iPhone 5 - LTE Play
Napisano 11 stycznia 2014 - 18:42

Napisano 11 stycznia 2014 - 19:19
Kolego ilość kropek to siła sygnału....a nie w domyśle 3G, jak masz włączone dane sieci to nie masz 3G bo nie możesz mieć, oznaczenie 3g to sygnalizacja z jaką prętkościąbędzie Ci szedł przesył danych, a nie rozmowa.
- - - Połączono posty - - -
po wyłączeniu ma Cie się nie pokzywać E ani 3G, zresztą zoczacz sam
Mylisz pojęcia. 3G to rodzaj sieci w którym transmisja jest szybsza, wyłączenie danych sieci kom. wyłącza transmisję danych, ale nie ma to nic wspólnego czy telefon korzysta z sieci 3G czy 2G. Telefony domyślnie dążą do 3G ze względu na lepszą jakość rozmów. Jeżeli nie ma wyłącznika 3G w ustawieniach (który nie ma nic wspólnego z transmisją danych tylko z tym z jakiego rodzaju sieci tel. korzysta) to będąc w kiepskim zasięgu 3G, telefon będzie co chwila gubić sieć i wskakiwać na 2G, po czym jak znó przyuważy 3G to się na 3G przełączy i tak w kółko, co powoduje duży drenaż baterii.
Znacznik 3G też nie pokazuje Ci prędkości bo nie wiesz czy jest to HSPA, HSDPA, HSPA+ itd...
Napisano 21 stycznia 2014 - 12:32
Niestety mi sie to rowniez nie udalo. Probowalem kilka razy, z restorem z backupu, na czysto, za kazdym razem klapa.(iphone 5) Z tego powodu cofnalem sie do 7.1 b2. Trzeba zaczekac na finalny release 7.1 i stowarzyszony z nim update iTunes, pewnie wtedy zacznie znowu dzialac mozliwosc wrzucania custom ipccok. bo dyskusja zeszła na inny tor , moje pytanie było, czy komuś udało się wgrac ustawienia Play 15.6 do 7.1 beta 3 i tego się trzymajmy
EDIT: Czy ktos moze sprawdzal czy na 7.1b4 dziala juz wrzucanie custom ipcc ?
Napisano 21 stycznia 2014 - 16:48
Napisano 31 stycznia 2014 - 11:55
Napisano 11 lutego 2014 - 00:58
Napisano 11 lutego 2014 - 01:07
Napisano 11 lutego 2014 - 02:27
Taki mały tutorialik jak wgrać starszy plik ipcc.
1. Odpalamy wiersz poleceń. Przechodzimy do folderu z iTunes za pomocą komendy "cd" (szukaj w google). Druga opcja to wejść do folderu z zainstalowanym iTunes poprzez eksplorator, kliknąć prawym przyciskiem myszy w puste pole trzymając jednocześnie Shift. Wybieramy "Otwórz okno polecenia tutaj".
2. Wpisujemy komendę: iTunes.exe /setPrefInt carrier-testing 1
3. Oczywiście komendę zatwierdzamy enterem.
4. Teraz odpalamy iTunes.
5. I tak jak kolega wyżej pisał, klikamy shift+aktualizuj i już możemy wybrać plik ipcc (po wybraniu z listy rozwijanej typu plików ipcc)
Ten opis już czytałem ;P i np nie mam pojecia czy chodzi o wiersz poleceń w I Tunes czy gdzieś w folderach gdzie jest zapisane I tunes. Chodzi o to, że nie kojażę fachowego słownictwa i chciałbym aby ktoś tak łopatologicznie mi wyjaśnił a nie tak skrótowo jak dla kogoś obeznanego w temacie. Coś w stylu ten przycisk znajduje sie w górnym rogu itd

Napisano 11 lutego 2014 - 09:21
Ten opis już czytałem ... Dla mnie to czarna magia ;P
Ja to potrafię zrozumieć

Odpalasz wiersz poleceń klikając menu start > uruchom > wpisujesz "cmd" (oczywiście bez cudzysłowów) i klikasz Enter
Wyskoczy czarne okienko wiersza poleceń
Teraz przechodzisz do Menu start > komputer > dysk lokalny "C" > program files > iTunes > kliknąć prawym przyciskiem myszy w puste pole trzymając jednocześnie Shift. Wybieramy "Otwórz okno polecenia tutaj" > i w tym czarnym okienku wpisujesz komendę: "iTunes.exe /setPrefInt carrier-testing 1" (oczywiście znów bez cudzysłowów) > i zatwierdzasz Enterem
Teraz odpalasz iTunes, czyli: menu start > wszystkie programy > iTunes (no chyba że masz skrót na pulpicie)
jak już ci się odpali to podłącz srajfona, po chwili w prawym górnym rogu iTunes pojawi się przycisk "iPhone" (pod paskiem wyszukiwania)
kliknij w niego > przeniesiesz się do okna zarządzania srajfonem > będzie tam dosyć mocno rzucający się w oczy ;-) knefel (po polskiemu to będzie przycisk) opisany jako "Sprawdź aktualizacje" > trzymając "Shift" klikasz w niego lewym myszy > otworzy się okno exploratora w którym musisz podać ścieżkę do pliku .ipcc , czyli inaczej musisz ten plik wskazać i zatwierdzić przyciskiem "Otwórz"
I to by było w zasadzie na tyle, być może pojawi się jeszcze jakiś komunikat że aktualizacja przebiegła pomyślnie - nie pamiętam

Napisano 11 lutego 2014 - 18:55
Napisano 11 lutego 2014 - 20:41
Wielkie dzięki za poradnik ale już pojawił się jeden kłopot a mianowicie gdy klikam prawym przyciskiem myszy w puste pole trzymajac jednocześnie Shift, nie pojawia mi się "Otwórz okno polecenia tutaj" tylko zwykłe okienko z widok, rozmieść ikony, odśwież, dostosuj folder, nowy, właściwości. Mam Windows Xp, może to coś zmienia i w tym rzecz ?
Jak wyskoczy Ci to pierwsze czarne okienko z wierszem polecenia to wpisz i zatwierdz: "C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe /setPrefInt carrier-testing 1"
Napisano 12 lutego 2014 - 11:33

Napisano 12 lutego 2014 - 11:36
Napisano 12 lutego 2014 - 11:46
Napisano 12 lutego 2014 - 12:06
Napisano 12 lutego 2014 - 12:58
Napisano 12 lutego 2014 - 15:51
Tego jak podejrzewam nie wiedzą nawet najstarsi górale i raczej się nie dowiesz, pozostanie Ci tylko czekaća długo trzeba bedzie czekać bo play już śmiga
Napisano 12 lutego 2014 - 20:16
Jak wyskoczy Ci to pierwsze czarne okienko z wierszem polecenia to wpisz i zatwierdz: "C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe /setPrefInt carrier-testing 1"
Gdy robię tak jak Pan napisał to wyskakuje mi komunikat nazwa 'C:\Program' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.

Napisano 12 lutego 2014 - 20:24
Gdy robię tak jak Pan napisał to wyskakuje mi komunikat nazwa 'C:\Program' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.
muszę zmienić sieć czy jest jeszcze jakis ratunek :/ ?
Spróbuj wpisać razem z cudzysłowem.
Napisano 12 lutego 2014 - 21:28
muszę zmienić sieć czy jest jeszcze jakis ratunek :/ ?
Powiedz mi jeszcze gdzie dokładnie kliknąłeś, w pustym polu okna z plikami iTunes, czy gdzie indziej, głupie pytanie ale ktoś zielony w temacie komputerów w różne miejsca klika, przeważnie nie tam gdzie trza

Jeśli to nie pomoże to najlepiej idź do kogoś kto ma Windows 7 i zrób to z pozycji jego komputera, nie mam winXP na żadnym komputerze i nie jestem w stanie Ci pomóc...
Napisano 12 lutego 2014 - 21:33
Poprawka -> wpisz dokładnie tak jak jest tutaj:Spróbuj wpisać razem z cudzysłowem.
"C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1
Napisano 13 lutego 2014 - 01:16
Powiedz mi jeszcze gdzie dokładnie kliknąłeś, w pustym polu okna z plikami iTunes, czy gdzie indziej, głupie pytanie ale ktoś zielony w temacie komputerów w różne miejsca klika, przeważnie nie tam gdzie trza
, musisz kliknąć w oknie w którym wyświetlają się pliki iTunes, pierw kliknij raz lewym myszy bo może okno było nie aktywne i potem prawym z wciśniętym Shift-em
Jeśli to nie pomoże to najlepiej idź do kogoś kto ma Windows 7 i zrób to z pozycji jego komputera, nie mam winXP na żadnym komputerze i nie jestem w stanie Ci pomóc...
Otworzyłem folder iTunes i kliknąłem prawym myszy z shiftem poniżej tych plików co są w tym folderze w białe pole

Napisano 13 lutego 2014 - 16:29
a okno było aktywne ? Spróbuj jeszcze raz, pierw jednak kliknij lewym myszy co by się upewnić że okno jest aktywneOtworzyłem folder iTunes i kliknąłem prawym myszy z shiftem poniżej tych plików co są w tym folderze w białe pole
Napisano 13 lutego 2014 - 22:33
a okno było aktywne ? Spróbuj jeszcze raz, pierw jednak kliknij lewym myszy co by się upewnić że okno jest aktywne
Tak, okno napewno było aktywne.
Poprawka -> wpisz dokładnie tak jak jest tutaj:
Gdy wkleiłem powyższą komendę to już nie wyświetliło tego co poprzednio tylko polecenie startowe
W iTunes nie znalazłem żadnego przycisku sprawdź aktualizacje, ale może dlatego że coś właśnie nie tak jest wcześniej. Kliknąłem w pomoc i tam było sprawdź aktualizację to wyświetla mi tylko że mam aktualna wersje iTunes i proponuje aktualizację IOS do 7.0.5
Napisano 13 lutego 2014 - 22:48
Najpierw kliknij tu:Tak, okno napewno było aktywne.
Gdy wkleiłem powyższą komendę to już nie wyświetliło tego co poprzednio tylko polecenie startowe
W iTunes nie znalazłem żadnego przycisku sprawdź aktualizacje, ale może dlatego że coś właśnie nie tak jest wcześniej. Kliknąłem w pomoc i tam było sprawdź aktualizację to wyświetla mi tylko że mam aktualna wersje iTunes i proponuje aktualizację IOS do 7.0.5
[ATTACH=CONFIG]20306[/ATTACH]
Później Shift+Update:
[ATTACH=CONFIG]20307[/ATTACH]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych