Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#1376 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 16 December 2013 - 21:06

Pewnie niewiele Ci to pomoże ale ten którego mam w tej chwili to DMTLR (48 tydzień) i miał soft 7.0.4.

Wręcz przeciwnie, bardzo pomogło, bo to oznacza, że do tych nowszych (z grudnia) wgrywają 7.0.4 a myślałem, źe zostawiają zawsze 7.0.3.

#1377 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 16 December 2013 - 21:13

A i B rzadko spotykane, u nas na forum miał to chyba kolega Cassinipl w pierwszym Air. Z kolei ciemniejszy obszar oznaczony jako D ma zdaje się kolega EMU ale cicho sza bo to tajemnica :D a ekran jego Air'a oficjalnie znany jest jako "śnieżna biel".

Nie prowokuj specjalisto od kiepskich ekranów i mega wadliwych iPadów. Jak że mi przykro że od 1,5 miesiąca o niczym innym nie potrafisz już pisać. Twoje życie na prawdę musi być nudne.

#1378 meeron

meeron
  • 504 posts

Posted 16 December 2013 - 21:40

czy kupując iPada na firmę, powiedzmy od Orange z internetem, mogę na siebie prywatnie dokupić applecare, i gdy się okaże, że ekran jest kompletnie nieakceptowalny, to bez podania przyczyny będę mógł go wysłać do AOS, i tam zostanie dokonana wymiana?

#1379 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 16 December 2013 - 22:01

Nie prowokuj specjalisto od kiepskich ekranów i mega wadliwych iPadów. Jak że mi przykro że od 1,5 miesiąca o niczym innym nie potrafisz już pisać. Twoje życie na prawdę musi być nudne.

Jak mi przykro, że po raz kolejny zamiast pisać o iPad Air w temacie jemu poświęconym piszesz o kimś lub czyimś życiu. Spodziewałeś się, że o czym będę pisał w temacie iPad Air skoro Twoja ukochana firma od 1,5 miesiąca nie potrafi dostarczyć mnie i wielu innym osobom przyzwoitego egzemplarza? Że będę ich wychwalał? Masz ciemniejszy fragment ekranu co widziałem na Twoich zdjęciach więc o tym wspominam, wolno mi. Jeszcze raz upraszam Cię przyjacielu byś trzymał się tematu i pisał o urządzeniu bo nie mam zamiaru udowadniać Ci czy moje życie jest rozrywkowe czy nudne, nie ten temat i nie to forum. Pozdrawiam.

#1380 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 16 December 2013 - 22:11

[mod]Panowie, krótko i na temat: jeszcze jedna uwaga personalna w tym wątku, obojętnie którego użytkownika i wątek zostanie zamknięty, a osoby za to odpowiedzialne ukarane. I tak na marginesie: zachowujecie się jak rozwydrzone dzieciaki w piaskownicy albo facebookowy wzór gimbusa. Nie umiecie dyskutować jak dorośli?[/mod]

#1381 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 16 December 2013 - 22:25

RBB Twoja wiedzę popierasz tylko na zdjęciach i jak wiele osób informowalao Cię o jakości zdjeć, oświetlenia i wielu czynnikach Ty dalej wiesz najlepiej. Ja nie narzekam na jakość swojego iPad i nie mam powodów do wymian. I to tak najbardziej Cię boli? Mało tego nie prowokuje tak jak Ty w swoich postach. Żeby nie było offtop, nową beta systemu spowodowała mega płynność systemu. Jest perfekcyjnie. #wojtkow może faktycznie należy zrobić porządek z tym tematem?

#1382 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 16 December 2013 - 22:36

RBB Twoja wiedzę popierasz tylko na zdjęciach i jak wiele osób informowalao Cię o jakości zdjeć, oświetlenia i wielu czynnikach Ty dalej wiesz najlepiej. Ja nie narzekam na jakość swojego iPad i nie mam powodów do wymian. I to tak najbardziej Cię boli? Mało tego nie prowokuje tak jak Ty w swoich postach.

Żeby nie było offtop, nową beta systemu spowodowała mega płynność systemu. Jest perfekcyjnie.

#wojtkow może faktycznie należy zrobić porządek z tym tematem?

Swoją wiedzę opieram na tym co widziałem w pierwszym iPadzie Air z iSpot i dwóch Airach z AOS.
Nie wymyśliłem sobie żółtej lewej strony ekranu podczas gdy prawa jest biała, nie wymyśliłem również book spine i paprocha pod szybą. Nie wymyśliłem wreszcie problemu z żyroskopem czy jak tam się nazywa to ustrojstwo. Na zdjęciach wbrew temu co sądzisz można jednak wiele zobaczyć, nie zawsze można być pewnym ale czasem pewne mankamenty są widoczne. Obiecuję, że przestanę pisać źle o Air, w sumie to pewnie wcale nie będę już o nim pisał, zaraz po tym jak dostanę poprawny egzemplarz. Gdyby nie zwalony żyroskop już miałbyś mnie prawdopodobnie z głowy.

#wojtkow może faktycznie należy zrobić porządek z tym tematem?

Co rozumiesz pod pojęciem "zrobić porządek"? Zamknąć wątek jak proponowałeś kiedyś? Komu miałoby to służyć? Apple? Bo na pewno nie potencjalnym nabywcom iPada Air. Najlepiej założyć własne forum i banować i zamykać tam wszystko co będzie wrogie wobec systemu :D Dobranoc

#1383 Banan311

Banan311
  • 160 posts

Posted 16 December 2013 - 22:56

LoL tak z ciekawości włączyłem sobie czarne tło i podświetlenie na maxa żeby zobaczyć z której strony mam podświetlenie i zauważyłem ze mam dwa martwe pixele, to znaczy świecą na biało. iPada kupiłem w dniu premiery wiec 14 dni na zwrot już minął, ciekawy jestem jak jest z gwarancją bo zwykle producenci dopuszczają pewną ilość uszkodzonych pixeli. Tak na marginesie to na szczęście nie są widoczne w codziennym użytkowaniu.

#1384 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 17 December 2013 - 00:01

LoL tak z ciekawości włączyłem sobie czarne tło i podświetlenie na maxa żeby zobaczyć z której strony mam podświetlenie i zauważyłem ze mam dwa martwe pixele, to znaczy świecą na biało. iPada kupiłem w dniu premiery wiec 14 dni na zwrot już minął, ciekawy jestem jak jest z gwarancją bo zwykle producenci dopuszczają pewną ilość uszkodzonych pixeli. Tak na marginesie to na szczęście nie są widoczne w codziennym użytkowaniu.

1 dead pixel wystarczy do wymiany, chyba że jest to stuck pixel...

#1385 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 17 December 2013 - 00:16

jeżeli świeci na biało to można odpalić aplikacje na kilkanaście minut do naprawy martwych pikseli, która ileś tam razy na sekunde "pobudza" piksele do pracy....? nie wiem jak to dokładnie działa, wiem, że na telewizorze pomogło i już od roku nic w tym miejscu nie widze.

#1386 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 17 December 2013 - 01:15

Moze warto byloby poprrosic redakcje myapple zeby zamiescila watek fatalnej jakosci airow na stronie glownej jako artykul ? Problem jak widac po wpisach jest ogromny i nie dotyczy tylko ekranow tylko ogolnie fatalnego wykonania. Prosze nie mylic fatalnego wykonania z fatalnymi materjalami. Te w air uwazam za dobrej jakosci. Mozliwe ze jesli pojawil by sie artykul moglibysmy napisac wszyscy do apple i poprosic o zajecie stanowiska, podpierajac sie tym watkiem oraz artykulem na najpopularniejszej w kraju stronie o marce. Pozdrawiam

#1387 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 17 December 2013 - 01:16

Żeby nie było offtop, nową beta systemu spowodowała mega płynność systemu. Jest perfekcyjnie.

Safari już nie przeładowuje tak kart ? I animacje działają szybciej ? I jak z multitaskingiem? Bo po otatnich dwóch respringach (rebootach?) chcąc zmienić aplikację w tle trochę się wkurzyłem :/

#1388 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 17 December 2013 - 06:50

Na zdjęciach wbrew temu co sądzisz można jednak wiele zobaczyć, nie zawsze można być pewnym ale czasem pewne mankamenty są widoczne. Obiecuję, że przestanę pisać źle o Air, w sumie to pewnie wcale nie będę już o nim pisał, zaraz po tym jak dostanę poprawny egzemplarz. Gdyby nie zwalony żyroskop już miałbyś mnie prawdopodobnie z głowy.

Ja nigdy nie napisałem, że problem w Air nie występuję i nie udowadniam tego na siłę. Tak jak Ty twierdzisz, że z moim AIR jest coś nie tak inni twierdzą że jest wszytko w porządku. Pisz co chcesz o apple, ale przestań prowokować mnie w swoich postach. Ja od ostatniej afery z Tobą nie zaczepiałem Cię ani nie komentowałem Twoich postów. Ale Ty oczywiście musiałeś złośliwie napisać na mój temat. Tak jak by zależało Ci na kłótni.

Safari już nie przeładowuje tak kart ? I animacje działają szybciej ? I jak z multitaskingiem? Bo po otatnich dwóch respringach (rebootach?) chcąc zmienić aplikację w tle trochę się wkurzyłem :/

Nie przyjrzałem się przeładowywaniu stron, zobaczę wieczorem dam znać. Powiem szczerze, że respringi mi się nie zdarzały o teraz też ich nie mam.

#1389 Molimo

Molimo
  • 3695 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 December 2013 - 17:57

Czyli w końcu w styczniu system nie będzie betą. Miło.

#1390 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 17 December 2013 - 18:52

Moze warto byloby poprrosic redakcje myapple zeby zamiescila watek fatalnej jakosci airow na stronie glownej jako artykul ?
Problem jak widac po wpisach jest ogromny i nie dotyczy tylko ekranow tylko ogolnie fatalnego wykonania.
Prosze nie mylic fatalnego wykonania z fatalnymi materjalami. Te w air uwazam za dobrej jakosci.
Mozliwe ze jesli pojawil by sie artykul moglibysmy napisac wszyscy do apple i poprosic o zajecie stanowiska, podpierajac sie tym watkiem oraz artykulem na najpopularniejszej w kraju stronie o marce.

Pozdrawiam

No co ty jeszcze stracą tytuł rzetelny portal i wywala ich z google, nie warto ;p

#1391 arstechnica

arstechnica
  • 83 posts

Posted 17 December 2013 - 18:54

No co ty jeszcze stracą tytuł rzetelny portal i wywala ich z google, nie warto ;p

Nie od dziś wiadomo że zła prasa o Apple źle się kończy:-)

#1392 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 17 December 2013 - 20:03

Ile czasu mam na wymianę ipada air z racji wadliwego ekranu (light leak)? Zakup w AOS. ważna jest data zamówienia czy data odbioru towaru?

#1393 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 17 December 2013 - 20:12

Ile czasu mam na wymianę ipada air z racji wadliwego ekranu (light leak)? Zakup w AOS. ważna jest data zamówienia czy data odbioru towaru?

Data dostawy, masz 14 dni.

#1394 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 17 December 2013 - 20:17

Zgadza się, 14 dni kalendarzowych a "Towary zakupione w internetowym sklepie Apple Store, które zostaną odebrane między 1 listopada 2013 r. a 25 grudnia 2013 r., można zwracać do 7 stycznia 2014 r."

Odsyłanie produktów i zwrot pieniędzy - Apple Store (Polska)

@djdom napisz coś więcej o tej sztuce, którą wczoraj dostałeś. Pisałeś tylko, że jedna strona jest ciemniejsza a druga jaśniejsza a poza tym? Żółty? Biały? BS? Jakieś inne atrakcje czy poza tym było ok? Coś pisałeś, że go wymieniasz czy źle zrozumiałem?

#1395 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 17 December 2013 - 20:29

Safari troszkę lepiej radzi sobie z otwartymi zakładkami ale dalej je przeładowuje.

#1396 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 17 December 2013 - 21:08

Zgadza się, 14 dni kalendarzowych a "Towary zakupione w internetowym sklepie Apple Store, które zostaną odebrane między 1 listopada 2013 r. a 25 grudnia 2013 r., można zwracać do 7 stycznia 2014 r."

Odsyłanie produktów i zwrot pieniędzy - Apple Store (Polska)

@djdom napisz coś więcej o tej sztuce, którą wczoraj dostałeś. Pisałeś tylko, że jedna strona jest ciemniejsza a druga jaśniejsza a poza tym? Żółty? Biały? BS? Jakieś inne atrakcje czy poza tym było ok? Coś pisałeś, że go wymieniasz czy źle zrozumiałem?

Podawać inny powód wymiany, czy przyjmują wymianę z racji wadliwego ekranu?
Mam wrażenie, że mój ekran jest zasikany; napewno lewastrona jest ciemniejsza

W przypadku popisania na klawiaturze ekranowej w pozycji pionowej, od klawiszy T G B widoczny jest żółtawy/ciemniejszy odcień.

#1397 djdom

djdom
  • 210 posts

Posted 17 December 2013 - 21:19

W porównaniu do obecnego, to miał cieplejszą kalibrację. W związku z tym lewa strona mniej podświetlona wydawała się żółta, a prawa biała. Stosunkowo mały light bleeding. Dla mnie był identyczny jak ten co mam ale z cieplejszą barwą. Tak zleciłem wymianę na nowy, ten otrzymany jutro TNT zabiera i ok 27 mam dostać nową sztukę. Ciekawe czy jest szansa na lepszą sztukę.

W przypadku popisania na klawiaturze ekranowej w pozycji pionowej, od klawiszy T G B widoczny jest żółtawy/ciemniejszy odcień.

Nic nowego ;), a tak na serio to katastrofa...

#1398 opa_pl

opa_pl
  • 411 posts

Posted 17 December 2013 - 21:28

W porównaniu do obecnego, to miał cieplejszą kalibrację. W związku z tym lewa strona mniej podświetlona wydawała się żółta, a prawa biała. Stosunkowo mały light bleeding. Dla mnie był identyczny jak ten co mam ale z cieplejszą barwą. Tak zleciłem wymianę na nowy, ten otrzymany jutro TNT zabiera i ok 27 mam dostać nową sztukę. Ciekawe czy jest szansa na lepszą sztukę.

Katastrofa to idealne słowo. Drugi ipad air i wymiana. 3 smart case idzie do wymiany, mają jakieś "dziury". Case do iphone 5/5s drugi egzemplarz - jak smart case...

Kurier na mnie już dziwnie patrzy, pyta kiedy znowu ma się zgłosić po przesyłkę ;D

#1399 RBB

RBB
  • 1371 posts

Posted 17 December 2013 - 21:54

Jeśli lewa jest ciemniejsza i żółta to mów im jak jest i niech wymieniają.

No to nie jest dobrze. Moja wczorajsza wymiana też ma być około 27 grudnia.

#1400 superlo

superlo
  • 140 posts

Posted 17 December 2013 - 22:43

moja wymiana (pierwsza) i jest egzemplarz idealny. panowie trzymam teraz za was kciuki ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users