Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#751 Radi-83

Radi-83
  • 250 posts

Posted 24 November 2013 - 00:06

Jeśli chodzi o to rozładowywanie baterii, to kiedyś wyczytałem na oficjalnej stronie Apple, że taki proceder należy wykonać raz w miesiącu. Sorry za OT.

#752 spicker

spicker
  • 46 posts
  • Skądszczecin

Posted 24 November 2013 - 13:57

Właśnie stałem się posiadaczem złotego IP5S.fajnie wyglada :).Przesiadka z 4

#753 WeronikaM

WeronikaM
  • 63 posts

Posted 24 November 2013 - 17:05

Chyba niezła różnica :D Ja czekam, aż będzie w play :(

#754 Krzyh

Krzyh
  • 103 posts
  • SkądWołomin, Poland

Posted 24 November 2013 - 17:43

Ja od wczoraj stałem się posiadaczem 5S 16GB Space Gray - przesiadka z 5 16GB Black ... póki co zauważyłem że bateria lepiej trzyma no i "grzechocze" przycisk usypiania ... albo mi się wydaje albo wyświetlacz jest jakiś wyraźniejszy tzn lepiej mi się na niego patrzy ... może to takie wrażenie bo nowa folia na ekranie ... ta w 5 już swoje odsłużyła więc to może być przyczyna ... ogólne wrażenia pozytywne mam nadzieję że będzie mi służył przez najbliższy rok-dwa

#755 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 November 2013 - 21:39

Mógłby mi któryś z kolegów przybliżyć czas po jakim w AOS zostało przetworzone zamowienie?? Zamówiłem w pt dokonalem przelewu i zero odpowiedzi.

#756 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 posts

Posted 24 November 2013 - 22:11

Ja zamówiłem w środę, pieniądze wplacilem w piątek. Nadal mam status "oczekuje na płatność". Znajomy ostatnio płacił w banku, pieniądze doszły po trzech dniach roboczych.

#757 bubupn

bubupn
  • 49 posts
  • Skądz nienacka

Posted 24 November 2013 - 22:52

TouchID niestety chyba nie jest do końca załatane. Wystarczy poprosić Siri o sprawdzenie prognoz pogody na zablokowanym ekranie, odpalić szczegółową pogodę i nacisnąć home. Nie prosi wtedy ani o kod ani o palec. Sprawdzałem z innymi aplikacjami i z mapami już to nie działa, chce żeby mu podać kod / użyć palca.

#758 pnarowski

pnarowski
  • 28 posts
  • SkądMielec

Posted 24 November 2013 - 23:42

Witam wszystkich! Swoją 5s-kę dostałem 20 listopada. Dzień później przyszedł Air, którego po 2 dniach zdecydowałem się oddać ze względu na zażółcenie lewej strony ekranu. Porównałem ekran swojego telefonu z innymi, w tym z 4s-em żony i niestety odcień ekranu mojego egzemplarza jest również wyraźnie bardziej żółty od innych. Czy ktoś z Was zwracał uwagę na to u siebie? Pozdr.

#759 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 24 November 2013 - 23:55

Witam wszystkich!

Swoją 5s-kę dostałem 20 listopada. Dzień później przyszedł Air, którego po 2 dniach zdecydowałem się oddać ze względu na zażółcenie lewej strony ekranu. Porównałem ekran swojego telefonu z innymi, w tym z 4s-em żony i niestety odcień ekranu mojego egzemplarza jest również wyraźnie bardziej żółty od innych.
Czy ktoś z Was zwracał uwagę na to u siebie?

Pozdr.

Powiem tak, kiedyś też się tym przejmowałem ale teraz mam to gdzieś:) Na moim 5S jest zdecydowanie cieplejsza barwa niż na moim poprzednim iP5 którego używa teraz moja żona, zresztą sprawdziłem swojego 5S do kilku modeli znajomych ale starszych modeli jak 4 i 4S i też jest cieplejsza barwa. Zrobiłem test i wybrałem się do Apple Store w centrum miasta i porównałem mojego 5S do modeli wystawowych i okazuje się że są takiej samej barwy jak mój ekran, wychodzi na to że barwa ekranów 5S jest nieco inna niż ta w poprzednich modelach 4/4S/5. Na 100% nie jest to defekt, apple używa dwóch różnych matryc od innych producentów które różnią się barwą.

#760 pnarowski

pnarowski
  • 28 posts
  • SkądMielec

Posted 25 November 2013 - 00:16

Powiem tak, kiedyś też się tym przejmowałem ale teraz mam to gdzieś:) Na moim 5S jest zdecydowanie cieplejsza barwa niż na moim poprzednim iP5 którego używa teraz moja żona, zresztą sprawdziłem swojego 5S do kilku modeli znajomych ale starszych modeli jak 4 i 4S i też jest cieplejsza barwa. Zrobiłem test i wybrałem się do Apple Store w centrum miasta i porównałem mojego 5S do modeli wystawowych i okazuje się że są takiej samej barwy jak mój ekran, wychodzi na to że barwa ekranów 5S jest nieco inna niż ta w poprzednich modelach 4/4S/5. Na 100% nie jest to defekt, apple używa dwóch różnych matryc od innych producentów które różnią się barwą.

Dziękuję Ci za odp.
Mnie osobiście irytuje ta barwa, moim zdaniem kolor biały jest u mnie w dużej mierze pochodną żółci i wygląda to paskudnie.
Wymienię, może trafię na inną matrycę.

#761 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 25 November 2013 - 03:05

Nie wiem czy tak łatwo wymienisz, tzn wg mnie ze względu na odcień bieli, który jest podejrzewam we wszystkich 5s cieplejszy (mam porównanie do 2x4s, które posiadam) nie będzie podstawą do wymiany. Tzn cieżko Ci będzie znaleźć coś z "bielszym odcieniem bieli". Swoją drogą chciałbym zobaczyć jak to u Ciebie wygląda, bo u mnie zdjęcia całkiem fajnie wyglądają w tym odcieniu jaki ma 5s.

#762 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 posts

Posted 25 November 2013 - 09:45

Nie wiem czy tak łatwo wymienisz, tzn wg mnie ze względu na odcień bieli, który jest podejrzewam we wszystkich 5s cieplejszy (mam porównanie do 2x4s, które posiadam) nie będzie podstawą do wymiany.

W takim razie niech zwróci telefon, bo przecież ma takie prawo. Poczeka na zwrot pieniędzy. Pózniej niech zamówi na nowo.

#763 pnarowski

pnarowski
  • 28 posts
  • SkądMielec

Posted 25 November 2013 - 09:56

Nie wiem czy tak łatwo wymienisz, tzn wg mnie ze względu na odcień bieli, który jest podejrzewam we wszystkich 5s cieplejszy (mam porównanie do 2x4s, które posiadam) nie będzie podstawą do wymiany. Tzn cieżko Ci będzie znaleźć coś z "bielszym odcieniem bieli". Swoją drogą chciałbym zobaczyć jak to u Ciebie wygląda, bo u mnie zdjęcia całkiem fajnie wyglądają w tym odcieniu jaki ma 5s.

Panowie, można zrobić to w dość sprytny sposób.
Otóż zgłosić zwrot towaru (dostawa nowego iPhona dla mnie przewidziana jest na koniec tego tygodnia), po czym poczekać na nowy egzemplarz, porównać obydwa dla świętego spokoju (jakby okazały się takie same), a dopiero później zgłosić firmie kurierskiej odpowiedzialnej za odbiór zwrotów (u mnie to TNT) możliwość odbioru towaru.

#764 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 25 November 2013 - 10:14

Wyszło by to, jakby się zmieścili w tygodniu, ponieważ jak zamówisz nowego, to może nie przyjść szybciej niż Tobie upłynie termin zwrotu poprzedniego.

#765 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 25 November 2013 - 10:33

W takiej sytuacji, tym którym się nie pali z zakupem warto chyba poczekać na pełną dostępność 5S, czyli wysyłka w ciągu 24h, wtedy można wymieniać do bólu bez lagów czasowych ;). Kojarzycie może w jakim okresie (chodzi o miesiąc) ustabilizowała się sytuacja rok temu w przypadku dostępności iPhone 5 w AOS? Kiedy był dostępny do wysyłki w ciągu 24h? Nie wiadomo czy z 5S będzie podobnie ale zawsze jest to jakiś drogowskaz. Ktoś pamięta?

#766 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 25 November 2013 - 10:39

Jakoś po nowym roku dopiero.

#767 pnarowski

pnarowski
  • 28 posts
  • SkądMielec

Posted 25 November 2013 - 10:50

Wyszło by to, jakby się zmieścili w tygodniu, ponieważ jak zamówisz nowego, to może nie przyjść szybciej niż Tobie upłynie termin zwrotu poprzedniego.

Rozmawiałem z TNT i mam taki układ, że mam do nich dzwonić, kiedy będę mógł się umówić na odbiór telefonu (mój iPad Air jest również nie do zaakceptowania i idzie do zwrotu). Może to być nawet za 2 tygodnie...

#768 madhunt3r

madhunt3r
  • 2530 posts

Posted 25 November 2013 - 13:58

Czy wyłączona opcja "redukuj ruch" bardzo wpływa na szybsze rozładowywanie baterii? Bo wiadomo wtedy czujniki ruchu działają.

#769 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 posts

Posted 25 November 2013 - 14:51

Chyba tylko procesor M7. On praktycznie nie obciąża baterii.

#770 Radi-83

Radi-83
  • 250 posts

Posted 25 November 2013 - 17:04

Mógłby mi ktoś napisać, czy jeśli zamówię sobie iP 5s w ASO i powiedzmy zewnętrznie będzie z nim wszystko ok a powiedzmy coś z ekranem nie tak, to też mogę takiego zwrócić lub wymienić ? Nie przyczepią się, że już został aktywowany, włączony ?

#771 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 posts

Posted 25 November 2013 - 17:25

Odsyłanie produktów i zwrot pieniędzy - Apple Store (Polska)

#772 pgra

pgra
  • 1 posts

Posted 25 November 2013 - 17:43

Witam, Czy wszystkie 5-eski grzechoczą ?

#773 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 25 November 2013 - 19:07

Witam,
Czy wszystkie 5-eski grzechoczą ?

A czy konik na patyku ma drewnianego f**** ? Mówią że nie ma głupich pytań tylko głupie odpowiedzi, ale to pytanie chyba zalicza się do tej kategorii (czyt. głupie)

#774 Danio02

Danio02
  • 369 posts

Posted 25 November 2013 - 19:30

Takie małe pytanko - czy refurby od Apple Store są wpisane jako nowy telefon, czy jako część użyta do naprawy - tak, jak to robi Regenersis.

#775 crisco

crisco
  • 1485 posts

Posted 25 November 2013 - 19:50

Ja dziś dostałem 3 sztukę. Dobrze spasowana, kurzu na aparacie nie ma. Telefon wysłany z Pragi, ale lepiej zapakowany niż poprzednie wysyłki. Jest tak zabezpieczony jak wysyłane poprzednio iP5. Mam nadzieję, że już z nim będzie wszystko ok. Power też grzechocze, ale po wsadzeniu do etui speck nagle umilkł. Ekran tak samo ciepły jak 2 poprzednie sztuki, czyli w porównaniu do mojego iP 5 znacznie cieplejszy.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users