Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1526 DEVZO

DEVZO
  • 69 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 20:02

I tak na 99% dostaniesz znowu iPhone'a z grzechoczącym przyciskiem. Jeśli po za tym przyciskiem wszystko jest w porządku, nie widzę sensu wymiany na nowy. A w odtwarzaczu tak ma być.

#1527 stefanek

stefanek
  • 73 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 stycznia 2014 - 17:22

Ale zaraz czy czasem we wszystkich Iphone od 4 wzwyż przycisk przycisk grzechotał? Jeszcze nie spotkałem z modelem który by tego nie miał. Ja natomiast mam inny problem. Telefon 5s mam od 2 tygodni. Zaliczył juz co najmniej 10 restartow (czasem w trakcie używania a czasem po wybudzeniu). Ponad to, 2 dni temu miałem dziwna sytuacje. Podczas aktualizowanie apps i słuchania muzyki telefon zaliczył restart. Nic w tym dziwnego by nie było gdyby nie fakt ze po bootscreen (czarne jabłko i białe tło) pojawiała sie biała "gwiazdka"/"koleczko" (jak to kiedy telefon sie wyłącza przy rozladowaniu) które kręciło sie około 5 minut po czym mignal blue screen na 1 sekundę, bootscreen i tak w kółko. Hard reset nic nie pomagał. Dopiero musiałem wgrać nowy system Via iTunes i odtworzyć z kopii zapasowej. Wcześniej miałem ip 4, kolega który od lat ma tylko urządzenia Apple był zdumiony. Zastanawiam sie czy mogę wystąpić o wymianę urządzenia.

#1528 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 postów
  • SkądWawa/Ząbki

Napisano 30 stycznia 2014 - 17:52

Witam. W końcu i ja zakupiłem swojego 5S w Play. 32GB Space. Generalnie nie mam zastrzeżeń, co do jakości wykonania, żadnych rysek, idealnie spasowanie, żadnych paprochów - można rzec bardzo ładna sztuka. I teraz kwestia najbardziej omawiana w tym temacie - grzechotanie. Grzechotanie występuje tylko na przycisku Power i jest bardzo delikatne, trzeba na prawdę mocno potrząsnąć i przylożyc telefon do ucha żeby to uslyszeć. Ekran nie jest co prawda ultra biały - ale żółty na pewno nie jest - mi odpowiada. Podswietlenie jest równomierne. telefon pracuje szybko, denerwują mnie tylko animacje. ID działa szybko, ale animacja trwa wieki. Przyciski chodzą myślę, że na razie dośc sztywno i jest wyrażny klik, ale myślę że z czasem się wyrobią. Home już czuję, że pracuje bardziej miękko niz za pierwszym razem. Generalnie co do wykonania nie mam zastrzeżeń. Dokupiłem rónież czarny Apple Case, i chociaz po założeniu go problem grzechotania całkowicie ustępuje to uwazam, że nie jest wart swojej ceny i szpeci telefon - natomiast potrzebowałem czegos na szybko. Szkoda, bo kosztuje niemało a nie jestem zadowolony. Jak by ktoś miał jakies pytania to zapraszam. A i pozdrawiam pana z iSpot, który nie wiedział co to jest DOK (Dock).

#1529 dudek_t

dudek_t
  • 72 postów
  • SkądBielsk Podlaski

Napisano 31 stycznia 2014 - 08:36

Ja mam zupełnie inne zdanie na temat oryginalnego case'a. Pasuje perfekcyjnie, zrobiony z dobrej jakości skóry. Dużo wygodniej trzyma się telefon, ręka się mniej męczy podczas rozmów i mam wrażenie że bardzo dobrze zabezpieczy telefon w razie upadku. Dodatkowym plusem jest to że wytłoczone logo jest praktycznie nie widoczne i całość wygląda bardzo ascetycznie.

#1530 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 31 stycznia 2014 - 08:44

Witam. W końcu i ja zakupiłem swojego 5S w Play. 32GB Space. Generalnie nie mam zastrzeżeń, co do jakości wykonania, żadnych rysek, idealnie spasowanie, żadnych paprochów - można rzec bardzo ładna sztuka. I teraz kwestia najbardziej omawiana w tym temacie - grzechotanie. Grzechotanie występuje tylko na przycisku Power i jest bardzo delikatne, trzeba na prawdę mocno potrząsnąć i przylożyc telefon do ucha żeby to uslyszeć. Ekran nie jest co prawda ultra biały - ale żółty na pewno nie jest - mi odpowiada. Podswietlenie jest równomierne. telefon pracuje szybko, denerwują mnie tylko animacje. ID działa szybko, ale animacja trwa wieki. Przyciski chodzą myślę, że na razie dośc sztywno i jest wyrażny klik, ale myślę że z czasem się wyrobią. Home już czuję, że pracuje bardziej miękko niz za pierwszym razem. Generalnie co do wykonania nie mam zastrzeżeń. Dokupiłem rónież czarny Apple Case, i chociaz po założeniu go problem grzechotania całkowicie ustępuje to uwazam, że nie jest wart swojej ceny i szpeci telefon - natomiast potrzebowałem czegos na szybko. Szkoda, bo kosztuje niemało a nie jestem zadowolony. Jak by ktoś miał jakies pytania to zapraszam.

A i pozdrawiam pana z iSpot, który nie wiedział co to jest DOK (Dock).

Animację możesz wyłączyć w Ustawienia - Ogólne - Dostępność - Redukuj ruch

#1531 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 31 stycznia 2014 - 10:27

Zaliczył juz co najmniej 10 restartow (czasem w trakcie używania a czasem po wybudzeniu). .

U mnie też niestety potrafi się zrestartować. Choć w sumie szary nigdy tak nie zrobił... ;)

Animację możesz wyłączyć w Ustawienia - Ogólne - Dostępność - Redukuj ruch

Polecam wyłączyć animacje. Nawet lepiej wygląda bez tych przejść.

#1532 tijs

tijs
  • 8 postów
  • SkądTilburg, Holandia

Napisano 31 stycznia 2014 - 20:34

Przyszła i kolej na mnie :) 5S 16 gb space grey. Poprzedni był 4S, a przed nim wszystkie począwszy od pierwszej edycji iPhona. Ale do rzeczy - swietnie wykonanie obudowy, wszystko ładnie zapakowane (kupiłem nowego), jak to Apple. W zasadzie nie ma sie do czego przyczepić. Na pierwszy rzut oka rzeczy, które od razu rzucają sie po przejściu z 4S: - system jest szybszy z animacjami, niż w 4S bez animacji..., no nie ma co tu porównywać, - ekran śliczny, 4 cale niby mało, ale bardzo wyraźny, wyższy komfort w porównaniu z 4s, - lepsza bateria, - głosniejsze dzwięki w obu głosniczkach (rozmowy,muzyka), - latarka mocniej świeci, - cały system szybciej działa, pobieranie maili, wysylanie wiadomosci, właczanie aplikacji. Ogólnie jestem zadowolony, następny bedzie 6S :) Pozdrawiam

#1533 mecei

mecei
  • 99 postów

Napisano 31 stycznia 2014 - 22:21

widze kolega przede mna tez lubuje sie w telefonach apple 'po poprawce' :D po zakupie telefonu z dopiskiem 'S' istnieje realna szansa, ze problemy, z ktorymi borykal sie poprzedni model zostana rozwiazane :P mozna smialo napisac, ze 4s i 5s -> dzieli przepasc w wydajnosci, jezeli ktos sie jeszcze zastanawia, w pelni polecam przesiadke!

#1534 maciejasty

maciejasty
  • 91 postów

Napisano 31 stycznia 2014 - 22:37

Ja też polecam przesiadkę. Tydzień użytkowania iOS na 5S zmienił mi poglądy wobec Androida. Szczerze polecam, najlepszy telefon do tej pory jaki mogłem potestować. Ciesze się, że ten zostaje ze mną na dłużej! ;-)

#1535 tijs

tijs
  • 8 postów
  • SkądTilburg, Holandia

Napisano 31 stycznia 2014 - 23:21

W zasadzie iphone 1g, 3gs i 4s wspominam najlepiej, tak więc coś jest w tych S-kach ! :) no i ta jakosc wykonania, czuc ze ma sie w reku produkt z najwyzszej półki.

#1536 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 postów
  • SkądWawa/Ząbki

Napisano 01 lutego 2014 - 11:32

Fakty, materiały i wykonanie absolutnie prześwietne i do pełni szczęscia brakuje tylko ciut wiekszego ekranu i rozdzielczości. Uważam, że Space Gray to najładniejszy iPhone do tej pory - szkoda go pakowac w case'a.

#1537 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1 355 postów
  • SkądSouth Park, CO

Napisano 01 lutego 2014 - 11:38

Fakty, materiały i wykonanie absolutnie prześwietne i do pełni szczęscia brakuje tylko ciut wiekszego ekranu i rozdzielczości. Uważam, że Space Gray to najładniejszy iPhone do tej pory - szkoda go pakowac w case'a.

A ja mam Space Gray, ale najładniejszy jest IMHO ... biały. Do tego, system pasuje kolorystycznie bardziej do białego niż do Space Gray. No, ale to moje zdanie ;)

#1538 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 11:44

A ja mam Space Gray, ale najładniejszy jest IMHO ... biały. Do tego, system pasuje kolorystycznie bardziej do białego niż do Space Gray. No, ale to moje zdanie ;)

Dokładnie... 4/4s to tylko czarne ale 5/5s to tylko biały :) Jest piękny.

#1539 Łukasz Wojciechowski

Łukasz Wojciechowski
  • 133 postów
  • SkądWawa/Ząbki

Napisano 01 lutego 2014 - 11:45

Biały byłby ladniejszy (przynajmniej dla mnie) gdyby caly przod był czarny ;) Ale to moja zdanie.

#1540 Radi-83

Radi-83
  • 250 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 20:58

Mam pytanie czy w waszych 5s też zasięg jest trochę gorszy względem 5 ? W piątce u siebie w pokoju miałem 4, 5 kresek a w esce mam 3,4 kropki, moja sieć to Play. Mam jeszcze pytanko, czy przy wymianie mogę zmienić kolor telefonu ? bo po kilku wymianach space graya stwierdziłem, że wolę wersję silver.

#1541 Rafalek90

Rafalek90
  • 39 postów
  • SkądŻory

Napisano 03 lutego 2014 - 18:12

U mnie występuje problem w robocie [ hala zamknięta ] niby pokazuje 1 kreskę ale sieć nie dostępna ...

#1542 SmolenRM

SmolenRM
  • 39 postów
  • SkądTułowice, Poland

Napisano 03 lutego 2014 - 21:15

Powiem szczerze, że trochę żałuję przesiadkę z 5 na 5s bardzo niewielka zmiana w użytkowaniu, zaliczył mi już kilka restartów co mnie trochę martwi :/ . Jak ktoś ma 5 to kupno 5s, moim zdaniem to wyrzucanie pieniędzy w błoto...

#1543 sereksztum

sereksztum
  • 335 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 01:40

. Jak ktoś ma 5 to kupno 5s, moim zdaniem to wyrzucanie pieniędzy w błoto...

Bo tak jest... Ale jeżeli przesiada się ktoś z przykładowo 4ki, to warto wybrać 5S, gdyż będzie dłużej wspierana, ma lepszy aparat, procesor, M7, baterię, TouchID itd. ale przesiadka z 5tki nie ma sensu.. podobnie jak na początku z 4ki na 4S też nie miała (różnice wyszły dopiero po roku, z 5 a 5S pewnie będzie podobnie) tak więc... trochę wyrzuciłeś pieniądze w błoto - pretensje miej sam do siebie. Seria S to tak na prawdę "ulepszony" a bardziej odświeżony, bardziej dopracowany iPhone5

#1544 daginski

daginski
  • 16 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 01:54

mam 5s od 3 dni, kolor złoty ... roznicy predkosci zadnej... czytnik linii jest calkiem przydatny i slowmo robi robote oto przyklad :) [url=http://youtu.be/7RzldfMWSpo]Arczi slowmotion slowmo snow iPhone 5s - YouTube[/url]

#1545 Jolaos

Jolaos
  • 1 036 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 05:24

U mnie występuje problem w robocie [ hala zamknięta ] niby pokazuje 1 kreskę ale sieć nie dostępna ...

W moim 4s występował podobny problem. Niby 3 kreski zasięgu a nie można wykonać żadnego połączenia z telefonu. Przebywałem w magazynie.

#1546 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 04 lutego 2014 - 08:24

W Twoim przypadku przydatną informacją będzie ta: Klatka Faradaya

#1547 genesis9999

genesis9999
  • 50 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 22:24

Ok Czas na moje pierwsze wrażenie po jednym dniu w porównaniu do nokii lumia 925. Wykonanie. Perfekcja, żadnych fabrycznych rys czy paprokow jak niektorzy pisali. Home button pracuje głośno, ale dla mnie tak ma być i nie widzę problemu. Przycisk power grzechocze, ale zdziwiłbym się gdyby miało byc inaczej. Jesli metalowy przycisk uderza o metalowa obudowe to taki dzwiek powstac musi. Inna sprawa ze przyciski glosnosci sa w innej technologi i nie ma dzwieku. Najpewniej power jest dostosowany do czestszego uzywania i specjalnie ma lekki luz. Na koniec wyswietlacz. Tu niestety wielki minus w porownaniu do Amoleda z nokii. Slabsze kolory, slabsza biel, o czerni lepiej nie wspominac. Az Takiej roznicy si3 nie spodziewalem. Nie chodzi o ciepla barweb bo mi nie przeszkadza, ale roznica w kontrascie i czerni jest olbrzymia. Super amoled z s4 niestety tez bije retine.

#1548 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 05 lutego 2014 - 00:06

Amoledy można porównać do dziewczyny z dużym sztucznym biustem. Na pierwszy rzut oka prezentuje się bardzo ładnie. Jednak przy dłuższym "urzytkowaniu" okazuje się, że jest to przerost formy nad treścią. I wracasz do czegoś naturalniejszego dla oka :-)

#1549 mariusz712

mariusz712
  • 2 postów

Napisano 05 lutego 2014 - 02:23

Mój 5s będzie szedł na gwarancje :/ Czasami jak klikam z lewej strony ekranu to słychać dźwięk. Oprócz tego jestem mega zadowolony.

#1550 Jamal_013

Jamal_013
  • 13 postów

Napisano 05 lutego 2014 - 18:26

O oto moje rozpakowanie i pierwsze wrażenia o iPhone 5s

http://youtu.be/LvQcdqaV618

Oczywiście, jak zwykle zachęcam do komentowania, zadawania konstruktywnych pytań a także dzielenia się własnymi opiniami/doświadczeniami. Po więcej zapraszam na mój kanał YouTube [URL="http://www.youtube.com/bezpretekstu"]bezPretekstu[/URL].

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych