Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#801 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 November 2013 - 22:45

Dzis mija 2 tygodnie z Airem, nic nigdy się nie wysypało. Ekran biały bez smug. Hmmm

#802 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 14 November 2013 - 23:02

iPad air od premiery, może z 3-4 razy wybiło safari. Mnóstwo maili, dużo dokumentów nie skończonych na macbook kończyłem na iPad i nic nie wywala. Być może mam szczęście do niego?

#803 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 14 November 2013 - 23:18

Wydaje mi sie ze krasze to nie kwestja egzemplarza tylko 1gb ramu i 64 bitow. Widocznie ja swojego uzywam na tyle intensywnie ze ram sie ciagle zapycha. Podkreslam ze to doswiadczenia z 7.0.3. Mam nadzieje ze w 7.0.4 juz nie bedzie tak kraszowal. Na sprawdzenie potrzeba jednak kilku dni.

- - - Połączono posty - - -

Edit : juz dwa krasze safari na 7.0.4 :-(

#804 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 14 November 2013 - 23:18

Tylko co oni mogą zrobić programowo ? Mogą zrobić tyle, że będzie zwalniał pamięć szybciej (częściej), crashy nie będzie ale programów w tle też mało ... @szymonb dawaj go do zwrotu, bo może Twój egzemplarz ma coś nie tak z tą pamięcią jeszcze dodatkowo, @BIGPUN od 2 tygodni ani jednego crasha, więc niemożliwe, żeby tak się działo na dwóch takich samych Airach.

#805 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 14 November 2013 - 23:22

Juz to robi w safari przeladowujac non stop zakladki :-).

#806 grzes1213

grzes1213
  • 72 posts

Posted 14 November 2013 - 23:38

ciekawe czy rzeczywiście większości będzie tak crashować, wtedy apple będzie miało problem.

#807 konio124

konio124
  • 670 posts

Posted 14 November 2013 - 23:52

Ja już miałem 2 egzemplarze, (teraz czekam na trzeci) w żadnym z nich nie było problemów z crashami.

#808 grzes1213

grzes1213
  • 72 posts

Posted 14 November 2013 - 23:57

to ja tego nie rozumiem. sprzęt o identycznej specyfikacji - jednym crashuje innym nie...

#809 migal

migal
  • 351 posts
  • Skądmam wiedzieć ?

Posted 14 November 2013 - 23:59

@szymonb i @BIGPUN zróbcie test, wczytujcie te same strony w Safari po kolei i zobaczymy czy u obu wysypie się :D

#810 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 November 2013 - 01:32

Moźesz jaśniej? Używam dwóch orzeglądarek równolegle Safari 5 kart + karty iCloud z iphone Chrome 4 katy Latam po nich codziennie, xazalogowane fora i ulubione strony. Nic się nie wiesza. Może włączajcie redtuba na kompie;)

#811 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 15 November 2013 - 01:42

Moźesz jaśniej? Używam dwóch orzeglądarek równolegle
Safari 5 kart + karty iCloud z iphone
Chrome 4 katy

Latam po nich codziennie, xazalogowane fora i ulubione strony. Nic się nie wiesza.

Może włączajcie redtuba na kompie;)

Wlasnie na xxxach nigdy mi nie zkraszowal. Moze to przez tryb prywatny ;-).

#812 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 15 November 2013 - 03:35

https://discussions....697858#23697858

[iPad] Called Apple about Safari crashing on an iPad Air and they told me to exchange to it - MacRumors Forums

[All iPads] Air Lack of Ram or iOS 7: Some sites just crash? - MacRumors Forums

[iPad] Crash, crash, crash... - MacRumors Forums

Okazuje sie ze nie tylko w naszym pieknym kraju problem wystepuje :-).

Jak tak dalej pojdzie to androidowcy sie beda smiac z lagujacego i kraszujacego ios :-) ( 4.4 Kit Kat ma wymagac tylko 512 mb ram).

#813 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 November 2013 - 09:00

Czytam Wasze opinie i jak byłem już zdecydowany na Aira, to w tej chwili się zastanawiam. Rzeczywiście ta architektura 64 bit przy 1GB Ram może być nie wystarczająca i stąd takie efekty pracy urządzenia. Potrzebuję pilnie kupić iPada i mam mega rozterkę :(

#814 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 posts
  • SkądŁódź, PL

Posted 15 November 2013 - 09:10

Działa komuś LTE od Play?

#815 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 15 November 2013 - 11:00

Czytam Wasze opinie i jak byłem już zdecydowany na Aira, to w tej chwili się zastanawiam. Rzeczywiście ta architektura 64 bit przy 1GB Ram może być nie wystarczająca i stąd takie efekty pracy urządzenia. Potrzebuję pilnie kupić iPada i mam mega rozterkę :(

Kupuj śmiało. Nie uważam żeby 1GB ram było za mało. Raczej uważam, że jeśli ktoś ma jakieś problemy mniejsze lub większe to wina iOS7 a nie urządzenia. Należy pamiętać że apple zawsze daje takie parametry aby sprawnie urządzenie chodziło przez ok. 3 lata. Mimo problemów z iPad 3 i szybkiemu wprowadzeniu iPad 4 ludzie dalej korzystają właśnie z "3" i nie mają żadnych problemów. Nie uważam, żeby teraz z AIR było inaczej.

Nie tylko ja ale wielu użytkowników na tym forum nie ma problemu z iPad AIR zdarzyło mi się że kilka razy wybiło safari, ale od wczoraj po aktualizacji jeszcze się to nie zdarzyło, zresztą ostatni raz wybiło z tydzień temu. Nie mam problemu ani ze złym wyświetlaczem ani innymi wymienianymi w tym temacie problemami.

Opinie na temat problemów z iPad AIR oczywiście są słuszne ale należy pamiętać, że większość użytkowników iPad AIR którzy nie mają problemów po prostu się nie wypowiadają bo i po co?

Kupuj śmiało! Ja polecam, miałem wszystkie iPad-y do tej pory jakie były oprócz "3" , ostatnim który posiadałem i dalej posiadam jest iPad mini cellular, nigdy nie miałem z nimi problemów i nie sądzę żebym teraz miał z AIR.

#816 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 November 2013 - 12:50

Kupuj śmiało. Nie uważam żeby 1GB ram było za mało. Raczej uważam, że jeśli ktoś ma jakieś problemy mniejsze lub większe to wina iOS7 a nie urządzenia. Należy pamiętać że apple zawsze daje takie parametry aby sprawnie urządzenie chodziło przez ok. 3 lata. Mimo problemów z iPad 3 i szybkiemu wprowadzeniu iPad 4 ludzie dalej korzystają właśnie z "3" i nie mają żadnych problemów. Nie uważam, żeby teraz z AIR było inaczej.

Nie tylko ja ale wielu użytkowników na tym forum nie ma problemu z iPad AIR zdarzyło mi się że kilka razy wybiło safari, ale od wczoraj po aktualizacji jeszcze się to nie zdarzyło, zresztą ostatni raz wybiło z tydzień temu. Nie mam problemu ani ze złym wyświetlaczem ani innymi wymienianymi w tym temacie problemami.

Opinie na temat problemów z iPad AIR oczywiście są słuszne ale należy pamiętać, że większość użytkowników iPad AIR którzy nie mają problemów po prostu się nie wypowiadają bo i po co?

Kupuj śmiało! Ja polecam, miałem wszystkie iPad-y do tej pory jakie były oprócz "3" , ostatnim który posiadałem i dalej posiadam jest iPad mini cellular, nigdy nie miałem z nimi problemów i nie sądzę żebym teraz miał z AIR.

Dzięki za rzeczową opinię. To nie jest tak, że ja nie miałem do czynienia z iPadem. Miałem 2 mam nadal 3. Obecnie potrzebuję jeszcze jednego i stąd mam trochę wątpliwości. Wczoraj byłem w iSpocie i chwilę się pobawiłem porównując go z 4. Nie wiem czy to przypadek, ale jak chciałem sprawdzić szybkość otwarcia strony przez Safari to akurat Air dwa razy się zawiesił. Czwórka zrobiła to perfekcyjnie szybko. Jeszcze sprawę przemyślę. W między czasie będę czytał również komentarze tych osób, które są jednak zadowolone z Aira :)

#817 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 15 November 2013 - 13:20

Dzięki za rzeczową opinię. To nie jest tak, że ja nie miałem do czynienia z iPadem. Miałem 2 mam nadal 3. Obecnie potrzebuję jeszcze jednego i stąd mam trochę wątpliwości. Wczoraj byłem w iSpocie i chwilę się pobawiłem porównując go z 4. Nie wiem czy to przypadek, ale jak chciałem sprawdzić szybkość otwarcia strony przez Safari to akurat Air dwa razy się zawiesił. Czwórka zrobiła to perfekcyjnie szybko. Jeszcze sprawę przemyślę. W między czasie będę czytał również komentarze tych osób, które są jednak zadowolone z Aira :)

Pamiętaj ja nie piszę bo kupiłem AIR i teraz na siłę próbuję go bronić. Napisałem moje odczucia które oparte są na faktycznym kontakcie z urządzeniem.

#818 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 November 2013 - 13:45

Pamiętaj ja nie piszę bo kupiłem AIR i teraz na siłę próbuję go bronić. Napisałem moje odczucia które oparte są na faktycznym kontakcie z urządzeniem.

Rozumiem, ja mam 3, na którego wszyscy narzekali i też nie miałem z nim nigdy żadnego problemu.

#819 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 November 2013 - 13:50

Ode mnie również słów kilka :) Czekałem na nowego iPada już od pół roku, przez dwa lata używałem iPada 2. Przyznam szczerze, że wydajnościowo do moich zastosowań iPad 2 nie był nawet zły ale bardzo denerwował mnie brak Retiny. iPada 3 ani 4 nie chciałem kupować - wyglądały tak samo jak dwójka tylko, że cięższe i grubsze.... Od początku denerwowaly mnie grubaśne ramki w iPadach, odkąd wyszedł iPad mini marzyłem o "dużym" iPadzie o takim samym wyglądzie jak mini. iPad Air zaprezentowany na konferencji urzekł mnie momentalnie łącznie ze swoją nową nazwą :) To było to na co czekałem! Sprzedałem swoją dwójkę, trochę kasy dołożyłem i wreszcie mogłem go kupić! Moje dwa poprzednie iPady to 1 i 2 - oba 16GB Wi-Fi only. Tym razem wybór padł również na 16GB tyle, że wersję Cellular. Cóż mogę powiedzieć po 24h użytkowania? Jak dla mnie jest to iPad idealny. Doskonały ekran, przepiękny design, super lekki i oczywiście bardzo szybki. Słowo na temat koloru - tak jak iPhona nie wyobrażam sobie innego niż czarny tak iPada muszę mieć w bieli :) Ale wiadomo, każdy sam musi zdecydować jaki kolor bardziej mu odpowiada. Jako, że kupiłem wersję Cellular musiałem wybrać operatora. W tej chwili mam kartę nano SIM Plusa z usługą LTE. W moim obszarze LTE działa owszem chociaż ma prędkość podobną do T-Mobile 3G. I na koniec - Polecam w 100%, najlepszy iPad yet :)

#820 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 15 November 2013 - 14:16

Rozumiem, ja mam 3, na którego wszyscy narzekali i też nie miałem z nim nigdy żadnego problemu.

Ja rowniez mam 3 i rownoscia kolorow i stabilnoscia bije air na glowe. Jest jednak malo poreczny i ciezkawy.
Jak najbardziej polecam air. Jednak trzeba zaakceptowac nierownomierne kolory ekranu i poczekac na poprawe softu.
Jesli te dwie rzeczy wezmiemy pod uwage przy zakupie i je zaakceptujemy to air bedzie napewno dobrym wyborem.

#821 cortez79

cortez79
  • 276 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 November 2013 - 14:58

Ja rowniez mam 3 i rownoscia kolorow i stabilnoscia bije air na glowe. Jest jednak malo poreczny i ciezkawy.
Jak najbardziej polecam air. Jednak trzeba zaakceptowac nierownomierne kolory ekranu i poczekac na poprawe softu.
Jesli te dwie rzeczy wezmiemy pod uwage przy zakupie i je zaakceptujemy to air bedzie napewno dobrym wyborem.

A co masz na myśli "nierównomierne kolory ekranu"? Możesz wstawić zdjęcie?

#822 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 15 November 2013 - 14:59

Trafiają się na pewno iPad air z idealnym ekranem, ja taki mam i inni na tym forum rownież mają. Co do iOS to na pewno może być tylko lepiej, choć jak przykłady mówią nie wszyscy mają problemy.

#823 Szatinkaaa

Szatinkaaa
  • 10 posts

Posted 15 November 2013 - 15:45

[ATTACH=CONFIG]18351[/ATTACH] hej a ktoś mi może powiedzieć czy z moim ekranem jest wszystko ok. Bo ja już sama nie wiem im więcej patrzę tym bardziej żółty wydaje mi się ekran;) barwa z lewej na pewno jest cieplejsza niż z prawej( zamieszczam pytanie w tym poście bo dużo tutaj osób z tym samym problemem)

#824 superlo

superlo
  • 140 posts

Posted 15 November 2013 - 16:01

haha to jest jakaś prowokacja marna;p

#825 Szatinkaaa

Szatinkaaa
  • 10 posts

Posted 15 November 2013 - 16:07

Yyy...nie:)wiec chyba z moim ekranem wszystko ok;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users