Wymienili Ci late 2012 na late 2013?
mam nadzieje ze i z moim coś sie stanie i wymienia go na late 2013:p
Wymienili bo już raz ekran była wymieniany w Apple Store z powodu image retention. Po paru minutach widziałem na ekranie to co było na nim, pomimo, że na ekranie były już inne okna. Dostałem panel Samsunga ale ten miał niebieskie oraz żółte zafarby. Żadna kalibracja nie pomogła. Poszedłem z nim do genius baru ponownie, i tym razem chcieli wymienić płytę główną, że niby grafika podgrzewała ekran od spodu (dość nieprawdopodobne, ale chciałem, żeby cokolwiek z tym macbookiem zrobili).
Po dwóch dniach telefon z apple store - za dużo roboty z płytą, dostanę nowiuteńkiego macbooka, który ma być dostarczony do sklepu prosto z chin, w tej samej konfiguracji ale Late 2013. Nie protestowałem
W sklepie zrobili migracje i musiałem jedynie parę kluczy seryjnych powpisywać (np. Office) i było po sprawie.
Nowy model ma lepszy ekran, chociaż lewa strona jest ewidentnie lekko zafarbowania na żółto - kalibracja to potwierdziła.
Jakby tego było mało, odwołałem Apple Care które kupiłem na poprzedni model (od paru dni już działało) i dostałem zwrot pieniędzy. Do roku muszę kupić kolejne apple care na nowego macbooka i będę miał dodatkowy rok gwarancji do 2016 - sweet!
Retiny obecne niestety mają swoje wady, czysto technologiczne. Prędzej czy później to zostanie poprawione, ale puki co, powiedziałbym, że ekran retina jest piętą achillesową tego sprzętu. Cała reszta jest genialna.