Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jaki Mac na początek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
69 odpowiedzi w tym temacie

#26 neverfree

neverfree
  • 131 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2007 - 23:56

No cóż... Panu Jędrkowi pozostaje jedynie pogratulować powagi i dojrzałości.

#27 Marchew

Marchew
  • 150 postów
  • SkądDawna stolica Polski

Napisano 10 listopada 2007 - 01:21

To ja biedny jestem chyba, 20 lat na karku, w grę komputerową lubię przy piwku z kolegami pograć, komiksy czytam z przyjemnością, a do tego nigdy nie rozwaliłem komputera ze złości. Idę się zamknąć w sobie ;) Toki: ile Ci w tym bateria trzyma? I ile to waży? Tak coby po całości porównać?

#28 toki

toki
  • 1 210 postów
  • SkądPL

Napisano 10 listopada 2007 - 11:23

Jędrek akurat to co piszesz to mnie nie rusza. Ja mam już po 30-ce i dalej lubię sobie zagrać bo to przecież nic złego. Ale dla niektórych widać Flight Simulator albo Company of Heroes to za trudne gry. Masz 14 lat i 3 lata temu skończyłeś grać czyli podejrzewam że PacMana masz opanowanego ;) i wg Ciebie połowa tego forum grając w xMoto to dzieci??? @Marchew bateria trzyma w zależności co robisz. Jak ostro obciążasz grafikę to coś koło 2 godzinek z małym haczykiem a jak siedzisz w necie, w tle gra winamp i masz ustawiony tryb oszczędny to ostatnio poleciał 4 godziny więc jak na acera dość przyzwoicie. Waży niecałe 3 kg (wg producenta 2.9kg), grzać się nie grzeje ale to chyba ze względu na procek bo mocniejsze wersje z T7xxx już podobno dochodzą do 50 stopni na obudowie. W sumie z macbooka brakuje mi tylko tego że był trochę mniejszy, za to acer jest znacznie solidniej wykonany. Nie będę tego głośno mówił ale podobno próby postawienia na nim Leo na niemieckich forach ... ;)

#29 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 listopada 2007 - 13:59

Nie dzieci, ale mysle że są infaltylni...a co to PacMan? Ostanią grę jaką grałem była mAfia w 2004 a wczesniej the sims...tylko tyle, nie kumam co jest podniecającego w klikaniu i zabijaniu wirtualnym...ale jak macie takie potrzeby żeby kogoś zabić...

#30 toki

toki
  • 1 210 postów
  • SkądPL

Napisano 10 listopada 2007 - 14:08

Nie dzieci, ale mysle że są infaltylni...a co to PacMan? Ostanią grę jaką grałem była mAfia w 2004 a wczesniej the sims...tylko tyle, nie kumam co jest podniecającego w klikaniu i zabijaniu wirtualnym...ale jak macie takie potrzeby żeby kogoś zabić...

sam sobie przeczysz i stwierdzasz że jesteś infantylny (to Twoje określenie więc Cię nie obraziłem i to jeszcze napisałeś je z błędem bo jest infantylizm a nie wg Ciebie infaltylizm :) ) skoro grałeś w mafię. Co w tym jest podniecającego że strzelałeś do innych?

Poza tym z tego co wiem to symulatory lotu nie polegają na strzelaniu, strategie też...
Więc jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to nie pisz.

#31 Marchew

Marchew
  • 150 postów

Napisano 10 listopada 2007 - 14:15

Toki: Dajże chłopakowi spokój, niech będzie dorosły. Z mojej strony raczej EOT i idę zabić paru gości w NBA Streetball na PS3 ;) Btw: "Silence!..."

#32 toki

toki
  • 1 210 postów
  • SkądPL

Napisano 10 listopada 2007 - 14:19

Btw: "Silence!..."

I'll kill You!!! :lol: :lol: :lol:
Mnie niestety w FS2004 usunęli WTC w Nowym Yorku więc zabawa do ... :)

#33 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 listopada 2007 - 21:25

Infantylność się szerzy...lalkami też się bawicie?? Bo i takich widziałem...a może figurki wojskowe?

#34 Marchew

Marchew
  • 150 postów

Napisano 10 listopada 2007 - 22:26

Jeszcze jakbyś używał słów, których znaczenie potrafisz dopasować do sytuacji, to może ktoś by Cię poważnie potraktował, a tak to już przegrałeś po całości :P Ciekawe czy ten gość to troll, czy to tak na serio.

#35 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 listopada 2007 - 01:19

Zresztą co mi tam za różnica, jak chcecie to bądzicie ;p, ale wracając do temtu...teraz zastanawiam się z kolej czy MB czy iMac 20" ?? Co wybrać???

#36 clarq

clarq
  • 206 postów

Napisano 11 listopada 2007 - 11:27

jasne, ze MB. przynajmniej mozesz miec go zawsze przy sobie.

#37 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 11 listopada 2007 - 12:27

nie bylbym taki pewien imac bije mb wiec wzialbym imaca chyba ze faktycznie potrzebujesz lapka

#38 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 listopada 2007 - 15:31

szczerze to lapek się przydaję, często w łóżku z niego korzystam i 3 4 razy do roku biorę na dwutygodniowe wyjazdu i z 30 razy w roku do kumpli, muzę pozgrywać z ich płytek itp. albo coś im pokazać

---- Dodano 11-11-2007 o godzinie 17:32 ----
I się nie nudzę w aucie jak gdzieś jadę;p tylko filmiki oglądam

#39 toki

toki
  • 1 210 postów
  • SkądPL

Napisano 11 listopada 2007 - 21:00

szczerze to lapek się przydaję, często w łóżku z niego korzystam i 3 4 razy do roku biorę na dwutygodniowe wyjazdu i z 30 razy w roku do kumpli, muzę pozgrywać z ich płytek itp. albo coś im pokazać

---- Dodano 11-11-2007 o godzinie 17:32 ----
I się nie nudzę w aucie jak gdzieś jadę;p tylko filmiki oglądam

a mnie zarzucałeś że granie w łóżku jest dziecinne... szkoda słów.
W aucie filmiki oglądam :lol: :lol: :lol: W aucie to ja kierownicy pilnuję a nie komputera ;)

#40 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 listopada 2007 - 15:27

tia jestem ciekaw co bys robił w aucie przez 14h, jak masz mało zawasanowane stadium choroby lokomocyjnej, (nie mogę czytać) siedział na tylnym siedzeniu, a obok ciebie pies ziajał...to przyjamniej nudę zabiją, a filmy sa od bardzo dawna, i jak sie ogląda dobre filmy to to nie jest dziecinne...w przeciwienstwie do wirtualnej zabawy a w zabijanie

#41 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów

Napisano 12 listopada 2007 - 16:29

znowu ta sama dyskusja :D chociaz osobiscie mysle ze filmy sa bardziej rozwijajace niz gry ;)

#42 toki

toki
  • 1 210 postów
  • SkądPL

Napisano 12 listopada 2007 - 19:23

tia jestem ciekaw co bys robił w aucie przez 14h, jak masz mało zawasanowane stadium choroby lokomocyjnej, (nie mogę czytać) siedział na tylnym siedzeniu, a obok ciebie pies ziajał...to przyjamniej nudę zabiją, a filmy sa od bardzo dawna, i jak sie ogląda dobre filmy to to nie jest dziecinne...w przeciwienstwie do wirtualnej zabawy a w zabijanie

choroby lokomocyjnej nie mam, w aucie siedzę tylko na miejscu kierowcy więc nie bardzo wiem co bym robił. ALe ok powiedzmy, że to w sumie dobre zajęcie na drogę ale nie myślę wcale że gorsze od gier. Nie każdy biega i strzela do wszystkiego co się rusza. Spróbuj pograć w szachy, polatać we Flight Simulator to zobaczysz że to wcale takie proste i bezmyślne nie jest. Ale ok z filmami (pod warunkiem że są dobre a nie amerykańskie pierdoły) to mnie przekonałeś

#43 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 listopada 2007 - 20:59

Miałem fazę na filght simulatora, ściągnąłem ze stanów wersję deluxe, znudziła mi sie po miesiącu...ale byłem najlepszy w szkole:P to było 3 lata temu, a szachy? do tej pory gram, ale nie na kompie, tylko na komórze naj mi sie nudzi:P ale szczerze wątpię czy bym utrzymał samolot na polskich drogach:P latał by po swojemu na moich kolanach ale amerykanie też mają genialne filmy, lot nad kukułczym gniazdem, forest gamp, ojcicec chrzestny, chłopcy z ferajny, gra (tytuł filmu:P),

#44 toki

toki
  • 1 210 postów
  • SkądPL

Napisano 12 listopada 2007 - 21:16

Miałem fazę na filght simulatora, ściągnąłem ze stanów wersję deluxe, znudziła mi sie po miesiącu...ale byłem najlepszy w szkole:P to było 3 lata temu,

i tu niestety dałeś przykład, że kłamiesz! Flight Simulator sprzed 3 lat to wersja 2004 a w tej jak dobrze pamiętam nie było deluxe. Deluxe był w wersji FS X. Byłeś najlepszy w szkole w czym? Bo we Flight Simulatorze pojęcie najlepszy trudno określić? Poza tym w ciągu miesiąca to powiem Ci że ledwo opanujesz pilotowanie Cessny ewentualnie Bravo. Na poznanie wszystkich cech Boeinga trzeba więcej czasu nie mówiąc już o podejściu do lądowania na ILS czy lotach IFR. Nie będę Ci już nawet pisał ile trzeba się nasiedzieć żeby wystartować concorde'm w FS 2000.

ale szczerze wątpię czy bym utrzymał samolot na polskich drogach:P latał by po swojemu na moich kolanach

jeżeli faktycznie byłeś taki dobry to przepraszam Cię bardzo ale powinieneś wiedzieć, że minimum sterowności samolotu w FS od wersji 2002 daje joystick (w FS2000 dało się latać myszą ale tylko mniejszymi samolotami). Niestety na notebooku przy użyciu touchpada ciężko to widzę.

Więc kolego zastanów się co piszesz bo my tu naprawdę nie jesteśmy kolegami z Twojej szkoły którym możesz kity żenić. Są tacy którzy oprócz tego że mają maca mają też zupełnie inne zainteresowania m.in. lotnictwo itp

#45 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 listopada 2007 - 21:32

była wersja deluxe(nie wiem czy była deluxe, ale jedyna gra jaką widziałem w takim ładnym opakowaniu, więc jak dla mnie była deluxe)!! w metalowym opakowaniu, o ile dobrze pamiętam 60 $. I miałem ten joystick z wajhą do prędkości 500zł kosztowała o ile pamiętam, na tym to się latało, w szkoła prywatna, poniżej 200 uczniów, wtedy tylko 10 miało flight simulatora, więc byłem najlepszy bo graliśmy u mnie raz (co prawda w 7 ale tamci to nawet wystartowac nie umieli...po miesiącu mi się znudziła, strasznie monotonna gra, ale fajne było rozwalanie tcyh samolotów, jedyne ekscytująca rzecz w tej klikawce,

najlepszy nie oznacza ze umiem latać:P hehe

Dołączona grafika taką wersję miałem

http://www.fszone.or...1/thumb/x52.jpg i takie joysticki posiadałem

---- Dodano 12-11-2007 o godzinie 23:34 ----
i nie mów że kłamię jak nie kłamię!! bo nie cierpię kłamć! i nie znosze jak sam jestem okłamywany, jak dla mnie ktoś kto mi skłamł w jakieś ważnej sprawie jest u mnie skreślony

#46 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów

Napisano 12 listopada 2007 - 21:36

bez sensu jest ta dyskusja, a temat watku to "Jaki Mac na początek", ja na poczatek proponuje powermaca G5 albo powerbooka/ibooka G4 :) ew. iMaca G5

#47 toki

toki
  • 1 210 postów
  • SkądPL

Napisano 12 listopada 2007 - 21:55

po miesiącu mi się znudziła, strasznie monotonna gra, ale fajne było rozwalanie tcyh samolotów, jedyne ekscytująca rzecz w tej klikawce,
najlepszy nie oznacza ze umiem latać:P hehe

no a jak inaczej ocenić czy ktoś jest dobry w FS jak nie po tym czy potrafi latać ;) miesiąc to naprawdę mało i może jednak warto się przeprosić z grą i zamiast rozwalać samoloty poćwiczyć trochę trudniejsze podejścia do lądowania?

#48 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 listopada 2007 - 21:55

bez sensu jest ta dyskusja, a temat watku to "Jaki Mac na początek", ja na poczatek proponuje powermaca G5 albo powerbooka/ibooka G4 :) ew. iMaca G5

właśnie!
ale wolałbym chyba coś z 64 bitowym prockiem, po za tym koło 2ghz by sie przydało, pamiętaj też co pisałem o podatkach powerbook g4 o gorszych parametrach mnie wyniesie więcej niż nowiutki MacBook, więc myśle inteswynie pomiędzy mac mini nowym, iMakiem 20" alu, i MacBookiem, i się was pytam który z nich najbardziej wydajny i najlepszy

---- Dodano 12-11-2007 o godzinie 23:56 ----

no a jak inaczej ocenić czy ktoś jest dobry w FS jak nie po tym czy potrafi latać ;) miesiąc to naprawdę mało i może jednak warto się przeprosić z grą i zamiast rozwalać samoloty poćwiczyć trochę trudniejsze podejścia do lądowania?

chyba nie ma flighta na Maka? a jak jeszcze mi sie cholernie spodoba? nie chce zostawać przy PC...po za tym je sprzedałem dawno

#49 toki

toki
  • 1 210 postów
  • SkądPL

Napisano 12 listopada 2007 - 22:12

chyba za szeroko sobie wybrałeś maszyny do wyboru bo między nowym mini i macbookiem to może dużej różnicy nie ma (no tylko mobilność) to iMac 20" to już zupełnie inna maszyna. Sam musisz wiedzieć co Ci jest potrzebne, co chcesz na nim robić. Do czego Ci jest potrzebne akurat 2.0GHz??? (od tego zacznijmy) Flight Simulatora nie mam na maca ale od czego jest bootcamp? Wersja 2004 chodziła na macbooku w ustawieniach medium low całkiem przyzwoicie na dużych lotniskach typu Fraknfurt i samolotach Boeing

#50 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 12 listopada 2007 - 22:24

do obróbki i renderowania filmów, tu musi być duża moc obliczeniowa, nie wiem czy musi być 2.0ghz ale pamiętaj o podatkach które moge odliczyć, po co mam płacić tyle samo za starszy sprzęt?? nie mam maków mniejszyc niż 20ghz poza mac mini 1.83ghz, więc wiesz, iMac ładny, mało kabli większy ekran wygodniejszy do uzycia w domuciu gdzie 90% uzywam kompa, a laptop? mobilny i wogóle ale ekran mały i mniej praktyczny do uzywania w domu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych