Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1626 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 16 lutego 2014 - 00:20

[QUOTE ten LG Twojego taty to jakiś wzorzec? Zaraz padnę :)[/QUOTE]

Marka i model nie ma tu znaczenia, po prostu podoba mi się w nim odcień bieli i chciałem mieć jakiś punkt odniesienia. Wiadomo, kazdy jest inny i dla jednego coś jest problemem, wada a inny na to leje i używa ;p

#1627 m@ro

m@ro
  • 61 postów

Napisano 16 lutego 2014 - 00:36

Marka i model nie ma tu znaczenia, po prostu podoba mi się w nim odcień bieli i chciałem mieć jakiś punkt odniesienia. Wiadomo, kazdy jest inny i dla jednego coś jest problemem, wada a inny na to leje i używa ;p

Tak, masz racje, ale mi się podoba odcień bieli w 5s, wie może to LG należało by oddac na gwarancję?? :) Kto to oceni?

#1628 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 16 lutego 2014 - 01:12

Tak, masz racje, ale mi się podoba odcień bieli w 5s, wie może to LG należało by oddac na gwarancję?? :) Kto to oceni?

No to się ciesz, i używaj :P jeśli dostanę sztuke z równomiernym podświetleniem i nie rzucajacą się w oczy zółcią to zatrzymam go ;)

#1629 m@ro

m@ro
  • 61 postów

Napisano 16 lutego 2014 - 01:26

No nie mogę. O luźnym power było 100 stron tutaj napisane, ale o twoim nieszczęśliwym nierównomiernym, żółtym podświetlaniu tylko Ty piszesz

#1630 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 16 lutego 2014 - 11:56

Nie sugerujcie się tygodniem, że wtedy będą lepiej spasowane czy coś... to raczej loteria, albo nie wiem. Mam 46 tydzień, wszyscy z tamtego tygodnia pamiętam pisali, że mają gówno. Latający power, wyświetlacz żółty, paprochy pod aparatem. Mój jest idealnie spasowany, wyświetlacz cieplejszy niż iPhone4, ale nie żółty. (zresztą to chyba iPhone 4 ma dziwnie zimny, bo pamiętam jak przy kupnie porównywałem go z Taczką4), guziki wszystkie ok, Power stuka jak trzęsę telefonem... UWAGA UWAGA! sprawdziłem i w iPhonie 4 stuka dokładnie tak samo. Więc sorry, ale mój z 46 wg mnie jest idealny... :D EDIT: Sprawdziłem 2G... również stuka. Tylko tak bardziej plastikowy dźwięk się wydaje. Może dlatego, że power z plastiku :o

#1631 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 postów
  • SkądWawa/Ząbki

Napisano 17 lutego 2014 - 12:27

Mam pytanie do wlaścicieli Space Gray czy wasze jabłuszko z tyłu jest idealnie lustrzane czy ma lekka fakturę skórki pomarańczy bo ja mam to drugie a wydaje mi sie ze powinno byc idealnie wypolerowane. tak dopiero dzisiaj zdjalem folie z pleców.

#1632 thrusterr

thrusterr
  • 52 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 17 lutego 2014 - 14:24

Mam pytanie do wlaścicieli Space Gray czy wasze jabłuszko z tyłu jest idealnie lustrzane czy ma lekka fakturę skórki pomarańczy bo ja mam to drugie a wydaje mi sie ze powinno byc idealnie wypolerowane. tak dopiero dzisiaj zdjalem folie z pleców.

A myślałem, że to ja sie wszystkiego czepiam :D Coś tam się niby odbija ale lustro to to nie jest :P

#1633 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 17 lutego 2014 - 14:54

@Łukasz Wojciechowski - Ma lekką fakturę, jest to normalne :).

#1634 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 17 lutego 2014 - 22:10

Dzisiaj znajomy wziął 5S'a GOLD z Play. Absolutny ideał. Jestem w szoku. Home button idealny, power button także, wszystkie przyciski spasowane idealnie. Wyświetlacz to samo. Wklejam tydzień produkcji:

Nice Name: iPhone 5s (UK/Europe)
Machine Model: iPhone6,2
Family name: A1457
Group1: iPhone
Group2:
Generation:
CPU speed: 1.3GHz
Screen size: 4 inch
Screen resolution: 1136x640 pixels
Colour: Gold
Production year: 2014
Production week: 3 (January)
Model introduced: 2013
Capacity: 16GB
Memory - flavour: xx
Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn)

A jednak ;). 2gi dzień użytkowania i dostrzeżony czarny, chamski wypalony pixel na wyświetlaczu u znajomego. Żałosne, żeby na tyle sztuk każdemu coś dolegało. Historia podobna tak jak z nowymi iPadami.

#1635 Marcel_

Marcel_
  • 11 postów

Napisano 17 lutego 2014 - 23:06

Normalnie jakaś panaroja z tymi tel,dosłownie chyba każdy model z wadami !!!! Obserwuje dalej wontek,ale jeśli dalej tak będzie z tym jabłkami to zastanowię sie gróbo.. Pozdrawiam.

#1636 robertolix

robertolix
  • 89 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 lutego 2014 - 23:12

Normalnie jakaś panaroja z tymi tel,dosłownie chyba każdy model z wadami !!!!

Obserwuje dalej wontek,ale jeśli dalej tak będzie z tym jabłkami to zastanowię sie gróbo..
Pozdrawiam.

Najpierw zastanów się nad słownikiem...

#1637 Marcel_

Marcel_
  • 11 postów

Napisano 17 lutego 2014 - 23:22

Kolego zdarza sie każdemu ;-)

#1638 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 17 lutego 2014 - 23:41

Ja dziś zleciłem 4 wymianę i bedę miał 5 sztukę, może tym razem się poszczęści :D

#1639 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 18 lutego 2014 - 11:07

Jak czytam ten temat to aż się wierzyć nie chce, że niemalże wszystkie sztuki mają jakieś usterki i niedociągnięcia. Coś mi się wydaje, że moja kariera z Apple zakończy się na obecnym iPhone 5. Płacić tyle kasy za telefon i non stop wymieniać na jeszcze gorsze refurby :/. Miałem okazję wymienić za niewielką dopłatą moją 5 na 5S, ale po tym co czytam już nawet mi to przez myśl nie przechodzi. Przecież iPhone 5 i 5S to niemalże ta sama budowa.

#1640 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 18 lutego 2014 - 11:11

Całe szczęście, że inne topowe telefony są idealne.

#1641 apik

apik
  • 124 postów

Napisano 18 lutego 2014 - 11:16

Całe szczęście, że inne topowe telefony są idealne.

Może nie idealne, ale jakoś Galaxy S4, Note 3, HTC One, Nexus 4/5, Xperia Z/Z1 itd nie mają wszystkich egzemplarzy uszkodzonych. iPhone'y 5S ludzie tutaj wymieniają po kilka razy i dalej coś nie gra więc taki sarkazm to sobie zostaw na inne okazje.
Sam korzystam z telefonów marki Apple i zawsze bylem zadowolony, ale to co ma miejsce z wersją 5S to jakiś żart.

#1642 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 18 lutego 2014 - 11:28

iP5s wszystkie też nie są uszkodzone, choć przyznaję rację - w takim urządzeniu poziom wad jest nie do przyjęcia.

#1643 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 18 lutego 2014 - 11:47

Mam 5s od listopada, nie czytam tego wątku i nie mam żadnych najmniejszych wad.

#1644 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 18 lutego 2014 - 11:54

Mam 5s od listopada, nie czytam tego wątku i nie mam żadnych najmniejszych wad.

To samo,potwierdzam ;)

#1645 pendolino

pendolino
  • 373 postów

Napisano 18 lutego 2014 - 12:19

Ciezko bedzie obiektywnie podejsc do tematu jakosci 5S, bo jakby nie patrzec - ten watek nie moze byc tez do tego obiektywna baza. Z jednego prostego powodu, z jednej prostej przyczyny o ktorej juz wczesniej ktos wspominal. To troche taka analogia jak z niezadowolonym klientem, ktory opowie 10 znajomym o tym jak zostal slabo obsluzony w danym miejscu. Natomiast ten zadowolony juz nie obwieszcza tego tak wszerz i wokol. Podobnie jest z ocena jakosci 5S. Osoby, ktorych egzemplarze sa idealne (a mozna na takie trafic, sam mialem w rekach kilka takich sztuk) nie wypowiadaja sie w tym watku tak gorliwie jak osoby, ktorych iPhone'y posiadaja jakas wade. Proste. Bazujac na innych telefonach - mialem okazje porownywac kilka sztuk Nexus'ow 5 i tez wcale nie jest tak dobrze. Kilka sztuk mialo osikane, zolte, tragiczne ekrany, kilka piekne, snieznobiale. To samo z mocowaniem przyciskow czy grzechotaniem, ktore wystepuje w 5S. Sa to produkty wytwarzane w ogromnych ilosciach sztuk, niemniej ubowelam, ze Apple w obecnych realiach bardziej bazuje wlasnie na tej ilosci niz jakosci, bo jakby nie patrzec - problemy z latajacymi przyciskami powinny byc wykluczone juz w fazie projektowania, przed produkcja telefonow. Nigdy jednak Apple sie do tego nie przyzna, bo jak wiadomo - to mistrzowie PR'u :).

#1646 iShook

iShook
  • 4 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 lutego 2014 - 19:44

Dzisiaj odebrałem z Play iPhone Gold 5s 64 GB. Jestem bardzo zaskoczony oczywiście pozytywnie (tak jak przystało na sprzęt apple:) wszystko jest IDEALNE a tak się bałem ze będzie coś nie tak. Home button idealny, power button idealny nic nie trzeszczy, wszystko spasowane idealnie, wyświetlacz bardziej przyjemny niż w iPhone 5. Dodam jeszcze że wersja Gold jest piękna a wahałem się między silver a gold :) Nice Name: iPhone 5s Family name: Group1: iPhone Group2: Generation: CPU speed: 1.3GHz Screen size: 4 inch Screen resolution: 1136x640 pixels Colour: Gold Production year: 2014 Production week: 4 (January) Model introduced: 2013 Capacity: 64GB Memory - flavour: xx Factory: F2 (China, Zhengzhou - Foxconn)

#1647 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 19 lutego 2014 - 21:52

Od dzisiaj mam swojego złotego 5S w wersji 16gb. Zakupiony w USA. U góry faktycznie coś tam grzechocze ale jak juz wiadomo jest to w każdym egzemplarzu. U góry jest trochę ciemniejszy/żółtszy niż na dole ale widać to nieznacznie, a po całym dniu użytkowania mam wrażenie że nie widać tego już w ogóle. Tak to nie dostrzegłem żadnych wad, wszystko działa jak należy, telefon zdecydowanie pierwsza klasa. Touch ID oraz slow motion to absolutna rewelacja i jak brać iPhone to tylko najnowszy model. O designie nie będę nic pisał bo wszystko chyba zostało powiedziane, majstersztyk w każdym miejscu, a złota wersja to strzał w 10. Nie czuję się szczęśliwcem z racji że mam dobry egzemplarz bo jak ktoś już tu napisał najgłośniej słychać tych co mają wadliwe, co jest zrozumiałe. Jestem jednak pewien że to wyjątki i nie ma się co przejmować jak rozważa się kupno tego telefonu. Mój został przywieziony przez znajomego w ciemno bo nawet go nie włączał i jak widać opłaciło się to 'ryzyko'. Polecam to cudo wszystkim!

#1648 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 20 lutego 2014 - 10:14

Znalazłem dziś bad pixela ale jest jeden i widać go tylko na czarnym tle na maks jasności więc się nie przejmuję. Próbowałem naciskać w miejsce gdzie on się znajduje oraz włączałem te pulsujące filmiki ale nic nie pomogło. Może kiedyś sam przywróci się do działania a jak nie to trudno, nie przeszkadza ani trochę w użytkowaniu ;)

#1649 Kuba-12

Kuba-12
  • 29 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 20 lutego 2014 - 18:45

@emeph jeżeli można wiedzieć ile kosztował Cię twój ip ?

#1650 emeph

emeph
  • 325 postów

Napisano 20 lutego 2014 - 18:57

687 dolarów ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych