Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini z wyświetlaczem retina- pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
535 odpowiedzi w tym temacie

#251 jaged

jaged
  • 28 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 16:00

Dzisiaj przyszedł z AOS. Szkoda, że zobaczę ipada w wigilię jak żona go wyciągnie spod choinki :(

#252 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 20 listopada 2013 - 16:17

Dzisiaj przyszedł z AOS. Szkoda, że zobaczę ipada w wigilię jak żona go wyciągnie spod choinki :(

To źle. A jak masz wadę (odpukać w niemalowane)?
Ja bym zamienił ów 24 grudnia na 24 listopada z racji tzw. wyższej konieczności.

#253 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 17:00

jaką konfigurację zamawiałes? i kiedy?

#254 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 20 listopada 2013 - 17:25

Zdejmij folie z pudełka i bez wyjmowania z folii z samego urządzenia włącz go. Od razu będzie widać czy ekran jest biały czy żółty. Potem powrót do pudełka i tyle. Nikt się nie dowie:) Chyba, że żona otrzaskana , że produkty Apple tylko zafoliowane:)

#255 xSannti

xSannti
  • 14 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 21:35

#256 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 20 listopada 2013 - 22:08

iOS7 nawet na tym iPadzie się wywala, włączam Safari i crash... ale to jeszcze nic - przed chwilą wywaliło mi ustawienia.

#257 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 20 listopada 2013 - 23:10

Szkoda, że dali znowu 1gb ram.

#258 misiek0990

misiek0990
  • 28 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 23:28

zastanawiam się, czy mam problem z ekranem, czy to jeszcze wina oprogramowania. Mam mini z retiną od wczoraj. Zrobiłem test szachownicy, żeby sprawdzić, czy ekran jest cacy i rzeczywiście był. Dzisiaj ściągnąłem sobie w kiosku iMagazine i po zmianie strony na stronę, której znaczna część była koloru czarnego ekran jakby w ułamek sekundy się rozjaśnia i wraca do normalności, na kolejnej stronie był spis treści i po "wjechaniu na tę stronę iPad zaznaczył cały spis na ułamek sekundy po czym znowu było ok. Mam zacząć się martwić?;/

#259 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 20 listopada 2013 - 23:51

Taka jest ich apka.

#260 ufoufnal

ufoufnal
  • 45 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 02:09

iPad super, pisanie o crashach mnie lekko przeraziło, ale używam iPada dość intensywnie od rana (na codzień jest to moje narzedzie pracy) i nic się nie stało. Z ekranem tez super. Jedyne co mam do Apple to, ze od wczoraj przesyłka była w Warszawie a dostawa zaplanowana była na pisatek wiec sam musiałem pojechać do siedziby tnt, po długiej dyskusji (raczej awanturze z mojej strony), dlaczego przesyłka od 7 rano we wtorek nie mogła być dostarczona do 16 w środę 7km w tym samym mieście, pani pokazała mi zamowienie i Apple opłaca druga usługę express a nie pierwsza co znaczy, ze jak mogło się stać w moim przypadku firma kurierska nie musi się spieszyć. Co do 1gb ramu, proszę przestańcie płakać, oczywiście patrząc na konkurencje to jest to mało, ale ten system jest pod to zoptymalizowany, wiec nie wierze by crashe były wina ilości ramu tylko myśle raczej ze jest to wina systemu. Której urządzenie z iOS ma więcej ramu? I co powiecie ze wszystkie urządzenia na iOS się crashuja co "godzinę"?! Ja przesiadam się z iPada2 wifi, i muszę przyznać ze 100 razy wygodniej się pisze na małym niż na dużym. Ekran super choć po sekundzie się przyzwyczailem i już nie widziałem tego wow... Po iPadzie z wifi przyszedł czas na model z modemem i myśle ze to dobry wybór, ja wiem ze wszędzie teraz jest wifi, jest tez opcja udostępniania z telefonu (sam to robiłem, ale to po prostu pożera baterie), ale abonament 20zl nie jest masakryczny (jak już ktoś kupuje urządzenia Apple) a już dwa razy byłem w sytuacji ze normalnie wyją bym telefon, włączył hotspot i dopiero wyjmował iPada tyle ze dziś nie musiałem. Gorąco polecam. Mam jeszcze uwagę może nie do samego iPada co do smary covery'a tym jestem potwornie rozczarowany, wykonanie i wygląd super, ale tłumi bardzo dźwięk z głośnika i co najgorsze (może dotyczy to tylko mojego egzemplarza) bardzo się chwieje w pozycji pionowej, dramatycznie, dwa razy wstawalem od biurka, lekko potrafiłem blat i iPad poleciał do przodu na ekran.

