Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#1301 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 07 January 2014 - 13:35

A był zafoliowany? Bo kurz pod folią to coś nie tak :/

#1302 mattkally

mattkally
  • 564 posts
  • SkądZambrów

Posted 07 January 2014 - 13:45

Jasne ze nie tak, ale co z tym zrobisz. Nic. Jedyne co mozna zrobic to oddac. Gdyby nie ta rekompensata ze strony Apple to rowniez bym kupil po taniosci na Allegro. Poczekam jeszcze ze 2 tygodnie az wyprzedadza co maja na magazynach i wtedy zamowie. Przepraszam za brak polskich znakow.

#1303 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 07 January 2014 - 13:50

A ja dzisiaj zamówiłem wymianę :/. Mam nadzieję, że przyjdzie jednak dobry. A jeszcze powiedz mi jak wygląda sama obudowa? Nie ma żadnych małych rysek / odprysków? Bo przez ten kurz zastanawiam się, czy nie wysłali ci refuba.

#1304 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 07 January 2014 - 13:53

Reszta wygląda ok. Paprochy są pod folią, która zabezpiecza telefon. Wszystkie przyciski są luźne. Refub to raczej nie jest - patrząc na datę produkcji.

#1305 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 07 January 2014 - 13:58

Faktycznie. No nic, napiszę jak mój przyjdzie, mam napisaną datę na 10.01.2014 (piątek). Jak będą latać przyciski dalej to trudno, już zostawię takie. Jak im odsyłam stary to mogę zostawić folię na wyświetlaczu prawda? I że nie mam naklejek z jabłkiem to chyba nie problem? :D

#1306 Igito

Igito
  • 43 posts
  • SkądAleksandrów Łódzki

Posted 07 January 2014 - 14:46

Ja również miałem paprochy pod folią oraz na, takie małe, ale to już ze 2 miesiące temu dostałem. Na pewno nie był to refurb. U mnie też był z fabryki DN, tydzień 41. Wszystko z nim było ok, matryca zimna, przyciski spasowane oprócz powera. Soft hula normalnie, bez ukrytych niespodzianek. Zero jakichkolwiek rys na obudowie czy bokach, dokładnie sprawdziłem wszystko. Więc same paprochy nie stanowiły dla mnie żadnego problemu. Zdmuchnąłem i tyle.. Bez sensu jest tak wymieniać z byle powodu. O przycisku power już było tu pisane przez dobre 50 stron, taki jest i tyle. Co do zwrotu bez naklejek: "W przesyłce znajdują się wszystkie akcesoria, gwarancje i pozostałe materiały (chyba że firma Apple przekazała inne instrukcje w tej sprawie)." Ja bym przy zgłaszaniu napomknął o tym, że nie ma naklejek i czy to nie problem, tak dla pewności.

#1307 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 07 January 2014 - 14:50

To jak przyjdzie najpierw nowy (Tak chyba powinno być prawda?) to przełożę z niego naklejki i po problemie :). A folię mogę zostawić na ekranie?

#1308 adverka

adverka
  • 98 posts

Posted 07 January 2014 - 14:57

To jak przyjdzie najpierw nowy (Tak chyba powinno być prawda?) to przełożę z niego naklejki i po problemie :). A folię mogę zostawić na ekranie?

Jeśli umówisz się z kurierem na odbiór w późniejszym dniu niż dostawa, to tak.
Co do naklejek - ja odsyłałam bez i problemu (do tej pory ;) nie było, a odsyłałam w połowie grudnia.

#1309 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 07 January 2014 - 15:14

Zleciłem wymianę dzisiejszego. Robię ostatnie podejście do tematu. Zasugerowałem wysyłkę z tego tygodnia i fabryki jak u @tomek1574, który twierdził, że jego egzemplarz jest bez opisywanych cech (bo ciężko tu już mówić o wadzie). Jak kolejny egzemplarz będzie taki jak wszystkie pozostałe to zwracam i szukam telefonu z drugiej ręki. Jedyne czego żałuję to sprzedaży dwóch 5S z Drezna, kupionych tuż po premierze, które były nieskazitelne, ech ;).

#1310 Mati1135

Mati1135
  • 93 posts

Posted 07 January 2014 - 16:37

Zleciłem wymianę dzisiejszego. Robię ostatnie podejście do tematu. Zasugerowałem wysyłkę z tego tygodnia i fabryki jak u @tomek1574, który twierdził, że jego egzemplarz jest bez opisywanych cech (bo ciężko tu już mówić o wadzie). Jak kolejny egzemplarz będzie taki jak wszystkie pozostałe to zwracam i szukam telefonu z drugiej ręki. Jedyne czego żałuję to sprzedaży dwóch 5S z Drezna, kupionych tuż po premierze, które były nieskazitelne, ech ;).

Co odpowiedzieli na Twoja sugestię, ja rówieniż dziś dzwoniłem z reklamacją i pani stwierdziła, że nie ma możliwości wpłynąć na to jaki telefon do mnie wyślą, bo magazyny są za granicą itd.

#1311 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 07 January 2014 - 16:38

Dali adnotację do magazynu, który będzie kompletował zamówienie i je wysyłał, ale pewnie to ściema, że mogą na to wpłynąć ;). Idzie taśmowo.

#1312 Mati1135

Mati1135
  • 93 posts

Posted 07 January 2014 - 17:17

Każdemu mówią co innego, ale skoro powiedzieli, że dali adnotację to przypuszczam, że tak jest, ja natomiast usłyszałem co innego, no cóż daj znać jak już będziesz wiedział jaki masz nr seryjny ja pewnie jutro też się dowiem po wysyłce.

#1313 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 07 January 2014 - 22:55

Skąd wam wysyłają tak z ciekawości? Ja sprawdziłem, że idzie z Pragi. Myślicie, że magazyn ma jakiś wpływ na jakość? Pewnie nie, ale może ktoś ma inne doświadczenia.

#1314 Mati1135

Mati1135
  • 93 posts

Posted 07 January 2014 - 23:07

Z Pragi jak zawsze. ;)

#1315 Posek

Posek
  • 30 posts

Posted 07 January 2014 - 23:45

...... Wygląda na to, że grzechotka to standard, a więc wolę kupić 5S z drugiej ręki za 2500/2600 na allegro i zaoszczędzić, bo to i tak loteria i tak.

Jasne, że standard a co najmniej zdecydowana większość. Od dłuższego czasu o tym się piszę, jednak nie do wszystkich to dociera......:P

#1316 adverka

adverka
  • 98 posts

Posted 08 January 2014 - 10:12

Ja miałam wysyłkę zawsze z Pragi, ale raz to było poprzez DHL, innym razem TNT. Gdy przychodziły telefony dostarczone przez DHL, były z produkcji w innej fabryce niż te, które przyszły TNT. Co do samego power button, to rozumiem tych, co narzekają, jak i tych, którzy nie narzekają ;) Miałam w ręce cztery sztuki 5s i każda była "inna". W jednej buttony były idealne, w drugiej wszystko latało, trzecia i czwarta sztuka była pośrednia. Więc ci, którym się trafi super model, nie zrozumieją tych, którym latają buttony jak wariaty ;) Samo latanie nie jest problemem, gorzej gdy podczas dzwonienia i wibracji, button zaczyna wydawać swoje własne dźwięki. Touch ID - tutaj też jego działanie było zależne od sztuki 5s. W jednym działało lepiej, płynniej, w innym gorzej. pozdrawiam

#1317 dyga

dyga
  • 28 posts

Posted 08 January 2014 - 10:59

Nice Name: iPhone 5s Family name: A1457 Group1: iPhone Group2: Generation: CPU speed: 1.3GHz Screen size: 4 inch Screen resolution: 1136x640 pixels Colour: Silver Production year: 2013 Production week: 52 (December) Model introduced: 2013 Capacity: 16GB Memory - flavour: xx Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn) Przed chwilą dostarczony do mnie. Wszystko lata, każdy przycisk, nawet ten od wyciszania telefonu nie równo leży :/

#1318 adr43

adr43
  • 181 posts

Posted 08 January 2014 - 11:22

Mam takie pytanie, jak komuś łata ten power, to mozna wymienic telefon? telefon kupilem nowy w uk bez simlocka....

#1319 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 08 January 2014 - 14:07

Dotarła do mnie druga 5S-ka. 50 tydzień, kolor srebrny. Są luzy przycisków, z resztą tak samo jak w moim szarym 5S. Jutro wysyłam obie sztuki! Nie no żart. Nie przeszkadza mi to ;) Nie trzęsę ciągle telefonem i nie słucham czy coś lata. Zawsze jest gwarancja jakby coś się zepsuło. Do tych co wysyłają "wadliwe" egzemplarze z latającymi przyciskami - chce wam się w to bawić? Nie lepiej w takim razie kupić inny telefon?

#1320 DeadLeeFox

DeadLeeFox
  • 17 posts

Posted 08 January 2014 - 16:10

Jak myślicie, kiedy w ispocie iPhone 5S stanieje do ceny 2949zł? 3299zł to jak dla mnie zdecydowanie za dużo. :)

#1321 tomczii

tomczii
  • 913 posts

Posted 08 January 2014 - 16:12

wydaje mi się ,że w ispocie spadnie cena do takiej lub niższej dopiero jak wyjdzie ip 6 :)

#1322 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 January 2014 - 16:12

Jak myślicie, kiedy w ispocie iPhone 5S stanieje do ceny 2949zł? 3299zł to jak dla mnie zdecydowanie za dużo. :)

Jak wyjdzie nowy iPhone... :P ewentualnie możesz polować na jakieś promocje i zniżki, możliwe że coś się trafi.

#1323 DenverPn

DenverPn
  • 49 posts

Posted 08 January 2014 - 16:39

A czemu nie chcesz kupic przez AOS?

Pytam bo sam mam w planie teraz kupic przez AOS ;)

#1324 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 08 January 2014 - 18:19

Ale macie problemy, mnie też od początku lata Power Button i jakoś 3 miesiąc UŻYTKUJE, a nie wypatruje się coraz to nowszych problemów. Działa? Działa, to korzystajcie ;) Ostatnio zakupiłem Apple Case i już nic nie lata.

#1325 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 08 January 2014 - 18:54

Tak się zastanawiam, czy jakość egzemplarzy z grudnia nie ucierpiała trochę przez rozpoczęcie sprzedaży w Chinach. Masa zamówień - trzeba szybko produkować. Myślicie, że może coś w tym być?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users