Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1956 odpowiedzi w tym temacie

#926 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 18 listopada 2013 - 00:18

szymonb - wejdź do tematu o Mini, mam taki sam problem. Jak można tego nie widzieć, to ja nie wiem :). Trzeba być ślepo zakochanym w tej firmie...

#927 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 listopada 2013 - 00:23

Ja napiszę jeszcze raz: mam idealny ekran.

Ideał, najwyższy cel dążeń i pragnień ludzkich w jakiejś dziedzinie.

Ideał to cel a nie fakt. Nie masz idealnego ekranu.

#928 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 00:42

komiczna jest ta dyskusja:) po co komuś udowadniać , że ma zły ekran lub dobry?dajcie już spokój. a kolega piszący wyżej " Nie masz idealnego ekranu." jest zabawny :)

#929 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 listopada 2013 - 00:59

Twoja interpunkcja jest zabawniejsza, ale SJP na Twój rechot pozostaje obojętny.

#930 szymonb

szymonb
  • 74 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 01:42

szymonb - wejdź do tematu o Mini, mam taki sam problem. Jak można tego nie widzieć, to ja nie wiem :). Trzeba być ślepo zakochanym w tej firmie...

W temacie o mini ty pierwszy to zauwazyles :-). Zrobia z ciebie kolesia ktory sie czepia, hatera , na koniec beda sie starali zrobic z ciebie idiote :-) Get ready.

#931 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2013 - 01:50

Homer pojechałbym tam do Ciebie do tego sopotu obejrzeć wspólnie ekran, ale obiecałem, że nie tknę alko do świąt :D

#932 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 listopada 2013 - 03:56

Na świętach świat się nie kończy ;)

#933 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 13:10

Witam. Dzisiaj kurier przywiózł mój zamiennik , to już trzecia sztuka, (pierwszy miał żółtą lewą stronę, drugi zaś zażółcenie lewej strony oraz migotanie ekranu na niektórych aplikacjach.) Egzemplarz który dostałem to DMPL 44 (November) , ekran jest w pełni akceptowalny , najlepszy jaki do tej pory widziałem na iPadzie air , w końcu odetchnąłem z ulgą , czego i wam życzę :)

#934 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 14:04

Dziękuję i też się cieszę, że jesteś zadowolony. Napisz parę słów o jak znajdujesz nowego iPada?

#935 cassinipl

cassinipl
  • 121 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 16:09

A jak tam z pamięcią w tym ipadzie?

#936 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 16:28

Bardzo dobrze. Z ciekawości uruchomiłem 16 zakładek w Safari, zero problemów. To samo dotyczy m.in iWork, iPhoto. Płynnie, bez żadnych zacięć. Oby tak dalej.

#937 konio124

konio124
  • 670 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 18:04

Właśnie otworzyłem 20 stron w safari , nie ma najmniejszych problemów.

http://pa3x.ehost.pl/op2.jpg

Porównanie ekranu mojego poprzedniego iPada Air z teraźniejszym.
nr1 teraźniejszy.
nr2 poprzedni.

http://pa3x.ehost.pl/op1.jpg

#938 djdom

djdom
  • 210 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 19:02

nr1 teraźniejszy.
nr2 poprzedni.

Mega różnica, super, że ci sie taki trafił. Zobaczymy co mi przyjdzie ;)

#939 iBiggi

iBiggi
  • 39 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 19:43

[ATTACH=CONFIG]18428[/ATTACH]Porównanie z iPad4: Lżejszy ;) Wygodniejszy Bardziej "plastikowy" Jak się klika w szybkę to ma się wrażenie, że jest plastikowa Przycisk home u poprzednika robił wrażenie "lepszej jakości" Air grzeje się szybciej Nie odczułem żeby bateria działała dłużej Budowa(krawędzie) lepsza niż u poprzedników - akurat ja często oglądam np YT z iSzitem w pozycji poziomej, opartej o zgięta nogę. i4 w tej pozycji(ze względu na ścięte krawędzie) się ślizgał. Tapety z i4 jakoś nie chcą się dopasować do wyświetlacza - lipa :/ iWork za darmochę - dla mnie nice Czy warto było zmienić i dopłacić 200zł: FAQ YEAH :D

#940 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 18 listopada 2013 - 20:02

nr1 teraźniejszy.
nr2 poprzedni.

Rzeczywiście różnica w ekranach ogromna. Oby mi się trafił nr 1 ;)

#941 lady green

lady green
  • 5 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 20:13

Witaj, Chciałabym Was zapytać o zdanie nt. ekranu mojego iPada. [ATTACH=CONFIG]18426[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18427[/ATTACH] W porównaniu z fotografiami(bądź co bądź robionymi różnymi aparatami, w rożnych warunkach oświetlenia) innych, mój nie wypada źle, acz zauważam, że lewa strona jest gorzej podświetlona/o delikatnie żółtawym odcieniu (największy kontrast: lewy dolny róg/prawy górny). Podczas czytania książek, przeglądania stron nie jestem w stanie tego zignorować, irytuję mnie to na tyle mocno, że "wywracam" iPada tak, żeby czytany tekst był zawsze na tym lepiej podświetlonym obszarze ekranu. A na czarnym tle, w ciemnym pomieszczeniu wyłaniają się "świetlne wycieki". Czy to norma/wada? Jak byście to potraktowali? Jestem ciekawa Waszych opinii. Wymienialibyście? Zazdroszczę tym, który albo tej wady nie zauważają na swoich urządzeniach, albo trafili na równomiernie podświetloną sztukę.

#942 iBiggi

iBiggi
  • 39 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 20:22

No i moim zdaniem głośniki grają głośniej ...ale za to bardziej "harczą" jak jest lepszy basss

#943 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 18 listopada 2013 - 20:32

Witaj,
Chciałabym Was zapytać o zdanie nt. ekranu mojego iPada.
[ATTACH=CONFIG]18426[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18427[/ATTACH]
W porównaniu z fotografiami(bądź co bądź robionymi różnymi aparatami, w rożnych warunkach oświetlenia) innych, mój nie wypada źle, acz zauważam, że lewa strona jest gorzej podświetlona/o delikatnie żółtawym odcieniu (największy kontrast: lewy dolny róg/prawy górny). Podczas czytania książek, przeglądania stron nie jestem w stanie tego zignorować, irytuję mnie to na tyle mocno, że "wywracam" iPada tak, żeby czytany tekst był zawsze na tym lepiej podświetlonym obszarze ekranu. A na czarnym tle, w ciemnym pomieszczeniu wyłaniają się "świetlne wycieki". Czy to norma/wada? Jak byście to potraktowali? Jestem ciekawa Waszych opinii. Wymienialibyście? Zazdroszczę tym, który albo tej wady nie zauważają na swoich urządzeniach, albo trafili na równomiernie podświetloną sztukę.

Na drugim zdjęciu nie wygląda to za dobrze. W sumie sama sobie odpowiedziałaś - skoro Ci to przeszkadza podczas czytania i musisz na siłę jakoś układać iPada, żeby było dla Ciebie komfortowo to nie ma co się męczyć za tyle kasy. Wymieniaj na inny i już.

#944 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2013 - 21:41

Przymierzam się do zakupu Air'a, ale nie wiem czy brać gwiezdną szarość, czy czarnego. Co polecicie? Z jednej strony czarna ramka sprzyja oglądaniu filmów, biała zaś czytaniu, ale jak jest z grami i ogólnie codziennym użytkowaniem?

#945 grzes1213

grzes1213
  • 72 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 21:46

jest gwiezdna szarość lub srebrny. nie ma czarnego.

#946 iBiggi

iBiggi
  • 39 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 07:17

Fifty-50, do czytania jest podświetlany wyświetlacz. Kindle robi najlepsze czytniki eBook na świecie ...i robią je w kolorze czarnym. Więc domyślam się, że kolor ramki jest bez znaczenia. P.S. Na plus w Air jeszcze ładowanie - te 6h w iPad4 to była jakaś masakra ;)

#947 koliberek1

koliberek1
  • 1 091 postów
  • SkądRadom, Poland

Napisano 19 listopada 2013 - 08:21

Przymierzam się do zakupu Air'a, ale nie wiem czy brać gwiezdną szarość, czy czarnego. Co polecicie? Z jednej strony czarna ramka sprzyja oglądaniu filmów, biała zaś czytaniu, ale jak jest z grami i ogólnie codziennym użytkowaniem?

Na biały mniej widać odciski palców i kurz. Nie brudzi się tak szybko i nie trzeba co chwilę wycierać:) Poza tym na ciemnym bardziej będą widoczne rysy i zadrapania.

#948 MikeU

MikeU
  • 96 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 09:51

Fifty-50, do czytania jest podświetlany wyświetlacz. Kindle robi najlepsze czytniki eBook na świecie ...i robią je w kolorze czarnym. Więc domyślam się, że kolor ramki jest bez znaczenia.

Ramka w kindle paperwhite jest decydowanie mniej błyszcząca niż w "czarnym" iPad Air. Jak będę kupował sobie iPad Air na mikołaja celuję w wersję z białą ramką, która również wydaje się być mniej błyszcząca od "czarnej" - ale na koniec dnia to i tak chyba rzecz gustu.

#949 Patroy

Patroy
  • 81 postów

Napisano 19 listopada 2013 - 10:26

Mi się zdecydowanie bardziej podobają szare plecki, z kolei przód wolałbym biały ale ta czarna "szczelina" między ramką a ekranem jest paskudna i dyskwalifikuje ten kolor dla mnie

#950 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 listopada 2013 - 14:26

Na biały mniej widać odciski palców i kurz. Nie brudzi się tak szybko i nie trzeba co chwilę wycierać:) Poza tym na ciemnym bardziej będą widoczne rysy i zadrapania.

Na ciemniejszym faktycznie może być je lepiej widać, ale nosząc iPada w Smart Case chyba nie powinno być to odczuwalne?

jest gwiezdna szarość lub srebrny. nie ma czarnego.

Fakt, mój błąd :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych