Nie da się w domowych warunkach zrobić zdjęcia idealnego. Dlatego zrobiłem zdjęcie z różnych kątów. Zdjęcia robione są w domu gdzie światło dobiega z różnych miejsc. Nie mam warunków laboratoryjnych w których mógł bym zrobić zdjęcie idealne. Nie mam obiektywu makro dzięki któremu bym zrobił zdjęcie z góry z bliskiej odległości.
szymonb nie znasz się za bardzo na fotografii i nie da się zrobić zdjęcia pod kątem żeby na całości było idealne światło. Logiczne jest że na dole będzie jaśniej niż na górze. Dlatego ja jestem przeciwnikiem wrzucania zdjęć bo zbyt wiele czynników działa na wyświetlacz w trakcie robienia zdjęcia. Pokaż mi zdjęcie na którym jest ten zielono różowy ekran, bo ja nie potrafię się go dopatrzyć.
Dalej twierdzę, że ekran mam bez wad. Taki jak ma być. A jeżeli Ty widzisz coś na zdjęciach to tylko należą Ci się gratulacje za idealny wzrok.
szymonb zobacz też, że wszyscy robią zdjęcia pod kątem. Dlaczego? Próbowałem również znaleźć zdjęcia Twojego autorstwa ale trudno coś tu znaleźć. Ale chciałbym zobaczyć jak fachowiec je robi.
Ale zauważ, że każdy kolejny (od dołu do góry) pasek biały jest coraz ciemniejszy. To chyba sprawa oświetlenia, trzeba na żywo oceniać imo.
Dokładnie tak jest.