Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wra偶enia

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1526 DEVZO

DEVZO
  • 69 post贸w

Napisano 29 stycznia 2014 - 20:02

I tak na 99% dostaniesz znowu iPhone'a z grzechocz膮cym przyciskiem. Je艣li po za tym przyciskiem wszystko jest w porz膮dku, nie widz臋 sensu wymiany na nowy. A w odtwarzaczu tak ma by膰.

#1527 stefanek

stefanek
  • 73 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 30 stycznia 2014 - 17:22

Ale zaraz czy czasem we wszystkich Iphone od 4 wzwy偶 przycisk przycisk grzechota艂? Jeszcze nie spotka艂em z modelem kt贸ry by tego nie mia艂. Ja natomiast mam inny problem. Telefon 5s mam od 2 tygodni. Zaliczy艂 juz co najmniej 10 restartow (czasem w trakcie u偶ywania a czasem po wybudzeniu). Ponad to, 2 dni temu mia艂em dziwna sytuacje. Podczas aktualizowanie apps i s艂uchania muzyki telefon zaliczy艂 restart. Nic w tym dziwnego by nie by艂o gdyby nie fakt ze po bootscreen (czarne jab艂ko i bia艂e t艂o) pojawia艂a sie bia艂a "gwiazdka"/"koleczko" (jak to kiedy telefon sie wy艂膮cza przy rozladowaniu) kt贸re kr臋ci艂o sie oko艂o 5 minut po czym mignal blue screen na 1 sekund臋, bootscreen i tak w k贸艂ko. Hard reset nic nie pomaga艂. Dopiero musia艂em wgra膰 nowy system Via iTunes i odtworzy膰 z kopii zapasowej. Wcze艣niej mia艂em ip 4, kolega kt贸ry od lat ma tylko urz膮dzenia Apple by艂 zdumiony. Zastanawiam sie czy mog臋 wyst膮pi膰 o wymian臋 urz膮dzenia.

#1528 艁ukasz Wojciechowski

艁ukasz Wojciechowski
  • 133 post贸w
  • Sk膮dWawa/Z膮bki

Napisano 30 stycznia 2014 - 17:52

Witam. W ko艅cu i ja zakupi艂em swojego 5S w Play. 32GB Space. Generalnie nie mam zastrze偶e艅, co do jako艣ci wykonania, 偶adnych rysek, idealnie spasowanie, 偶adnych paproch贸w - mo偶na rzec bardzo 艂adna sztuka. I teraz kwestia najbardziej omawiana w tym temacie - grzechotanie. Grzechotanie wyst臋puje tylko na przycisku Power i jest bardzo delikatne, trzeba na prawd臋 mocno potrz膮sn膮膰 i przylo偶yc telefon do ucha 偶eby to uslysze膰. Ekran nie jest co prawda ultra bia艂y - ale 偶贸艂ty na pewno nie jest - mi odpowiada. Podswietlenie jest r贸wnomierne. telefon pracuje szybko, denerwuj膮 mnie tylko animacje. ID dzia艂a szybko, ale animacja trwa wieki. Przyciski chodz膮 my艣l臋, 偶e na razie do艣c sztywno i jest wyra偶ny klik, ale my艣l臋 偶e z czasem si臋 wyrobi膮. Home ju偶 czuj臋, 偶e pracuje bardziej mi臋kko niz za pierwszym razem. Generalnie co do wykonania nie mam zastrze偶e艅. Dokupi艂em r贸nie偶 czarny Apple Case, i chociaz po za艂o偶eniu go problem grzechotania ca艂kowicie ust臋puje to uwazam, 偶e nie jest wart swojej ceny i szpeci telefon - natomiast potrzebowa艂em czegos na szybko. Szkoda, bo kosztuje niema艂o a nie jestem zadowolony. Jak by kto艣 mia艂 jakies pytania to zapraszam. A i pozdrawiam pana z iSpot, kt贸ry nie wiedzia艂 co to jest DOK (Dock).

#1529 dudek_t

dudek_t
  • 72 post贸w
  • Sk膮dBielsk Podlaski

Napisano 31 stycznia 2014 - 08:36

Ja mam zupe艂nie inne zdanie na temat oryginalnego case'a. Pasuje perfekcyjnie, zrobiony z dobrej jako艣ci sk贸ry. Du偶o wygodniej trzyma si臋 telefon, r臋ka si臋 mniej m臋czy podczas rozm贸w i mam wra偶enie 偶e bardzo dobrze zabezpieczy telefon w razie upadku. Dodatkowym plusem jest to 偶e wyt艂oczone logo jest praktycznie nie widoczne i ca艂o艣膰 wygl膮da bardzo ascetycznie.

#1530 klnt

klnt
  • 2聽043 post贸w
  • Sk膮dOpole

Napisano 31 stycznia 2014 - 08:44

Witam. W ko艅cu i ja zakupi艂em swojego 5S w Play. 32GB Space. Generalnie nie mam zastrze偶e艅, co do jako艣ci wykonania, 偶adnych rysek, idealnie spasowanie, 偶adnych paproch贸w - mo偶na rzec bardzo 艂adna sztuka. I teraz kwestia najbardziej omawiana w tym temacie - grzechotanie. Grzechotanie wyst臋puje tylko na przycisku Power i jest bardzo delikatne, trzeba na prawd臋 mocno potrz膮sn膮膰 i przylo偶yc telefon do ucha 偶eby to uslysze膰. Ekran nie jest co prawda ultra bia艂y - ale 偶贸艂ty na pewno nie jest - mi odpowiada. Podswietlenie jest r贸wnomierne. telefon pracuje szybko, denerwuj膮 mnie tylko animacje. ID dzia艂a szybko, ale animacja trwa wieki. Przyciski chodz膮 my艣l臋, 偶e na razie do艣c sztywno i jest wyra偶ny klik, ale my艣l臋 偶e z czasem si臋 wyrobi膮. Home ju偶 czuj臋, 偶e pracuje bardziej mi臋kko niz za pierwszym razem. Generalnie co do wykonania nie mam zastrze偶e艅. Dokupi艂em r贸nie偶 czarny Apple Case, i chociaz po za艂o偶eniu go problem grzechotania ca艂kowicie ust臋puje to uwazam, 偶e nie jest wart swojej ceny i szpeci telefon - natomiast potrzebowa艂em czegos na szybko. Szkoda, bo kosztuje niema艂o a nie jestem zadowolony. Jak by kto艣 mia艂 jakies pytania to zapraszam.

A i pozdrawiam pana z iSpot, kt贸ry nie wiedzia艂 co to jest DOK (Dock).

Animacj臋 mo偶esz wy艂膮czy膰 w Ustawienia - Og贸lne - Dost臋pno艣膰 - Redukuj ruch

#1531 bar-trek

bar-trek
  • 6聽159 post贸w

Napisano 31 stycznia 2014 - 10:27

Zaliczy艂 juz co najmniej 10 restartow (czasem w trakcie u偶ywania a czasem po wybudzeniu). .

U mnie te偶 niestety potrafi si臋 zrestartowa膰. Cho膰 w sumie szary nigdy tak nie zrobi艂... ;)

Animacj臋 mo偶esz wy艂膮czy膰 w Ustawienia - Og贸lne - Dost臋pno艣膰 - Redukuj ruch

Polecam wy艂膮czy膰 animacje. Nawet lepiej wygl膮da bez tych przej艣膰.

#1532 tijs

tijs
  • 8 post贸w
  • Sk膮dTilburg, Holandia

Napisano 31 stycznia 2014 - 20:34

Przysz艂a i kolej na mnie :) 5S 16 gb space grey. Poprzedni by艂 4S, a przed nim wszystkie pocz膮wszy od pierwszej edycji iPhona. Ale do rzeczy - swietnie wykonanie obudowy, wszystko 艂adnie zapakowane (kupi艂em nowego), jak to Apple. W zasadzie nie ma sie do czego przyczepi膰. Na pierwszy rzut oka rzeczy, kt贸re od razu rzucaj膮 sie po przej艣ciu z 4S: - system jest szybszy z animacjami, ni偶 w 4S bez animacji..., no nie ma co tu por贸wnywa膰, - ekran 艣liczny, 4 cale niby ma艂o, ale bardzo wyra藕ny, wy偶szy komfort w por贸wnaniu z 4s, - lepsza bateria, - g艂osniejsze dzwi臋ki w obu g艂osniczkach (rozmowy,muzyka), - latarka mocniej 艣wieci, - ca艂y system szybciej dzia艂a, pobieranie maili, wysylanie wiadomosci, w艂aczanie aplikacji. Og贸lnie jestem zadowolony, nast臋pny bedzie 6S :) Pozdrawiam

#1533 mecei

mecei
  • 99 post贸w

Napisano 31 stycznia 2014 - 22:21

widze kolega przede mna tez lubuje sie w telefonach apple 'po poprawce' :D po zakupie telefonu z dopiskiem 'S' istnieje realna szansa, ze problemy, z ktorymi borykal sie poprzedni model zostana rozwiazane :P mozna smialo napisac, ze 4s i 5s -> dzieli przepasc w wydajnosci, jezeli ktos sie jeszcze zastanawia, w pelni polecam przesiadke!

#1534 maciejasty

maciejasty
  • 91 post贸w

Napisano 31 stycznia 2014 - 22:37

Ja te偶 polecam przesiadk臋. Tydzie艅 u偶ytkowania iOS na 5S zmieni艂 mi pogl膮dy wobec Androida. Szczerze polecam, najlepszy telefon do tej pory jaki mog艂em potestowa膰. Ciesze si臋, 偶e ten zostaje ze mn膮 na d艂u偶ej! ;-)

#1535 tijs

tijs
  • 8 post贸w
  • Sk膮dTilburg, Holandia

Napisano 31 stycznia 2014 - 23:21

W zasadzie iphone 1g, 3gs i 4s wspominam najlepiej, tak wi臋c co艣 jest w tych S-kach ! :) no i ta jakosc wykonania, czuc ze ma sie w reku produkt z najwyzszej p贸艂ki.

#1536 艁ukasz Wojciechowski

艁ukasz Wojciechowski
  • 133 post贸w
  • Sk膮dWawa/Z膮bki

Napisano 01 lutego 2014 - 11:32

Fakty, materia艂y i wykonanie absolutnie prze艣wietne i do pe艂ni szcz臋scia brakuje tylko ciut wiekszego ekranu i rozdzielczo艣ci. Uwa偶am, 偶e Space Gray to naj艂adniejszy iPhone do tej pory - szkoda go pakowac w case'a.

#1537 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1聽355 post贸w
  • Sk膮dSouth Park, CO

Napisano 01 lutego 2014 - 11:38

Fakty, materia艂y i wykonanie absolutnie prze艣wietne i do pe艂ni szcz臋scia brakuje tylko ciut wiekszego ekranu i rozdzielczo艣ci. Uwa偶am, 偶e Space Gray to naj艂adniejszy iPhone do tej pory - szkoda go pakowac w case'a.

A ja mam Space Gray, ale naj艂adniejszy jest IMHO ... bia艂y. Do tego, system pasuje kolorystycznie bardziej do bia艂ego ni偶 do Space Gray. No, ale to moje zdanie ;)

#1538 zakino

zakino

• 10聽510 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅/Inowroc艂aw

Napisano 01 lutego 2014 - 11:44

A ja mam Space Gray, ale naj艂adniejszy jest IMHO ... bia艂y. Do tego, system pasuje kolorystycznie bardziej do bia艂ego ni偶 do Space Gray. No, ale to moje zdanie ;)

Dok艂adnie... 4/4s to tylko czarne ale 5/5s to tylko bia艂y :) Jest pi臋kny.

#1539 艁ukasz Wojciechowski

艁ukasz Wojciechowski
  • 133 post贸w
  • Sk膮dWawa/Z膮bki

Napisano 01 lutego 2014 - 11:45

Bia艂y by艂by ladniejszy (przynajmniej dla mnie) gdyby caly przod by艂 czarny ;) Ale to moja zdanie.

#1540 Radi-83

Radi-83
  • 250 post贸w

Napisano 02 lutego 2014 - 20:58

Mam pytanie czy w waszych 5s te偶 zasi臋g jest troch臋 gorszy wzgl臋dem 5 ? W pi膮tce u siebie w pokoju mia艂em 4, 5 kresek a w esce mam 3,4 kropki, moja sie膰 to Play. Mam jeszcze pytanko, czy przy wymianie mog臋 zmieni膰 kolor telefonu ? bo po kilku wymianach space graya stwierdzi艂em, 偶e wol臋 wersj臋 silver.

#1541 Rafalek90

Rafalek90
  • 39 post贸w
  • Sk膮d呕ory

Napisano 03 lutego 2014 - 18:12

U mnie wyst臋puje problem w robocie [ hala zamkni臋ta ] niby pokazuje 1 kresk臋 ale sie膰 nie dost臋pna ...

#1542 SmolenRM

SmolenRM
  • 39 post贸w
  • Sk膮dTu艂owice, Poland

Napisano 03 lutego 2014 - 21:15

Powiem szczerze, 偶e troch臋 偶a艂uj臋 przesiadk臋 z 5 na 5s bardzo niewielka zmiana w u偶ytkowaniu, zaliczy艂 mi ju偶 kilka restart贸w co mnie troch臋 martwi :/ . Jak kto艣 ma 5 to kupno 5s, moim zdaniem to wyrzucanie pieni臋dzy w b艂oto...

#1543 sereksztum

sereksztum
  • 335 post贸w

Napisano 04 lutego 2014 - 01:40

. Jak kto艣 ma 5 to kupno 5s, moim zdaniem to wyrzucanie pieni臋dzy w b艂oto...

Bo tak jest... Ale je偶eli przesiada si臋 kto艣 z przyk艂adowo 4ki, to warto wybra膰 5S, gdy偶 b臋dzie d艂u偶ej wspierana, ma lepszy aparat, procesor, M7, bateri臋, TouchID itd. ale przesiadka z 5tki nie ma sensu.. podobnie jak na pocz膮tku z 4ki na 4S te偶 nie mia艂a (r贸偶nice wysz艂y dopiero po roku, z 5 a 5S pewnie b臋dzie podobnie) tak wi臋c... troch臋 wyrzuci艂e艣 pieni膮dze w b艂oto - pretensje miej sam do siebie. Seria S to tak na prawd臋 "ulepszony" a bardziej od艣wie偶ony, bardziej dopracowany iPhone5

#1544 daginski

daginski
  • 16 post贸w

Napisano 04 lutego 2014 - 01:54

mam 5s od 3 dni, kolor z艂oty ... roznicy predkosci zadnej... czytnik linii jest calkiem przydatny i slowmo robi robote oto przyklad :) [url=http://youtu.be/7RzldfMWSpo]Arczi slowmotion slowmo snow iPhone 5s - YouTube[/url]

#1545 Jolaos

Jolaos
  • 1聽036 post贸w

Napisano 04 lutego 2014 - 05:24

U mnie wyst臋puje problem w robocie [ hala zamkni臋ta ] niby pokazuje 1 kresk臋 ale sie膰 nie dost臋pna ...

W moim 4s wyst臋powa艂 podobny problem. Niby 3 kreski zasi臋gu a nie mo偶na wykona膰 偶adnego po艂膮czenia z telefonu. Przebywa艂em w magazynie.

#1546 JerryEvo

JerryEvo
  • 3聽921 post贸w
  • P艂e膰:

Napisano 04 lutego 2014 - 08:24

W Twoim przypadku przydatn膮 informacj膮 b臋dzie ta: Klatka Faradaya

#1547 genesis9999

genesis9999
  • 50 post贸w

Napisano 04 lutego 2014 - 22:24

Ok Czas na moje pierwsze wra偶enie po jednym dniu w por贸wnaniu do nokii lumia 925. Wykonanie. Perfekcja, 偶adnych fabrycznych rys czy paprokow jak niektorzy pisali. Home button pracuje g艂o艣no, ale dla mnie tak ma by膰 i nie widz臋 problemu. Przycisk power grzechocze, ale zdziwi艂bym si臋 gdyby mia艂o byc inaczej. Jesli metalowy przycisk uderza o metalowa obudowe to taki dzwiek powstac musi. Inna sprawa ze przyciski glosnosci sa w innej technologi i nie ma dzwieku. Najpewniej power jest dostosowany do czestszego uzywania i specjalnie ma lekki luz. Na koniec wyswietlacz. Tu niestety wielki minus w porownaniu do Amoleda z nokii. Slabsze kolory, slabsza biel, o czerni lepiej nie wspominac. Az Takiej roznicy si3 nie spodziewalem. Nie chodzi o ciepla barweb bo mi nie przeszkadza, ale roznica w kontrascie i czerni jest olbrzymia. Super amoled z s4 niestety tez bije retine.

#1548 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 post贸w

Napisano 05 lutego 2014 - 00:06

Amoledy mo偶na por贸wna膰 do dziewczyny z du偶ym sztucznym biustem. Na pierwszy rzut oka prezentuje si臋 bardzo 艂adnie. Jednak przy d艂u偶szym "urzytkowaniu" okazuje si臋, 偶e jest to przerost formy nad tre艣ci膮. I wracasz do czego艣 naturalniejszego dla oka :-)

#1549 mariusz712

mariusz712
  • 2 post贸w

Napisano 05 lutego 2014 - 02:23

M贸j 5s b臋dzie szed艂 na gwarancje :/ Czasami jak klikam z lewej strony ekranu to s艂ycha膰 d藕wi臋k. Opr贸cz tego jestem mega zadowolony.

#1550 Jamal_013

Jamal_013
  • 13 post贸w

Napisano 05 lutego 2014 - 18:26

O oto moje rozpakowanie i pierwsze wra偶enia o iPhone 5s

http://youtu.be/LvQcdqaV618

Oczywi艣cie, jak zwykle zach臋cam do komentowania, zadawania konstruktywnych pyta艅 a tak偶e dzielenia si臋 w艂asnymi opiniami/do艣wiadczeniami. Po wi臋cej zapraszam na m贸j kana艂 YouTube [URL="http://www.youtube.com/bezpretekstu"]bezPretekstu[/URL].

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych