Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wra偶enia

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1626 Radi-83

Radi-83
  • 250 post贸w

Napisano 16 lutego 2014 - 00:20

[QUOTE ten LG Twojego taty to jaki艣 wzorzec? Zaraz padn臋 :)[/QUOTE]

Marka i model nie ma tu znaczenia, po prostu podoba mi si臋 w nim odcie艅 bieli i chcia艂em mie膰 jaki艣 punkt odniesienia. Wiadomo, kazdy jest inny i dla jednego co艣 jest problemem, wada a inny na to leje i u偶ywa ;p

#1627 m@ro

m@ro
  • 61 post贸w

Napisano 16 lutego 2014 - 00:36

Marka i model nie ma tu znaczenia, po prostu podoba mi si臋 w nim odcie艅 bieli i chcia艂em mie膰 jaki艣 punkt odniesienia. Wiadomo, kazdy jest inny i dla jednego co艣 jest problemem, wada a inny na to leje i u偶ywa ;p

Tak, masz racje, ale mi si臋 podoba odcie艅 bieli w 5s, wie mo偶e to LG nale偶a艂o by oddac na gwarancj臋?? :) Kto to oceni?

#1628 Radi-83

Radi-83
  • 250 post贸w

Napisano 16 lutego 2014 - 01:12

Tak, masz racje, ale mi si臋 podoba odcie艅 bieli w 5s, wie mo偶e to LG nale偶a艂o by oddac na gwarancj臋?? :) Kto to oceni?

No to si臋 ciesz, i u偶ywaj :P je艣li dostan臋 sztuke z r贸wnomiernym pod艣wietleniem i nie rzucajac膮 si臋 w oczy z贸艂ci膮 to zatrzymam go ;)

#1629 m@ro

m@ro
  • 61 post贸w

Napisano 16 lutego 2014 - 01:26

No nie mog臋. O lu藕nym power by艂o 100 stron tutaj napisane, ale o twoim nieszcz臋艣liwym nier贸wnomiernym, 偶贸艂tym pod艣wietlaniu tylko Ty piszesz

#1630 sereksztum

sereksztum
  • 335 post贸w

Napisano 16 lutego 2014 - 11:56

Nie sugerujcie si臋聽tygodniem, 偶e wtedy b臋d膮 lepiej spasowane czy co艣... to raczej loteria, albo nie wiem. Mam 46 tydzie艅, wszyscy z tamtego tygodnia pami臋tam pisali, 偶e maj膮 g贸wno. Lataj膮cy power, wy艣wietlacz 偶贸艂ty, paprochy pod aparatem. M贸j jest idealnie spasowany, wy艣wietlacz cieplejszy ni偶 iPhone4, ale nie 偶贸艂ty. (zreszt膮聽to chyba iPhone 4 ma dziwnie zimny, bo pami臋tam jak przy kupnie por贸wnywa艂em go z Taczk膮4), guziki wszystkie ok, Power stuka jak trz臋s臋聽telefonem... UWAGA UWAGA! sprawdzi艂em i w iPhonie 4 stuka dok艂adnie tak samo. Wi臋c sorry, ale m贸j z 46 wg mnie jest idealny... :D EDIT: Sprawdzi艂em 2G... r贸wnie偶 stuka. Tylko tak bardziej plastikowy d藕wi臋k si臋聽wydaje. Mo偶e dlatego, 偶e power z plastiku :o

#1631 艁ukasz Wojciechowski

艁ukasz Wojciechowski
  • 133 post贸w
  • Sk膮dWawa/Z膮bki

Napisano 17 lutego 2014 - 12:27

Mam pytanie do wla艣cicieli Space Gray czy wasze jab艂uszko z ty艂u jest idealnie lustrzane czy ma lekka faktur臋 sk贸rki pomara艅czy bo ja mam to drugie a wydaje mi sie ze powinno byc idealnie wypolerowane. tak dopiero dzisiaj zdjalem folie z plec贸w.

#1632 thrusterr

thrusterr
  • 52 post贸w
  • Sk膮dwarszawa

Napisano 17 lutego 2014 - 14:24

Mam pytanie do wla艣cicieli Space Gray czy wasze jab艂uszko z ty艂u jest idealnie lustrzane czy ma lekka faktur臋 sk贸rki pomara艅czy bo ja mam to drugie a wydaje mi sie ze powinno byc idealnie wypolerowane. tak dopiero dzisiaj zdjalem folie z plec贸w.

A my艣la艂em, 偶e to ja sie wszystkiego czepiam :D Co艣 tam si臋 niby odbija ale lustro to to nie jest :P

#1633 pendolino

pendolino
  • 373 post贸w

Napisano 17 lutego 2014 - 14:54

@艁ukasz Wojciechowski - Ma lekk膮 faktur臋, jest to normalne :).

#1634 pendolino

pendolino
  • 373 post贸w

Napisano 17 lutego 2014 - 22:10

Dzisiaj znajomy wzi膮艂 5S'a GOLD z Play. Absolutny idea艂. Jestem w szoku. Home button idealny, power button tak偶e, wszystkie przyciski spasowane idealnie. Wy艣wietlacz to samo. Wklejam tydzie艅 produkcji:

Nice Name: iPhone 5s (UK/Europe)
Machine Model: iPhone6,2
Family name: A1457
Group1: iPhone
Group2:
Generation:
CPU speed: 1.3GHz
Screen size: 4 inch
Screen resolution: 1136x640 pixels
Colour: Gold
Production year: 2014
Production week: 3 (January)
Model introduced: 2013
Capacity: 16GB
Memory - flavour: xx
Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn)

A jednak ;). 2gi dzie艅 u偶ytkowania i dostrze偶ony czarny, chamski wypalony pixel na wy艣wietlaczu u znajomego. 呕a艂osne, 偶eby na tyle sztuk ka偶demu co艣 dolega艂o. Historia podobna tak jak z nowymi iPadami.

#1635 Marcel_

Marcel_
  • 11 post贸w

Napisano 17 lutego 2014 - 23:06

Normalnie jaka艣 panaroja z tymi tel,dos艂ownie chyba ka偶dy model z wadami !!!! Obserwuje dalej wontek,ale je艣li dalej tak b臋dzie z tym jab艂kami to zastanowi臋 sie gr贸bo.. Pozdrawiam.

#1636 robertolix

robertolix
  • 89 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 17 lutego 2014 - 23:12

Normalnie jaka艣 panaroja z tymi tel,dos艂ownie chyba ka偶dy model z wadami !!!!

Obserwuje dalej wontek,ale je艣li dalej tak b臋dzie z tym jab艂kami to zastanowi臋 sie gr贸bo..
Pozdrawiam.

Najpierw zastan贸w si臋 nad s艂ownikiem...

#1637 Marcel_

Marcel_
  • 11 post贸w

Napisano 17 lutego 2014 - 23:22

Kolego zdarza sie ka偶demu ;-)

#1638 Radi-83

Radi-83
  • 250 post贸w

Napisano 17 lutego 2014 - 23:41

Ja dzi艣 zleci艂em 4 wymian臋 i bed臋 mia艂 5 sztuk臋, mo偶e tym razem si臋 poszcz臋艣ci :D

#1639 apik

apik
  • 124 post贸w

Napisano 18 lutego 2014 - 11:07

Jak czytam ten temat to a偶 si臋 wierzy膰 nie chce, 偶e niemal偶e wszystkie sztuki maj膮 jakie艣 usterki i niedoci膮gni臋cia. Co艣 mi si臋 wydaje, 偶e moja kariera z Apple zako艅czy si臋 na obecnym iPhone 5. P艂aci膰 tyle kasy za telefon i non stop wymienia膰 na jeszcze gorsze refurby :/. Mia艂em okazj臋 wymieni膰 za niewielk膮 dop艂at膮 moj膮 5 na 5S, ale po tym co czytam ju偶 nawet mi to przez my艣l nie przechodzi. Przecie偶 iPhone 5 i 5S to niemal偶e ta sama budowa.

#1640 MC_

MC_
  • 6聽944 post贸w

Napisano 18 lutego 2014 - 11:11

Ca艂e szcz臋艣cie, 偶e inne topowe telefony s膮 idealne.

#1641 apik

apik
  • 124 post贸w

Napisano 18 lutego 2014 - 11:16

Ca艂e szcz臋艣cie, 偶e inne topowe telefony s膮 idealne.

Mo偶e nie idealne, ale jako艣 Galaxy S4, Note 3, HTC One, Nexus 4/5, Xperia Z/Z1 itd nie maj膮 wszystkich egzemplarzy uszkodzonych. iPhone'y 5S ludzie tutaj wymieniaj膮 po kilka razy i dalej co艣 nie gra wi臋c taki sarkazm to sobie zostaw na inne okazje.
Sam korzystam z telefon贸w marki Apple i zawsze bylem zadowolony, ale to co ma miejsce z wersj膮 5S to jaki艣 偶art.

#1642 MC_

MC_
  • 6聽944 post贸w

Napisano 18 lutego 2014 - 11:28

iP5s wszystkie te偶 nie s膮 uszkodzone, cho膰 przyznaj臋 racj臋 - w takim urz膮dzeniu poziom wad jest nie do przyj臋cia.

#1643 iron.gery

iron.gery
  • 4聽651 post贸w
  • Sk膮dPolska | USA

Napisano 18 lutego 2014 - 11:47

Mam 5s od listopada, nie czytam tego w膮tku i nie mam 偶adnych najmniejszych wad.

#1644 zakino

zakino

• 10聽510 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅/Inowroc艂aw

Napisano 18 lutego 2014 - 11:54

Mam 5s od listopada, nie czytam tego w膮tku i nie mam 偶adnych najmniejszych wad.

To samo,potwierdzam ;)

#1645 pendolino

pendolino
  • 373 post贸w

Napisano 18 lutego 2014 - 12:19

Ciezko bedzie obiektywnie podejsc do tematu jakosci 5S, bo jakby nie patrzec - ten watek nie moze byc tez do tego obiektywna baza. Z jednego prostego powodu, z jednej prostej przyczyny o ktorej juz wczesniej ktos wspominal. To troche taka analogia jak z niezadowolonym klientem, ktory opowie 10 znajomym o tym jak zostal slabo obsluzony w danym miejscu. Natomiast ten zadowolony juz nie obwieszcza tego tak wszerz i wokol. Podobnie jest z ocena jakosci 5S. Osoby, ktorych egzemplarze sa idealne (a mozna na takie trafic, sam mialem w rekach kilka takich sztuk) nie wypowiadaja sie w tym watku tak gorliwie jak osoby, ktorych iPhone'y posiadaja jakas wade. Proste. Bazujac na innych telefonach - mialem okazje porownywac kilka sztuk Nexus'ow 5 i tez wcale nie jest tak dobrze. Kilka sztuk mialo osikane, zolte, tragiczne ekrany, kilka piekne, snieznobiale. To samo z mocowaniem przyciskow czy grzechotaniem, ktore wystepuje w 5S. Sa to produkty wytwarzane w ogromnych ilosciach sztuk, niemniej ubowelam, ze Apple w obecnych realiach bardziej bazuje wlasnie na tej ilosci niz jakosci, bo jakby nie patrzec - problemy z latajacymi przyciskami powinny byc wykluczone juz w fazie projektowania, przed produkcja telefonow. Nigdy jednak Apple sie do tego nie przyzna, bo jak wiadomo - to mistrzowie PR'u :).

#1646 iShook

iShook
  • 4 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 18 lutego 2014 - 19:44

Dzisiaj odebra艂em z Play iPhone Gold 5s 64 GB. Jestem bardzo zaskoczony oczywi艣cie pozytywnie (tak jak przysta艂o na sprz臋t apple:) wszystko jest IDEALNE a tak si臋 ba艂em ze b臋dzie co艣 nie tak. Home button idealny, power button idealny nic nie trzeszczy, wszystko spasowane idealnie, wy艣wietlacz bardziej przyjemny ni偶 w iPhone 5. Dodam jeszcze 偶e wersja Gold jest pi臋kna a waha艂em si臋 mi臋dzy silver a gold :) Nice Name: iPhone 5s Family name: Group1: iPhone Group2: Generation: CPU speed: 1.3GHz Screen size: 4 inch Screen resolution: 1136x640 pixels Colour: Gold Production year: 2014 Production week: 4 (January) Model introduced: 2013 Capacity: 64GB Memory - flavour: xx Factory: F2 (China, Zhengzhou - Foxconn)

#1647 emeph

emeph
  • 325 post贸w

Napisano 19 lutego 2014 - 21:52

Od dzisiaj mam swojego z艂otego 5S w wersji 16gb. Zakupiony w USA. U g贸ry faktycznie co艣 tam grzechocze ale jak juz wiadomo jest to w ka偶dym egzemplarzu. U g贸ry jest troch臋 ciemniejszy/偶贸艂tszy ni偶 na dole ale wida膰 to nieznacznie, a po ca艂ym dniu u偶ytkowania mam wra偶enie 偶e nie wida膰 tego ju偶 w og贸le. Tak to nie dostrzeg艂em 偶adnych wad, wszystko dzia艂a jak nale偶y, telefon zdecydowanie pierwsza klasa. Touch ID oraz slow motion to absolutna rewelacja i jak bra膰 iPhone to tylko najnowszy model. O designie nie b臋d臋 nic pisa艂 bo wszystko chyba zosta艂o powiedziane, majstersztyk w ka偶dym miejscu, a z艂ota wersja to strza艂 w 10. Nie czuj臋 si臋 szcz臋艣liwcem z racji 偶e mam dobry egzemplarz bo jak kto艣 ju偶 tu napisa艂 najg艂o艣niej s艂ycha膰 tych co maj膮 wadliwe, co jest zrozumia艂e. Jestem jednak pewien 偶e to wyj膮tki i nie ma si臋 co przejmowa膰 jak rozwa偶a si臋 kupno tego telefonu. M贸j zosta艂 przywieziony przez znajomego w ciemno bo nawet go nie w艂膮cza艂 i jak wida膰 op艂aci艂o si臋 to 'ryzyko'. Polecam to cudo wszystkim!

#1648 emeph

emeph
  • 325 post贸w

Napisano 20 lutego 2014 - 10:14

Znalaz艂em dzi艣 bad pixela ale jest jeden i wida膰 go tylko na czarnym tle na maks jasno艣ci wi臋c si臋 nie przejmuj臋. Pr贸bowa艂em naciska膰 w miejsce gdzie on si臋 znajduje oraz w艂膮cza艂em te pulsuj膮ce filmiki ale nic nie pomog艂o. Mo偶e kiedy艣 sam przywr贸ci si臋 do dzia艂ania a jak nie to trudno, nie przeszkadza ani troch臋 w u偶ytkowaniu ;)

#1649 Kuba-12

Kuba-12
  • 29 post贸w
  • Sk膮dRzesz贸w, PL

Napisano 20 lutego 2014 - 18:45

@emeph je偶eli mo偶na wiedzie膰 ile kosztowa艂 Ci臋 tw贸j ip ?

#1650 emeph

emeph
  • 325 post贸w

Napisano 20 lutego 2014 - 18:57

687 dolar贸w ;)

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych