Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini z wyświetlaczem retina- pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
535 odpowiedzi w tym temacie

#426 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 22:31

U mnie nic nie czuć...

#427 Kayne

Kayne
  • 189 postów

Napisano 10 stycznia 2014 - 23:01

To ja mam pytanko - czy Wy też zauważacie na jasnym (białym) tle na górze, przy ikonkach zasięgu WiFi, godziny itd. żółtą poświatę (jak na lewym boku iPad Air)?

#428 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 11 stycznia 2014 - 11:32

Nie, nic takiego u mnie nie ma.

#429 steo

steo
  • 278 postów
  • SkądWrocław / Wałbrzych

Napisano 11 stycznia 2014 - 12:24

W tej chwili mam iPada mini (bez retiny) i zastanawiam się nad zmianą. Powodem do zmiany są przycięcia w grach (np. The Wolf Among Us), które powodują duży dyskomfort. Czy na iPad mini z retiną wymagające gry działają płynnie? Czy widoczny jest przyrost wydajności urządzenia mimo większej rozdzielczości?

#430 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2014 - 14:14

Tak przyrost wydajności jest bardzo widoczny. Ja dzisiaj znalazłem lek na wywalające się Safari i ciągłe przeładowania stron: nic innego nie można mieć uruchomionego w tle, max 3-4 zakładki. MT pełną gębą w iOS7, brawo Apple. Jak widać ich super 64bit system i skąpienie na 2GB ram wyszło bokiem, mam nadzieję, że update 7.1 coś w tej kwestii zmieni.

#431 bod

bod
  • 22 postów

Napisano 11 stycznia 2014 - 18:17

Witam ponownie, czy do AOS można zwrócić towar w 14-stym dniu użytkowania czy trzeba im dostarczyć w ciągu 14 dni? Sklep wysyła kuriera na swój koszt a ten kontaktuje się czasem po 3,4 dniach i się dopiero umawia, więc jak to jest tak do końca? Jak oddawałem jeden case to kurier mi go odebrał gdzieś po dwóch tygodniach, zakładam że liczy się data zgłoszenia zwrotu... ale dla pewności postanowiłem zapytać, pozdr.

#432 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 11 stycznia 2014 - 20:00

Gry studia Telltale (wolf, walking dead) niestety tak mają że się tną. Na nowszych ipadach oczywiście mniej ale wciąż to występuje.

#433 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 11 stycznia 2014 - 20:17

W tej chwili mam iPada mini (bez retiny) i zastanawiam się nad zmianą. Powodem do zmiany są przycięcia w grach (np. The Wolf Among Us), które powodują duży dyskomfort. Czy na iPad mini z retiną wymagające gry działają płynnie? Czy widoczny jest przyrost wydajności urządzenia mimo większej rozdzielczości?

Ja zmieniłem na mini z retina z iPada 2 czyli w sumie mini bo to te same urządzenia i wzrost wydajnosciowy jest ogromny, te urządzenia dzieli przepaść po prostu. Pomijając sam ekran. To na mini z retina po prostu wszystko działa tak jak powinno w urządzeniu mobilnym.

#434 Kayne

Kayne
  • 189 postów

Napisano 11 stycznia 2014 - 20:38

[ATTACH=CONFIG]19652[/ATTACH] Taka poświata. Wydaje mi się, że taka sama jest w iPad Air. Ktoś się spotkał u siebie z takim problemem? Bo nie wiem czy to też tak powszechne jak w Airach czy po prostu mam wadliwą sztukę i warto wymienić.

#435 Qper

Qper
  • 195 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 12:01

[ATTACH=CONFIG]19652[/ATTACH]

Taka poświata. Wydaje mi się, że taka sama jest w iPad Air. Ktoś się spotkał u siebie z takim problemem? Bo nie wiem czy to też tak powszechne jak w Airach czy po prostu mam wadliwą sztukę i warto wymienić.

Tak spotkałem sie w iPad air i oddałem

#436 Kayne

Kayne
  • 189 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 12:40

Tak spotkałem sie w iPad air i oddałem

To, że w iPad Air sie zdarza nagminnie to wiem. Nie wiem jak z Mini. Bo jeśli jest to tak samo powszechnie jak w Airach, to wymiana z powodu takiego drobnego defektu nie ma sensu, bo byłaby duża szansa, że trafi się i gorszy model. A jeśli jest to bardzo rzadkie w Miniakach, to może mieć już sens ;)

Swoją drogą, zauważyłem to po kilku tygodniach użytkowania, a właściwie znajomy się bawił chwilę i to zauważył. W zasadzie to bym tego nie wymieniał, ale obawiam się, czy ta wada nie może się pogłębić? W sensie, że ta żółta poświata za np. 2-3 miesiące będzie większa niż teraz.

#437 neo2006a

neo2006a
  • 90 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 13:06

Nie pogłębi się. Widziałem taką samą poświatę i też na górnej krawędzi tyle że wpadającą w fiolet w Ispocie. Także cos jest na rzeczy. Generalnie to są też matryce od LG i borykają się z tymi samymi problemami co duzy braciszek. U nas mniej ale na zagranicznych forach jest tego troche.

#438 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 16:10

U mnie nic takiego nie ma. Osobiscie bym wymienil.

#439 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 12 stycznia 2014 - 19:18

mocno żółty jak na miniaka :)

#440 Loaderr

Loaderr
  • 38 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 12 stycznia 2014 - 19:58

Mniejszy i z retinką. Jak dla mnie bajka :)

#441 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 15 stycznia 2014 - 17:51

Dziś doszedł do mnie Mini Retina 128 GB LTE. Ekran delikatnie nie równomiernie podświetlony. Ciemniejszy po lewej stronie. Jak Mini jest podświetlany? Z lewej strony?

Jeszcze jedna sprawa, czy ktoś z kolegów ma Mini z retina, który przeszedł ten test ?
http://www.marco.org/rmbp-irtest.html

U mnie po 10 min straszne ślady są na ekranie.

#442 dabrowskipawel

dabrowskipawel
  • 24 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 12:11

Mam już czwarty egzemplarz mini z retiną 16gb LTE. O ile zażółcony był tylko w dwóch egzemplarzach, o tyle na ghosting cierpiał każdy. Teraz już biorę zwrot pieniędzy i dobrze przemyśle co kupić.

#443 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 13:05

a w codziennej eksploatacji taki ghosting jest jakos widoczny?

#444 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 17 stycznia 2014 - 13:07

Czytałem, że ghosting mają tylko matryce Sharpa, te od LG nie mają tego zjawiska. Osobiście chyba by to mi nie przeszkadzało. Ale zażółcenia nie toleruje. iPad na wymianę już wysłany. Napisze jak dojdzie.

#445 Ster

Ster
  • 32 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 19 stycznia 2014 - 21:08

Ja mam pytanie. Noszę się z zakupem MIni Retina ub Air. Te 7,9 cala nie przeszkadza w Garage Band i w pisaniu tekstów?

#446 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 19 stycznia 2014 - 21:32

Wiekszy na pewno wygodniejszy, jak masz kase to air

#447 misiek0990

misiek0990
  • 28 postów

Napisano 19 stycznia 2014 - 21:33

Ja mam pytanie. Noszę się z zakupem MIni Retina ub Air. Te 7,9 cala nie przeszkadza w Garage Band i w pisaniu tekstów?

Jeśli chodzi i pisanie tekstów to ja osobiście używam mini z retina do notowania wykładów i bardzo wygodnie mi się pracuje

#448 Mikeman

Mikeman
  • 82 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 09:46

Dobra, niech się dzieję. Jutro powinienem mieć swojego 32gb cell, z 51 tygodnia 2013. Czytam i w zasadzie już się boję o żółtość, o pixele, o ghosting, o poświatę. Bez sensu. Ja wiem, że mogę iść wymieniać na gwarancji (nie kupiłem w AOS), ale przy tej klasie sprzętu i takiej cenie, która zawiera w sobie premię do innych podobnych urządzeń jakość wykonania również powinna być z premią. A tak, wychodzi na to, że wymiana ipada to nie wada, to feature :)

Tak czy siak, mini bez retiny służył mi rok i pewnie jeszcze by służył, gdyby nie pochlobne recenzje i szeroko raportowane zwiększenie szybkości działania. Z Retiną mam plan zostać na dłużej, może nawet dokupić pod koniec plan apple care.

#449 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 stycznia 2014 - 15:51

Czy ktoś miał problem z internetem 3G? Wi-Fi działa, 3G nagle przestało. Transfer jest niewyczerpany. tryb samolotowy, restartowanie urządzenia próbowałem i nic.

#450 Mikeman

Mikeman
  • 82 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 17:42

U mnie, co prawda na jedynce, ale było tak, że wczytywała się ciutkę pierwsza strona, a potem przestawało. Restarty nie pomagały. Pomogła dopiero zmiana w ustawieniach, żeby nie synchronizował się z appstore oraz wyłączenie aktualizacji. W moim przypadku to była jakaś synchronizacja w tle. A zmieniałeś ustawienia i nazwy profili apn na inne i z powrotem na dobre?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych