie glupie ale mam zamiar kupic ps3 i chcialbym wiedziec na ktory model sie zdecydowac roznica w cenie jest nie wielka pomiedzy modelami np 80gb a 40gb ale poco mam im dawac 200$ za funkcje ktore nie beda mi nigdy do niczego potrzebne dzieki za odpowiedzi !

#210 mienta

mienta
  • 40 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 grudnia 2007 - 22:37

pod porty USB możesz podłączać peryferia np. stare gitary do Guitar Hero (nowe są bezprzewodowe), pady przewodowe (bezprzewodowe pady ładujesz przez USB), mikrofony w singstarze (te starsze - te nowe, które mają się pojawić w 2008 mają być bezprzewodowe), kamera EyeToy (zarówno ta stara jak i ta nowa). Jeśli jesteś nowym użytkownikiem i nie masz bazy starszego sprzętu to możesz ograniczyć się do 2xUSB, większość sprzętu kupować po prostu w wersji bezprzewodowej. Jeśli chodzi o karty pamięci - przydatne przy fotkach, które można zgrywać na PS3 (czyli takie urządzenie zamiast kompa ... po prostu baza multimediów). Dysk ... Nie chodzi tylko o fotki i muzę. Chodzi też o dema, które swoje ważą (niektóre 300mb inne prawie 2gb). Wiadomo, że na starcie nie masz 20gb tylko z systemem itp. około 18gb. 20gb to i tak sporo ... chyba, że liczy się na materiały HD (trailery, może niedługo filmy w wersji HD). Ogólnie to dla zwykłego gracza, który raczej nie korzysta z peryferiów, chce zagrać sobie od czasu do czasu i tyle, taka okrojona wersja będzie ok. Co prawda boli brak wstecznej kompatybilności, ale ci niehardkorowi gracze i tak tą kompatybilność mają głęboko gdzie.

#211 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 25 grudnia 2007 - 00:03

20Gb i tak już nie kupisz. Jedynie wersję 40Gb lub 80Gb, którą właśnie wycofują ze sprzedaży. Polecam większy dysk. Za niedługo wyjdą materiały do ściągnięcia w HD, taki film może ważyć nawet 10Gb, do tego jakieś dema itp. Duży dysk jest bardziej przydatny, zwłaszcza, że dyski kosztują teraz grosze. mienta: Nieharkorowych graczy też interesuje wsteczna kompatybilność

#212 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 25 grudnia 2007 - 10:44

Ja nie rozumiem po co komu ta wsteczna kompatybilność.. Podam przykład: wychodzi najnowsze Gran Turismo, kto przy zdrowych zmysłach bedzie chciał grać w GT4 skoro obok będzie leżała płytka z najnowszym GT w kosmicznej oprawie graficznej, przestrzennym dzwiekiem itd.. To samo tyczy się innych tytułów. Kto będzie chciał odswierzać sobie stare tytuły skoro rynek jest zalewany co raz to większą ilością świetnych tytułów na któtch ogranie nawet teraz nie ma czasu. Pewenie ktoś napisze za chwilę że chciałby mieć możliwość odpalenia gier z Ps2, by mieć możliwość wyboru, ale czy za tą możliwość zapłaciłbym dodatkowe 200zł jeśli nie więcej? Przez tą kompatybilność Ps3 do tej pory tak kiepsko się sprzedawała. Dlaczego? Bo przez nią była droższa.. a po obniżce ceny sprzedaż wzrosła o 250% Zresztą i tak wiele osób kupujących Ps3 ma w domu ps2 więc, po co komu ta kompatybilność?

#213 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 25 grudnia 2007 - 13:39

Hm... Nie mając PS2 nie zagram na PS3 w "shadow of the colossus". Nie wszystkie gry mają swoje nowsze odpowiedniki. Wiele osób ma wielką bibliotekę tytułów z PSX/PS2 a nie chce im się trzymać starego PS2. Poza tym klasyka jest fajna :)

#214 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 25 grudnia 2007 - 13:48

No ale wiele osób już zagrało w "shadow of the colossus" i dla nich np kompatybilność wsteczna nie jest potrzebna..znowu inni nie pozbędą się ps2 z sentymentu.. najlepiej jakby ta kompatybilność była w opcji ;) chcesz ją to kupujesz droższy model, nie chcesz to kupujesz tańszy :)

#215 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 25 grudnia 2007 - 16:34

Dokładnie, lecz jest to niewykonalne, zbyt wiele wersji PS3 ;)

#216 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 25 grudnia 2007 - 16:57

No własnie ;) każdy by chciał coś innego.. mi obecna wersja(40gb) w zupełności by wystarczała.

#217 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 25 grudnia 2007 - 17:15

Ja, zaraz po tym jak kupię wymienię w PS3 dysk na 120Gb z MB a do MB wrzucę 200gb :)

#218 born2fight

born2fight
  • 443 postów
  • SkądILL WIND US

Napisano 25 grudnia 2007 - 19:25

co do wstecznej kompatybilnosci to umnie nie ma problemu mam 2 ps2 w domu i na brak miejsca nie nazekam , co do portow usb to jednak wystarcza mi 2 a takie zabawki jak eyetoy czy gitary to nie dla mnie btw dysk sobie sam umiem wymienic i napewno wyjdzie mi taniej niz najwiekszy dysk sony

#219 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 25 grudnia 2007 - 22:05

Tylko szkoda że po takiej wymianie traci się gwarancję.. ;/ A wie może ktoś czy da się już odpalać gry z dysku (tak jak było w przypadku Ps3)?

#220 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 25 grudnia 2007 - 22:57

Narazie nie jest to możliwe. Co do gwarancji to PS3 rzadko się psują ;)

#221 skurch

skurch
  • 374 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 25 grudnia 2007 - 23:33

Wiem że rzadko się psują (nie to co X360) ale zawsze coś może niestety nawalić i wtedy naprawa może mocno udeżyć po kieszeni ;/ Słyszałem że te nowe modele Ps3 sa niestety bardziej awaryjne, ale to chyba tylko plotka.

#222 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 25 grudnia 2007 - 23:47

Plotka, plotka, nie ma się czym martwić. Tylko 0,03% konsol jest wadliwa więc szansa trafienia na uszkodzony model jest znikoma. Niech PS3 ma dostęp do powietrza a nic jej się nie stanie :)

#223 seba22

seba22
  • 421 postów
  • SkądKensington Beach

Napisano 26 grudnia 2007 - 00:56

Plotka, plotka, nie ma się*czym martwić. Tylko 0,03% konsol jest wadliwa więc szansa trafienia na uszkodzony model jest znikoma. Niech PS3 ma dostęp do powietrza a nic jej się*nie stanie :)

Jestem tego samego zdania. Nie ma co wierzyć w statystyki. Sam kupiłem X360 bez gwarancji i... odpukac w niemalowane, póki co nie mam żadnych problemów z konsolą.

Może w tym temacie dostanę odpowiedź na moje pytanie!

Otóż Apple Cinema Display ma złącze DVI, natomiast PS3 ma HDMI.
Czy za pomocą kabelka za 10 zł http://allegro.pl/it...1920x1080i.html i taniego ACD 23" za ok. 1500 zl od użytkownika __Blade z forum można cieszyć się piękną rozdzielczością 1920x1200 na PS3?

#224 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 26 grudnia 2007 - 10:56

Ten kabel dziala w druga strone - aby podlaczyc np. TV z HDMI do kompa z DVI. Potrzebujesz jego "odwrotnosci", np http://www.allegro.p...onne_zlote.html

#225 matdys

matdys
  • 1 253 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 26 grudnia 2007 - 12:43

seba22: Pamiętaj, że Cinema Display ma większą rozdzielczość niż Full HD i wszystko będzie brzydko rozciągnięte.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych