iPad Air
Napisano 16 listopada 2013 - 20:03
Napisano 16 listopada 2013 - 20:10
I wypowiadasz się o całej marce na podstawie jednego swojego produktu? Ok, masz prawo.Kupuj nexusa 10, premiera ma być 25 listopada. Ja co prawda kupiłem air ale to będzie pierwsza i ostatnia rzecz od apple. Niestety jest to firma, która ma jedynie wysokie ceny, nie dba o jakość wykonania i buduje mit zajebistej marki. Bardziej porządne sprzęty ma już samsung nawet.
Widzę tutaj większość ma w zwyczaju po jednym, dwóch crashach wyolbrzymiać problem. Najlepsze jest to, że to nagle android staje się niezawodny i solidny.
Napisano 16 listopada 2013 - 20:18

Napisano 16 listopada 2013 - 20:26
Napisano 16 listopada 2013 - 20:27
Napisano 16 listopada 2013 - 20:45
Bo te ipady są już "wygrzane". W sensie matryce. W dodatku na max. jasności. Nówka wyjęta z pudełka będzie świecić inaczej.
Wygrzanie matrycy, nie ma nic wspólnego z nierownomiernym podświetleniem, co gorsza ekran ten w świetle dziennym lub innym niesklepowym będzie jeszcze bardziej podkreślał swoje niedoskonałości. Dzisiaj byłem w citicenter w Poznaniu w iSpocie i rownież wszystkie miały nierówne podświetlenie z lewej ciepłe głownie lewy dół z prawej bardziej zimne. Co do iOS 7 to Apple naprawdę dało dupy w tym roku patrząc po opiniach chociaż u mnie Air wywalił się ze 2 razy. Ale i tak używając wcześniej i Nexusa 4 i 10 iOS jest systemem dla mnie bardziej komfortowym do codziennego użytku.
Napisano 16 listopada 2013 - 20:54
I wypowiadasz się o całej marce na podstawie jednego swojego produktu?
Wypowiadam sie na podstawie okolo 10 egzemplarzy ktore widzialem na wlasne oczy oraz setek wpisow z roznych forow w tym tego forum.
- - - Połączono posty - - -
Wygrzanie matrycy, nie ma nic wspólnego z nierownomiernym podświetleniem, co gorsza ekran ten w świetle dziennym lub innym niesklepowym będzie jeszcze bardziej podkreślał swoje niedoskonałości.
Zgadza sie. Wygrzewanie matryc moglo pomoc w urzadzeniach w ktorych ekran byl klejony z frontowa szyba. Wygrzewanie powodowalo odparowanie kleju i problem znikal. W air ekran nie jest klejony z szyba i nie dotykaja sie.
- - - Połączono posty - - -
Ale i tak używając wcześniej i Nexusa 4 i 10 iOS jest systemem dla mnie bardziej komfortowym do codziennego użytku.
Zgadzam sie w pelni komfort uzytkowania ios jest wiekszy. Mozliwosci to inna sprawa ale komfort po stronie ios. Mnie jeszcze przekonuja proporcje ekranu. 16/9 fatalnie trzyma sie w pionie jesli ma ponad 8 cali. Ipad jest najwygodniejszy w trzymaniu sposrod wszystkich tabletow ktorych uzywalem.
Napisano 16 listopada 2013 - 21:24

Napisano 16 listopada 2013 - 21:53

Napisano 16 listopada 2013 - 22:03
Napisano 16 listopada 2013 - 22:50
No jesli jeden update zmniejszyl krasze o 50 % to jeszcze z dwa i bedzie bardzo ok.
Dzis bylem w dwoch molochach w ktorych byly sklepy komputerowe. Wszystkie airy ktore wziolem do reki w roznych sklepach mialy taki sam kiepski ekran jak moj. Zazielenienie efekt "ksiazki" po lewej roz po prawej. Ja nie wierze w biale ekrany. Wedlug mnie sa tacy ktorzy tego poprostu nie sa w stanie zauwazyc albo nie chca widziec. Nikt nie odwazyl sie na razie wrzucic fotki rownego ekranu.
Hitem ispot w lodzkiej Manu jest 27 calowy imac za ponad 8000. Lewa strona ekranu efekt ksiazki jak w ipadzie prawy dolny rog tak na odleglosc 3 cm od krawedzi jakby kurz czy pajeczyna miedzy matryca a szklem. Dramat za ta kwote. Kontrola jakosci u apple chyba przestala w tym roku istniec.
Myśle ze Ty na siłę próbujesz szukać wad, na siłę wmawiasz że nie ma iPadów bez wad. To się chyba stało Twoim hobby. Dziwię się ze nie oddasz tego swojego air i nie kupisz tabletu u konkurencji. Myśle że będzie to najlepsze rozwiazanie dla Ciebie, skończą się twoje problemy.
Już z tego nic nie rozumiem.
iPad 2 z iOS 7.0.4 nie robi crash. Działa płynni i stabilnie. Co wym na tych AIR oglądacie, w co gracie albo co robicie bo ja jestem zdumiony. iPada mam od około roku i jak Safari mi zrobił crash to był jeszcze iOS 6.x.x. Teraz po aktualizacji nawet "nie dygnie" jak wszystko działa. Powiem więcej do tej pory na iOS 7 wyszukiwanie spotlight podczas wysuwania się miało "slow motion" i zacinało. Myślę wina starego sprzętu i za słabego do wymagań. Wprowadzili update i działa płynnie od dwóch dni
Inne aplikacje - zdarzało się - jesli już to były jakieś gry. Ale żeby Safari wywaliło ???
Czekam na swojego AIR - winien być w przyszłym tygodniu więc sprawdzę. Ale już patrzyłem na kilka AIR w różnych miejscach - i nie wiem - na siłę już szukałem ale żółtego, czy zzieleniałego ekranu to ja nie widziałem.
U mnie i nie tylko u mnie nie ma w/w problemów. Wszystko chodzi płynnie i stabilnie. To ze ktoś ma problem i na siłę próbuje to udowodnić wcale nie znaczy że wszystkie iPady tak mają. Zreszta sam się przekonasz jak dostaniesz swojego. I nie szukaj na siłę wad, których pewnie nie będziesz mieć. Bo zamiast cieszyć się nowym urządzeniem będziesz się stresować czy aby coś jest z nim nie tak;-)
Napisano 16 listopada 2013 - 23:09
I wypowiadasz się o całej marce na podstawie jednego swojego produktu? Ok, masz prawo.
Widzę tutaj większość ma w zwyczaju po jednym, dwóch crashach wyolbrzymiać problem. Najlepsze jest to, że to nagle android staje się niezawodny i solidny.
Widzisz, do tej pory miałem 3 smartfony Samsunga i jakoś mnie nie zniechęciły do tej firmy chociaż były ze średniej półki.
Przy cenach Apple to korzystanie z tych urządzeń powinno być Fairytale. Po prostu nie powinieneś mieć najmniejszych wątpliwości problemów i zauważać jakichkolwiek wad.
Napisano 16 listopada 2013 - 23:25
Przypominam, że temat dotyczy iPad Air, nie kolegi szymonb więc proszę się pohamować i raz na zawsze zakończyć personalne podjazdy. Dziękuję.Myśle ze Ty na siłę próbujesz szukać wad, na siłę wmawiasz że nie ma iPadów bez wad. To się chyba stało Twoim hobby. Dziwię się ze nie oddasz tego swojego air i nie kupisz tabletu u konkurencji. Myśle że będzie to najlepsze rozwiazanie dla Ciebie, skończą się twoje problemy.
Kolejny Air z żółtym ekranem, tym razem nie mój a siostrzeńca, dzisiaj go widziałem, zasikany mocniej niż mój pierwszy z iSpot. Lewa strona, najmocniej oczywiście lewy dolny róg, za to pionowego pasa prawie nie widać. Na szczęście kupiony w AOS więc idzie do zwrotu. Ja nadal czekam na przelew za zwrot swojego Air'a w iSpot a jako, że czarny piątek tuż tuż to te kilkanaście dni wstrzymam się z zakupem. Może trafi się jakaś nowsza partia z dobrym ekranem.
Napisano 16 listopada 2013 - 23:57
Ja nadal czekam na przelew za zwrot swojego Air'a w iSpot a jako, że czarny piątek tuż tuż to te kilkanaście dni wstrzymam się z zakupem. Może trafi się jakaś nowsza partia z dobrym ekranem.
Panowie jak to jest z czarnym piatkiem ? Myslalem ze to tylko w USA ? Czyzby u nas tez wtedy byly jakies promocje ? Pewnie wyszedlem na ignoranta ale nigdy nie spotkalem sie z tym w Polsce ?
Napisano 17 listopada 2013 - 00:11
Weź chłopie wyluzuj. W moderatora się bawisz?
EMU z cupertino
Wrzuc fotke swojego ekranu to zamilkne na wieki.
Najlepiej bez zadnych filtrow ;-)
Wtedy wszyscy zobacza kiedy mozna przestac szukac dobrego egzemplarza.
Bede widzieli jak wyglada wzorzec. Bedziesz takim Neo tego watku.
Ten ktory pokazal prawde.
Kolega RBB ma racje to temat o air dlatego jesli nie chcesz wrzucac fotki nie odnos sie do mojego postu.
Napisano 17 listopada 2013 - 00:15
Napisano 17 listopada 2013 - 00:23
Nie mam takiej potrzeby, bo niby po co? Żeby na siłę coś udowadniać?
Jednak brak fotki.
Patrzac po twoim podpisie + lokalizacji i postach , jestes poprostu fanbojem. Nie dogadamy sie nie ma sensu zebysmy ze soba rozmawiali. Twierdzisz ze masz super ekran ale boisz sie pokazac. Masz super telefon fotka zajela by ci z 5 sekund i jeszcze jaka satysfakcja by byla.
Napisano 17 listopada 2013 - 00:25
Napisano 17 listopada 2013 - 00:26
Napisano 17 listopada 2013 - 00:34
Napisano 17 listopada 2013 - 00:37
Duzo oczywistych ale kilka naprawde fajnych ktorych nie znalem :-)
Napisano 17 listopada 2013 - 08:13
To, zdaje się, będzie 3 czarny piątek w AOS PL. Oczywiście jak to u nas bywa jakichś szalonych obniżek nie było do tej pory ale przy okazji zamówię do Aira (oby tym razem z dobrym ekranem:D ) smart case i może wyjdzie za friko w stosunku do obecnych cen. Zawsze coś.Panowie jak to jest z czarnym piatkiem ? Myslalem ze to tylko w USA ? Czyzby u nas tez wtedy byly jakies promocje ? Pewnie wyszedlem na ignoranta ale nigdy nie spotkalem sie z tym w Polsce ?
Tutaj info z zeszłego roku.
http://www.komputers...oszczedzic.aspx
Napisano 17 listopada 2013 - 09:09
Napisano 17 listopada 2013 - 10:06
Napisano 17 listopada 2013 - 10:18
A właśnie to może troche offtop ale mam pytanie kiedy mogę zwrócić towar zakupiony w AOS? Oczywiście jak wyjdą jakieś wady sprzętowe, ale czy jeżeli na przykład nie będę zadowolony z zakupu bo powiedzmy że ten soft nie trybi tak jak bym chciał i mam ileś dni po rozpakowaniu żeby go zwrócić i dostać kase spowrotem?
W tym przypadku zacytuję Ci stare polskie przysłowie "wiedziały gały co brały"
Jeżeli jest to wada sprzętowa wymieniasz na inny a jak nie podoba Cie się że np. wolałbyś kwadratowy ekran niż prostokątny to wystawiasz na allegro i sprzedajesz ze stratą własną.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych