Jaki Mac na początek
Napisano 13 listopada 2007 - 00:06
Napisano 13 listopada 2007 - 00:18
Napisano 13 listopada 2007 - 07:52
Napisano 13 listopada 2007 - 08:00
Napisano 13 listopada 2007 - 11:59
dobra, podam wam ceny jakie realnie będę płacił:
1.MacBook - 2700zł
2.iMac 20"- 3057zł
3.Mac mini - 1537zł
więc jaki ma sens kupowanie uzywanego sprzętu?
bo kupujac nowy masz intela, a kupujac uzywany ppc. jak sprawdzisz wydajnosc wzgledem architektury i zegara to bedziesz mile zaskoczony. wystarczy porownac dzialanie procesora cisc (intel) i risc (ppc).
Napisano 13 listopada 2007 - 15:34
Napisano 18 listopada 2007 - 11:22
Napisano 18 listopada 2007 - 11:49
Napisano 23 grudnia 2007 - 20:38
Napisano 25 grudnia 2007 - 17:00
Napisano 26 grudnia 2007 - 17:52
Napisano 21 kwietnia 2008 - 01:58
rzuć jakimiś opiniami na ten temat.
Pozdrawiam
Napisano 22 kwietnia 2008 - 20:09
jestem zadowolony, nawe bardzo, jak na razie tylko dysk jest jest dla mnie za głośny, ale to odosbnion przypadek, niedługo pójdzie z tym na gwarancję. Jak na razie jadę na standardowym 1gb ramu, po prostu nie mam czasu, zająć się kupnem odpowiedniego ramu. Npiasz, czy mam powiedzieć, troszkę więcej, o samym sprzęcie, czy bardziej o systemieJędrekMac - i jak iMac się sprawuje ??, jesteś zadowolony,
rzuć jakimiś opiniami na ten temat.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 22 kwietnia 2008 - 21:27
Napisano 22 kwietnia 2008 - 21:38
Napisano 23 kwietnia 2008 - 07:15
od jakiegoś czasu testuje różne wersje linuxów, i powiem że różnie z ich stabilnoscią bywa, zamierzam się do kupna też maca, dokładnie MacBook Pro Air czy jakoś tak, narazie składam bo cenowo produkty apple są dużo droszę na co ciężko w polsce uskładać,
Pozdrawiam wszystkich.
To, że Mac jest droższy od PC to mit, jakbyś porównywał, takiej samej jakości komputery, o takiej samej konfig. to może nawet PC wyjdzie drożej, porównaj MacBooka Pro, do Sony Vaio, ceny są bardzo podobne, po za tym z Makiem przychodzi do ciebie mnóstwo softu, a na CP tylko Winda
Więc jak z obiektywnego punktu patrzeć, to Mak jest tak samo tani, jak PC.
A co do systemu, to takich wątków było już tysiące, w tym ze dwa kiedy ludzie narzekali, to mówi za sibie, polecam przejście do Ispota, i "posiedzenie" przy Maku z pół godzinnki, to rozwieje twoje wątpliwości, chyba.
Napisano 23 kwietnia 2008 - 17:47
Napisano 23 kwietnia 2008 - 19:21
nie wiem nawet czy taki punkt istnieje w rzeszowie, bede musiał poszukać, no ale dzięki.
Jak to jest ze stabilnością maca, po powiedzmy paru miesiącach, jakiej alternatywy używacie dla np. Gadu-Gadu
Przepraszam za liczne pytania, ale napaliłem się na ten system i mam pewne wątpliwości, wiadomo że każdy chwali to co ma, ja na Viste napewno nie przedjde a XP od 2000 roku dał mi nie raz popalić.
Panowie napiszcie jak ten system działa po dłuszym działaniu, gdy np. macie wiecej obrazków na dysku itp.
na xp. gdy jest dużo obrazków na dysku to nie idzie wejść tak zamula system, jak to się ma z Mac
no i jeszcze jedno pytanko.
Powiedzcie mi czy ten pasem menu musi być u góry nie może być tak jak w win, lub KDE że wszystko jest na dole
Przecież każdy program ma swoje menu, a menu start dobrze jak jest na dole, czy jest możliwość to zmienić ??,
ogólnie nawet mi sie podoba ten systemik.
Przeglądałem wczoraj o systemach mac i zwracałem głownie uwagę na Mac Leopard 10.5
czym się rożni ten Familly Pack ?? czy coś w tym stylu ??, jest znacznie droszy ??.
Ostatnie moje pytanie:
Jak wygląda sprawa kodeków, programów do multimedi oraz nagrywania płyt CD/DVD.
Dziękuje wam za cierpliwość oraz za odpowiedzi, wiedziałem że moge na was liczyć.
Pozdrawiam.
wez do mnie na gg albo na skype napisz, skype jerrymiodzio gg 10931440 , nie ma co na forum, jak masz tyle pytań
Napisano 23 kwietnia 2008 - 19:34
Jak to jest ze stabilnością maca, po powiedzmy paru miesiącach
Tak samo, jak na początku. Chyba, że coś popsujesz samemu.
jakiej alternatywy używacie dla np. Gadu-Gadu
Adium.
Panowie napiszcie jak ten system działa po dłuszym działaniu, gdy np. macie wiecej obrazków na dysku itp.
na xp. gdy jest dużo obrazków na dysku to nie idzie wejść tak zamula system
Nie ma różnicy, jeżeli pamięta się o dwóch rzeczach: po pierwsze, nie można dopuścić, żeby
skończyło się miejsce na dysku, zawsze musi być mniej więcej 10 GB wolnego. Im więcej, tym
lepiej. Po drugie, nie można trzymać zbyt wielu rzeczy na biurku, bo to spowalnia uruchamianie
systemu.
Powiedzcie mi czy ten pasem menu musi być u góry nie może być tak jak w win, lub KDE że wszystko jest na dole
Przecież każdy program ma swoje menu, a menu start dobrze jak jest na dole, czy jest możliwość to zmienić ??
To kwestia nawyków, ja nie rozumiem, po co w ogóle jakieś menu Start i czemu ma być na dole
ekranu
Pasek menu programu u góry ekranu jest o tyle lepszy niż w oknie, że łatwiej w niego trafić
wskaźnikiem myszy. Przyzwyczaisz się...
czym się rożni ten Familly Pack ?? czy coś w tym stylu ??, jest znacznie droszy ??
Family Pack to licencja na 5 komputerów w jednym domu. Jeżeli chcesz zainstalować Leoparda
na swoim Maku Pro i MacBooku Air, MacBooku siostry i iMacu mamy, to kupujesz Family Pack.
Ale to i tak z Twego punktu widzenia mało istotne, bo skoro nie masz Maka, to gdy kupisz
nowego, to będzie on miał od razu najnowszy system.
Jak wygląda sprawa kodeków, programów do multimedi oraz nagrywania płyt CD/DVD
Są
Napisano 23 kwietnia 2008 - 20:17
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych