Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#1676 m@ro

m@ro
  • 61 posts

Posted 23 February 2014 - 00:39

przycisk power w 5s lata - to jest fakt latający power to jest wada - to jest fakt 5s nie jest bez wad - to jest fakt liczą się fakty

#1677 Balin0

Balin0
  • 1448 posts
  • SkądKraków

Posted 23 February 2014 - 17:06

latający power to jest wada - to jest fakt

Luźny przycisk power to cecha tego modelu. Jeśli ktoś jest tego świadomy, a mimo to decyduje się na zakup, to nie ma prawa narzekać (chyba że jest idiotą). Równie dobrze mógłby marudzić, że ekran jest za mały.

#1678 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 23 February 2014 - 17:09

przycisk power w 5s lata - to jest fakt
latający power to jest wada - to jest fakt
5s nie jest bez wad - to jest fakt
liczą się fakty

Piszesz farmazony - to jest fakt.

Ten model tak ma z tym power, jest trochę luźny ale nie uznawałbym tego za wadę.

#1679 genesis9999

genesis9999
  • 50 posts

Posted 23 February 2014 - 17:14

Oczywiście, że jest to cecha modelu. Dziwię się, że komuś to przeszkadza.

#1680 tijs

tijs
  • 8 posts
  • SkądTilburg, Holandia

Posted 23 February 2014 - 17:48

Widzę parę nowych stron wątku - miałem nadzieje na jakieś ciekawe spostrzeżenie, a tu piłowanie setną stronę tego samego luźnego przycisku... Żenada.

#1681 thrusterr

thrusterr
  • 52 posts
  • Skądwarszawa

Posted 23 February 2014 - 21:03

W ogóle nie powinno być tego przycisku :D

#1682 ipodfan

ipodfan
  • 344 posts

Posted 23 February 2014 - 23:24

osobiście luźniejsze przyciski by mi nie przeszkadzały, drażni tylko ten dziwny trzeszczący dźwięk wibracji spowodowany prawdopodobnie drganiem soczewek :/

#1683 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 23 February 2014 - 23:30

osobiście luźniejsze przyciski by mi nie przeszkadzały, drażni tylko ten dziwny trzeszczący dźwięk wibracji spowodowany prawdopodobnie drganiem soczewek :/

A jak brzmi prawidłowy i doskonały dźwięk wibracji? :confused:

#1684 genesis9999

genesis9999
  • 50 posts

Posted 23 February 2014 - 23:32

Jakby nie montowali aparatu byłby spokój.

#1685 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 24 February 2014 - 18:52

5S używam już ponad miesiąc i to chyba wystarczający czas żeby wydać opinię: TouchID to świetne udogodnienie, ale jeżeli ktoś używa swoich rąk do czegoś więcej niż pisanie na klawiaturze to może się niemiło zaskoczyć. Na swoim iPhonie dodałem 2 odciski palców - mój prawy kciuk oraz kciuk mojej dziewczyny. I moja dziewczyna w każdym momencie może telefon odblokować odciskiem, w ciągu tego miesiąca nie uaktualniałem jej odcisku. Jednak mój odcisk uaktualniam średnio 2 razy w tygodniu - często zdarza mi się rąbać drzewo, spędzać czas na szerokopojętym "majsterkowaniu", czy to z lutownicą w ręku czy z papierem ściernym przez co moje palce często mają jakieś drobne skaleczenia, ranki, czy po prostu są szorstkie. Przez to często muszę uaktualniać swój odcisk, bo niestety czytnik jest bardzo czuły i nawet małe uszkodzenie naskórka powoduje, że nie mogę odblokować telefonu palcem. A strasznie szybko się do TouchID człowiek przyzwyczaja - jak biorę swojego iPada do ręki to czekam aż się odblokuje po przyłożeniu palca ;)

#1686 dominik0408

dominik0408
  • 54 posts

Posted 25 February 2014 - 20:08

Gdzie mogę sprawdzić z którego tygodnia jest mój iphone?

#1687 thrusterr

thrusterr
  • 52 posts
  • Skądwarszawa

Posted 25 February 2014 - 22:11

Gdzie mogę sprawdzić z którego tygodnia jest mój iphone?

Klantenservice: Serienummers ;)

#1688 Nativ92

Nativ92
  • 32 posts

Posted 27 February 2014 - 11:47

Panowie miał ktoś podobny problem , gdy naciskam na ekran po lewej stronie z dołu to tak jakby strzela trzeszczy :/

#1689 robertolix

robertolix
  • 89 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 February 2014 - 12:05

Panowie miał ktoś podobny problem , gdy naciskam na ekran po lewej stronie z dołu to tak jakby strzela trzeszczy :/

Wada fabryczna. Oddaj na gwarancję.

#1690 DEVZO

DEVZO
  • 69 posts

Posted 27 February 2014 - 14:34

5S używam już ponad miesiąc i to chyba wystarczający czas żeby wydać opinię:
TouchID to świetne udogodnienie, ale jeżeli ktoś używa swoich rąk do czegoś więcej niż pisanie na klawiaturze to może się niemiło zaskoczyć. Na swoim iPhonie dodałem 2 odciski palców - mój prawy kciuk oraz kciuk mojej dziewczyny. I moja dziewczyna w każdym momencie może telefon odblokować odciskiem, w ciągu tego miesiąca nie uaktualniałem jej odcisku. Jednak mój odcisk uaktualniam średnio 2 razy w tygodniu - często zdarza mi się rąbać drzewo, spędzać czas na szerokopojętym "majsterkowaniu", czy to z lutownicą w ręku czy z papierem ściernym przez co moje palce często mają jakieś drobne skaleczenia, ranki, czy po prostu są szorstkie. Przez to często muszę uaktualniać swój odcisk, bo niestety czytnik jest bardzo czuły i nawet małe uszkodzenie naskórka powoduje, że nie mogę odblokować telefonu palcem. A strasznie szybko się do TouchID człowiek przyzwyczaja - jak biorę swojego iPada do ręki to czekam aż się odblokuje po przyłożeniu palca ;)

Właśnie z tych przyczyn musiałem wyłączyć Touch ID.

Również mam taki problem, lecz w każdym punkcie ekranu mi tak stuka, strzela. Czasami tak głośno strzeli jakby ekran za bardzo się wypchnął. Gdzie najlepiej reklamować w ramach gwarancji, żeby jak najszybciej dostać nowy telefon z powrotem? Kupiłem go w Apple Store w Barcelonie.

#1691 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 27 February 2014 - 14:50

Jak telefon był kupowany w niemieckim Apple Store, to gdzie ewentualnie na gwarancję go oddawać? Zadzwonić na AOS i tam wysłać? Pytam w razie czego na przyszłość ;)

#1692 iDaft

iDaft
  • 28 posts
  • SkądBiałystok

Posted 27 February 2014 - 16:02

Wczoraj zakupiłem 5s Space Grey i jestem bardzo zadowolony ogólnie, ale jedna rzecz jest tragiczna - bateria. Od 100% do 6% wytrzymała: 3 45h w użyciu 6 52h czuwania Odpaliłem sobie Gta na godzinkę, trochę netu, a o 15 już muszę ładować! Jakaś masakra, One S, który pod tym względem był kiepski trzymał do wieczora... Czy bateria się jakoś formatuje? A no i jak podłączam do ładowarki sieciowej i używam go, to się strasznie grzeje...

#1693 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 27 February 2014 - 17:13

A może poużywaj i poczekaj kilka cykli aż bateria będzie miała pełne osiągi, a informacja o stopniu naładowania poprawnie się skalibruje?

#1694 thrusterr

thrusterr
  • 52 posts
  • Skądwarszawa

Posted 27 February 2014 - 18:42

U mnie dokładnie to samo tylko, że u góry. Oddałem na gwarancje i czekam co wymyślą :D

#1695 Nativ92

Nativ92
  • 32 posts

Posted 27 February 2014 - 21:04

Czekam na info czy Ci uznają gwarancje jak tak to tez reklamuje :) Tak jakby sie ekran troszkę odkleil i przez to głośno mi chodzi home botton jak przycisnę ekran to dziala cicho

#1696 thrusterr

thrusterr
  • 52 posts
  • Skądwarszawa

Posted 27 February 2014 - 21:16

Czekam na info czy Ci uznają gwarancje jak tak to tez reklamuje :)
Tak jakby sie ekran troszkę odkleil i przez to głośno mi chodzi home botton jak przycisnę ekran to dziala cicho

U mnie akurat z homem nie było problemów ale ekran ewidentnie nie był sklejony w tym rogu. Aż dziwne, że takie coś wychodzi z fabryki :P no cóż już tydzień jestem bez telefonu ale mają 14 dni (roboczych :/) także czekam z niecierpliwością :))

#1697 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 27 February 2014 - 21:28

jak wam glosno dziala home to zainstalujcie sobie z cydii dodatek: Virtual home ;) nie trzeba wciskac Mi glosno nie dziala a juz sie mega przyzwyczailem i na prawde rzadko wcisne home'a ;)

#1698 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 27 February 2014 - 21:29

Jak telefon był kupowany w niemieckim Apple Store, to gdzie ewentualnie na gwarancję go oddawać? Zadzwonić na AOS i tam wysłać? Pytam w razie czego na przyszłość ;)

Ktoś wie?

#1699 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 27 February 2014 - 21:38

Do serwisu Apple, który ma autoryzację dla telefonów, np. iMad, Cortland

#1700 evo

evo
  • 38 posts

Posted 27 February 2014 - 23:03

Dotarły moje 5S. Póki co rozpakowałem tylko jednego. Miały być UK Spec, a przyszły telefony z DE/NL. Grunt, że nie z Play. :) Przycisk wake/sleep wg. mnie ok - trudno mi coś więcej powiedzieć, ponieważ przez ostatnie 2-3 tygodnie używałem iP5 z "częściowo" padniętym przyciskiem. Po potrząśnięciu grzechocze - tak samo jak poprzedni iPhone. :) Przyciski boczne - ok. TouchID - uczę się, ale nie ma nic niepokojącego. Jedynie do czego mogę się przyczepić, to cieplejsze barwy wyświetlacza. Miałem to w 4S i w sumie, gdybym nie porównał ze starym 5 to bym nie zauważył. Zdam kolejną relację, jak odpakuję drugiego. ;) Nice Name: iPhone 5s (UK/Europe) Machine Model: iPhone6,2 Family name: A1457 Model Number: ME432 Group1: iPhone Group2: Generation: CPU speed: 1.3GHz Screen size: 4 inch Screen resolution: 1136x640 pixels Colour: Space Gray Production year: 2013 Production week: 52 (December) Model introduced: 2013 Capacity: 16GB Memory - flavour: xx Factory: F1 (China, Zhengzhou - Foxconn)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users