#261 misiek0990

misiek0990
  • 28 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 12:12

Taka jest ich apka.

jesteś pewny, że to wina appki?

#262 ozizkar

ozizkar
  • 28 postów
  • SkądGdynia

Napisano 21 listopada 2013 - 17:44

a ten test z szachownicą robiłeś przez 10 min ?

#263 misiek0990

misiek0990
  • 28 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 18:59

tak 10 minut, później samoistnie przeskakuje na szarość

#264 djbaczek18

djbaczek18
  • 4 postów
  • SkądKielce

Napisano 21 listopada 2013 - 21:30

Mam mały dylemat. Zastanawiam sie nad zmiana na nowsza wersje mini. :) Waszym zdaniem warto dołożyć do wersji z cellular czy lepiej kupić model z większa pamięcią i zostać przy hot spocie z iphone jak robię do tej pory?

#265 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 21 listopada 2013 - 21:43

Jeszcze jedna fotka jak to u mnie wygląda. Jest wspaniale.

Dołączona grafika

#266 ufoufnal

ufoufnal
  • 45 postów

Napisano 21 listopada 2013 - 23:26

Moim zdaniem warto brać wersje z modemem kosztem pamięci, ja osobiście i tak nic nie trzymam na iPadzie, wszystko streamuje albo dzięki streamtome albo Kinoni. Od lipca 2014 nie będzie roamingu w EU wiec w całej Europie będzie można do Siebie wszystko streamowac, wystarczy mieć spoko łącze w domu i włączonego kompa. iPad mini ma być urządzeniem mobilnym, to znaczy wyjmujesz z kieszeni i jesteś połączony ze światem. A po za tym udostępnianie netu i Iphone to max 5-6h u mnie na baterii

#267 zibi2000

zibi2000
  • 181 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 14:25

Mam nowego mini od tygodnia, kupiony w iTerra w Kielcach wraz ze smart cover. Jestem po teście, wszystko OK, a smart cover kapitalne. nie tylko świetnie wygląda ale jest niesamowicie miłe w dotyku. Z wielką przyjemnością się go używa. Z poprzednim mini miałem zwykłe cover i ono ciągle odpadało a na dodatek wyjątkowo szybko się zużyło. Dziwne bo to poliuretan. Oto kilka zdjęć: [ATTACH=CONFIG]18517[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]18518[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]18519[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]18520[/ATTACH]

#268 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 22 listopada 2013 - 15:02

Mam nowego mini od tygodnia, kupiony w iTerra w Kielcach wraz ze smart cover.
Jestem po teście, wszystko OK, a smart cover kapitalne. nie tylko świetnie wygląda ale jest niesamowicie miłe w dotyku.
Z wielką przyjemnością się go używa. Z poprzednim mini miałem zwykłe cover i ono ciągle odpadało a na dodatek
wyjątkowo szybko się zużyło. Dziwne bo to poliuretan.

To nie smart cover tylko smart case po pierwsze, po drugie jest ze skóry a nie poliuretanu.

#269 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 22 listopada 2013 - 15:15

To nie smart cover tylko smart case po pierwsze, po drugie jest ze skóry a nie poliuretanu.

Jak już się czepiasz szczegółów to czytaj chociaż ze zrozumieniem. Pisząc o poliuretanie kolega miał na myśli smart cover, który miał wcześniej.

#270 zibi2000

zibi2000
  • 181 postów

Napisano 22 listopada 2013 - 15:38

Dzięki koliberek1, oczywiście poliuretan dotyczy zwykłego cover a ja rzeczywiście przejęzyczyłem się. To nie zmienia faktu, że smart case jest świetny.

#271 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 22 listopada 2013 - 16:09

Jak już się czepiasz szczegółów to czytaj chociaż ze zrozumieniem. Pisząc o poliuretanie kolega miał na myśli smart cover, który miał wcześniej.

Chodzi o to, że już nie pierwszy raz ktoś (a w sumie 90% osóB) myli Smart Case ze Smart Coverem. Kolega zibi2000 dał chociaż foty to można z nich się dowiedzieć jakie to etui ale zazwyczaj ludzie nie dają fot i wprowadzają w błąd. Ja np. chciałem wiedzieć jaki jest ten smart cover (którego nigdy nie miałem a teraz do Air zamówiłem), kolega zibi2000 pisze, że "jest niesamowicie miły w dotyku", "z wielką przyjemnością się go używa" więc już się uspokoiłem i ucieszyłem po czym się okazuje, że to skórzany smart case za 300 zł, który na pewno jest spoko w dotyku skoro to skóra...

#272 Brutu

Brutu
  • 16 postów

Napisano 23 listopada 2013 - 10:13

Jakie są "zdiagnozowane" wady nowych Ipadów mini? Bo air ma "plastikowy" w odczuciu ekran, nierówne podświetlenie, zażółconą jedną stronę ekranu...a Ipad mini? Gdzieś czytałem o słabszych niż w większym bracie kolorach, ktoś może to potwierdzić? Coś dodać? :) Pytam, bo chcę wymienić pierwszego ipada, a air ma parę dyskwalifikujących go wad...

#273 ozizkar

ozizkar
  • 28 postów
  • SkądGdynia

Napisano 23 listopada 2013 - 15:14

10 minut temu przyjechałem z ispotu w Gdyni rivierze z nowiutkim iPadem mini jest genialny, lekki, błyskawicznie szybki, idealny nie widzę żadnych defektów właśnie z niego pisze niektórzy pisali o jakimś niebieskim pasku na gorze chyba czegoś takiego nie mam jestem mega zadowolony wybrałem wersje biała 16 gb cellular iPad śmiga idealne urządzenie, nalozylem folie iLuva matowa wyglada na bardzo dobra, ogólnie jak ktoś ma dylemat czy dopłacić i brać air'a to radzę się mocno zastanowić mini jest moim zdaniem idealny nawet w pozycji poziomej nie ma żadnego problemu z pisaniem na klawiaturze najlepsze urządzenie jakie miałem w dłoniach Polecam i pozdrawiam :))

#274 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 25 listopada 2013 - 15:41

Ostatnie raz przypominam: [mod]Skończcie już dyskusję o tym kiedy, kto zamówił iPada i gdzie on teraz jest. Tytuł wątku to "iPad Mini z wyświetlaczem retina- pierwsze wrażenia", więc dyskutujcie o wrażeniach posiadaczy tego cuda.[/mod] Za chwilę posypią się ostrzeżenia.

#275 DeanDesign

DeanDesign
  • 201 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 26 listopada 2013 - 11:08

Jeden duży minus leci w stronę iPada Mnini z Retiną i nie są to kolory wyświetlacza. Kamera użyta w tym tablecie to jakaś porażka.
Poczciwy iPad 4 nie szumi tak jak nowy iPad Mini. Zobaczcie sami:

iPad 4 http://imageshack.co...7/5076/a1mc.jpg
iPad Mini Retina http://imageshack.co...1/5421/vxps.jpg

W świetle dziennym daje radę, ale w ciemnym otoczeniu mrówki z wyświetlacza zjadają oczy...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych