Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Mini z wyświetlaczem retina- pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
535 odpowiedzi w tym temacie

#226 xSannti

xSannti
  • 14 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 19:38

Również zamówiłem wersję Wi-Fi i również wyruszył z Holandii kilka godzin temu. Różnica jest taka, że u mnie termin dostawy to 19. Ja jestem z Warszawy i możliwe, że jeżeli gdzieś dalej mieszkasz to dlatego u Ciebie ta data to 22.

#227 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 18 listopada 2013 - 19:55

Również zamówiłem wersję Wi-Fi i również wyruszył z Holandii kilka godzin temu. Różnica jest taka, że u mnie termin dostawy to 19.
Ja jestem z Warszawy i możliwe, że jeżeli gdzieś dalej mieszkasz to dlatego u Ciebie ta data to 22.

Mieszkam 100 km od Warszawy wiec nie ma tragedii:) To mnie pocieszyles, zapewne jutro dotrze przesyłka:)ten status na stronce juz sie zmieniał 2 razy, wiec nie przywiązuje do tego zbytniej wagi.

#228 ufoufnal

ufoufnal
  • 45 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 20:14

Też jestem z Warszawy ale nadal 22 :(

#229 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 18 listopada 2013 - 20:23

Też jestem z Warszawy ale nadal 22 :(

Tym samym transportem jedzie zapewne, więc jutro też powinno być u Ciebie.

#230 lel8

lel8
  • 22 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 listopada 2013 - 21:00

Czy uważacie, że warto zmienić iPada 2, który wysłużył już dwa lata na iPada mini retina?

#231 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 18 listopada 2013 - 21:03

Czy uważacie, że warto zmienić iPada 2, który wysłużył już dwa lata na iPada mini retina?

Jeśli nie przeszkadza Ci mniejszy ekran to zdecydowanie tak.

#232 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 22:10

[mod]Skończcie już dyskusję o tym kiedy, kto zamówił iPada i gdzie on teraz jest. Tytuł wątku to "iPad Mini z wyświetlaczem retina- pierwsze wrażenia", więc dyskutujcie o wrażeniach posiadaczy tego cuda.[/mod]

#233 ozizkar

ozizkar
  • 28 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 listopada 2013 - 23:17

siemaneczko :) pomoże mi ktoś ? mam mega dylemat jaki kolor miniaka wybrać biały czy może czarny ? podobał mi się biały a teraz czarny też więc nie wime już sam :D jak wy myślicie ? jaki wam bardziej się podoba kolor ?

#234 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 05:54

Czarny jest nieziemski ale trudniej osiągalny w sklepach. Nie wiem jakw wysyłce. Polecam Space gray.

#235 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 19 listopada 2013 - 08:17

siemaneczko :) pomoże mi ktoś ? mam mega dylemat jaki kolor miniaka wybrać biały czy może czarny ? podobał mi się biały a teraz czarny też więc nie wime już sam :D jak wy myślicie ? jaki wam bardziej się podoba kolor ?

Space grey jest bardziej elegancki, ale bardziej będzie widać na nim zadrapania i ewentualne rysy. Poza tym na białym froncie lepiej się czyta,mniej widać kurz i odciski paluchów, na czarnym znowu lepiej ogląda filmy. Ja zamówiłem srebrnego Miniaka.

Pytanko dla posiadaczy. Jaki jest czas ładowania od zera?Ktoś już testował?

#236 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 09:27

a co myślicie nt. kupna przez www w ispot? mają tam parę sztuk modelu, który mnie interesuje ale trochę się obawiam. wiem, że z ewentalną wymianą w AOS nie ma problemu.

#237 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 19 listopada 2013 - 09:29

a co myślicie nt. kupna przez www w ispot? mają tam parę sztuk modelu, który mnie interesuje ale trochę się obawiam. wiem, że z ewentalną wymianą w AOS nie ma problemu.

Jeśli kupisz przez internet, to nie ma problemu. Masz 10 dni na zwrot towaru, gdyby coś było nie tak. Łaski nie robią, muszą Ci zwrócić kasę.Oczywiście przy zakupie na osobę fizyczną, nie firmę.

#238 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 09:46

Jeśli kupisz przez internet, to nie ma problemu. Masz 10 dni na zwrot towaru, gdyby coś było nie tak. Łaski nie robią, muszą Ci zwrócić kasę.Oczywiście przy zakupie na osobę fizyczną, nie firmę.

a jak bym kupił na firmę ( faktura vat ) to jak?

#239 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 09:59

To tak.

"Czy mogę odstąpić od umowy w dziesięciodniowym terminie, jeśli jestem przedsiębiorcą, a zakup miał związek z prowadzoną przeze mnie działalnością?

Prawo do odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa sprzedającego lub usługodawcy albo umowy zawartej na odległość bez podania przyczyny w ciągu 10 dni nie dotyczy nabywców towarów lub usług, którzy są przedsiębiorcami. Tak wynika z art. 1 i art. 6 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (DzU z 2000 r. nr 22, poz. 271 z późn. zm.).

Ustawowe uprawnienie do odstąpienia od umowy bez podawania przyczyn i – co do zasady – bez konsekwencji finansowych dotyczy bowiem tylko transakcji, w których kupującym towar lub usługę jest konsument, czyli osoba fizyczna dokonująca zakupów w celu niezwiązanym z prowadzoną działalnością zawodową lub gospodarczą. Osoby fizyczne, które są przedsiębiorcami, a jednocześnie dokonują zakupu towaru lub usługi w celu związanym z prowadzoną przez siebie działalnością gospodarczą nie mogą więc skorzystać z tego ustawowego uprawnienia.

Sprzedawca towarów lub usług może oczywiście dobrowolnie zaproponować kupującym przedsiębiorcom możliwość zwrotu produktu, ale to kwestia umowy pomiędzy stronami, a nie ustawowego obowiązku."

UOKiK - Konsumenci - Porady konsumenckie - Pytania i odpowiedzi - Umowy zawierane na odleg

#240 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 19 listopada 2013 - 11:16

To nie masz takiego prawa. Wtedy- gdyby coś było nie tak- pozostaje wysyłka w ramach gwarancji, oczekiwanie i najprawdopodobniej refub, an nie nowe zafoliowane urządzenie. O zwrocie gotówki nie ma mowy.

- - - Połączono posty - - -

Mój Miniak (wifi) zamówiony 14.11 dotarł właśnie.Ekran podobnie jak Air wcześniej bajeczka, nie ma się do czego przyczepić,ostry jak żyleta.To jest jednak idealny rozmiar i waga tabletu dla mnie:)Wracam do testowania:)

#241 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 19 listopada 2013 - 13:49

Zadroszczę tym co mają idealny ekran. A powiedz mi jaki początek SN?

#242 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 19 listopada 2013 - 14:12

Zadroszczę tym co mają idealny ekran. A powiedz mi jaki początek SN?

DLX

Edit: Przestroga dla chcących kupić smart covera z allegro za ok.30-50 zł. Nie podążajcie tą drogą jak mówił klasyk:) Mój idzie do kosza i zamawiam oryginał. Takie badziewie, że szkoda na to patrzeć,wyściółka z jakiegoś strasznie śmierdzącego i niemiłego w dotyku materiału, zawias ledwo trzyma, sztywne, ciężko złożyć, klej wypływa z łączenia. Brak słów jednym słowem.

#243 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 19 listopada 2013 - 14:30

Taki sam, w takim razie, a sprawdź jeszcze to - http://i.imgur.com/CGylABB.gif - odpal na cały ekran i porównaj.

#244 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 14:52

no to dzięki za odpowiedź:) poczkekm juz na AOS aż wyślą.

#245 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 19 listopada 2013 - 15:01

Taki sam, w takim razie, a sprawdź jeszcze to - http://i.imgur.com/CGylABB.gif - odpal na cały ekran i porównaj.

Wszystko gra i buczy, nie widzę różnicy.

#246 misiek0990

misiek0990
  • 28 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 16:18

Czarny jest nieziemski ale trudniej osiągalny w sklepach. Nie wiem jak w wysyłce. Polecam Space gray.

dzisiaj kupiłem ostatniego Space Grey w Cortland SkyTower:) w iSpocie we Wro mieli tylko Silver.
Co do pierwszych odczuć, żeby nie było offtopu, wszystko elegancko śmiga, zero przycięć, ekran ostry, nakleiłem od razu folię zabezpieczającą.
Polecam miniaka

#247 JacekM3

JacekM3
  • 170 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2013 - 22:06

Dziś kupiłem mini dla córki. Pierwsze wrażenie: uff ekran ok :) Zainstalowaliśmy kilka programów, kilka gier, przegrałem na próbę dwa filmy i zostało 6 GB wolnego. Wniosek, jeśli ktoś nie ma problemów z funduszami to polecam minimum 32 GB. Kolejne wrażenie, mini nie jest takie mini... w porównaniu z nowym Nexusem 7 jest olbrzymie. Córka zadowolona a mi kamień spadł z serca bo czułem się po Waszych powyższych tekstach jakbym stąpał po polu minowym. :)

#248 ozizkar

ozizkar
  • 28 postów
  • SkądGdynia

Napisano 19 listopada 2013 - 23:55

orientuje się ktoś czy w ispotach można płacić gotówką czy tylko kartą ?

#249 Michau1906

Michau1906
  • 15 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 20 listopada 2013 - 00:58

orientuje się ktoś czy w ispotach można płacić gotówką czy tylko kartą ?

W iSpot można płacić gotówką lub kartą. Jest jeszcze możliwość przelewu z fakturą pro-forma ale ta metoda dotyczy raczej tylko firm.

#250 ufoufnal

ufoufnal
  • 45 postów

Napisano 20 listopada 2013 - 00:58

Można płacić gotówka, kartą, pół na pół i jak chcesz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych