Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPad Air

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1956 odpowiedzi w tym temacie

#876 RBB

RBB
  • 1聽371 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 10:24

A w艂a艣nie to mo偶e troche offtop ale mam pytanie kiedy mog臋 zwr贸ci膰 towar zakupiony w AOS? Oczywi艣cie jak wyjd膮 jakie艣 wady sprz臋towe, ale czy je偶eli na przyk艂ad nie b臋d臋 zadowolony z zakupu bo powiedzmy 偶e ten soft nie trybi tak jak bym chcia艂 i mam ile艣 dni po rozpakowaniu 偶eby go zwr贸ci膰 i dosta膰 kase spowrotem?

Mo偶na zwr贸ci膰 maj膮c tysi膮ce powod贸w jak r贸wnie偶 absolutnie bez powodu. Prosz臋:
UOKiK - Konsumenci - Porady konsumenckie - Pytania i odpowiedzi - Umowy zawierane na odleg

http://store.apple.c.../returns_refund

#877 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 17 listopada 2013 - 10:32

Mo偶na zwr贸ci膰 maj膮c tysi膮ce powod贸w jak r贸wnie偶 absolutnie bez powodu. Prosz臋:
UOKiK - Konsumenci - Porady konsumenckie - Pytania i odpowiedzi - Umowy zawierane na odleg

Tak, kiedy sprzedawca lub producent jest na terenie Polski.

Chcia艂bym aby si臋 "kto艣" wypowiedzia艂 偶e odpakowa艂 sprz臋t zam贸wiony w AOS-ie, pobawi艂 si臋 nim przed par臋 dni, waln膮艂 focha, i zadzwoni艂 偶e mu si臋 nie podoba i zwraca do sklepu.

#878 RBB

RBB
  • 1聽371 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 10:38

Tak, kiedy sprzedawca lub producent jest na terenie Polski.

Chcia艂bym aby si臋 "kto艣" wypowiedzia艂 偶e odpakowa艂 sprz臋t zam贸wiony w AOS-ie, pobawi艂 si臋 nim przed par臋 dni, waln膮艂 focha, i zadzwoni艂 偶e mu si臋 nie podoba i zwraca do sklepu.

Ale偶 prosz臋:
Zasady sprzeda偶y - Apple Store (Polska)

"Zwroty
U偶ytkownik ma prawo bez podania jakiejkolwiek przyczyny anulowa膰 zam贸wienie, zwr贸ci膰 produkt lub odst膮pi膰 od umowy o 艣wiadczenie us艂ug. W celu dokonania zwrotu produktu kupionego w Apple Store lub odst膮pienia od umowy o 艣wiadczenie us艂ug nale偶y wys艂a膰 nam informacj臋 o zamiarze zwrotu produktu lub odst膮pienia od umowy w terminie 14 dni od dnia wej艣cia U偶ytkownika lub wskazanej przez niego osoby (innej ni偶 przewo藕nik) w fizyczne posiadanie produktu/-贸w, b膮d藕 od dnia zawarcia umowy o 艣wiadczenie us艂ug. "

#879 cortez79

cortez79
  • 276 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 17 listopada 2013 - 10:43

Ale偶 prosz臋:
Zasady sprzeda偶y - Apple Store (Polska)

"Zwroty
U偶ytkownik ma prawo bez podania jakiejkolwiek przyczyny anulowa膰 zam贸wienie, zwr贸ci膰 produkt lub odst膮pi膰 od umowy o 艣wiadczenie us艂ug. W celu dokonania zwrotu produktu kupionego w Apple Store lub odst膮pienia od umowy o 艣wiadczenie us艂ug nale偶y wys艂a膰 nam informacj臋 o zamiarze zwrotu produktu lub odst膮pienia od umowy w terminie 14 dni od dnia wej艣cia U偶ytkownika lub wskazanej przez niego osoby (innej ni偶 przewo藕nik) w fizyczne posiadanie produktu/-贸w, b膮d藕 od dnia zawarcia umowy o 艣wiadczenie us艂ug. "

Akurat w odr贸偶nieniu wi臋kszo艣ci firm w PL, czyli naci膮gaczy sklep AOS jest wzorem i przyk艂adem jak takie rzeczy powinny by膰 za艂atwiane. Sam wymienia艂em, zwraca艂em kilka rzeczy i nie by艂o z tym najmniejszego problemu.

#880 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 17 listopada 2013 - 10:47

Akurat w odr贸偶nieniu wi臋kszo艣ci firm w PL, czyli naci膮gaczy sklep AOS jest wzorem i przyk艂adem jak takie rzeczy powinny by膰 za艂atwiane. Sam wymienia艂em, zwraca艂em kilka rzeczy i nie by艂o z tym najmniejszego problemu.

Znaczy mam to tak zrozumie膰 偶e odpakowa艂e艣, pobawi艂e艣 si臋 par臋 dni, zawiadomi艂e艣 AOS przed up艂ywem 14 dni 偶e chcesz dokona膰 zwrotu, zwr贸ci艂e艣 a AOS przela艂 pieni膮dze na Twoje konto?
Rewelacja.

#881 RBB

RBB
  • 1聽371 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 10:50

Przepraszam, napisa艂em, 偶e nie jest wzorem i s膮 jakie艣 problemy ze zwrotem? Na pewno mnie chcia艂e艣 zacytowa膰? Ja nie w膮tpi臋 jak jest ze zwrotami w Apple i og贸lnie w firmach na zachodzie. Inna sprawa, 偶e jest pewien gatunek ludzi, kt贸rzy mieszkaj膮c za granic膮 potrafi膮 wykorzystywa膰 mo偶liwo艣膰 bezproblemowego zwrotu towaru. Zna艂em i takich, kt贸rzy potrzebowali wywierci膰 kilka dziur w 艣cianie wi臋c kupowali wiertark臋 by po robocie zwr贸ci膰 j膮 w pewnej znanej sieci sklep贸w w Irlandii. To ju偶 typowe buractwo.

#882 Patroy

Patroy
  • 81 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 11:32

Znaczy mam to tak zrozumie膰 偶e odpakowa艂e艣, pobawi艂e艣 si臋 par臋 dni, zawiadomi艂e艣 AOS przed up艂ywem 14 dni 偶e chcesz dokona膰 zwrotu, zwr贸ci艂e艣 a AOS przela艂 pieni膮dze na Twoje konto?
Rewelacja.

No w艂a艣nie, nigdzie nie jest napisane czy chodzi o rozpakowany towar bo ja w domy艣le tak rozumiem to co apple pisze, 偶e chodzi o towar nierozpakowany, to si臋 wydaje logiczne, a jak jest tak jak kolega nade mn膮 pisze to faktycznie 艂atwo mo偶na dopu艣ci膰 do nadu偶y膰

#883 minister23

minister23
  • 73 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 11:45

No w艂a艣nie, nigdzie nie jest napisane czy chodzi o rozpakowany towar bo ja w domy艣le tak rozumiem to co apple pisze, 偶e chodzi o towar nierozpakowany, to si臋 wydaje logiczne, a jak jest tak jak kolega nade mn膮 pisze to faktycznie 艂atwo mo偶na dopu艣ci膰 do nadu偶y膰

mo偶na rozpakowa膰. sprawdzone - w zesz艂ym roku te偶 troch臋 nie dowierza艂em, ale zam贸wi艂em iphona 5 mia艂em go tydzie艅 normalnie u偶ywaj膮c (bez folii itp) poczym na stronie AOS w moim koncie by艂a opcja "zwr贸膰 towar" i to nacisn膮艂em po czym zadzwoni艂 do mnie kurier po paru dniach gdzie ma odebra膰 przes艂k臋.
OD momentu nadania kurierowi paczki w ci膮gu 5 dni mia艂em kase na koncie.

Teraz z Ipadem zrobi艂em tak samo, tyle 偶e zadzwoni艂em i powiedzia艂臋m 偶e chc臋 odda膰, pad艂o tylko pytanie czy chc臋 wymieni膰 czy chc臋 zwrot got贸wki i tyle, czekam na kuriera.

PS, dodam 偶e ipada zaktualizowa艂em do 7,0,4

#884 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 17 listopada 2013 - 11:53

I wypowiadasz si臋 o ca艂ej marce na podstawie jednego swojego produktu? Ok, masz prawo.

Widz臋 tutaj wi臋kszo艣膰 ma w zwyczaju po jednym, dw贸ch crashach wyolbrzymia膰 problem. Najlepsze jest to, 偶e to nagle android staje si臋 niezawodny i solidny.

Najlepsze jest to, ze to powoli staje sie faktem a malo kto potrafi fakty brac na klate. Od 4.3 uwazam Android za szybszy i stabilniejszy system od iOS7. Jestem w stanie to udowodnic kazdemu kto zdecyduje sie do mnie przyjechac i rzucic okiem na moj sprzet.

#885 Micha艂 Bielik

Micha艂 Bielik
  • 2 post贸w
  • Sk膮dW艂oc艂awek, Polska

Napisano 17 listopada 2013 - 12:12

Ciekawe tylko, czemu zawsze produkty Apple musz膮 by膰 najdro偶sze. Sam odpowiem sobie na to pytanie - Apple to bardzo profesjonalna firma, kt贸ra sprzedaje "ka偶ualowe maszynki z ekskluzywnym interfejsem"

#886 MikeU

MikeU
  • 96 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 13:00

Najlepsze jest to, ze to powoli staje sie faktem a malo kto potrafi fakty brac na klate. Od 4.3 uwazam Android za szybszy i stabilniejszy system od iOS7. Jestem w stanie to udowodnic kazdemu kto zdecyduje sie do mnie przyjechac i rzucic okiem na moj sprzet.

Mam Nexus 7 (2012) od prawie 10 miesi臋cy - na sam system nie narzekam, jest jak napisa艂e艣 - szybki i stabilny. Ale niestety ten ca艂y android market to jeden wielki syf, pomieszanie z popl膮taniem - owszem mo偶e i s膮 warto艣ciowe aplikacje ale trzeba ich strasznie si臋 naszuka膰 w g膮szczu ca艂ego syfu kt贸ry tam jest. Jakby jeszcze Android stosowa艂 jak膮艣 kontrol臋 jako艣ci zanim dopu艣ci te aplikacje.

Teraz jako, 偶e 7 cali dla mnie to za ma艂o, jestem na kupnie iPad Air - rozwa偶a艂em mas臋 tablet贸w z Andoirdem, ale p贸ki co w艣r贸d 10 calowych iPad rz膮dzi.

#887 jhartman

jhartman
  • 668 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 13:04

To ju偶 7 dni z iPadem Air, ci膮g艂e cashe Safari i Chrome. Dobrze, 偶e Chrome potrafi odtworzy膰 otwarte ekrany (karty) sprzed zwa艂ki.

W przyp艂ywie czarnego humoru doszed艂em do wniosku, 偶e pewnie ludzie z Apple nic z tym nie robi膮 bo mo偶e o tym nie wiedz膮 (bo podobnie jak kilka os贸b z forum "u mnie wszystko jest w najlepszym porz膮dku, nie wiem, co wy robicie z tymi tabletami").

Wi臋c wys艂a艂em zg艂oszenie o b艂臋dzie na Apple - iPad - Feedback , je艣li kto艣 ma czas to te偶 niech tam si臋 dopisze,

Pozdrawiam,
Jarek

Ps: m贸j iPad by艂 kupiony w US, ekran jest bez zarzutu.

#888 c00ler

c00ler
  • 3 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 13:10

Witam.

Zarejestrowa艂em si臋 specjalnie na forum, bo ju偶 boki zrywam przegl膮daj膮c t臋 nieko艅cz膮c膮 si臋 dyskusj臋.
Wrzucam foty mojego iPada z pro艣b膮 o dostrze偶enie czy i m贸j ekran jest uszkodzony, za偶贸艂cony i wymaga wymiany...

[URL="http://cdn.imghack.se/images/bd1b546b1b5ff4192e348fb0d6766ef0.jpg"]Zdj臋cie 1[/URL]
[URL="http://cdn.imghack.se/images/e8fd08d529fc20309b9f72fba53205b8.jpg"]Zdj臋cie 2[/URL]
[URL="http://cdn.imghack.se/images/d57fcb71ba986ae95464b8c61d255d28.jpg"]Zdj臋cie 3[/URL]

Je艣li dla Szanownego Grona ma to jakie艣 znaczenie, kupiony w MM...

Pozdrawiam

#889 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 17 listopada 2013 - 13:17

Mam Nexus 7 (2012) od prawie 10 miesi臋cy - na sam system nie narzekam, jest jak napisa艂e艣 - szybki i stabilny. Ale niestety ten ca艂y android market to jeden wielki syf, pomieszanie z popl膮taniem - owszem mo偶e i s膮 warto艣ciowe aplikacje ale trzeba ich strasznie si臋 naszuka膰 w g膮szczu ca艂ego syfu kt贸ry tam jest. Jakby jeszcze Android stosowa艂 jak膮艣 kontrol臋 jako艣ci zanim dopu艣ci te aplikacje.

Teraz jako, 偶e 7 cali dla mnie to za ma艂o, jestem na kupnie iPad Air - rozwa偶a艂em mas臋 tablet贸w z Andoirdem, ale p贸ki co w艣r贸d 10 calowych iPad rz膮dzi.

Zgadza sie. Poki co Air i tak jest najlepszym tabletem 10 calowym a AppStore to sklep z najlepszej jakosci aplikacjami. Co do tego nie ma watpliwosci.
Absolutna prawda jest tez to, ze to uzytkownik sklepu Google Play odpowiada za to co znajdzie i zainstaluje na swoim sprzecie. W AppStore mozna na pale instalowac ile wlezie, mniej wiecej 99% aplikacji obojetnie czy przydatna czy nie to jest chociaz dobrze napisana, dzieki czemu uzytkownik nie musi sie o to martwic. Natomiast gdybym byl w tej chwili na miejscu kogos bez tabletu z cala pewnoscia po przeczytaniu tego watku i ewentualnych testach tabletu w sklepie, wstrzymal sie do premiery Nexus 10. W kwestii aplikacji na Android mam juz doswiadczenie i nie przeraza mnie to, ze przed instalacja musze pomyslec, poczytac opinie, sprawdzic uprawnienia itd. Myslenie nie boli (przynajmmniej mnie) wiec to w ogole nie jest problemem. Jesli sprzetowo Nexus 10 bedzie lepszy od iPad Air, to tylko wspolczuje niecierpliwym, ktorzy beda na tablecie za 3000 czekac az producent w koncu naprawi scinki animacji czy crashowanie przegladarki. Sami sie w to pakujecie przez swoja niecerpliwosc :D

#890 vinci

vinci
  • 2聽693 post贸w
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 17 listopada 2013 - 14:01

Do ludzi, kt贸rym crashuj膮 aplikacj臋 - mam nadziej臋, 偶e macie w艂膮czone wysy艂anie b艂臋d贸w do Apple ;) Mi Safari si臋 jeszcze ani razu nie wywali艂o, zreszt膮 偶adna aplikacja mi si臋 jeszcze nie wywali艂a na Air. Nawet Facebook, kt贸ry jest aplikacj膮 fatalnie dzia艂aj膮c膮 na wi臋kszo艣ci urz膮dze艅 na Airze dzia艂a super sprawnie :)

#891 Erykos

Erykos
  • 2聽847 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 14:12

By艂o na forum tysi膮ce razy. Masz prawo odda膰 towar kupiony przez internet, w okre艣lonej liczbie dni, bez podania przyczyny.

#892 djdom

djdom
  • 210 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 14:21

Witam.

Zarejestrowa艂em si臋 specjalnie na forum, bo ju偶 boki zrywam przegl膮daj膮c t臋 nieko艅cz膮c膮 si臋 dyskusj臋.
Wrzucam foty mojego iPada z pro艣b膮 o dostrze偶enie czy i m贸j ekran jest uszkodzony, za偶贸艂cony i wymaga wymiany...

Zdj臋cie 1
Zdj臋cie 2
Zdj臋cie 3

Je艣li dla Szanownego Grona ma to jakie艣 znaczenie, kupiony w MM...

Pozdrawiam

Je偶eli tak bardzo ju偶 chcesz wiedzie膰... Tw贸j ekran nie jest idealny, ale na to co widzia艂em do tej pory jest mega zadawalajacy. Mam nadzieje, 偶e te偶 taki trafi臋. Prosz臋 Ci臋 nie pro艣 mnie o wskazanie w nim miejsc kt贸re uwa偶am za nieidealne, gdy偶 wg. mnie nie trafisz nic lepszego. Ciesz si臋 naprawd臋 jednym z lepszych jakie w iPadzie widzia艂em :). Pozdrawiam.

#893 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 16:55

M贸j iPad Air. 11 dni bez 偶adnych problem贸w. czysta przyjemno艣膰.

#894 Patroy

Patroy
  • 81 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 17:24

a te screeny to czego maj膮 dowie藕膰?

#895 RBB

RBB
  • 1聽371 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 17:29

a te screeny to czego maj膮 dowie艢膰?

呕e kolega JerzyMarian ma co艣 do ukrycia, st膮d safari w trybie "prywatne" :D

#896 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 17:45

A ekran nie zasikany, za偶贸艂cony w pasy zielone? Ju偶 zapomnieli艣cie, i偶 domagali艣cie si臋 fotek

#897 migal

migal
  • 351 post贸w
  • Sk膮dmam wiedzie膰 ?

Napisano 17 listopada 2013 - 17:46

A ekran nie zasikany, za偶贸艂cony w pasy zielone? Ju偶 zapomnieli艣cie, i偶 domagali艣cie si臋 fotek

Ale nie zrzut贸w ekranu home+power, bo one zawsze b臋d膮 ok.

#898 RBB

RBB
  • 1聽371 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 18:04

I takie s膮 efekty jak kto艣 koniecznie chce b艂ysn膮膰 a nie bardzo si臋 orientuje o co chodzi. Ot贸偶 drogi kolego JerzyMarian je艣li ju偶 koniecznie chcesz by kto艣 oceni艂 to zr贸b zdj臋cia ekranowi, to jest to co艣 z szyb膮 na wierzchu. Zrzuty ekranu zawsze b臋d膮 idealne, nie wida膰 na nich defekt贸w wy艣wietlacza a tylko to co podaje uk艂ad graficzny.

#899 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 18:33

Zdj臋cia z telefonu.

#900 cassinipl

cassinipl
  • 121 post贸w

Napisano 17 listopada 2013 - 18:37

Obydwa ipady bez zarzutu djdom i jerzymarian.

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 2

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych

Bing (1)