Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1251 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 02 stycznia 2014 - 12:12

Tylko, że dostępny po WiFi po uśpieniu nic nie daje, bo WiFi też się usypia, czyli tracisz dostęp do sieci, mimo, że jesteś w zasięgu WiFi. A co do ankiet, to raczej Apple takie badania robiło, ale mam nieraz wrażenie, że tylko w Polsce jest mania oszczędzania 10 zł na pakiecie internetowym, bo na zachodnich forach temat zżerania pieniędzy z konta czy wyłączania/włączania transmisji danych praktycznie się nie przewija i nikt nie zadaje nawet takich pytań. Na polskich forach jest to standard niezależnie od platformy można znaleźć kupę wątków jak ktoś płacze, że mu internet kase zżarł.

Podejrzewam że nie w tym rzecz. Chcą wyłącznika takiego jaki jest w Androidzie i tyle. Nikomu korona z głowy by nie spadła, gdyby taki był.

#1252 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 stycznia 2014 - 12:26

Podejrzewam że nie w tym rzecz. Chcą wyłącznika takiego jaki jest w Androidzie i tyle. Nikomu korona z głowy by nie spadła, gdyby taki był.

Jest jeszcze inny problem, Ty chcesz a ja na przykład nie chcę bo by mi przeszkadzał. Wolałbym w to miejsce coś innego. Dlatego czy będzie czy nie, zawsze ktoś będzie niezadowolony. Przez 7 lat go nie było i nie sądze, żeby się pojawił, nie zdziwię się jak za jakiś czas zniknie tak jak 3G jak masz LTE włączone.

#1253 Danio02

Danio02
  • 369 postów

Napisano 02 stycznia 2014 - 21:49

Jak to jest z autofokusem w czasie nagrywania? Na Sylwestra nagrywałem kilka filmików i co chwilę pojawiał się kwadrat sygnalizujący łapanie ostrości. W przypadku iPhone 4S nie było to takie nagminne. Jedynym sensownym rozwiązaniem było ręczne wybranie punktu.

#1254 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 02 stycznia 2014 - 22:19

Nie wiem co on robi w Androidzie, ale chodziło mi o to, żeby przełącznik 3G dezaktywował 3G, pozostawiając telefon na EDGE, a nie wyłączał transmisję danych całkowicie.

#1255 dudek_t

dudek_t
  • 72 postów
  • SkądBielsk Podlaski

Napisano 03 stycznia 2014 - 12:22

Powiem szczerze że chętnie bym widział w centrum sterowania przełącznik z LTE/3G na 2G. Mam dość słaby zasięg w pracy i lepiej się prowadzi rozmowy przez sieć będącą w zasięgu edge niż 3G. Nie zrozumiem jednak żądania osób które chcą przełącznika wyłączającego transmisje danych, śmieszni są.

#1256 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 stycznia 2014 - 12:29

bo po prostu chcą.. nie każdy potrzebuje mieć zawsze połączenie z internetem są jeszcze ludzie na tym świecie co nie potrzebują być ciągle w sieci uzależnieni tak jak ty... więc daruj sobie takie głupie teksty że ktoś jest śmieszny...

#1257 dudek_t

dudek_t
  • 72 postów
  • SkądBielsk Podlaski

Napisano 03 stycznia 2014 - 12:34

Ależ ja niczego nie muszę sobie darować. Nie chcą być ciągle to niech wyłączą w ustawieniach. Tylko po kiego smartphone bez dostępu do sieci? ... śmieszni są :P

#1258 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 03 stycznia 2014 - 12:36

połączenie z siecią to jedna z opcji w smartphone, a nie jakiś wymóg.

#1259 dudek_t

dudek_t
  • 72 postów
  • SkądBielsk Podlaski

Napisano 03 stycznia 2014 - 12:51

Dlatego można bez problemu wyłączyć połączenie z siecią i nie transferować żadnych danych. Jeśli już ktoś jest na tyle "szalony" żeby kupować telefon za "3 klocki" i nie korzystać z maila, chmury, pogody, przeglądarki www, backupu kalendarza, kontaktów czy radia to... tym bardziej śmieszni są:D

#1260 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 stycznia 2014 - 13:16

iPhone i inny smartfon bez sieci, to atrapa do dzwonienia :) Nigdy w życiu nie potrzebowałem wyłączać 3G, poza tym również mnie śmieszy, że dla kogoś to wielki problem i pierdzielą głupoty, że ta funkcja jest schowana gdzieś tak głęboko w opcjach, że ciężko ją znaleźć. Jeśli dla Was w iOS ciężko coś znaleźć to nie mam więcej pytań :)

#1261 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 stycznia 2014 - 13:32

Nikt nie powiedział że ciężko ją znaleźć, tak samo dla was nie powinien być problem przełączyć z EDGE na 3G w ustawieniach ;] Jest tyle udogodnień ile jest ludzi na tym świecie i tyle w tym temacie, co nie oznacza że masz prawo kogoś oceniać. Bo wole być śmieszny niż uzależniony od telefonu i internetu :]

#1262 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 13:36

Ja bardzo często korzystam z przełączenia 3G-2G. Po to aby zwiększyć czas działania na baterii. Telefon wykorzystuje służbowo bardzo intensywnie i liczy się długość pracy. Kiedy korzystam z netu wtedy przełączam na 3G. Tak robię od zawsze. Chciałbym też aby 3G było gdzieś "pod ręką". Chociaż wejście do menu mam już opanowane do perfekcji.

#1263 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 03 stycznia 2014 - 13:40

Tak samo pewnie niektórzy w tym i ja wyłączają internet właśnie po to aby wydłużyć czas pracy na baterii. Bo co to dla mnie za problem włączyć neta w tedy kiedy go potrzebuję...

#1264 juscik

juscik
  • 66 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 stycznia 2014 - 15:05

Tak samo pewnie niektórzy w tym i ja wyłączają internet właśnie po to aby wydłużyć czas pracy na baterii. Bo co to dla mnie za problem włączyć neta w tedy kiedy go potrzebuję...

+10000

i o to sie rozchodzi, bo po co mam miec caly czas wlaczone 3g jak to zżera baterię jak szalone? Nie musze tego uzywac gdy telefon lezy sobie nie używany - "w gotowości". Chce sprawdzic maila, poprzegladac www, sprawdzic pogode, włączam przelaczynik, skonczylem uzywac - wylaczam przelacznik - bateria dłużej trzyma.

#1265 dudek_t

dudek_t
  • 72 postów
  • SkądBielsk Podlaski

Napisano 03 stycznia 2014 - 15:16

"Zżera baterie jak szalone" :cool: Naładujesz telefon 5 godzin później niż na 3G WOW :P Szoook! Co do intensywnego wykorzystania "biznesowego" - też mnie to śmieszy. Gdzie wy pracujecie że nie macie dostępu do prądu? Gdzie wy pracujecie że rozładujecie 5S rozmowami czy mailami w 10 godzin? Nie macie dostępuj do ładowarki w samochodzie/ na biurku? Ok - osoby często podróżujące samolotami na długich trasach, mało jest jeszcze jednostek umożliwiających ładowanie w czasie lotu. Ale pozostali "pracujący"? 8 godzin dziennie wisicie na telefonie? Rozumiem że krótki czas pracy na baterii może przeszkadzać "gimbazie" która rozładuje fejbusikiem czy grami i w szkole jest płacz bo kolega na note3 dalej może śmigać w asphalt. dalej śmiać mi się chcę :D

#1266 mrc120

mrc120
  • 186 postów
  • SkądPłock, Poland, Poland

Napisano 03 stycznia 2014 - 15:17

Nie wierzę w idiotyzm niektórych ludzi na tym forum, że tak banalnej rzeczy nie potrafią zrozumieć, a tymbardziej nie potrafią zaakceptować argumentu innej osoby. Powiem Wam radę życia, nigdy nie interesuj się sobą w takim stopniu. Akceptuj zdanie innych... Jednak użytkownicy sprzętu od Apple potrafią być idiotami.

#1267 dudek_t

dudek_t
  • 72 postów
  • SkądBielsk Podlaski

Napisano 03 stycznia 2014 - 15:24

uuu, ostre słowa u przedmówcy.... teraz to już zwijam się ze śmiechu :D

#1268 juscik

juscik
  • 66 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 stycznia 2014 - 16:05

dziwne poczucie humoru

#1269 tomek1574

tomek1574
  • 145 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 17:15

Kolejnego też dostaniesz z nieszczęsnym Power.

I się pomyliłeś,kolejny nie ma tego problemu.

#1270 Mati1135

Mati1135
  • 93 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 19:01

I się pomyliłeś,kolejny nie ma tego problemu.

Możesz podać tydzień produkcji i oznaczenia fabryki? ;)

#1271 tomek1574

tomek1574
  • 145 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 19:20

Możesz podać tydzień produkcji i oznaczenia fabryki? ;)

Nice Name: iPhone 5s (UK/Europe)
Machine Model: iPhone6,2
Family name: A1457
Model Number: ME432
Group1: iPhone
Group2:
Generation:
CPU speed: 1.3GHz
Screen size: 4 inch
Screen resolution: 1136x640 pixels
Colour: Space Gray
Production year: 2013
Production week: 50 (December)
Model introduced: 2013
Capacity: 16GB
Memory - flavour: xx
Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn)

#1272 Mati1135

Mati1135
  • 93 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 19:30

Dziękuję, ja muszę swojego wymienić ze względu na niekończące się zwiechy i restarty, więc przy okazji wspomnę żeby przysłali egzemplarz z Chengdu. ;) PS a jak jest z wyświetlaczem, barwy ciepłe czy raczej chłodniejsze?

#1273 Zielony_M

Zielony_M
  • 300 postów
  • Skąd0-22

Napisano 03 stycznia 2014 - 19:39

Nice Name: iPhone 5s (UK/Europe)
Machine Model: iPhone6,2
Family name: A1457
Model Number: ME432
Group1: iPhone
Group2:
Generation:
CPU speed: 1.3GHz
Screen size: 4 inch
Screen resolution: 1136x640 pixels
Colour: Space Gray
Production year: 2013
Production week: 50 (December)
Model introduced: 2013
Capacity: 16GB
Memory - flavour: xx
Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn)

Za pomocą jakiej stronki sprawdzasz takie info?

#1274 tomek1574

tomek1574
  • 145 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 19:40

Dziękuję, ja muszę swojego wymienić ze względu na niekończące się zwiechy i restarty, więc przy okazji wspomnę żeby przysłali egzemplarz z Chengdu. ;)
PS a jak jest z wyświetlaczem, barwy ciepłe czy raczej chłodniejsze?

Chłodne.

#1275 adverka

adverka
  • 98 postów

Napisano 04 stycznia 2014 - 00:59

Za pomocą jakiej stronki sprawdzasz takie info?

Tutaj wpisujesz serial number: Klantenservice: Serienummers

Dzisiaj otrzymałam nową sztukę 5s, po wejściu w "użycie" miałam takie dane (czas od ostatniego ładowania):
Dołączona grafika
Telefon jest ustawiony jako nowy, więc to nie są dane z icloud itp. Czy to normalne, np. nie zostały dane wykasowane przez fabrykę itp? Poprzednie sztuki wskazywały 0 minut.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych