Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#951 Hubson83

Hubson83

• 903 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 19 November 2013 - 15:27

Zamierzam zamówić Aira w tym tygodniu, ale cały czas odkładam zakup bo nie mogę się zdecydować jaką pojemność wybrać. Normalnie jak małe dziecko :). W grę wchodzą 32GB lub 64GB. 16GB to dla mnie za mało, a 128GB to zdecydowanie za dużo. Jeżeli np. chodzi o iPhone'a to 32GB jest dla mnie idealne, bo 10GB zajmują mi aplikacje a resztę przeznaczam na multimedia, muzykę itd. Telefon jest dla mnie równocześnie iPodem. Tyle że iPad to większe ekran, zawsze można jakąś grę zainstalować i chyba same aplikacje zajmują więcej miejsca z tego co pamiętam. Ech... Jakie pojemności wybieracie i jak to się ma np. względem iPhone'a?

#952 Patroy

Patroy
  • 81 posts

Posted 19 November 2013 - 15:28

Ten ios 7 na ipadzie działa tak beznadziejnie że nie potrafie tego opisać słowami, nawet przewijanie listy w ustawieniach klatkuje... ios 7 na iphonie a na ipadzie to niebo a ziemia

#953 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 19 November 2013 - 15:48

@Patroy, nie zauważyłem tego typu problemów na moim iPadzie , a miałem już 3 sztuki Air_a i wszystkie działały bardzo płynnie (oprócz wychodzenia z aplikacji gestem).

#954 Patroy

Patroy
  • 81 posts

Posted 19 November 2013 - 16:36

No więc ja nie rozumiem tego ewenementu, w ispocie w gdyni w rivierze obejrzałem wszystkie ipady jakie były i aira i mini zeszłorocznego i tam był chyba ipad 4, potem w rtv euro agd też oglądałem mini i 4 i wszystkie beznadziejnie działały. Jakiś ewenement na pomorzu? Dodam że to nie tylko moja ocena byłem z kumplem i miał tą samą opinie zeby nie było że ja widzę coś czego nie ma

#955 minister23

minister23
  • 73 posts

Posted 19 November 2013 - 18:47

Zamierzam zamówić Aira w tym tygodniu, ale cały czas odkładam zakup bo nie mogę się zdecydować jaką pojemność wybrać. Normalnie jak małe dziecko :). W grę wchodzą 32GB lub 64GB. 16GB to dla mnie za mało, a 128GB to zdecydowanie za dużo. Jeżeli np. chodzi o iPhone'a to 32GB jest dla mnie idealne, bo 10GB zajmują mi aplikacje a resztę przeznaczam na multimedia, muzykę itd. Telefon jest dla mnie równocześnie iPodem. Tyle że iPad to większe ekran, zawsze można jakąś grę zainstalować i chyba same aplikacje zajmują więcej miejsca z tego co pamiętam. Ech...

Jakie pojemności wybieracie i jak to się ma np. względem iPhone'a?

Mam podobnie, ajfon 32GB jest w sam raz, to już ustalone i zamówione, a ajpada Air zamówiłem takiego jak poprzedniego czyli 32GB, Po odtworzeniu z backupu jak zobaczyłem że pozostało mi jakieś 9 GB zwątpiłem.
Zacząłem wywalać zbędne rzeczy, zdjęcia itp - a to nie o to chodzi !
Dodatkowo tak jak ty, zamówiłem iphona 5s - podejrzewam, że zaczne pstrykać więcej fotek, a do tego dojdą jakieś filmiki w slomotion - także 32GB w połączeniu z iphonem to zbyt mało.

Ja swojego AIra oddaję, prawdopodobnie zamówię w czarny piątek wersję 64 GB

#956 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 19 November 2013 - 18:47

W grę wchodzą 32GB lub 64GB. 16GB to dla mnie za mało, a 128GB ..

Jak Ciebie stać to zdecydowanie 128 GB, przestrzeni nigdy nie za dużo:) Szkoda, że nie ma iP 128 GB.

#957 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 posts
  • SkądŁódź, PL

Posted 19 November 2013 - 19:08

Zamierzam zamówić Aira w tym tygodniu, ale cały czas odkładam zakup bo nie mogę się zdecydować jaką pojemność wybrać. Normalnie jak małe dziecko :). W grę wchodzą 32GB lub 64GB. 16GB to dla mnie za mało, a 128GB to zdecydowanie za dużo. Jeżeli np. chodzi o iPhone'a to 32GB jest dla mnie idealne, bo 10GB zajmują mi aplikacje a resztę przeznaczam na multimedia, muzykę itd. Telefon jest dla mnie równocześnie iPodem. Tyle że iPad to większe ekran, zawsze można jakąś grę zainstalować i chyba same aplikacje zajmują więcej miejsca z tego co pamiętam. Ech...

Jakie pojemności wybieracie i jak to się ma np. względem iPhone'a?

Telefon służy mi do wiadomości, telefonowania, słuchania muzyki, kupowania biletów miejskich i czasem przejrzenie arkuszy w Numbers, co zajmuje 3,9GB z 16GB. Natomiast iPad służy mi do wielu innych rzeczy (iWork, iLife, jakieś aplikacje i gry) i dlatego i tym razem wybrałem Air o pojemności 32GB. :)

#958 ziarnoch

ziarnoch
  • 151 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 November 2013 - 19:39

No więc ja nie rozumiem tego ewenementu, w ispocie w gdyni w rivierze obejrzałem wszystkie ipady jakie były i aira i mini zeszłorocznego i tam był chyba ipad 4, potem w rtv euro agd też oglądałem mini i 4 i wszystkie beznadziejnie działały. Jakiś ewenement na pomorzu? Dodam że to nie tylko moja ocena byłem z kumplem i miał tą samą opinie zeby nie było że ja widzę coś czego nie ma

Mam iOS 7 na iPadzie 4 i nie mogę narzekać na działanie systemu. Poza przycinaniem animacji wychodzenia z aplikacji gestem, czy bardzo sporadycznymi crashami safari i ustawień jestem bardzo zadowolony z przesiadki z "6".

#959 minister23

minister23
  • 73 posts

Posted 19 November 2013 - 20:44

Ja w prawdzie swojego oddaję do AOS, ale ekran wygląda na OK Oddaję ze względu na pojemność i wgnitki od ładowarki na tylnej obudowie [ATTACH=CONFIG]18460[/ATTACH], wezmę 64GB. Zdjęcia ekranu daję bo co niektórzy tutaj sądzą że ludzie boją się dodawać zdjęć tego "dobrego" ekranu, aby im nikt nie wmówił, że jest żółty ... Sami sprawdzcie, mój wyglada na całkiem dobry [ATTACH=CONFIG]18451[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18452[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18453[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18454[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18455[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18456[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18457[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18458[/ATTACH]

#960 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 19 November 2013 - 21:05

nic nie widać na tych zdjęciach... nie jesteście przewrażliwieni czasem...? I tak zwykle ekran jest uwalony paluchami, przeszkadzać mogę jedynie dead/hot piksele...

#961 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 19 November 2013 - 21:08

Mnie już trochę głowa boli od tematu tego ekranu. Jutro mam szansę kupić taniej Aira 16GB z modemem i chyba się zdecyduje. Zobaczymy co do mnie przyjdzie :)

#962 MMAchu

MMAchu
  • 28 posts

Posted 20 November 2013 - 00:07

Jeśli kupię nowego Ipada AIR model WIFI z dystrybucji europejskiej(niekoniecznie polskiej) i okaże się, że ekran jest do kitu mogę z tym go normalnie oddać na GWARANCJĘ w PL z tym ekranem? Pytam, bo mam duuuuużo taniej od znajomego.

#963 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 November 2013 - 07:03

Jeśli kupię nowego Ipada AIR model WIFI z dystrybucji europejskiej(niekoniecznie polskiej) i okaże się, że ekran jest do kitu mogę z tym go normalnie oddać na GWARANCJĘ w PL z tym ekranem? Pytam, bo mam duuuuużo taniej od znajomego.

Ja mam możliwość zakupu właśnie w PL (od Polskiego resellera) trochę taniej i się zastanawiam. Jeśli będzie coś nie tak, to możesz oddać, ale zapewne w zamian otrzymasz już refuba.

#964 Patroy

Patroy
  • 81 posts

Posted 20 November 2013 - 17:33

Refuba? A jak kupie w AOS pl to przy oddawaniu dostanę nówke sztuke?

#965 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 20 November 2013 - 18:32

Jeśli wymienisz w ciągu 2 tygodni od otrzymania przesyłki to dostaniesz nówkę , po dwóch tygodniach zazwyczaj wysyłają refurba.

#966 LennonFan

LennonFan
  • 13 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 November 2013 - 19:06

Czy osoby posiadające iPada 4 lub Air w Plusie bądź innej sieci w Polsce w której to lte działa na tym urządzeniu uważają, ze różnica w prędkości transferu jest znaczna? Rozglądam się za jakimś kontraktem do swojego i trochę wygodniej mi wziąć np. w T-mobile ale tam mogę liczyć co najwyżej na 3G (z tego co mi wiadomo). Jaka jest Wasza opinia?? W której sieci/sieciach lepiej używać iPada? Które sieci odradzacie?

#967 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 20 November 2013 - 19:12

Ile mniej więcej dni czeka się od momentu gdy przesyłka ma status "w przewozie do klienta - bez opóźnień "? Mój iPad jest w Luksemburgu z takim statusem i nie chce mi się wierzyć, że przewidziana dostawa jest dopiero 29.11 :/

#968 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 20 November 2013 - 19:29

@migal, jeśli przesyłka została wysłana za pośrednictwem UPS/DHL, to możesz się jej spodziewać już jutro, a najpóźniej w piątek.

#969 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 20 November 2013 - 19:33

Ile mniej więcej dni czeka się od momentu gdy przesyłka ma status "w przewozie do klienta - bez opóźnień "? Mój iPad jest w Luksemburgu z takim statusem i nie chce mi się wierzyć, że przewidziana dostawa jest dopiero 29.11 :/

Nie zawsze należy się tym sugerować, kupując tablet dla narzeczonej otrzymałem go 3 dni prędzej niż zakładano :)
Poza tym lepiej sprawdź bezpośrednio na stronie kuriera.

#970 rotorek

rotorek
  • 3 posts

Posted 20 November 2013 - 19:46

Ja otrzymałem iPad Air 32GB w Orange przy okazji internetu mobilnego i tak trochę żałuę że nie poczekałem trochę aż pojawi się mini z retiną u nich - no ale koniec umowy wypadał jak wypadał :-) może jak się pojawiły teraz to zamienię z kimś na mini, bo jednak dla mnie 9,7" to za duże... nie mniej sprzęt działa świetnie, w porównaniu do ipad2/ipad3 to jak dla mnie świetny jest.

#971 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 November 2013 - 20:09

Czy osoby posiadające iPada 4 lub Air w Plusie bądź innej sieci w Polsce w której to lte działa na tym urządzeniu uważają, ze różnica w prędkości transferu jest znaczna? Rozglądam się za jakimś kontraktem do swojego i trochę wygodniej mi wziąć np. w T-mobile ale tam mogę liczyć co najwyżej na 3G (z tego co mi wiadomo). Jaka jest Wasza opinia?? W której sieci/sieciach lepiej używać iPada? Które sieci odradzacie?

Tak wygląda Plus LTE u mnie: https://www.dropbox....13 13 24 38.png

Do zwykłego przeglądania Internetu starczy 3G ale skoro można mieć LTE to czemu nie ;)

#972 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 20 November 2013 - 20:29

Nie zawsze należy się tym sugerować, kupując tablet dla narzeczonej otrzymałem go 3 dni prędzej niż zakładano :)
Poza tym lepiej sprawdź bezpośrednio na stronie kuriera.

Niestety nie mam podanego numeru śledzenia przesyłki :/

#973 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 20 November 2013 - 20:54

Mój Mini w niedziele został nadany w Chinach, a we wtorek był u mnie (19.11) mimo iż miałem termin dostarczenia na 22.11. Kurier zdzwonił nawet, czy nie mam nic przeciwko, że dostarczy mi wcześniej:) Oczywiście nie miałem:) Lada dzień będzie u Ciebie.

#974 mkamelg

mkamelg
  • 166 posts

Posted 20 November 2013 - 21:04

Musisz sprawdzać codziennie stan zamówienia. W pewnym momencie w odpowiednim miejscu pojawi się link z numerem przesyłki UPS, i wtedy będziesz wiedział kiedy otrzymasz przesyłkę.

---

Wreszcie dotarł mój egzemplarz. Srebrny z białym frontem, model tylko z Wi-Fi o nominalnej pojemności 64 GB. Chipmunk po podaniu mu mojego numeru seryjnego wyrzucił:

Production year: 2013
Production week: 45 (November)
Factory: DM (China - Foxconn)

Pierwsze sześć znaków numeru seryjnego mojego egzemplarza to: DMPLN3

Zrobiłem mu zdjęcie przy odpalonym Safari:

http://oi39.tinypic.com/2lvxvkx.jpg

Ekran miał ustawioną jasność na maksa aż oczy bolały - zdjęcie niestety nigdy nie odda tej jasności jaką widzi się na żywo.

Nie wiem którego producenta wpakowali dotykowy panel LCD do mojego egzemplarza, ale jak położyłem go obok swojego 4s no to jest widoczna różnica. Mój Air ma bardziej nasycone kolory niż mój 4s. Nie ma to żadnego związku z ustawioną jasnością. Nie wiem czy to jest dobra opcja dla kogoś, kto robi sobie podgląd zdjęć z sesji fotograficznej w terenie na większym ekranie, ale dla graczy takie bardziej nasycone kolory to raczej duży plus. Mnie się to większe nasycenie kolorów bardzo podoba.

http://oi44.tinypic.com/2cet64o.jpg

Większe nasycenie kolorów jest widoczne najbardziej na ikonie iTunes Store, na żywo od razu rzuca się to w oczy - tutaj na zdjęciu może nie jest to aż tak wyraźna różnica.

I jeszcze zauważyłem różnicę w sposobie reagowania czujnika światła pomiędzy iPad Air a iPhone 4s. Ten w 4s jest bardzo czuły i szybko reaguje na zmiany oświetlenia. Ten w Air jest mniej czuły, i wolniej reaguje na zmiany oświetlenia. A jak już zareaguje, to ma tendencje do przesadzania, zwłaszcza w kierunku ciemniej->jaśniej.

Na iPad Air przesiadłem się z iPad mini, i jestem bardzo zadowolony z zakupu.

#975 LennonFan

LennonFan
  • 13 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 November 2013 - 21:39

Tak wygląda Plus LTE u mnie: [url]https://www.dropbox.com/s/681sh6gkywhzsl0/Photo%2018-11-13%2013%2024%2038.png[/url]

Do zwykłego przeglądania Internetu starczy 3G ale skoro można mieć LTE to czemu nie ;)

Dzięki wielkie! Wyglada to bardzo szybko. A jak z zasięgiem?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Bing (1)