Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5 - LTE Play

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
399 odpowiedzi w tym temacie

#226 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 13 lutego 2014 - 23:40

Najpierw kliknij tu:
[ATTACH=CONFIG]20306[/ATTACH]
Później Shift+Update:
[ATTACH=CONFIG]20307[/ATTACH]

Nie bardzo wiem w co mam u siebie kliknac bo na tym zdjeciu strzałka wskazuje okladke plyty w bibliotece iTunes. A w tym czarnym okienku to powinno tam cos sie zadziac i jakis komunikat tam wyswietlic ze przyjelo ta komende ? Wziąłem komputer od taty z windowsem 7 jesli to cos zmienia i tu probuje.

#227 Onlinemaster

Onlinemaster
  • 54 postów

Napisano 14 lutego 2014 - 00:38

w tym miejscu, w którym zaczyna się ta strzałka, gdzie obecnie pisze iPod, będzie pisało iPhone i to właśnie w ten przycisk "iPhone" musisz kliknąć, przeniesiesz się do strony w której będzie przycisk aktualizacji, sam powinieneś do tego dojść ;-)

#228 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 14 lutego 2014 - 16:09

w tym miejscu, w którym zaczyna się ta strzałka, gdzie obecnie pisze iPod, będzie pisało iPhone i to właśnie w ten przycisk "iPhone" musisz kliknąć, przeniesiesz się do strony w której będzie przycisk aktualizacji, sam powinieneś do tego dojść ;-)

Do tego ekranu z 2 zdjęcia umiem przejść i robiłem juz to wcześniej, problem w tym że jak klikam aktualizacje to nie wyskakuje aktualizacja ustawień operatora. Czy trzeba mieć najnowszy IOS 7.0.5 aby ta operacja poszła ? Moim zdaniem jest coś nie tak w tym czarnym okienku, możesz napisac co tam dokładnie powinno wyskoczyc po zatwierdzeniu enterem tej komendy co mi wklejałeś ?

#229 Onlinemaster

Onlinemaster
  • 54 postów

Napisano 14 lutego 2014 - 17:12

Do tego ekranu z 2 zdjęcia umiem przejść i robiłem juz to wcześniej, problem w tym że jak klikam aktualizacje to nie wyskakuje aktualizacja ustawień operatora.

Ty masz kliknąć w przycisk "Sprawdź aktualizacje" i klikasz w niego LEWYM MYSZY TRZYMAJĄC WCIŚNIĘTY KLAWISZ "SHIFT", żadna aktualizacja ustawień operatora Cię nie interesuje

Czy trzeba mieć najnowszy IOS 7.0.5 aby ta operacja poszła ? Moim zdaniem jest coś nie tak w tym czarnym okienku, możesz napisac co tam dokładnie powinno wyskoczyc po zatwierdzeniu enterem tej komendy co mi wklejałeś ?

Po pierwsze to iOs-a w wersji 7.0.5 nie ma, najnowsza to 7.0.4, informuje notorycznie o aktualizacji ustawień operatora właśnie, ale to oznacza powrót do LTE...
Znów po zatwierdzeniu komendy niczego się nie spodziewaj ;-)

#230 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 14 lutego 2014 - 17:28

Przycisk "sprawdz aktualizację" mam tylko jak wejdę w pomoc i tam w rozwinietym pasku go wybiorę, na wierzchu nigdzie go nie widzę. A faktycznie to nie IOS ten 7.0.5 ale i tak go nie klikałem wiec bez roznicy. Skoro w tym czarnym okienku nic nie musi sie pokazac po zatwierdzeniu komendy, w czym tkwi problem w takim razie ?

#231 Onlinemaster

Onlinemaster
  • 54 postów

Napisano 14 lutego 2014 - 17:36

Przycisk "sprawdz aktualizację" mam tylko jak wejdę w pomoc i tam w rozwinietym pasku go wybiorę, na wierzchu nigdzie go nie widzę.

jak odpalisz iTunes, podłączysz srajtka do kompa to po chwili pokaże ci się przycisk iPhone o którym pisałem wyżej (strzałka), klikasz w niego i musi być widoczny przycisk "Sprawdź aktualizacje" nie ma inaczej!

#232 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 14 lutego 2014 - 17:44

jak odpalisz iTunes, podłączysz srajtka do kompa to po chwili pokaże ci się przycisk iPhone o którym pisałem wyżej (strzałka), klikasz w niego i musi być widoczny przycisk "Sprawdź aktualizacje" nie ma inaczej!

No robię tak jak napisałeś i przechodzi do tego widoku gdzie jest mój nr telefonu, nr seryjny itd. no i gdzie ma być ten przycisk ? po prawej mam tylko aktualizuj czyli tyczy sie to tego 7.05 i odtwórz iphona innych przyciskow nie mam.

#233 Onlinemaster

Onlinemaster
  • 54 postów

Napisano 14 lutego 2014 - 18:05

Jaka masz wersję iTunes? U mnie wygląda to tak: [ATTACH=CONFIG]20320[/ATTACH]

#234 koboos

koboos
  • 290 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 lutego 2014 - 18:30

Jaka masz wersję iTunes?
U mnie wygląda to tak:

[ATTACH=CONFIG]20320[/ATTACH]

Wcale nie musi być "sprawdz aktualizacji". Moze byc "aktualizuj", ale to bez znaczenia. Masz kliknac w to trzymajac shift. Wyskoczy okienko, w ktorym musisz wybrac plik z ustawieniami operatora .ipcc (konieczna moze byc w tym okienku zmiana wyswietlanych rodzajow plikow - lista rozwijana w prawym dolnym rogu - przesledz ten watek kilka stron wczesniej opisalem wszystko co i jak). Jak juz wybierzesz z listy rozwijanej pliki .ipcc to masz znalezc na dysku plik ze starymi ustawieniami operatora (rowniez w poprzednich postach go znajdziesz).

#235 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 15 lutego 2014 - 02:00

Jaka masz wersję iTunes?
U mnie wygląda to tak:

[ATTACH=CONFIG]20320[/ATTACH]

Mam aktualna wersję iTunes ;)

Poradziłem sobie w koncu :D wszystko rozbijało się o ten przycisk sprawdz aktualizację, a u mnie jest aktualizuj no i tak sobie szukałem tego jak głupi :P
Mam jeszcze pytanko czy jest jakaś roznica między tą wersją 15.5 a 15.6 ktoras jest lepsza itp ? Mi wgrało tą 15.5. Przy okazji jeszcze spytam czy da się synchronizowac iPhona z włączonym touch ID ? bo cos mi tam wyskoczylo, ze mam kod na telefonie i iTunes nie moze sie z nim polaczyc czy cos takiego, a jak wylaczylem to bez problemu go wykrylo. I na koniec czy jest cos jakby odswierz w iTunes aby nie musieć ponownie podpinac telefonu aby go znow wykryl jesli wyjdę tym wylacznikiem do strony startowej ? Sory, ze nie na temat ale szkoda zakladać nowe watki dla takich blachych rzeczy :)

#236 jerrytom

jerrytom
  • 7 postów
  • SkądŁódź

Napisano 06 marca 2014 - 12:33

Wcale nie musi być "sprawdz aktualizacji". Moze byc "aktualizuj", ale to bez znaczenia. Masz kliknac w to trzymajac shift. Wyskoczy okienko, w ktorym musisz wybrac plik z ustawieniami operatora .ipcc (konieczna moze byc w tym okienku zmiana wyswietlanych rodzajow plikow - lista rozwijana w prawym dolnym rogu - przesledz ten watek kilka stron wczesniej opisalem wszystko co i jak). Jak juz wybierzesz z listy rozwijanej pliki .ipcc to masz znalezc na dysku plik ze starymi ustawieniami operatora (rowniez w poprzednich postach go znajdziesz).

Do tego momentu przebiega wszystko ok. Problem jest u mnie taki, że nie potrafię odszukać pliku z wersją 15.06 ipcc :/ Gdzie szukać?
Może byłby ktoś miły i podrzucił mi ten plik...:D

- - - Połączono posty - - -

Przepraszam za zaśmiecanie wątku. Oczywiście niezbyt dokładnie przejrzałem wątek... pliki były zamieszczone. Moja wina:/ W ramach pokuty wspomnę tylko, że w wersji na windę 64 bit zmienia się ścieżka, którą wpisujemy. "C:\Program Files (x86)\iTunes\iTunes.exe" /setPrefInt carrier-testing 1

#237 Maxpace133

Maxpace133
  • 31 postów

Napisano 08 marca 2014 - 15:47

Ja po podłączeniu iPhona 5 do iTunes dostałem odrazu powiadomienie, o aktualizacji ustawień operatora. Lte działa normalnie.

#238 e2003118

e2003118
  • 4 postów

Napisano 10 marca 2014 - 19:29

Ma ktoś już finalną 7.1? Da się w niej wgrać ustawienia Play w wersji 15.5 lub 15.6?

#239 michas86

michas86
  • 380 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 marca 2014 - 21:55

własnie chyba nie działa przywrócenie Play 15.6 gdyż w iOS 7.1 domyślnie wskakuje 16.0.. ktoś ma inny sposób na "wgranie" starego 2G-3G zamiast LTE z plikiem Play 15.6?

#240 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 10 marca 2014 - 22:08

Prawdopodobnie trzeba będzie zmienić wersję 15.6 na co najmniej 16.0. Nie chce mi się tego dziś robić. Jutro dam znać, jak już zobaczę jak bateria się zachowuje.

#241 wierzba123

wierzba123
  • 95 postów

Napisano 10 marca 2014 - 23:12

Na tą chwilę wgrywając 15.6 na ios 7.1 ustawienia operatora się nie zmieniają :/

#242 Gutor

Gutor
  • 20 postów

Napisano 11 marca 2014 - 14:51

O dziwo u mnie w pracy w Dąbrowie Górniczej telefon od czasu do czaso loguje się do siecie LTE (znaczek 3G zamienia się na LTE), jednak prędkość nie powala.

#243 kejol

kejol
  • 25 postów

Napisano 11 marca 2014 - 15:19

Bateria tragedia tak jak przed uaktualnieniem do IOS7.1 z ustawieniami LTE. Sama edge uaktywniony na telefonie extra sie spisywał do maili imessage a samo 3G wpieprza niewiadomo po co i jest zbedne. Moze ktoś cuś pokabinuje aby wrócić do starych ustawień sieci komórkowej?

#244 podgrzybek_1990

podgrzybek_1990
  • 19 postów

Napisano 11 marca 2014 - 15:42

Dobrze, że nie zrobiłem jeszcze aktualizacji, a już mnie kusiło, żeby kliknąć sobie w iTunes:D Chociaż chciałbym BARDZO mieć iOS 7.1 na swoim telefonie... Także również z utęsknieniem czekam na jakieś rozwiązania, bo na PLAY nie mamy co liczyć... Właśnie napisałem na ich forum obszernego posta, na co podesłali mi link do metody aktualizacji ustawień przez iTunes i plik .ipcc, a kiedy napisałem, że ta metoda na iOS 7.1 nie działa i żeby spróbowali nam pomóc, to dostałem odpowiedź: "(...) uwierz mi operator wie o tym problemie. Niestety nie wiem w temacie czy coś będzie korygowane, naprawiane, uaktualniane " Także hmmm... Liczę na Was, koledzy i koleżanki!:)

#245 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 marca 2014 - 15:54

Moze ktoś cuś pokabinuje aby wrócić do starych ustawień sieci komórkowej?

Personel kabinowy już nad tym pracuje. ;)

#246 woojtekn

woojtekn
  • 96 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 11 marca 2014 - 15:56

Personel kabinowy już nad tym pracuje. ;)

:-) trzymamy kciuki!

#247 wierzba123

wierzba123
  • 95 postów

Napisano 11 marca 2014 - 19:38

Jakby nie mogło być suwaka LTE/3G - jak jest on to szuka lepszego sygnału LTE lub 3G jak off - to mamy edge

#248 najman

najman
  • 953 postów

Napisano 11 marca 2014 - 19:57

Ja myslalem ze zrobia to w iOS 7.1

#249 podgrzybek_1990

podgrzybek_1990
  • 19 postów

Napisano 11 marca 2014 - 20:11

A może ktoś sprawdzić, czy da się wrzucić wersję ustawień już z LTE, np. 15.7?

#250 wierzba123

wierzba123
  • 95 postów

Napisano 11 marca 2014 - 20:21

A co to zmienia 15.7 vs 16.0 ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych