Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#26 Jojox

Jojox
  • 585 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 September 2013 - 19:30

Mówisz, masz ;).

iPhone 5s, 5c + iPod touch Space Gray Unboxing | Flickr - Photo Sharing!

Dzięki. :) Jak dla mnie jest okej ten szary. Może czarna 5 ładniejsza, ale nierysujące krawędzie ważniejsze. Brzydko na tych zdjęciach za to prezentuje się home button. Jakiś taki matowy w innym kolorze niż cały przedni panel.

#27 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 20 September 2013 - 19:40

"przemęczę się"? wiele innych ludzi z checią zamieniłoby się z Tobą..
Męczyć to się można z 3G, 3GS, 4

Ja się z czwórką nie męczę :)

#28 JendrkeR

JendrkeR
  • 127 posts

Posted 20 September 2013 - 20:09

Ja z 3GS również;)

#29 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 20 September 2013 - 20:39

Osobiście to zdecydowanie poczekam na iPhone'a 6. Jak dla mnie iPhone 5 nie wprowadza nic szczególnego.

Kurcze super by było gdyby wyglądał podobnie do tego :)

KLASA !!!

#30 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 20 September 2013 - 21:11

Osobiście to zdecydowanie poczekam na iPhone'a 6. Jak dla mnie iPhone 5 nie wprowadza nic szczególnego.

Kurcze super by było gdyby wyglądał podobnie do tego :)

KLASA !!!

iPhone 5 wniósł całkiem sporo nowości :)

Ten podany w linku wygląda rewelacyjnie, za rok możemy spodziewać się czegoś podobnego bo ekran 4'' długo się nie utrzyma.

#31 thms

thms
  • 160 posts
  • SkądWrocław

Posted 21 September 2013 - 08:12

Witajcie,

Po długim oczekiwaniu pod Apple Store w Berlinie udało mi się dostać nowego iPhonea. Użytkuje go około poł dnia. Zrobilem kilka porównań z 5. Konfiguracja telefonów identyczna, czyste, bez przywracania kopii zapasowej. 5S wyłącza się szybciej kilka seknud. Przy włączaniu obraz pojawia się na 5S i też ten szybciej się uruchamia. Nie są to jednak jakieś znaczące różnice, wynoszą ok 5-10 sekund. Nieodczuwalne w codziennym użytkowaniu. Archaiczne już wręcz Pages uruchamia się szybciej na 5! Na 5S trzeba chwilkę poczekać, jest to zauważalne.

Pierwszy lepszy benchmark sciągniety z Appstore wyglada następująco, po prawej 5S:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Może pozniej wrzuce jakieś przykładowe fotki z obu telefonów. Jesli macie jakieś pytania w sprawie porownania tel - smialo :)

#32 SilentFisher

SilentFisher
  • 192 posts

Posted 21 September 2013 - 08:41

Czy mógłbyś zrobić jakieś zdjęcia z nową lampą w warunkach, gdzie brakuje światła?

#33 jabuka

jabuka
  • 155 posts
  • SkądWarszawa

Posted 21 September 2013 - 08:45

fajnie jakby w końcu na stronie ktoś zamieścił recenzję obu nowych telefonów. Ja w tym roku też wstrzymuję co prawda z zakupem nowego telefonu, bo ip5 mi zupełnie wystarcza, ale w przyszłym będę mieć dylemat czy zaryzykować z 6 czy postawić na już sprawdzonego 5s.

#34 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 21 September 2013 - 11:20

Kurczę, ta dostępność 5s jest żenująca. Jak za czasów PRL. Mogliby wyprodukować więcej tych telefonów a nie bawić się w kolejki i stanie pod sklepami po kilka dni. Tak samo nie wiem po co ten podział na kraje. PS. Sprawdźcie ceny na allegro, widać wszystko z AS wykupują handlarze :)

#35 michobo

michobo
  • 1160 posts

Posted 21 September 2013 - 11:33

Sorry ale wg mnie sterczeć godzinami pod sklepem żeby tylko dostać w dniu premiery - to nie jest normalny objaw.
  • Sebosz likes this

#36 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 21 September 2013 - 11:34

Sorry ale wg mnie sterczeć godzinami pod sklepem żeby tylko dostać w dniu premiery - to nie jest normalny objaw.

Jasne że nie jest normalny ale większość tych sterczących zarobi na tych telefonach sporo pieniędzy. Wystarczy spojrzeć na allegro.

#37 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 21 September 2013 - 11:38

Qrczę to jestem nienormalny i co z tego?

Tak szczerze kim Ty jesteś, żeby oceniać innych, którzy nic Ci nie robią? Za przeproszeniem chu** Cię to obchodzi!!!

Do tego nie wiem czy zauważyłeś, jest to wątek o iPhone 5S - pierwsze wrażenia. Więc łaskawie pisz na temat, albo spadaj.

Co do tematu:

Porównując do 4S (wcześniejszy mój telefon) to znacznie przyspieszył, wszystko działa szybko i płynnie, aparat rzeczywiście jest znacznie lepszy.
Minus - coś gruchocze w kamerze, ja się przyłoży do ucho i trochę pomacha, nie wpływa to na jakość zdjęć (chyba), zobaczę jak się temat rozwinie, być może za jakiś czas wymienię na złoty ;-)

#38 poli_x

poli_x
  • 347 posts

Posted 21 September 2013 - 12:12

Sorry ale wg mnie wchodząc na forum żeby napisać własne przemyślenia dot czyjejś osoby której się nie zna - to nie jest normalny objaw

#39 8788

8788
  • 75 posts
  • SkądŁódź

Posted 21 September 2013 - 13:51

A jak z silniczkiem od wibracji? Jest taki jak był w 5, czyli wibrował głośno, czy taki jak w 4s, że wibracja nie była słyszalna?

#40 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 posts
  • SkądŁódź, PL

Posted 21 September 2013 - 14:40

Chętnie poczytam wasze wrażenia z użytkowania 5s'a.
Głównie interesuje mnie aparat foto.

Ja sobie odpuszczam zakup, przemęczę się jeszcze rok z 5, szkoda mi kasy :)

Męczyć to sie można, gdy iPhone oddany do serwisu…

#41 michuxp

michuxp
  • 1 posts

Posted 21 September 2013 - 16:06

Hej, a jak to jest z Home Button, jest on nadal mechaniczny tak jak w poprzednich modelach czy może jest już tylko i wyłącznie dotykowy? I czy przy włączonej latarce są aktywne dwa ledy? Z góry dzięki za odpowiedź.

#42 dm76

dm76
  • 2445 posts

Posted 21 September 2013 - 16:17

mechaniczny 1 led

#43 leeby

leeby
  • 40 posts
  • SkądSiedlce

Posted 21 September 2013 - 17:54

Właśnie siostra zamówiła mi w Anglii 5s, jak myślicie kiedy będą wysyłane? w przeciągu 2 tygodni ?

#44 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 21 September 2013 - 21:22

A jak z silniczkiem od wibracji? Jest taki jak był w 5, czyli wibrował głośno, czy taki jak w 4s, że wibracja nie była słyszalna?

u mnie w 5S wibracja jest głośniejsza i mocniejsza w porównaniu do poprzedniego iPhone 5

- - - Połączono posty - - -

Hej, a jak to jest z Home Button, jest on nadal mechaniczny tak jak w poprzednich modelach czy może jest już tylko i wyłącznie dotykowy?
I czy przy włączonej latarce są aktywne dwa ledy?
Z góry dzięki za odpowiedź.

Co do HB to jest mechaniczny jak wczesniej, w dodatku ma Touch ID, co do latarki to swieci tylko dioda "zimna" to ta na górze

#45 zapal

zapal
  • 65 posts

Posted 21 September 2013 - 22:35

z tymi wibratorami to porazka, juz w 5 jest glosno... jesli to prawda co piszesz niedlugo mozna bedzie do gniazda jack wlozyc wiertlo i uzywac iphone jako wiertarki. a znajac apple na regulacje intensywnosci wibracji poczekamy do ios 10 najpierw musza to wymyslic nazwac iVibration zaprezentowac i wtedy dac uzytkownikom...

#46 saek1985

saek1985
  • 125 posts

Posted 22 September 2013 - 09:31

Witam. A jak jest z tym touch id? Trzeba najpierw obudzić urządzenie i dopiero później skanować? Czy można od razu skanować bez konieczności budzenia urządzenia? I jak tam aparat? Jak zdjęcia i filmy ze słabym światłem? Jak nowy led? Jak brust mode? I czy stabilizacja obrazu przy zdjęciach działa zadowalająco? Jeśli będzie ktoś łaskaw odpowiedzieć na te pytania + własne spostrzeżenia (porównanie do ip5/4s mile widziane) to bardzo proszę...

#47 karolin_2906

karolin_2906
  • 1 posts

Posted 22 September 2013 - 10:30

Witam, mam takie pytanie, jeśli zamówię iPhone 5s ze strony apple: [url=http://store.apple.com/us/buy-iphone/iphone5s]iPhone 5s - Buy iPhone 5s in 16GB, 32GB, or 64GB - Apple Store (U.S.)[/url] i wybiorę opcję za 649$ na T-mobile, czy będzie on działał normalnie, bez ściągania simlocka w Polsce (orange)? Bo z tego: "If you buy iPhone for T-Mobile, it will arrive with a nano-SIM card already installed that you can activate by visiting an Apple Retail Store or a T-Mobile store or by calling T-Mobile. When you travel internationally, you can use a nano-SIM card for iPhone 5s from a local GSM carrier." wyniaka, że tak, ale wolę się upewnić. Z góry dzięki za pomoc :)

#48 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 22 September 2013 - 13:18

Witam.
A jak jest z tym touch id? Trzeba najpierw obudzić urządzenie i dopiero później skanować? Czy można od razu skanować bez konieczności budzenia urządzenia?
I jak tam aparat? Jak zdjęcia i filmy ze słabym światłem? Jak nowy led? Jak brust mode? I czy stabilizacja obrazu przy zdjęciach działa zadowalająco?
Jeśli będzie ktoś łaskaw odpowiedzieć na te pytania + własne spostrzeżenia (porównanie do ip5/4s mile widziane) to bardzo proszę...

Touch ID działa w 99% dobrze, oczywiście musisz wybudzić urządzenie jak do tej pory to mialo miejsce, ale po wcisnieciu HB nie musisz puszczac i dotykac ponownie, wystarczy ze zostawic palec lekko przyłożony do HB i telefon sie odblokuje w ułamku sekundy.
Aparat bardzo dobry ale jakiejs ogromnej różnicy w porównaniu do iPhone 5 nie zauważyłem, nowy LED znacznie polepszył jakość zdjęc i widać to na zdjęciach, Burst Mode działa tak szybko jak karabin:) próbowałem zamulić go i trzymać spust migawki tak długo az zacznie sapać ale przy 400 zdjęciach poddałem się:) Stabilizacja ok, ale mi na niej bardzo nie zależy więc nie zwróciłem większej uwagi.

#49 mayia

mayia
  • 6 posts

Posted 22 September 2013 - 13:26

ile zapłaciliście za swoje 5s? zastanawiam się nad wyjazdem, bo na allegro ceny są kosmiczne...

#50 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 September 2013 - 13:36

ile zapłaciliście za swoje 5s? zastanawiam się nad wyjazdem, bo na allegro ceny są kosmiczne...

Apple Store DE - Neues iPad mini, iPhone 5, MacBook Pro & iPod kaufen

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users