Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1576 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 20:26

Zeby moc wylaczyc 3G w PLAY i dzialac w 2G musisz wrocic do poprzednich ustawien operatora 15.5 :) Sam tak mam, szkoda baterii...
Poradnik jak wgrywac ustawienia operatora *.ipcc poprzez iTunes znajdziesz na forum.

Jeśli mam wyłączone dane sieci komórkowej i na ekranie nie ma ikony 3 g to jestem w 2 g ?

#1577 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 10 lutego 2014 - 20:33

U mnie spokojnie od 7 rano do 23 wytrzymuje i zostaje spory zapas. Telefonu używam normalnie. Rozmowy, sms, jakaś gra WiFi + 3G. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, bateria zdecydowanie lepsza aniżeli w piątce.

#1578 Ernest05

Ernest05
  • 829 postów
Napisano 10 lutego 2014 - 20:58

Ja sie przesiadłem z 4s i w porównaniu do tego modelu różnica jest bardzo duza

#1579 Warcomx

Warcomx
  • 93 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 lutego 2014 - 10:37

Panowie, wiecie może jak to wygląda z gwarancją jeśli 5s jest z UK ? Nadal można oddac telefon do Cortlandu i nie meczyc sie z Regenersis?

#1580 konradFTS

konradFTS
  • 41 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lutego 2014 - 11:16

Tak telefony z dystrybucji EU mają gwarancje w całej EU raczej nie powino być problemów w Cortaldzie bo oni sa autoryzowanym serwisem Apple.

- - - Połączono posty - - -

A co do gwarancji ostanio w Czwartek moja dziewczyna odbrała nowego 5S z AOS. Przycisk sleep/wake to już jest standard ale zadzwoniła wczoraj do mnie i powiedziała ,że ma problem z aparatem dokładnie jak przechodzi z trybu foto na wideo.
Obraz na wideo jest strasznie zaciemniony telefon dopiero zobaczę w czwartek jak wrócę ale opisała mi dokładnie ten problem przez telefon poszukałem troche w internecie i znalazłem artykuł na ten temat http://m.imore.com/h...low-light-video miał ktoś z was taki problem lub widział coś takiego z iphone?? Myśle ,że restore bez przywracania kopi załatwi sprawe bo to już będzie 3 iphone ktory będę musiał znów wysyłać. :/

#1581 lizbona

lizbona
  • 126 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 11:53

Dla mnie delikatne spowolnienia w 4S zaczynały trochę drażnić, dlatego postanowiłem zmienić na 5S. Jakość wykonania na pierwszy rzut oka bardzo OK. Lecz po kilki minutach zaczeły się schody względem 4S - latające guziki, głośny 'home'. Po kilku tygodniach się przyzwyczailem. Luźne guziki nieco zniwelował smart case. Ogólnie jestem zadowolony. Wszystko działa szybko i sprawnie. Przez 2 miesiące użytkowania ze 4 razy się zrestartował, ale to raczej wina softu...

#1582 genesis9999

genesis9999
  • 50 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 13:07

Ta jasne, chyba jako ipod w trybie samolotu :P Albo na wystawie w sklepie ;)

No prawie. Szkoda, że nie zajrzałem tu przed dzisiejszym ładowaniem, ale za 3-4 dni wrzucę screen z kolejnego cyklu. Od razu mówię, że nie oglądam filmów i nie gram w gry, ale innymi programami się bawię raczej normalnie.

#1583 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 16:19

iP5S 64GB czarny zamówiony z AOS dla rodziny. Przyszedł z porysowanymi plecami i "pstrykajaca" obudową.

#1584 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lutego 2014 - 17:48

Apple już dawno nie jest takie jak kiedyś, niestety. Zawsze płaciło się za markę, ale przynajmniej lepiej oszukiwali, że produkty są wysokiej jakości. Teraz nawet nie oszukują. :D

#1585 crisco

crisco
  • 1 485 postów

Napisano 12 lutego 2014 - 09:55

Są fatalnej jakości. Staram się sporo ludzi namówić do iPhone, bo potem łatwiej się z nimi komunikować. Praktycznie zawsze telefon jest do wymiany i trafi się na jakąś wadę. Oczywiście można przymknąć oczy i się cieszyć. Ale chyba nie o to chodzi w tym przedziale cenowym.

#1586 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lutego 2014 - 11:02

Tak naprawdę bezpieczniej jest kupić używany egzemplarz i go sprawdzić, bo kupując nowy kupujemy kota w worku.

#1587 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 12 lutego 2014 - 11:04

Są fatalnej jakości. Staram się sporo ludzi namówić do iPhone, bo potem łatwiej się z nimi komunikować. Praktycznie zawsze telefon jest do wymiany i trafi się na jakąś wadę. Oczywiście można przymknąć oczy i się cieszyć. Ale chyba nie o to chodzi w tym przedziale cenowym.

A nie przesadzasz? Znam kilkanaście przykładów osób, które kupowały iPhone przez AOS i ŻADNA z nich nie otrzymała wadliwego egzemplarza.

#1588 grzesj

grzesj
  • 189 postów
  • SkądSieradz

Napisano 12 lutego 2014 - 11:13

5S to mój trzeci iP. W mojej rodzinie są jeszcze dwa. Część od operatora, dwa z AOS. Nigdy nie było problemu.

#1589 thrusterr

thrusterr
  • 52 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 12 lutego 2014 - 16:46

Jak myślicie czy przy wysyłaniu iphone na gwarancje można dopisać coś w stylu "proszę o wymianę na nowy fabrycznie zafoliowany telefon" czy to raczej nic nie zmienia ?

#1590 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 12 lutego 2014 - 17:08

Zdecydowanie lepiej będzie dopisać:
Dołączona grafika

Efekt dla Ciebie będzie ten sam ale choć wywołasz chwilę zastanowienia nad przekazem.

Innymi słowy: nic to nie zmieni w sposobie załatwienia sprawy.

#1591 thrusterr

thrusterr
  • 52 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 12 lutego 2014 - 17:12

hahah przyznam, że ciekawe wyjaśnienie sprawy :D
swoją drogą albo teraz to norma albo apple w ogóle nie dba o to co robi, jak można dopuścić do tego aby 5S z niedość że nierówno zmontowanym wyświetlaczem to jeszcze nie sklejonym w jednym rogu tak, aby uginał się pod naciskiem ? brawo :D

https://www.dropbox....4, 21 11 48.mov porażka

#1592 Marcel_

Marcel_
  • 11 postów

Napisano 12 lutego 2014 - 21:56

Witam :-) Czytam wasze posty od dłuższego czasu drodzy forumuwicze,bo przymierzam sie tez do Iphone 5s Ale z tego co piszcie to grubo sie zastanawiam czy kupić, bo tez zwracam bardzo uwage na szczegóły (takie zboczenie), pozatym widze co i rusz to,Guzik,biel,zarysowania a co ważne dla mnie to tydzień produkcji A i jeszcze czy na pudełku widnieje tydzień produkcji. Dziekuje z góry za odp Pozdrawiam :-)

#1593 thrusterr

thrusterr
  • 52 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 12 lutego 2014 - 22:17

albo mi się wydaje albo z 5 nie było takich masakrycznych problemów jak z 5S, jedynie lakier odpryskiwał ale to dałoby radę znieść :P @Marcel_ z tego co widzę to nic o tygodniu produkcji nie ma

#1594 Marcel_

Marcel_
  • 11 postów

Napisano 12 lutego 2014 - 23:03

Dziekuje za odp thrusterr :-) Będe śledził ten wątek, bo jak narazie chciałbym kupić ale niemają 64gb Pozdrawiam :-)

#1595 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 13 lutego 2014 - 01:40

Ja obecnie mam 4 sztukę i żadna nie była w 100 procentach zadowalająca najblizej ideału był pierwszy egzemplarz bo miał jako jedyny chłodne barwy ale niestety miał górę ekranu "zasikaną" i uszczerbek w aluminium, w drugim we wnętrzu gdzie się przesuwa guzik wyciszenie była jakas taka niebieska plama fabra oraz miał brzęczącą wibrację w pozycji poziomej, w trzecim było 5 poprochów pod szybką aparatu, w obecnym jest ta brzęcząca wibracja, przybrudzenie na białej ramce okalającej wyświetlacz oraz we wnętrzu jacka i wejścia lightning czymś na czarno przybrudzone, ma równiez takie dziubnięcie w plecach 2 mm ale dość głębokie. Już sam nie wiem czy uda się dorwać sztukę z jakimiś małymi niedociągnięciami, sam luźny power to już byłby ideał ;D choć wiem, że mogą się trafić i gorsze tak jak kolegi parę postów wyżej ze sprężystym wyświetlaczem ;p

#1596 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 13 lutego 2014 - 11:41

Ja dzisiaj, albo jutro dostanę nowego 5s z wymiany, bo w poprzednimi mikrofon działał w kratkę. Jak dostanę, napiszę który tydzień. Mam nadzieje, że wszystko bedzie już śmigało.

#1597 thrusterr

thrusterr
  • 52 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 13 lutego 2014 - 11:49

Jak sprawdzacie te tygodnie produkcji ? Jest jakaś różnica że ten tydzień lepszy a tamten gorszy ?

#1598 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 13 lutego 2014 - 12:16

Jak czytam te wasze posty to wydaje mi się, że jestem chyba jedynym, który za pierwszym razem dostał idealną sztukę... :D No dobra, jest grzechotka.. ale to nie wada. Zero przebarwień, zero paprochów, bateria trzyma idealnie. Barwy wyświetlacza cieplejsze niż poprzedni iPhone4 czy iPhone2G ale nie przeszkadza mi to ani trochę... to chyba bardziej cecha niż wada ;) Przecież wszystko na tym wyświetlaczu widać. Jedyne co mi się średnio podoba w 5S to połączenie ze lethercase... wygląda fenomenalnie, w dłoni leży idealnie... ale po włożeniu do kieszeni, bądź gdziekolwiek.... w wycięciu na aparat gromadzi się cały syf z kieszeni, więc obiektyw foto zawsze jest uwalony.. i trzeba go przetrzeć przed wykonaniem zdjęcia, czyli tak na prawdę wyjąć z case'a... dlatego coś czuję, że długo ten case ze mną nie wytrzyma już

#1599 thrusterr

thrusterr
  • 52 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 13 lutego 2014 - 13:01

@sereksztum nie martw się jeszcze się jakaś wada znajdzie :D

#1600 Molimo

Molimo
  • 3 695 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 lutego 2014 - 14:19

Chyba rownież mam idealna sztukę, szczęście!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych