Ale jaka wtopa z ekranami o czym wy gadacie xddddd jedna osoba cos gdzies napisala i wybuchla globalna panika...
Co najmniej 2 osoby pisały, że mają problem i oddają do wymiany. Plus ktoś wklejał linki do zagranicznych forów - czyli problem jednak może się zdarzyć.
Nie panikuję, ale znając moje szczęście to ja trafię na taki wadliwy model i dla tego wolę sprawdzić przed zakupem.
- - - Połączono posty - - -
Nie jestem podatnikiem podatku VAT i całość wrzucam w koszty, ale moja księgowa nigdy nie robi problemu z tymi fakturami z Apple (tablety, telefony czy komputery). Kontrolę z US też już miałem nie jedną.
Koszty to jedno, tu można dać zagraniczną fakturę bez problemu. Inna sprawa z odliczeniem VAT. Z zagranicznej faktury zagranicznego VAT nie odliczysz - z z tego co rozumiem dostanę fakturę z Irlandzkim VAT.
Edit: chyba jednak nie, coś źle doczytałem, VAT irlandzki jest na usługi a nie towary, oni są zarejestrowani normalnie do VAT w Polsce: PL5263084600. Jutro zadzwonię i się upewnię - może faktycznie zamówię u nich i w razie czego oddam.