Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1501 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 10:45

Nagranie w wykonaniu iPhone 5S...

http://www.youtube.com/watch?v=F--kh3zfJ2A
Luźne przyciski w iPhone 5S - YouTube

Na co dzień luźne przyciski nie przeszkadzają (poza bzyczeniem podczas wibrowania), ale już na nagraniach jak są jakieś drgania lub wiatr to niestety słychać... :(

#1502 gogoartur

gogoartur
  • 128 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 11:02

Zakupiłem nowego iphone 5s i okazało się, że pochodzi on niemieckiego vodafone, lecz jest bez simlocka. Czy w Polsce uznają gwarancję?

#1503 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 11:02

Tylko ze 5S to nie rejestrator trasy a tym bardziej GoPro... To tak jak bym narzekal ze aluminiowa obudowa ma wgniotki po wbiciu 2 gwozdzi w sciane :lol:

#1504 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 11:14

Tylko ze 5S to nie rejestrator trasy a tym bardziej GoPro... To tak jak bym narzekal ze aluminiowa obudowa ma wgniotki po wbiciu 2 gwozdzi w sciane :lol:

Żartujesz, prawda? Czyli nie można kręcić filmów 5S jak są jakieś drgania i wiatr...
Co to ma wspólnego z porównywaniem do rejestratora lub gopro?!

W 3GS i 4 nie było tego problemu.

#1505 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 postów
  • SkądWawa/Ząbki

Napisano 27 stycznia 2014 - 12:22

W 5tce tez nie było i nadal nie ma.. Ale zaraz padnie odpowiedź: "Nie podoba się? - To kup Szajsunga!".

#1506 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 12:45

Żartujesz, prawda? Czyli nie można kręcić filmów 5S jak są jakieś drgania i wiatr...
Co to ma wspólnego z porównywaniem do rejestratora lub gopro?!

W 3GS i 4 nie było tego problemu.

ma to do tego ze jak trzymasz go w reku to nie telepie. telefon ma funkcje aparatu i nagrywania a nie funkcje rejestratora na szybe czy kamery gopro. jak tego nie rozumiesz to zacznij wbijac nim gwozdzie bo przeciez tez sie da

#1507 AKURAT

AKURAT
  • 827 postów
  • Skądz tąd

Napisano 27 stycznia 2014 - 12:57

Nagranie w wykonaniu iPhone 5S...

http://www.youtube.com/watch?v=F--kh3zfJ2A
Luźne przyciski w iPhone 5S - YouTube

Na co dzień luźne przyciski nie przeszkadzają (poza bzyczeniem podczas wibrowania), ale już na nagraniach jak są jakieś drgania lub wiatr to niestety słychać... :(

It's the new future, pamiętam jak za bajtla dawało się w szprychy roweru kawałek plastiku (np. z kubka po jogurcie) żeby tak "szczyrkało" :) teraz już nie musisz używać kubka :D

#1508 Michasss8

Michasss8
  • 1 515 postów
  • SkądLeszno

Napisano 27 stycznia 2014 - 13:05

Mi tak się podoba, że są luźne. Pod koniec gwarancji wyślę do regenersis i będę żądał refurba :). Pozdrawiam

#1509 Szaman35

Szaman35
  • 194 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 13:36

Jak to jest z tym refurbished? Mam 5s od kilku tygodni. Lata mi lekko przycisk power i soczewka, nieco jakby zapadł się przycisk home. Tego wszystkiego bym nie zauważył gdyby nie to forum i w sumie mi to nie przeszkadza. :) Mam jednak jeszcze jeden problem, który drażni. Chodzi o responsywność ekranu. Dotyk wyraźnie słabiej reaguje w dolnej jego części i z prawej strony. Niestety nie mam porównania do innych 5s. W związku z tym mam pytanie czy np. w ustawieniach suwaki (choćby trybu samolot) u Was lekko się przesuwają w każdą stronę? U mnie to wygląda tak, że ładnie da się taki suwak przesunąć w prawo, a w lewo już są problemy. Oprócz tego zdażyło się parę razy, że nie mogłem odebrać dzwoniącego telefonu. Za nic nie dało się przesunąć suwaka do odbioru rozmowy. Kupowałem telefon w AOS. Czy gdybym zadzwonił i zgłosił to na gwarancję to wyślą mi nowego czy refurba? Chętnie dowiedziałbym się od "zawodowych" wymieniaczy jak taka wymiana przebiega i ile czasu to trwa.

#1510 pepis2013

pepis2013
  • 30 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 27 stycznia 2014 - 13:54

Jak to jest z tym refurbished?
Mam 5s od kilku tygodni. Lata mi lekko przycisk power i soczewka, nieco jakby zapadł się przycisk home. Tego wszystkiego bym nie zauważył gdyby nie to forum i w sumie mi to nie przeszkadza. :)

Mam jednak jeszcze jeden problem, który drażni. Chodzi o responsywność ekranu. Dotyk wyraźnie słabiej reaguje w dolnej jego części i z prawej strony. Niestety nie mam porównania do innych 5s. W związku z tym mam pytanie czy np. w ustawieniach suwaki (choćby trybu samolot) u Was lekko się przesuwają w każdą stronę? U mnie to wygląda tak, że ładnie da się taki suwak przesunąć w prawo, a w lewo już są problemy.
Oprócz tego zdażyło się parę razy, że nie mogłem odebrać dzwoniącego telefonu. Za nic nie dało się przesunąć suwaka do odbioru rozmowy.
Kupowałem telefon w AOS.
Czy gdybym zadzwonił i zgłosił to na gwarancję to wyślą mi nowego czy refurba?

Chętnie dowiedziałbym się od "zawodowych" wymieniaczy jak taka wymiana przebiega i ile czasu to trwa.

Ja wyslalem do cortlandu i po 2 dniach przyslali mi nowy(tez przycisk power sie rusza),takze dostaniesz nowy tel. Jesli chodzi o czulosc ekranu to mam tak samo jak Ty,czasami nie moge odebrac,podejrzewam ze to problem softu.
Kolega w sobote odebral zlotego 5s'a z play i o dziwo przycisk power sie nie rusza.

#1511 Szaman35

Szaman35
  • 194 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 14:01

Czy to jest tak, że mimo, że kupowałem w AOS to gwarancyjną wymianę/naprawę mogę zrealizować w Cortlandzie?

#1512 pepis2013

pepis2013
  • 30 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 27 stycznia 2014 - 14:16

Czy to jest tak, że mimo, że kupowałem w AOS to gwarancyjną wymianę/naprawę mogę zrealizować w Cortlandzie?

Tak cortland jest autoryzowanym serwisem apple,nie przyjmuja tylko telefonow pochodzacych od operatorow(w ramach napraw gwarancyjnych).

#1513 santiago

santiago
  • 14 postów
  • SkądWrZ, Wlkp.

Napisano 27 stycznia 2014 - 17:04

Wymieniam iPhone 5s, już drugi raz. W drugim jest zarysowany ekran. Dzwonie na infolinie Apple. O dziwo proszą mnie o zdjęcia telefonu z rysą :o. Jaja sobie robią? No cóż, ponoć kiedy zdjęcia dostarczę drogą meilową, z automatu dostane przydzielony numer zwrotny. Wysyłaliście kiedyś do nich zdjęcia z rysami na ich prośbę?

#1514 SeNuke

SeNuke
  • 769 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 17:05

Zakupiłem nowego iphone 5s i okazało się, że pochodzi on niemieckiego vodafone, lecz jest bez simlocka. Czy w Polsce uznają gwarancję?

Oczywiście. Nie będzie żadnego problemu. Możesz serwisować i spać spokojnie. ;)

#1515 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 18:00

Wymieniam iPhone 5s, już drugi raz. W drugim jest zarysowany ekran. Dzwonie na infolinie Apple. O dziwo proszą mnie o zdjęcia telefonu z rysą :o.
Jaja sobie robią? No cóż, ponoć kiedy zdjęcia dostarczę drogą meilową, z automatu dostane przydzielony numer zwrotny.
Wysyłaliście kiedyś do nich zdjęcia z rysami na ich prośbę?

W czwartek zgłosiłem chęć wymiany 2 sztuki z powodu odprysków (przebarwień) na obudowie, miał też jakiś taki pojedyńczy kurz (paproch) pod szkiełkiem aparatu i dla pewności dodałem, że ma luźny power :D i nie żądali ode mnie żadnych zdjęć ;)

#1516 maciejasty

maciejasty
  • 91 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 18:50

ZAKUPIONY! Aparat - MEGA, NAPRAWDĘ MEGA. W porównaniu do SGS 1 niebo, a ziemia :). Szybkość działania - jest przepięknie, iOS 7 bardzo ładny, na 5S nie ma żadnej zacinki. Touch ID - mega wygodne, dobrze się sprawdza.. nic dodać nic ująć. Płynność gier - jak na razie nie zauważyłem żadnego laga w grach. GTA SA pływa ;-). AppStore - jestem jak na razie oszołomiony po przejściu z Andka, wszystko jest bardziej dopracowane, aplikacje w końcu wyglądają jak należy. Jakość dźwięku przebija wszystko co do tej pory miałem, audiofilem nie jestem, ale na earpods jest super... ;) Słuchawki bardzo wygodne, jakość muzyki też fajna. Jak na razie extra, jaram się strasznie. iOS>Android ;))

#1517 adverka

adverka
  • 98 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 19:01

Wymieniam iPhone 5s, już drugi raz. W drugim jest zarysowany ekran. Dzwonie na infolinie Apple. O dziwo proszą mnie o zdjęcia telefonu z rysą :o.
Jaja sobie robią? No cóż, ponoć kiedy zdjęcia dostarczę drogą meilową, z automatu dostane przydzielony numer zwrotny.
Wysyłaliście kiedyś do nich zdjęcia z rysami na ich prośbę?

Też reklamowałam ze względu na obitą obudowę i prosili o zdjęcia. Ale dodatkowo bateria nie działała jak należy, jak to zgłosiłam to już o zdjęcia nie prosili, bo dostałam numer sprawy z działu technicznego.

#1518 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 27 stycznia 2014 - 19:03

Trzeba wysłać fotki skoro proszą.

#1519 santiago

santiago
  • 14 postów
  • SkądWrZ, Wlkp.

Napisano 27 stycznia 2014 - 21:53

Co się okazało, fotki miała to być formalność. Udokumentowanie działań. Choć nie powiem zdziwiłem się trochę. Nr zwrotny dostałem. Czekam za kurierem. Generalnie było trochę czekania za reakcją, drugi zwrot można zgłosić dopiero po tym jak ten pierwszy iPhone z wadą dotrze do magazynu Apple. Chyba o mnie zapomnieli i nie było żadnej reakcji z ich strony.

#1520 Ruthles

Ruthles
  • 38 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 14:36

Sorry za takie pytanie ale jestem narazie zielony w tych tematach. Co to AOS ?

#1521 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 28 stycznia 2014 - 15:00

AOS = Apple Online Store = Sklep internetowy Apple = Oficjalny Apple Store Polska - iPhone 5s, iPhone 5c, iPad Air, MacBook Pro i więcej

#1522 iFan2000

iFan2000
  • 331 postów
  • SkądMałopolska

Napisano 28 stycznia 2014 - 15:12

Sorry za takie pytanie ale jestem narazie zielony w tych tematach.
Co to AOS ?

Apple Online Store ...

#1523 Krzysiu96

Krzysiu96
  • 15 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 19:04

Pewnie to pytanie było tu wałkowane z milion razy, ale zapytam. Czy jeżeli również mam grzechoczący przycisk wybudzania to mogę liczyć na nowy telefon? (Kupowałem w Cortlandzie, tam też bym oddawał)

#1524 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 29 stycznia 2014 - 19:27

To w bardzo dużym stopniu zależy od programu artystycznego jaki przedstawisz w serwisie w rytm tego grzechotania. :D

#1525 Krzysiu96

Krzysiu96
  • 15 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 19:57

Ej no, poważnie się pytam, bo mam jeszcze jeden problem z systemem. W odtwarzaczu muzyki gdy chce korzystać z telefonu poziomo to widzę czarny ekran z (uwaga!) okładkami płyt. I może właśnie z tego też powodu by mi wymienili na nowy. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych