Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#726 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 22 November 2013 - 09:01

to jest taki luz na pol milimetra :P dziwne ale na pewno na gwarancje nie bede z tego powodu oddawal ani tymbardziej grzebal nic ;) wazne ze dziala :) poza tym mozna zawsze bumper zalozyc z jakims wlasnym przyciskiem i sadze ze nie bedzie juz nic latalo

#727 Madafaker

Madafaker
  • 7 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 November 2013 - 09:10

Nie jest to coś co szczególnie przeszkadza w użytkowaniu telefonu jednak potrafi irytować. Jakoś tak z góry od apple oczekujemy ideału przez co zwraca się uwagę na takie szczegóły. W szczególności, że płacąc prawie 3 tysiące chyba mamy do tego prawo :) Ja bym poczekał jeszcze trochę (może nowa seria wyjdzie z fabryki), wtedy spróbować reklamować i liczyć na idealny egzemplarz, ale w tym przypadku to niestety loteria ;P

#728 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 22 November 2013 - 09:15

Zgadza się za te pieniądze nic takiego nie powinno mieć miejsca.

#729 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 22 November 2013 - 12:18

Tymczasowo jestem w Kanadzie. Właśnie tutaj kupiłem Iphone 5S z latającym przyciskiem Power Button. Dam odpowiedź w Środę, bo umówiłem się na Genius Bar zobaczymy... Patrzyłem resztę Iphonów 5S w Apple Store, o dziwo dorwałem 3 sztuki ze sztywnym Power Button które nie grzechotały tylko w białym kolorze. Ja mam Space Gray, ale dam znać jakby co ;-)

Daj znać koniecznie jaki finał.

#730 ebe

ebe
  • 5 posts

Posted 22 November 2013 - 16:29

Moja spiątka skubana lubi być co jakiś czas poza zasięgiem dla dzwoniących.Wyłączenie 3G eliminuje ten problem,ale chyba nie o to chodzi?Poza tym nie narzekam,nawet latający delikatnie przycisk jestem w stanie przeżyć.

#731 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 22 November 2013 - 17:11

To nie przycisk grzechocze....

#732 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 22 November 2013 - 17:37

To nie przycisk grzechocze....

Tak, Ty wiesz to najlepiej! Dobrą masz szklaną kulę, nie powiem :) A co powiesz na to, że będąc w Apple Store, robiąc test 'bubla' - biorąc kilka 5S'ów do ręki w modelach demo występują te problemy z tandetnym grzechotem? I co ciekawe, przytrzymując przycisk power i potrząsając telefonem grzechotanie ustaje, a słychać wtedy tylko soczewkę (to jest akurat naturalne). Są różne źródła tego grzechotu, jednym z nich jest właśnie przycisk power.

#733 Hawken12

Hawken12
  • 250 posts
  • SkądGorzów Wlkp. Polska

Posted 22 November 2013 - 18:25

Przycisk power grzechocze, ekran delikatny tydzień i juz mikroryski ( moja poprzednia 5 przez rok czasu nie złapała mikroryski na ekranie) ehhh nie tego sie spodziewałem po premium.

Nie chcę nic mówić ale Apple NIE JEST MARKĄ PREMIUM.

#734 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 posts

Posted 22 November 2013 - 18:37

Moja spiątka skubana lubi być co jakiś czas poza zasięgiem dla dzwoniących.Wyłączenie 3G eliminuje ten problem,ale chyba nie o to chodzi?Poza tym nie narzekam,nawet latający delikatnie przycisk jestem w stanie przeżyć.

Jeśli masz telefon w sieci play i przy słabym zasięgu nie masz ustawionego 3G to nieraz telefon musi tracić połączenie z siecią. Miałem tak, więc pisze z własnego doświadczenia.

#735 ebe

ebe
  • 5 posts

Posted 22 November 2013 - 18:59

Telefon mam w Orange.Dziwne to jest w ogóle,zasięg max a dodzwonić się nie idzie.Tyle,że raz nie idzie a za chwilę już tak.

#736 minister23

minister23
  • 73 posts

Posted 22 November 2013 - 19:38

przyszedł i mój. Faktycznie, przycisk grzechocze - drażni to trochę, po za tym okej. Martwi mnie jedno - ktoś tu na forum napisał, że podczas rozmowy przycisk wpadał w wibrację i go słyszał ... jeśli to prawda, to niezły przypał. Jak przejdzie, to chyba wymienie.

#737 pinkibass

pinkibass
  • 11 posts

Posted 22 November 2013 - 21:51

Mam i ja. Dokładnie 5S 16GB Gold I tak jak kolegom/koleżankom powyżej - przycisk Sleep grzechocze. Poza tym po 2 godzinach bez innych uwag poza tym, że jestem zdruzgotany wzrostem szybkości działania w porównaniu do 3GS :D

#738 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2013 - 23:02

czy grzechoczący przycisk Sleep może być powodem reklamacji telefonu?? czy to zbyt błahy powód..... Sam zamówiłem w AOS i liczę ze może trafię sztukę bez grzechotki. To się ma jakoś do koloru czy w każdym występuje?

#739 xmichal121

xmichal121
  • 7 posts
  • SkądMielec

Posted 23 November 2013 - 00:14

czy grzechoczący przycisk Sleep może być powodem reklamacji telefonu?? czy to zbyt błahy powód..... Sam zamówiłem w AOS i liczę ze może trafię sztukę bez grzechotki. To się ma jakoś do koloru czy w każdym występuje?

Wydaje mi się, że nie ma co liczyć na reklamację. Zbyt dużo 5s to ma. Czytając forum to raczej (w zasadzie na pewno) nie zależy to od koloru. Ten typ tak ma :)

Po kilku dniach osobiście mi to nie przeszkadza, nie słyszę tego, a z moich rozmówców też nikt tego nie słyszał. Sam przycisk raczej przy normalnych ruchach nie grzechocze. Trzeba telefonem specjalnie wstrząsnąć.

btw
Jak postępowaliście z baterią po otworzeniu pudełka - rozładowywaliście do końca i potem ładowanie do pełna czy od razu po wyjęciu z pudełka telefon do ładowarki? Ma to w ogóle jakiś wpływ na baterię? Pytam, bo ja rozładowałem do zera i wtedy podłączyłem, a trzyma mi troszkę mniej niż innym użytkownikom patrząc po postach. ?

#740 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 23 November 2013 - 00:59

Ja słyszałem, że już od paru lat nie powinno się rozładowywać baterii, bo to wpływa własnie na niekorzyść. Rozładowywać trzeba było kiedyś, gdy były trochę inne baterie. Ale nie potwierdzam tej informacji na 100%, żeby nie było. Wcześniej z tym przyciskiem się myliłem. Myślałem, że wszyscy słyszą tylko to mniejsze grzechotanie, które mam też w mojej piątce, która ma sztywny przycisk, a okazuje się, że jednak grzechotanie odtyczy również przycisku :( Ciekawe czy w moim 5S to będzie.

#741 kubbach

kubbach
  • 80 posts

Posted 23 November 2013 - 10:33

MrNorbi dobrze gada. Baterii sie juz od jakiegoś czasu nie formuje, bo nie występuje tzw efekt pamięci. Tylko stare baterie litowo polimerowe (z tego co pamietam) sie formowało, w nowych litowo jonowych moze to wręcz zaszkodzić. Baterie te nie lubią być rozładowywane do końca :) sorry za ot

#742 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 23 November 2013 - 10:41

Tylko stare baterie litowo polimerowe (z tego co pamietam) sie formowało, w nowych litowo jonowych moze to wręcz zaszkodzić. Baterie te nie lubią być rozładowywane do końca :) sorry za ot

Li-Po to jest akurat najnowsza technologia, jeżeli chodzi o akumulatory, a efekt pamięci dotyczy NiCd

#743 xmichal121

xmichal121
  • 7 posts
  • SkądMielec

Posted 23 November 2013 - 11:10

Myślicie, że jednokrotne rozładowanie do 1% po wyjęciu z pudełka będzie miało jakikolwiek wpływ na pojemność baterii? Baterii nie miałem zamiaru formować tylko tak wyszło, że rozładowałem, bo się nim bawiłem itp.

#744 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 23 November 2013 - 11:17

Raz na jakiś czas spokojnie możesz baterie rozładować do 1%, ważne żeby tego nie robić notorycznie.

#745 leeby

leeby
  • 40 posts
  • SkądSiedlce

Posted 23 November 2013 - 14:25

Po 3 tygodniach jestem bardzo zadowolony przesiadłem sie z 4 i różnica jest ogromna! Bateria tez niesamowita! Dołączona grafika
Jeśli chodzi o system juz sie przyzwyczaiłem i uważam ze teraz niebłmbym w stanie wrócić do ios 6
Świetny aparat oraz touchID działa swietnie.
Od 2 dni mam case czarny od apple, świetny pożądny i nie zniszczalny.

#746 xmichal121

xmichal121
  • 7 posts
  • SkądMielec

Posted 23 November 2013 - 16:10

I to, że przy pierwszym użyciu baterii tak zrobiłem też nie powinno mieć wpływu, prawda?

Leeby na jakich ustawieniach trzymała Ci 7 godzin?

#747 LoBo

LoBo
  • 3695 posts

Posted 23 November 2013 - 16:36

Wydaje mi się, że nie ma co liczyć na reklamację. Zbyt dużo 5s to ma. Czytając forum to raczej (w zasadzie na pewno) nie zależy to od koloru. Ten typ tak ma :)

Po kilku dniach osobiście mi to nie przeszkadza, nie słyszę tego, a z moich rozmówców też nikt tego nie słyszał. Sam przycisk raczej przy normalnych ruchach nie grzechocze. Trzeba telefonem specjalnie wstrząsnąć.

btw
Jak postępowaliście z baterią po otworzeniu pudełka - rozładowywaliście do końca i potem ładowanie do pełna czy od razu po wyjęciu z pudełka telefon do ładowarki? Ma to w ogóle jakiś wpływ na baterię? Pytam, bo ja rozładowałem do zera i wtedy podłączyłem, a trzyma mi troszkę mniej niż innym użytkownikom patrząc po postach. ?

Ja swojego 5S'a zaraz po dostaniu wymieniłem na nowy właśnie przez grzechoczący przycisk power, czekam teraz na nową sztukę i zobaczymy czy efekt będzie taki sam.

p.s. żeby nie było, kupiłem a ASO i czekam na wymienioną sztukę, jakby nie patrzeć macie 14 dni na wymianę/zwrot towaru bez zbędnych pytań

#748 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 23 November 2013 - 16:39

@LoBo, daj znać jak będzie zachowywać się kolejna sztuka.

#749 Arturo90

Arturo90
  • 252 posts
  • SkądSpain

Posted 23 November 2013 - 17:46

ja zabiore swojego do applestore bo mam niedaleko. i powinni wymienic od reki na nowego tak ?

#750 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 23 November 2013 - 21:31

ja zabiore swojego do applestore bo mam niedaleko. i powinni wymienic od reki na nowego tak ?

Dokładnie tak :). Daj znać jaki wynik był tej wizyty :).

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users