Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wra偶enia

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
2007 odpowiedzi w tym temacie

#1326 pendolino

pendolino
  • 373 post贸w

Napisano 08 stycznia 2014 - 19:32

Tak si臋 zastanawiam, czy jako艣膰 egzemplarzy z grudnia nie ucierpia艂a troch臋 przez rozpocz臋cie sprzeda偶y w Chinach. Masa zam贸wie艅 - trzeba szybko produkowa膰. My艣licie, 偶e mo偶e co艣 w tym by膰?

To troch臋 wr贸偶enie z fus贸w. Jako艣膰 powinna by膰 trzymana na jednym poziomie i tyle. Jutro dostan臋 kolejn膮 sztuk臋 to podziel臋 si臋 wra偶eniami ;).

#1327 Mati1135

Mati1135
  • 93 post贸w

Napisano 08 stycznia 2014 - 19:35

To troch臋 wr贸偶enie z fus贸w. Jako艣膰 powinna by膰 trzymana na jednym poziomie i tyle. Jutro dostan臋 kolejn膮 sztuk臋 to podziel臋 si臋 wra偶eniami ;).

Wiesz ju偶 czy przychylili si臋 do Twojej pro艣by, u mnie niestety znowu F2.

#1328 DeadLeeFox

DeadLeeFox
  • 17 post贸w

Napisano 08 stycznia 2014 - 21:04

Kupi艂bym z AOS ale jako艣 z przyzwyczajenia wol臋 kupowa膰 urz膮dzenia elektroniczne w sklepach stacjonarnych. By膰 mo偶e to jest dziwne ;) ale to ju偶 taka moja ma艂a tradycja ( mo偶liwo艣膰 sprawdzenia sprz臋tu przed zakupem itp. ) :)

#1329 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 08 stycznia 2014 - 21:39

Kupi艂bym z AOS ale jako艣 z przyzwyczajenia wol臋 kupowa膰 urz膮dzenia elektroniczne w sklepach stacjonarnych. By膰 mo偶e to jest dziwne ;) ale to ju偶 taka moja ma艂a tradycja ( mo偶liwo艣膰 sprawdzenia sprz臋tu przed zakupem itp. ) :)

Akurat w przypadku Apple, kupowanie w sklepie stacjonarnym jest wad膮, bo wszystkiego nie sprawdzisz, i na drugi dzie艅 jak p贸jdziesz, to zaproponuj膮 Ci wys艂anie na gwarancj臋 i refurba. W AOS masz dwa tygodnie na wymian臋 lub zwrot.

#1330 Deridge

Deridge
  • 12 post贸w

Napisano 08 stycznia 2014 - 21:44

Tydzie艅 temu zakupi艂em nowego 5S. Jak czyta艂em wcze艣niej, nie ma u mnie lataj膮cego przycisku power, wszystko jest w jak najlepszym porz膮dku. Telefon pochodzi z fabryki C3, 48 tydzie艅 produkcji. Og贸lnie wiele os贸b narzeka (jakie艣 50 stron) natomiast nawet jak by troch臋 lata艂o, prosz臋 Was bez przesady.

#1331 pendolino

pendolino
  • 373 post贸w

Napisano 08 stycznia 2014 - 21:46

W iSpocie nie sprawdzisz sprz臋tu przed zakupem ale ok :), fetysz to fetysz :). @Mati1135 - przesy艂ka jest w drodze. Mog臋 ju偶聽teraz sprawdzi膰 nr seryjny iPk'a, kt贸ry do mnie jedzie? Jak? :)

#1332 Sad3k

Sad3k
  • 41 post贸w

Napisano 08 stycznia 2014 - 21:54

Przebrn膮艂em od 110 strony. Musz臋 przyzna膰, 偶e naczyta艂em si臋 du偶o rzeczy, o kt贸rych nie pomy艣la艂em...zw艂aszcza o lataj膮cym przycisku power i o u偶ytkownikach, kt贸rzy wymienili ju偶 po 3-6 telefon贸w z tego powodu. Roz艣mieszy艂 mnie komentarz forumowicza, kt贸ry stwierdzi艂, 偶e czu艂 si臋 jak upo艣ledzony w skepie Saturn gdzie ludzi ogl膮dali telefonu, a on nim trz膮s艂 aby zobaczy膰 czy grzechocze :D Powiem szczerze, 偶e nie sprawdzi艂em czy m贸j przycisk lata ale mam za艂o偶onego bumpera wi臋c nie chce mi si臋 zdejmowa膰...sprawdzi艂em starego 4s i tam faktycznie lata ;) Jedyne co zauwa偶y艂em to znacznie g艂o艣niej dzia艂aj膮cy przycisk home...zdziwi艂o mnie, 偶e wi臋kszo艣膰 komentarzy dotyczy przycisku power, kt贸ry jak w wi臋kszo艣ci telefon贸w (pocz膮wszy od modelu iphone 4) lata艂 od zawsze (mniej b膮d藕 wi臋cej ale luz zawsze by艂 zachowany) ni偶 w przypadku home button, kt贸ry w modelu 3, 3s, 4, 4s oraz 5 chodzi zupe艂nie inaczej ni偶 w 5s. Pocz膮tkowo my艣la艂em, 偶e to wada (nawet w por贸wnaniu z innym iphonem 5s w Ispocie):

Zippyshare.com - Home Button.m4a - tutaj mo偶na ods艂ycha膰 klikanie

...ale teraz stwierdzi艂em, 偶e szkoda zachodu z tym oddawaniem, wymian膮, reklamacj膮 itp. Pr臋dzej czy p贸藕niej telefon b臋dzie mia艂 inne 艣lady u偶ytkowania, kt贸re stan膮 si臋 wi臋ksz膮 zmor膮 ni偶 g艂o艣ny przycisk home ;)
Tym wytrwa艂ym 偶ycz臋 powodzenia ;)

#1333 Mati1135

Mati1135
  • 93 post贸w

Napisano 08 stycznia 2014 - 22:22

@Mati1135 - przesy艂ka jest w drodze. Mog臋 ju偶聽teraz sprawdzi膰 nr seryjny iPk'a, kt贸ry do mnie jedzie? Jak? :)

Tak na stronie z zam贸wieniami klikasz na Drukuj faktur臋 i tam powinno by膰 do starej dopisane a jak zejdziesz ni偶ej to b臋dzie osobna faktura na nowego iphone'a i tam te偶 b臋dzie nowy numer seryjny. ;)

#1334 madhunt3r

madhunt3r
  • 2聽530 post贸w

Napisano 08 stycznia 2014 - 23:03

Jedyne co zauwa偶y艂em to znacznie g艂o艣niej dzia艂aj膮cy przycisk home...zdziwi艂o mnie, 偶e wi臋kszo艣膰 komentarzy dotyczy przycisku power, kt贸ry jak w wi臋kszo艣ci telefon贸w (pocz膮wszy od modelu iphone 4) lata艂 od zawsze (mniej b膮d藕 wi臋cej ale luz zawsze by艂 zachowany) ni偶 w przypadku home button, kt贸ry w modelu 3, 3s, 4, 4s oraz 5 chodzi zupe艂nie inaczej ni偶 w 5s. Pocz膮tkowo my艣la艂em, 偶e to wada (nawet w por贸wnaniu z innym iphonem 5s w Ispocie):

Zippyshare.com - Home Button.m4a - tutaj mo偶na ods艂ycha膰 klikanie

...ale teraz stwierdzi艂em, 偶e szkoda zachodu z tym oddawaniem, wymian膮, reklamacj膮 itp. Pr臋dzej czy p贸藕niej telefon b臋dzie mia艂 inne 艣lady u偶ytkowania, kt贸re stan膮 si臋 wi臋ksz膮 zmor膮 ni偶 g艂o艣ny przycisk home ;)
Tym wytrwa艂ym 偶ycz臋 powodzenia ;)

U mnie te偶 g艂o艣no klika i lekko ju偶 w por贸wnaniu z pocz膮tkiem "zapad艂" si臋 i tak jakby o boki si臋 obciera艂 czasami, ale dzia艂a ;)

#1335 Go艣膰_oneghost_*

Go艣膰_oneghost_*

Napisano 08 stycznia 2014 - 23:35

Tak na stronie z zam贸wieniami klikasz na Drukuj faktur臋 i tam powinno by膰 do starej dopisane a jak zejdziesz ni偶ej to b臋dzie osobna faktura na nowego iphone'a i tam te偶 b臋dzie nowy numer seryjny. ;)

O nie wiedzia艂em, 偶e mo偶na tak sprawdzi膰. Do mnie w takim razie idzie z fabryki F2L z 48 tygodnia. Kto艣 mia艂 styczno艣膰 z t膮 fabryk膮? jaki by艂 rezultat? :)

General information
Factory: F2L - China, Zhengzhou - Foxconn

Year: 2013

Week: 48 (25.11 - 01.12)

#1336 sereksztum

sereksztum
  • 335 post贸w

Napisano 09 stycznia 2014 - 00:49

Mam z 48 tygodnia, tyle, 偶e fabryka F1 Foxconn, a nie F2L (pewnie i tak to samo, tylko inne pomieszczenie czy co艣) Og贸lnie wykonany idealnie, power lata - jak w 95% wszystkich modeli - nie przeszkadza to ani troch臋. Szczeg贸lnie jak mam za艂o偶onego Case'a ;) 呕adnej skazy na obudowie czy gdziekolwiek, martwych pixeli, plam na wy艣wietlaczu, s艂abej baterii nie zauwa偶y艂em ;) Dodam, 偶e to moja pierwsza sztuka. Nawet nie my艣l臋 o odsy艂aniu na gwarancje :D

#1337 adverka

adverka
  • 98 post贸w

Napisano 09 stycznia 2014 - 01:18

...s艂abej baterii nie zauwa偶y艂em ;)
Dodam, 偶e to moja pierwsza sztuka. Nawet nie my艣l臋 o odsy艂aniu na gwarancje :D

Jakie masz wyniki pracy baterii?

Ja mialam z fabryki F2 i DN. Wszystko podobne, w kazdym cos nie tak :)

#1338 woojtekn

woojtekn
  • 96 post贸w
  • Sk膮dSosnowiec

Napisano 09 stycznia 2014 - 06:42

Fabryka F2, 50 tydzie艅. 0 broblem贸w , wszystko cacy , szczeg贸lnie bateria mi si臋 podoba w por贸wnaniu do 4S-a :) ( 偶eby us艂ysze膰 luz na power buttonie musze naprawd臋 dosta膰 ADHD, w casie ani mru mru, cisza na morzu :) )

#1339 艁ukasz Wojciechowski

艁ukasz Wojciechowski
  • 133 post贸w
  • Sk膮dWawa/Z膮bki

Napisano 09 stycznia 2014 - 10:09

Czytaj膮c niekt贸re w膮tki tutaj dochodz臋 do wniosku, 偶e ostanimi czasy "lu藕ny" przycisk to najmniejsze z艂o jakie moze nas spotka膰 i z takim podej艣ciem zaczynam podchodzi膰 do zakupu - oby tylko przycisk mi lata艂 :) Z reszt膮 to pono膰 "norma" wi臋c nic sie na to nie poradzi. Czy otwieraj膮c w sklepie telefon przy sprzedawcy nie wlaczajac go zauwa偶y艂bym, 偶e pod foli膮 s膮 paproszki czy rysy mam prawo 偶膮dac wymiany na inn膮 sztuk臋 b膮d藕 anulowania umowy?

#1340 mart.plax

mart.plax
  • 178 post贸w
  • Sk膮dWroc艂aw, Poland

Napisano 09 stycznia 2014 - 11:39

Ja mam z F2 z 46 tygodnia. Wszystko z nim ok, TouchID 艣miga jak mi贸d, power button wg mnie nie lata w og贸le (chyba, 偶e zaczn臋 trz膮艣膰 telefonem ko艂o ucha, co艣 tam wtedy lata, ale nie jestem pewna czy to nie soczewka). Ewentualnie bateria mog艂aby by膰 lepsza, ale i tak wytrzymuje ca艂y dzie艅 KATOWANIA smsami, mailami, Facebookiem, muzyka i innymi aplikacjami (g艂ownie tumblr i messenger).

#1341 pendolino

pendolino
  • 373 post贸w

Napisano 09 stycznia 2014 - 12:24

Dzi艣 przyjecha艂: Nice Name: iPhone 5s (UK/Europe) Machine Model: iPhone6,2 Family name: A1457 Model Number: ME432 Group1: iPhone Group2: Generation: CPU speed: 1.3GHz Screen size: 4 inch Screen resolution: 1136x640 pixels Colour: Space Gray Production year: 2013 Production week: 51 (December) Model introduced: 2013 Capacity: 16GB Memory - flavour: xx Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn) Power button prawie idealnie le偶y, trzeba naprawd臋 kombinowa膰, 偶eby co艣 us艂ysze膰, zostawiam dziada :). 7wymian, 偶eby dosta膰 w ko艅cu dobry telefon, ufff.

#1342 adverka

adverka
  • 98 post贸w

Napisano 09 stycznia 2014 - 12:47

nareszcie ;) Daj zna膰, jak oceniasz bateri臋 po pierwszym dniu zabawy.

#1343 zakino

zakino

• 10聽510 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅/Inowroc艂aw

Napisano 09 stycznia 2014 - 12:49

Dzi艣 przyjecha艂:

Nice Name: iPhone 5s (UK/Europe)
Machine Model: iPhone6,2
Family name: A1457
Model Number: ME432
Group1: iPhone
Group2:
Generation:
CPU speed: 1.3GHz
Screen size: 4 inch
Screen resolution: 1136x640 pixels
Colour: Space Gray
Production year: 2013
Production week: 51 (December)
Model introduced: 2013
Capacity: 16GB
Memory - flavour: xx
Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn)

Power button prawie idealnie le偶y, trzeba naprawd臋 kombinowa膰, 偶eby co艣 us艂ysze膰, zostawiam dziada :). 7wymian, 偶eby dosta膰 w ko艅cu dobry telefon, ufff.

U mnie w 5s le偶y idealnie,natomiast w 5 jest lu藕ny... ;x
Sk膮d wzi膮艂e艣 te informacje ?

#1344 adverka

adverka
  • 98 post贸w

Napisano 09 stycznia 2014 - 13:01

Sk膮d wzi膮艂e艣 te informacje ?

St膮d: Klantenservice: Serienummers
wpisujesz serial number

#1345 zakino

zakino

• 10聽510 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅/Inowroc艂aw

Napisano 09 stycznia 2014 - 13:05

St膮d: Klantenservice: Serienummers
wpisujesz serial number

Dzi臋ki :) TEj stronki nie zna艂em.
iPhone 5 (GSM/LTE135/International) .Mnie i tak ciekawi czy to jest wersja sieci tel czy "normalna"

#1346 Mati1135

Mati1135
  • 93 post贸w

Napisano 09 stycznia 2014 - 13:46

Dzi艣 przyjecha艂:

Nice Name: iPhone 5s (UK/Europe)
Machine Model: iPhone6,2
Family name: A1457
Model Number: ME432
Group1: iPhone
Group2:
Generation:
CPU speed: 1.3GHz
Screen size: 4 inch
Screen resolution: 1136x640 pixels
Colour: Space Gray
Production year: 2013
Production week: 51 (December)
Model introduced: 2013
Capacity: 16GB
Memory - flavour: xx
Factory: DN (China, Chengdu - Foxconn)

Power button prawie idealnie le偶y, trzeba naprawd臋 kombinowa膰, 偶eby co艣 us艂ysze膰, zostawiam dziada :). 7wymian, 偶eby dosta膰 w ko艅cu dobry telefon, ufff.

Czyli jednak adnotacja co艣 da艂a i by艂a mo偶liwo艣膰 proszenia o model z konkretnej fabryki tylko ja zosta艂em wprowadzony w b艂膮d przez konsultantk臋, super 偶e wreszcie masz dobry telefon, ja swojego z wymiany b臋d臋 nied艂ugo testowa艂. A jak ekran barwy ciep艂e czy zimne, bo to g艂贸wny pow贸d dla kt贸rego chcia艂em telefon z DN?

#1347 pendolino

pendolino
  • 373 post贸w

Napisano 09 stycznia 2014 - 13:58

Nie jest tak kolorowo. Ekran jest fatalny. Osikane boki. To jest DRAMAT :)! Przed zamkni臋ciem infolinii dzwoni臋 i zlecam zwrot, podda艂em si臋. Um贸wi艂em si臋 na zakup nowego 5S z niemieckiego vodafone bez sim'a z papierami za 2600zl (350zl w kieszeni w porownaniu do AOS) dzis osobiscie i go juz zostawie, jaki by nie byl, z reszta i tak nie bede mial wyjscia ;). Szkoda mi juz czasu na wymiany. Konkluzja tego wszystkiego jest taka, ze znalezc 5S dla "chirurga" jest bardzo ciezko ;)...

#1348 adverka

adverka
  • 98 post贸w

Napisano 09 stycznia 2014 - 14:14

Aby mie膰 idealnego 5s, trzeba by艂oby chyba z tych siedmiu telefon贸w, kt贸re mia艂e艣, z艂o偶y膰 jeden :D Bo niestety jak jedno dobre, to drugie do kitu...

#1349 pendolino

pendolino
  • 373 post贸w

Napisano 09 stycznia 2014 - 14:19

Dlatego stwierdzam, 偶e nie warto traci膰 ju偶 na to czasu, bo jest to ruletka :)

#1350 Mati1135

Mati1135
  • 93 post贸w

Napisano 09 stycznia 2014 - 14:20

Nie jest tak kolorowo. Ekran jest fatalny. Osikane boki. To jest DRAMAT :)! Przed zamkni臋ciem infolinii dzwoni臋 i zlecam zwrot, podda艂em si臋. Um贸wi艂em si臋 na zakup nowego 5S z niemieckiego vodafone bez sim'a z papierami za 2600zl (350zl w kieszeni w porownaniu do AOS) dzis osobiscie i go juz zostawie, jaki by nie byl, z reszta i tak nie bede mial wyjscia ;). Szkoda mi juz czasu na wymiany. Konkluzja tego wszystkiego jest taka, ze znalezc 5S dla "chirurga" jest bardzo ciezko ;)...

Ja otworzy艂em swojego i te偶 za艂ama艂em r臋ce, ekran 偶贸艂ty w por贸wnaniu z tym kt贸rego mam odes艂a膰, plus pasek 偶贸艂tszego przebarwienia w g贸rnej cz臋艣ci ekranu, kt贸ry uwidacznia si臋 w przegl膮daniu poziomym na jasnych t艂ach (i tego si臋 w艂a艣nie obawia艂em po 5s z listopada te偶 z F2, z tym samym problemem), niestety ten bielszy, kt贸ry mam obecnie musia艂em reklamowa膰 ze wzgl臋du na ci膮gle zawieszanie i resetowanie, gdyby nie to zostawi艂bym go bardzo ch臋tnie. ;/

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych