Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 5S - Pierwsze wrażenia

• Please log in to reply
2007 replies to this topic

#701 effe

effe
  • 6547 posts
  • SkądSzczecin

Posted 20 November 2013 - 14:25

No ja nie wiem skad tyle zlych opinii nt. nowej piatki...
Do mnie przyszla wczoraj (5s gray).
Wszystko idealnie spasowane, brak "latajacych" przyciskow i innych wyzej opisywanych wad.
Moze mam szczescie a moze... zbyt wiele wygorowanych oczekiwan wzgledem "normalnego" telefonu? :roll:

Widocznie masz szczęście, ale nie martw się ja też mam. Każdy iPhone jaki kupiłem, a było ich już trochę (wszystkie oprócz iPhone'a 3GS) nie miał żadnych opisywanych w sieci wad. Szczęściarz ze mnie :)

#702 Dares

Dares
  • 407 posts
  • SkądKatowice

Posted 20 November 2013 - 14:27

Ja czegoś tu nie rozumiem telefony za 3k a takie jaja się z nimi dzieją? Czy inne firmy takie jak Samsung czy Sony też mają takie jaja ze swoimi telefonami? Siedzie na różnych forach, czy to androida czy windows phone i jeszcze nigdzie nie widziałem tyle problemów z telefonami co w Apple.

#703 MC_

MC_
  • 6937 posts

Posted 20 November 2013 - 14:35

Oczywiście, że jaja są i z innymi markami. Zmartwię Cię - samochody za setki tysięcy PLN też się psują.

#704 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 20 November 2013 - 14:51

Oczywiście, że jaja są i z innymi markami.
Zmartwię Cię - samochody za setki tysięcy PLN też się psują.

No tak, ale salon nie sprzedaje egzemplarzy z niedomykającymi się drzwiami.

P.S. Mój 5s space gray tez jest ok.

#705 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 20 November 2013 - 15:20

Ja raczej nie należę do osób szukających na siłe problemów, czy wymieniających telefon z powodu badpixela. Jednak to o czym napisałem rzuca sie już przy pierwszym kontakcie. Dodatkowo dla osoby, która miała kilka iPhoniow iPadów i komputery Apple, i ma porównanie ten egzemplarz, którego posiadam już w pierwszym kontakcie wydaje się niedorobiony. Kupiłem ostatnio, mini retina i tutaj do niczego nie można się przyczepić, 5s przy tym wygląda na składany w pośpiechu i nie kontrolowany później model. Mimo moich problemów, póki nie zacznie łapać więcej kurzu, zostanie u mnie. PS wpadki zdarzają się wszystkim markom, rownież tym uznawanym za bezawaryjne czy luksusowe.

#706 valdas

valdas
  • 100 posts
  • Skądprzy samej Litwie

Posted 20 November 2013 - 17:55

Po instalacji iOS 7.0.4 wydawało mi się że bateria jakby przyśpieszyła. Jednak przeprowadzony test świadczy o tym, że wszystko jest OK. Wyłączone odświeżanie w tle, strumień zdjęć i niektóre rzeczy w lokalizacji (pisałem o tym we wcześniejszych postach) [ATTACH=CONFIG]18484[/ATTACH]

#707 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 21 November 2013 - 12:27

Dziś przyjechał 5S Gold z Play dla Narzeczonej. iPhone grzechotka :-/. Nie wiem czemu Apple dopuszcza się takich bubli. Niby przyciski power, volume trzymają się mocno i sztywno, a jednak coś ostro grzechocze, nawet przy minimalnym ruchu. Ogólnie fakap Apple kolejny już z rzędu. Cierpliwości brak już do refurbów, Regenersisa, etc. więc taki już zostanie ale niesmak pozostał. Ktoś już wymieniał u Regenersis swojego z tego powodu? Bo ciekaw jestem czy wymieniają od ręki przy takiej "wadzie".

#708 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 posts
Posted 21 November 2013 - 12:56

Przecież to znana przypadłość, a raczej cecha tego produktu - elementy optyki aparatu tak stukają.

#709 Svanar

Svanar
  • 34 posts

Posted 21 November 2013 - 12:57

Cześć. Moje pierwsze wrażenia z 5s są mieszane. Przesiadam się z 4, więc to duży skok. Czytnik linii papilarnych działa, ale chyba mam jakoś słabo czytelne linie, bo czasem muszę po trzy razy przykładać palec żeby załapał. Ekran jest świetny, subiektywnie bardziej czytelny, jaśniejszy i bliżej szkła. Kamery jeszcze nie próbowałem w dobrym świetle, ale ciemne zdjęcia są na pewno lepsze niż z mojej 4. Wykonanie (mój model to czarny) jak zwykle na wysokim poziomie, niestety z jednym ale... Nie wiem czy to tylko u mnie(post Kolegi wyżej sugeruje, że nie) ale strasznie w nim wszystko grzechocze. Taka mała grzechotka w kieszeni. Ogólnie to bardzo pozytywnie i jestem zadowolony. Ciekawi mnie tylko czy wszystkie egzemplarze tak grzechoczą czy są bez tych luźnych przycisków ? I czy jest to podstawa to ewentualnej wymiany (kupiony w AOS) ? Chciałem zapytać jak taka wymiana wygląda ? Musze oddać telefon kurierowi i dopiero po tygodniu dostaje się nowy ? Nigdy nie wymieniałem :)

#710 pendolino

pendolino
  • 373 posts

Posted 21 November 2013 - 13:15

Przecież to znana przypadłość, a raczej cecha tego produktu - elementy optyki aparatu tak stukają.

W mojej "karierze" miałem około kilkadziesiąt już iPhone'ów, bo po prostu lubię je zmieniać (kolory, modele, pojemności) i owszem, elementy optyki stukają (i to też zależy bardzo od konkretnej sztuki) ale pojawia się też coś takiego jak "Rattling Noise" (na YouTubie jest dużo nagrań przedstawiających to zjawisko) i to już nie jest normalna cecha telefonu, a raczej wada fabryczna. Pytanie tylko czy partacze z Regenersis uznają coś takiego czy idą w zaparte, że wszystko jest ok. Tak czy inaczej da się z tym żyć, to tylko telefon, jednak przy takim wydatku klient oczekuje wzorowej jakości i wykończenia, a nie tak jak czytamy nawet w tym wątku dziwnych zachowań telefonu za 3000zł. Trochę to nie fair.

#711 kdworaczyk

kdworaczyk
  • 262 posts
  • SkądPsary

Posted 21 November 2013 - 13:30

Odnośnie dziwnych dzwięków stukania dochodzących z iphona to mogę powiedzieć tylko tyle że mój ip5 grzechotał jak grzechotka dla niemowlaka, wysłałem do naprawy i dostałem odpowiedź że wady nie potwierdzają a było to wyraźne i na pewno nie pochodziło od soczewki aparatu. Przyzwyczaiłem się. Teraz mam ip5s i grzechota przycisk power/sleep. Jest to ewidentne ale to mi nie przeszkadza bo tu musze ptrząsnąc telefonem a tam wystrczyło że nawet schodziłem po schodach i rozmawiałem to słychać było grzechotanie. Pamiętam w ip4s też grzechotał przycisk power/ sleep. Jedno trzeba przyznać moja żona ma ip3gs telefon ma 3lata i nic nie skrzypi nic nie lata w telefonie mimo iż jest używany tyle czasu i nie został wyjęty z pudełka przed chwilą.

#712 Ostrix

Ostrix
  • 107 posts
  • SkądKatowice

Posted 21 November 2013 - 16:19

Mój 5s też jest grzechotką, ale nie jest to jakieś uciążliwe. Słychać to tylko w momencie kiedy sam zaczynam machać telefonem żeby to wywołać. Mam też model 5 i tam takiego problemu nie ma. Przycisk power/sleep sztywno zamocowany, w 5s są jednak luzy spore. Jestem też tego zdania, że telefon za ponad 3000tys powinien być dopracowany w 100%, a to jednak jest jego wada.

#713 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 posts
  • SkądTłuszcz

Posted 21 November 2013 - 17:28

A ja w mojej piątce mam przyciski sztywno. Jedynie przy potrząsaniu telefonem słychac, że coś lata w środku. Na początku myślałem, że coś jest nei tak.

#714 MLuk

MLuk
  • 266 posts
  • SkądLivingston

Posted 21 November 2013 - 21:20

Właśnie dostałem swojego iPhone 5s i wszystko jest dopasowane i w jak najlepszym stanie. Nie odczuwam zbyt dużej różnicy pomiędzy iP5, ale czytnik lini na plus. Ogólnie jestem zadowolony.

#715 ZlyPL

ZlyPL
  • 229 posts

Posted 21 November 2013 - 21:39

Przycisk power grzechocze, ekran delikatny tydzień i juz mikroryski ( moja poprzednia 5 przez rok czasu nie złapała mikroryski na ekranie) ehhh nie tego sie spodziewałem po premium.

#716 iPhone 4th

iPhone 4th
  • 540 posts

Posted 21 November 2013 - 22:18

Ja mam swojego 5S ze Stanów i zero problemów. Trafiłem na dobrą sztukę ;)

#717 Stanley Marsh

Stanley Marsh
  • 1355 posts
  • SkądSouth Park, CO

Posted 21 November 2013 - 22:29

Ja mam swojego 5S ze Stanów i zero problemów. Trafiłem na dobrą sztukę ;)

To teraz w Stanach je produkują ? Hmmmm....
A ja mam swojego prosto z Chin i też wszystko OK. Oczywiście kupiony w Polsce. ;)

#718 iff

iff
  • 59 posts

Posted 21 November 2013 - 23:18

Mam pytanie. Słyszałem, że lepiej jest nie odtwarzać kopii zapasowej przy nowym iphonie bo wolniej będzie chodzić. Czy to prawda? Jeżeli tak to załóżmy ustawiam jako nowy iphone i co wtedy, kontakty mam od nowa wpisywać ręcznie itd? Czy da się dać iphone na nowo, ale chociaż zachować kontakty ze starego?

#719 Dalvikir

Dalvikir
  • 168 posts
  • SkądPL

Posted 21 November 2013 - 23:25

Mam pytanie. Słyszałem, że lepiej jest nie odtwarzać kopii zapasowej przy nowym iphonie bo wolniej będzie chodzić. Czy to prawda? Jeżeli tak to załóżmy ustawiam jako nowy iphone i co wtedy, kontakty mam od nowa wpisywać ręcznie itd? Czy da się dać iphone na nowo, ale chociaż zachować kontakty ze starego?

Bzdura, spokojnie możesz odtwarzać z kopii zapasowej, po to jest iCloud żeby tego używać, ja tak robie odkąd jest iCloud i nie widzę innej opcji

#720 Arturo90

Arturo90
  • 252 posts
  • SkądSpain

Posted 21 November 2013 - 23:43

mam problem z ruszającym sie przyciskiem power, i siateczka od słuchawki telefonu. ma takie lekkie wybrzuszenie zamiast być idealnie plaska. w applestore wymienia mi telefon od reki ???

#721 denoder

denoder
  • 20 posts

Posted 22 November 2013 - 01:05

Ktoś już zgłaszał ten latający przycisk wakeup/sleep do reklamacji ? U mnie nawet leciutkie poruszenie wywołuje grzechot. Gdy przytrzymam przycisk słychać optykę ale naprawdę gdy ktoś się wsłucha lecz przycisk wakeup/sleep słychać naprawdę głośno.

#722 rafal00004

rafal00004
  • 67 posts
  • SkądBiałystok, PL

Posted 22 November 2013 - 06:37

Tymczasowo jestem w Kanadzie. Właśnie tutaj kupiłem Iphone 5S z latającym przyciskiem Power Button. Dam odpowiedź w Środę, bo umówiłem się na Genius Bar zobaczymy... Patrzyłem resztę Iphonów 5S w Apple Store, o dziwo dorwałem 3 sztuki ze sztywnym Power Button które nie grzechotały tylko w białym kolorze. Ja mam Space Gray, ale dam znać jakby co ;-)

#723 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 22 November 2013 - 07:33

Ja myślalem na początku że ten przycisk jest zepsuty, bo strasznie delikatnie wystaje od obudowy ale porównywałem z innymi w ispotach i były takie same. mi tam grzechocze tylko jak mocno potrzęse normalnie nie zauwazalne wiec olewam ;)

#724 Madafaker

Madafaker
  • 7 posts
  • SkądŁódź

Posted 22 November 2013 - 08:27

Mam dokładnie to samo. W iSpot powiedzieli mi, że to kwestia przypadku, nawet pracownicy z ciekawości wyjęli swoje telefony i też mieli luzy na Power/Sleep. Co więcej mówili, że w poprzednich modelach również się zdarzało. Mi nigdy nic nie grzechotało ani w 4 ani w 5 więc też byłem tym zaskoczony. Widocznie trafiłem wcześniej na idealne egzemplarze :) P.S Akurat w tym iSpocie we wszystkich telefonach z wystawki były luzy bez względu na model.

#725 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts
  • SkądOstrów Wielkopolski

Posted 22 November 2013 - 08:33

U mnie przycisk ani drgnie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users