Ja miałem, kilkunastokrotnie z 3 gen, nie sądzę, że coś ci wpadło podczas użytkowania, (chociaż teoretycznie jest to możliwe bo ekran nie jest klejony do szyby), większość z nich ma to od etapu produkcji, no i samo nie wyleci, ani się nie przesunie
. iPad jest do wymiany i zrobią to bez najmniejszego problemu.
Jak to kilkunastokrotnie? Tyle razy robiłeś wymianę przez kurz?
No jest masakra , teraz to już jestem pewny ze muszę wymienić :x, coś mnie podkusiło by prześwietlić ekran banalnym co prawda sposobem, latarką z komórki, czyli jedna mocna dioda led, świeciłem tak pod rożnymi katami i się okazało ze w jednym z boków, konkretnie tym gdzie wyświetla się stan baterii jest od cholery mikroskopijnych pyłków które normalnie sa nie widoczne, jak się świeci pionowo na ekran latarka także, dopiero pod dużym skosem promienia światła widać i to dokładnie – i wskazuje to moim zdanie na ewidentną nieszczelność wyświetlacza,a nie ze jakiś pojedynczy pyłek się dostał pod szybę na etapie produkcji. Czy ta nieszczelność jest tylko w rogu nie wiadomo, ale tu wiadomo skąd zbiera się ten kurz, bezpośrednio po dwóch stronach od góry i boku znajdują się przecież przyciski uśpienie, wybudzanie i głośności …
Szczerze, zanim nie odkryłem powyższego zastanawiałem się czy przez 3 mało widoczne pyłki bawić się w wymianę, tym bardziej ze po wymianie nie wiadomo co będzie bo widzę ze ta liczba możliwych wad produktu rośnie. A cała reszta w moim egzemplarzu jest lepiej niż dobra, z tego co tu czytam w waszych postach te przebarwienia, plamy, nierówności w podświetleniu u mnie jest prawie idealnie, biel ewidentnie z tych zimnych ale jednolita na całości, czerń tez super bez żadnych nalotów minimalne jaśniejsze miejsca na pełnym podświetleniu ekranu w dolnej części od diod ale to wada tej technologii i nigdy nie będzie idealnie. Żyroskop tez jest ok, odchylenie na jednej ze stron przesunięte o 0,3 stopnia.
RBB ty piszesz ze tez masz jakiś paproch pod szkłem, jeden? Nie pojawiają się kolejne? Z początku tez dostrzegłem tylko jeden, potem kolejny, po 2 dniach kolejne 2 i dziś się okazało to co opisałem wyżej…..
I jak to w ogóle z ta wymiana jest? Lepiej zrobić to teraz nim minie to 14 dni, w moim wypadku do 7 stycznia 2014 (bo maja akcje świąteczne zakupy i każdy produkt kupiony miedzy 1 listopada a 25 grudnia, można właśnie zwrócić do 7 stycznia) czy nie ma się co napinać, korzystać aż się bardziej ten ekran zasyfi i potem dać go na gwarancje?? Tym bardziej ze potem chyba większa szansa ze otrzyma się dobry, jak się produkcja unormuje i poprawi co nieco…
W ogóle to przez to wszystko myślę o tej rozszerzonej gwarancji na 2 lata, ktoś się orientuje jakie są tego koszty? Mam model z wi-fi 32 gb. Bo wychodzi na to ze jak cos ci padnie choćby chwile po gwarancji może się nie opłacać tego nawet robić, a tak wymienia i już.
A i jeszcze jedna rzecz odkryłem jak by minimalna poziomą ryskę (linia) biegnącą równo i przez całą szerokość ekranu mniej więcej z poł cm od dolnej części ekranu, widoczna tylko tez przy świeceniu latarka pod odpowiednim kątem na ekran, normalnie nie widoczna, to normalne?
I jeszcze model:
DMRL
Nice Name: iPad Air (WiFi)
Machine Model: iPad4,1
Family name: A1474
Group1: iPad
Group2: Air
Generation:
CPU speed: 1.4GHz
Screen size: 9.7 inch
Screen resolution: 2048x1536 pixels
Colour: Silver