Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPad Air

• Please log in to reply
1956 replies to this topic

#351 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 04 November 2013 - 21:43

[All iPads] Another iPad (Air), another (pink/green) unevenly tinted display. - MacRumors Forums
[iPad] Air screen defect? - MacRumors Forums

Tutaj watki o spapranych ekranach poswiatach itp

https://discussions..../thread/5513166

A tutaj o cienkiej szybce.

Jak widac wiecej osob zglasza problemy. Fajnie ze ty masz farta i udalo ci sie trafic egzemplarz bez wad.

#352 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 04 November 2013 - 21:47

Ale ja wcale nie twierdzę, że nie ma wadliwych Air'ów- przeciwnie, wierzę Ci. Wiele osób już podzieliło się problemami. Myślę, że powinieneś pomyśleć o reklamacji- w końcu to nietani sprzęt i takie rzeczy nie powinny mieć miejsca....

#353 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 04 November 2013 - 21:51

Za każdym razem jak wychodzi jakiś nowy sprzęt apple to zawsze znajdzie się trochę szt odbiegajacych jakością od ideałów. Zreszta nie dotyczy to tylko apple. W 90%, tak mi przynajmniej się wydaje na forum wypowiadają się ludzie którzy maja problem! a Ci co nie maja siedzą cicho. A ze sprzedaż iPada idzie w milionach szt tak więc wielkiej tragedii nie ma. Żaden z moich znajomych oraz ja nie mamy problemu z iPad air. Co nie znaczy oczywiście ze nie występuje ale nie robił bym z tego powodu jakiej mega afery.

#354 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 04 November 2013 - 21:51

Problem w tym ze moj cudowny ultrabook samsung jest drugi raz w serwisie w ciagu dwoch tygodni. Jedynie ipad zostal mi do pracy. Chcac nie chcac musze na nim pracowac dopoki nie naprawia mi padlony samsunga.

#355 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 04 November 2013 - 21:55

Problem w tym ze moj cudowny ultrabook samsung jest drugi raz w serwisie w ciagu dwoch tygodni. Jedynie ipad zostal mi do pracy. Chcac nie chcac musze na nim pracowac dopoki nie naprawia mi padlony samsunga.

Jak pech to pech, jak napisał kolega EMU zdarza się to każdej marce... Twój limit miejmy nadzieję, że został wykorzystany i teraz już będzie tylko lepiej :P A gdzie kupowałeś iPada?

#356 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 04 November 2013 - 21:57

Poważnie nie macie wibracji jak odpalicie jakąś muzykę chociażby? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć szczerze mówiąc. Nawet logicznie myśląc ciężko byłoby wykonać iPada tak, żeby nie było czuć drgań od głośnika. Ja całą piosenkę "czuję na dłoniach", ale gra dużo lepiej od dwójki. Co do szybki to jak mocniej przycisnę to wiadomo, że dotyka się ekranu, ale nie wiem kto w normalnych warunkach tak mocno wciska ekran :P Między innymi dzięki temu iPad jest lżejszy.

#357 Hubson83

Hubson83

• 903 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 04 November 2013 - 21:59

Trudno powiedzieć skąd są, ponieważ przy zakupie wewnątrzwspólnotowym na fakturach jest czeski NIP i przeliczają z koron na złotówki.

Ciekawostka powiem Ci. Ja generalnie kupuję w AOS na firmę od 2 lat i zawsze dostawałem fakturę w całości w PLN, z irlandzkim adresem, którą można normalnie rozliczyć w Polsce.

#358 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 04 November 2013 - 22:06

Ipad air cool new feature :-) - YouTube

Tutaj filmik mojego autorstwa. Ukazuje efekt cienkiej szybki.

Zaraz spróbuje czy od wibracji sól będzie skakać na tyle urządzenia :-)

#359 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 04 November 2013 - 22:12

Poważnie nie macie wibracji jak odpalicie jakąś muzykę chociażby? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć szczerze mówiąc. Nawet logicznie myśląc ciężko byłoby wykonać iPada tak, żeby nie było czuć drgań od głośnika. Ja całą piosenkę "czuję na dłoniach", ale gra dużo lepiej od dwójki. Co do szybki to jak mocniej przycisnę to wiadomo, że dotyka się ekranu, ale nie wiem kto w normalnych warunkach tak mocno wciska ekran :P Między innymi dzięki temu iPad jest lżejszy.

Jutro sprawdzę te "drgania", bo nie chcę obudzić sąsiadów po drugiej stronie ulicy :P A tak poważnie, pisząc o tym, że nie zauważyłem wibracji, miałem na myśli jakieś nienaturalnie drgania, "chrząszcznia” itp :)

- - - Połączono posty - - -

Ipad air cool new feature :-) - YouTube

Tutaj filmik mojego autorstwa. Ukazuje efekt cienkiej szybki.

Zaraz spróbuje czy od wibracji sól będzie skakać na tyle urządzenia :-)

Powiem szczerze, że nawet nie spodziewałem się, że jest to aż tak bardzo widoczne... Naprawdę "nie potrafię" tak zrobić u siebie ... Ale lepiej już tak nie rób, bo jeszcze coś naprawdę zepsujesz i po gwarancji :P

#360 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 04 November 2013 - 22:50

Nie no juz go zostawiam niechce zeby pekl bo bedzie smut o :-). Lubie go bardzo mimo wad , bo kto ich nie ma ...
Co do wibracji nie towarzysza im zadne nieprzyjemne akustycznie zdarzenia :-).
Poprostu tyl drga wyraznie pod palcami najbardziej w okolicach punktu G czyli jablka :-)

- - - Połączono posty - - -

I juz na koniec i nie myslcie ze sie uwziolem :-). Zamyka wam sie safari bez powodu? Objaw jest taki ze sie zamyka i po ponownym otwarciu nie pamieta otwartych kart. Dosc denerwujace i zdarza sie kilka razy dziennie. Na ipadzie 3 ktory rowniez posiadam nic takiego sie nie dzieje w ios7.

#361 cassinipl

cassinipl
  • 121 posts

Posted 04 November 2013 - 23:32

W takim tonie nie będę prowadził dalej rozmowy, bo raczej nie masz doświadczenia w tym zakresie. Poczytaj forum to zrozumiesz co mam na myśli. Tobie wymienią na odnowiony a kto inny woli nowy zafoliowany. I niech tak zostanie. Zakończmy ten temat.

Mylisz się. Gwarancja to gwarancja nikt nie ma prawa tak traktować klientów. iSpot daje własną gwarancje, a media markt daje gwarancje applowską i wszelkie naprawy i reklamacje odbywają się jak w przypadku zamówienia przez AOS. Informacja potwierdzona przez sprzedawcę w media, sam mi powiedział, że wszelkie reklamacje, wymiany realizuje Apple a oni już nic do tego nie mają i to własnie z apple mam sie kontaktować.

Swoją drogą dziwie sie, że Apple tak daje się na te matryce nabierać. Wada matrycy jest wtedy gdy utrudnia to korzystanie z tabletu, martwe piksele, lub wyraźnie złe oświetlenie. To że lewa strona jest ciut jaśniejsza od prawej czy odwrotnie to w każdym sprzęcie tak jest, teraz spójrzcie na swój laptop... A tak to takie pierdu pierdu, może jeszcze Albedo wyświetlacza piksel po pikselu sprawdzajmy. Przesada mała już.

#362 wiktor96

wiktor96
  • 420 posts

Posted 05 November 2013 - 01:31

Mylisz się. Gwarancja to gwarancja nikt nie ma prawa tak traktować klientów. iSpot daje własną gwarancje, a media markt daje gwarancje applowską i wszelkie naprawy i reklamacje odbywają się jak w przypadku zamówienia przez AOS. Informacja potwierdzona przez sprzedawcę w media, sam mi powiedział, że wszelkie reklamacje, wymiany realizuje Apple a oni już nic do tego nie mają i to własnie z apple mam sie kontaktować.

Swoją drogą dziwie sie, że Apple tak daje się na te matryce nabierać. Wada matrycy jest wtedy gdy utrudnia to korzystanie z tabletu, martwe piksele, lub wyraźnie złe oświetlenie. To że lewa strona jest ciut jaśniejsza od prawej czy odwrotnie to w każdym sprzęcie tak jest, teraz spójrzcie na swój laptop... A tak to takie pierdu pierdu, może jeszcze Albedo wyświetlacza piksel po pikselu sprawdzajmy. Przesada mała już.

Po prostu nadal tkwisz w PRLu i łykasz byle co Ci dają i nie walczysz o swoje, skoro płacę 2k lub więcej za jakiś sprzęt to oczekuję od niego nienagannego działania.

#363 BIGPUN

BIGPUN
  • 210 posts
  • SkądWarszawa

Posted 05 November 2013 - 01:41

berger może śniadania nie jadłeś? Wystarczy lekko nacisnąć, a wychodzą kolorki. Poleciałem do ispota "ponacisksć" inne. Wszystkie miękkie, aż mnie pogonili:)

#364 szymonb

szymonb
  • 74 posts

Posted 05 November 2013 - 04:07

Faulty Apple iPad Air Screen Exposed

https://discussions....art=30&tstart=0

https://discussions..../thread/5520922

Wada ekranu to chyba jednak masowy problem. Podejrzewam ze wiele ludzi poprostu nie zwraca na to uwagi.

#365 berger91

berger91
  • 277 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 05 November 2013 - 07:42

berger może śniadania nie jadłeś? Wystarczy lekko nacisnąć, a wychodzą kolorki.
Poleciałem do ispota "ponacisksć" inne. Wszystkie miękkie, aż mnie pogonili:)

Naciskałem po kolacji! :P Dzisiaj muszę odwiedzić iDream to zobaczę przy okazji inne ... :P

#366 buldoggg

buldoggg
  • 544 posts
  • SkądKatowice

Posted 05 November 2013 - 08:12

W ipadzie 3 również to występuje

#367 EMU

EMU
  • 2372 posts

Posted 05 November 2013 - 08:43

W iPad mini również….

#368 MMAchu

MMAchu
  • 28 posts

Posted 05 November 2013 - 09:48

Słuchajcie mam możliwość zamówienia w salurion.pl za 2449zł 32gb - model WIFI. Zastanawiam się czy cebulakować na 50zł czy kupić pewniak od Apple store, jak myślicie? Chcę zamówić 3 sztuki, byłem w iSpot'cie ale po przeczytaniu tego wątku olałem ich. Apple store nie posiada sklepów stacjonarnych? PS. Myśleliście już nad etui? Jak chyba celuję w Speck StyleFolio, chciałem Smart Case ale nie dość, że jest niewyobrażalnie drogi to do tego nowy, 3-segmentowy cover rozszczepia się przy próbie postawienia iPada pionowo dość często.

#369 zicki

zicki
  • 56 posts
  • SkądWiedeń

Posted 05 November 2013 - 09:51

W moim air na szczęście wszystko bez problemów , choć szyba w porównaniu do iPada 4 sprawia wrażenie jakby cienkiego plastika i ten dźwięk przy szukaniu w nią , ale cóż coś za coś cieńsza szyba w zamian za odchudzanie iPada . Co do dźwięku to wg mnie iPad 4 gra głośniej niż Air.

#370 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 05 November 2013 - 10:07

Słuchajcie mam możliwość zamówienia w salurion.pl za 2449zł 32gb - model WIFI. Zastanawiam się czy cebulakować na 50zł czy kupić pewniak od Apple store, jak myślicie? Chcę zamówić 3 sztuki, byłem w iSpot'cie ale po przeczytaniu tego wątku olałem ich. Apple store nie posiada sklepów stacjonarnych?.

Ja bym nie ryzykował, przy trzech sztukach, niech się trafi jakiś babol i będziesz miał problem z wymianą. A w Apple Store bez problemu Ci wymienią. Stacjonarnego nie ma, trzeba zamówić online.

#371 MikeU

MikeU
  • 96 posts

Posted 05 November 2013 - 10:07

W Apple Online Store kupujesz w PLN a nie w Euro i na fakturze VAT masz kwoty w PLN ze stawką 23% Normalnie rozliczasz tą fakturę, oni mają VAT Europejski bo są z Irlandii, ale są zarejestrowani jako polski płatnik VAT.

Ok dzięki - dzisiaj udało mi się dodzwonić i potwierdzić u źródła, że tak faktycznie jest - są zarejestrowani do VAT w Polsce i wystawiają faktury z polskim VAT.
Do tego jak tu pisano 14 dni na dokonanie zwrotu bez podana przyczyny. Zatem chyba nie ma faktycznie sensu pierdzielić się w kupowanie w MM czy iSpotach, jak można u producenta za taką samą cenę a na lepszych warunkach. Dziś wybieram się do szołrumu (czytaj iSpot) pooglądać i pewnie zamówię w AOS potem. Jak coś będzie nie tak, to po prostu oddam lub wymienię.

#372 MMAchu

MMAchu
  • 28 posts

Posted 05 November 2013 - 10:29

Chyba masz rację, zamówię z Apple Store... i chyba jednak wezmę Smart Case'y bo dzisiaj w końcu ktoś wrzucił zdjęcia w eternet tego etui i wygląda kiczowato. Na tym iPadzie zamierzam z 2 lata popracować... więc czy 329zł na 2 lata to dużo? Chyba nie aż na tyle, żeby tego nie przeboleć :)

W iSpotcie równiez oglądałem nowego Air'a, jestem póki co użytkownikiem iPada 4 i z jednej strony nowy model prezentuje się świetnie, z początku myślałem, ze to mini taki był zgrabny, jednak z jakością/wrażeniem taniości mieliście rację, 4ka wygląda na swoją cenę... Air raczej nie :)

I wybaczcie głupie pytanie, ale mam problem z terminologią... jeśli mówimy o AOS chodzi o Apple Store - oficjalny sklep producenta, czyli Oficjalny Apple Store Polska - iPhone 5s, iPhone 5c, iPad Air, MacBook Pro i więcej ?

EDIT: Rozumiem, że jeśli chodzi o ew. wymianę w Apple Store, to jak wyglądają koszty przesyłki? Ja wysyłam do nich na mój koszt a oni mi odsyłają na swój, czy w jaki sposób to funkcjonuje?

#373 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 05 November 2013 - 10:39

I wybaczcie głupie pytanie, ale mam problem z terminologią... jeśli mówimy o AOS chodzi o Apple Store - oficjalny sklep producenta, czyli Oficjalny Apple Store Polska - iPhone 5s, iPhone 5c, iPad Air, MacBook Pro i więcej ?

Tak.

EDIT: Rozumiem, że jeśli chodzi o ew. wymianę w Apple Store, to jak wyglądają koszty przesyłki? Ja wysyłam do nich na mój koszt a oni mi odsyłają na swój, czy w jaki sposób to funkcjonuje?

Nie, Apple zamawia kuriera od Ciebie na swój koszt.

#374 MMAchu

MMAchu
  • 28 posts

Posted 05 November 2013 - 10:51

Oleyek, dzięki. Dzwoniłem do Apple Store, dupa - zero zniżek. Może po wejściu Mini coś się zmieni, więc nie wiem teraz czy zamawiać od razu czy ew. czekać i liczyć na jakąś zniżkę. Przy 3-4 iPadach nawet kilkuprocentowa zniżka wyniosła by kilkaset zł, pytanie tylko czy gra warta świeczki.

#375 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 05 November 2013 - 11:01

Oleyek, dzięki.

Dzwoniłem do Apple Store, dupa - zero zniżek. Może po wejściu Mini coś się zmieni, więc nie wiem teraz czy zamawiać od razu czy ew. czekać i liczyć na jakąś zniżkę. Przy 3-4 iPadach nawet kilkuprocentowa zniżka wyniosła by kilkaset zł, pytanie tylko czy gra warta świeczki.

Nic się nie zmieni, do momentu premiery nowych iPadów (pewnie za rok) cena pozostanie bez zmian. Oczywiście mówimy o AOS.

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users