iPhone 5S - Pierwsze wrażenia
Posted 29 December 2013 - 14:37
Posted 29 December 2013 - 23:48

Posted 29 December 2013 - 23:56

Posted 30 December 2013 - 01:53

Posted 30 December 2013 - 08:22
Posted 30 December 2013 - 08:53

Gość_oneghost_*
Posted 30 December 2013 - 11:20
Posted 30 December 2013 - 11:51
Bo trzymałeś telefon w ręce, chodzi o to, że ma on być w uchwycie i wtedy się ten dźwięk nagra pewnie. Nie wiem, sam nie sprawdzałem, ale tak mi się wydaje.
Ale to naprawdę skrajna sytuacja... Widziałeś kiedykolwiek, żeby ktoś nagrywał film z iPhonem w uchwycie? :roll: Większym problemem moim zdaniem było słynne "antennagate", a nie robienie na siłę problemu z luźnego przycisku.
Na rozluźnienie wrzucę ten filmik, tylko czasem zamiast "program ojs" pomyślcie "luźny przycisk".

iOS7 na iPhone 4 - Program OJS - YouTube
Gość_oneghost_*
Posted 30 December 2013 - 12:07

Posted 30 December 2013 - 12:34
Posted 30 December 2013 - 14:05
Posted 30 December 2013 - 18:37
Potwierdzam, także mam 5Sa z Orange i jest zdecydowana różnica między używaniem tylko 3G lub wifi. Ale to nic nowego.
Sam wcześniej nie przykładałem do tego uwagi, bo na 4 i tak ta bateria szybko padała, więc teraz zwróciłem na to uwagę. Będąc poza domem po prostu wyłączam 3G kiedy nie jest mi potrzebne.
Rozumiem, że nadal uparcie nie dają nam w 7.1 wyłącznika 3G w Control Center? :-//
Posted 30 December 2013 - 19:46

Posted 30 December 2013 - 20:01

Posted 30 December 2013 - 23:21
Rozumiem, że nadal uparcie nie dają nam w 7.1 wyłącznika 3G w Control Center? :-//
Chodzi o interes operatorów sieci komórkowych tj. aby ludzie kupowali pakiety transmisji danych.
Ograniczają dostęp do 3G (zakopany głęboko w funkcjach) aby użytkownicy mieli ustawione na ON.
Posted 31 December 2013 - 00:07
Nie i nie dadzą

Posted 31 December 2013 - 15:04
Czy Wam też zdarzają się sporadyczne restarty 5s'a, u mnie stało się to już kilka razy w aplikacjach Apple, safari i wiadomości, telefon na ponad minutę się zawiesza, nie reagują żadne przyciski i dotyk, po czym pojawia się czarny ekran z logo Apple tak jak przy uruchamianiu urządzenia i po kilku sekundach wszystko wraca do normy, zastanawiam się czy jest to wina ios'a czy może problem leży w samym telefonie.
Zrób restore, jeżeli nie pomoże to problem z urządzeniem.
Dziękuję za poradę, restore zrobione wczoraj, ale niestety dziś znowu miałem podobną sytuację w aplikacji wiadomości (log wygenerowany przez telefon to "stacks+springboard", ale niestety nie znam się na tyle by wywnioskować co jest dokładną przyczyną tego zjawiska, chyba czeka mnie wymiana po nowym roku. ;/
Posted 01 January 2014 - 12:19
Chodzi o interes operatorów sieci komórkowych tj. aby ludzie kupowali pakiety transmisji danych.
Ograniczają dostęp do 3G (zakopany głęboko w funkcjach) aby użytkownicy mieli ustawione na ON.
A wytłumaczysz mi jaki związek ma włączenie/wyłączenie 3G z pakietami transmisji danych? Bo jedyne co mają wspólnego, to na GSM działa wolniej a na 3G szybciej, ale jak to się ma do kupowania to nie wiem.
Posted 01 January 2014 - 17:41
A wytłumaczysz mi jaki związek ma włączenie/wyłączenie 3G z pakietami transmisji danych? Bo jedyne co mają wspólnego, to na GSM działa wolniej a na 3G szybciej, ale jak to się ma do kupowania to nie wiem.
Oczywiście chodziło mi o transmisję danych, której to przycisk wł/wył powinien znaleźć się obok wifi, tak jak ma to miejsce w androidzie.
Najlepiej gdyby można było sobie dodawać/usuwać przyciski itp.
Posted 02 January 2014 - 10:58
Oczywiście chodziło mi o transmisję danych, której to przycisk wł/wył powinien znaleźć się obok wifi, tak jak ma to miejsce w androidzie.
Najlepiej gdyby można było sobie dodawać/usuwać przyciski itp.
Ten wyłącznik od zawsze był zakopany w ustawieniach od pierwszego iPhone, więc nie wiem czemu teraz nagle mieliby go dać gdzieś na wierzchu zważając na to, że iPhone o zawsze jest urządzeniem, które zostało zaprojektowane tak, żeby korzystać z internetu na każdym kroku.
Posted 02 January 2014 - 11:18
Ten wyłącznik od zawsze był zakopany w ustawieniach od pierwszego iPhone, więc nie wiem czemu teraz nagle mieliby go dać gdzieś na wierzchu zważając na to, że iPhone o zawsze jest urządzeniem, które zostało zaprojektowane tak, żeby korzystać z internetu na każdym kroku.
Telefon z Androidem to też "urządzenie zaprojektowane tak, żeby korzystać z internetu na każdym kroku", a taki wyłącznik posiada. Wielki problem dla Apple taki dodać ? Chyba nie.
Posted 02 January 2014 - 11:44
Telefon z Androidem to też "urządzenie zaprojektowane tak, żeby korzystać z internetu na każdym kroku", a taki wyłącznik posiada. Wielki problem dla Apple taki dodać ? Chyba nie.
Ale nie było takim od początku, problem dodać nie jest, tylko sensu w tym żadnego nie ma. Każdy świadomie kupuje smartfona i dla większości użytkowników ten wyłącznik jest to zbędne zabieranie miejsca.
Posted 02 January 2014 - 11:51
Posted 02 January 2014 - 11:52
Ale nie było takim od początku, problem dodać nie jest, tylko sensu w tym żadnego nie ma. Każdy świadomie kupuje smartfona i dla większości użytkowników ten wyłącznik jest to zbędne zabieranie miejsca.
Ja bym osobiście był ostrożny z szafowaniem słowami "każdy", "dla większości" etc. Póki co- nikt ankiety nie robił, a zakładam się że wynikami mógłbyś się zdziwić. Ten wyłącznik ma sens, bo gro ludzi ma / jest / bywa w zasięgu wifi. Taki "prztyczek", dostępny ot tak, bez grzebania, pod palcem, mógłby oszczędzić sporo baterii. No, ale to moje zdanie.
Posted 02 January 2014 - 11:57
Ja bym osobiście był ostrożny z szafowaniem słowami "każdy", "dla większości" etc. Póki co- nikt ankiety nie robił, a zakładam się że wynikami mógłbyś się zdziwić. Ten wyłącznik ma sens, bo gro ludzi ma / jest / bywa w zasięgu wifi. Taki "prztyczek", dostępny ot tak, bez grzebania, pod palcem, mógłby oszczędzić sporo baterii. No, ale to moje zdanie.
Tylko, że dostępny po WiFi po uśpieniu nic nie daje, bo WiFi też się usypia, czyli tracisz dostęp do sieci, mimo, że jesteś w zasięgu WiFi. A co do ankiet, to raczej Apple takie badania robiło, ale mam nieraz wrażenie, że tylko w Polsce jest mania oszczędzania 10 zł na pakiecie internetowym, bo na zachodnich forach temat zżerania pieniędzy z konta czy wyłączania/włączania transmisji danych praktycznie się nie przewija i nikt nie zadaje nawet takich pytań. Na polskich forach jest to standard niezależnie od platformy można znaleźć kupę wątków jak ktoś płacze, że mu internet kase zżarł.
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users